گیاهان

در مورد دراسنا پرچمی

معرفی دراسنا پرچمی

دراسنا پرچمی گیاهی مقاوم با شرایط نگهداری آسان است که گونه های مختلفی دارد. شکل ظاهری این گیاه شبیه به نخل است و همین باعث شده به عنوان یکی از گیاهان زینتی در منازل، ادارات و دفاتر برای زیبایی دکوراسیون مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با این گیاه زیبا بیشتر آشنا خواهیم شد.

معرفی دراسنا پرچمی:

دراسنا با نام علمی Dracaena marginata درختچه ای همیشه سبز است که از چهل گونه مختلف برخوردار می باشد. دراسنا پرچمی از خانواده آسپارگاسه (Asparagaceae) بوده و خاستگاه اصلی آن شرق آفریقا است. این گیاه در هوای آزاد و بخصوص در زادگاهش می تواند به درختی تنومند تبدیل شود. دراسنا گیاهی با رشد سریع است و شرایط نگهداری آسانی داشته و دارای برگ هایی بلند و کشیده می باشد.

بیشتر گونه های این گیاه نخل مانند بوده و دارای ریشه هایی هستند که قطر آنها در تمام طول، یکسان بوده و رنگ آنها زرد مایل به نارنجی می باشد. گونه marginata نسبت به شرایط آپارتمانی بسیار مقاوم بوده و دارای برگ هایی سبز و خشن است که گاها نوارهایی زرد رنگ یا قرمز متمایل به قهوه ای در این برگ ها مشاهده می شود.

از گیاه دراسنا با عنوان خون سیاوشان نیز یاد می شود. رشد و پرورش انواع مختلف این گیاه بسته به نوع و محدوده جغرافیایی محل نگهداری متفاوت می باشد. اما در کل فرایند رشد و پرورش سخت و دشواری ندارند.

گیاهان جوان این گیاه گزینه بسیار خوبی برای کاشت گروهی محسوب می شوند. تا حدودی مقاومت خوبی در مقابل عوامل نامساعد جوی و محیطی دارند. ولی برای رشد مطلوب بهتر است در مکانی با نور کافی نگهداری شوند.

گیاه زیبا

گیاه زیبا

اسامی برخی از گونه های دراسنا:

  • مارگیناتا (marginata)
  • درمنسیس (deremensis) دارای برگ هایی باریک با حاشیه های سفید رنگ
  • دراکو (draco) دارای برگهایی سبز و سفت
  • رفلکسا (reflexa) گونه هندی دارای حاشیه هایی زرد روی سطح برگهای سبز
  • فرگرنس (fragrans) دارای برگ هایی متنوع با نوارهایی زرد رنگ، از این گونه دراسنا گاها با نام تیتانیوم نیز یاد می شود.

طرز نگهداری دراسنا پرچمی:

دراسنا پرچمی شرایط نگهداری مانند گیاهان دیگر دارد که در ذیل به آنها می پردازیم.

خاک مناسب:

گیاه دراسنا دوستدار خاکی با مقدار کمی اسیدی است. بنابراین بهتر است برای کاشت آن از ترکیب خاک باغچه، خاک برگ، شن یا پرلیت استفاده شود. همچنین می توان برای کاشت آن از خاک های مخصوص گیاهان گلدانی که دارای زهکشی خوبی هم هستند استفاده کرد. کمپوست هم می تواند گزینه مناسبی برای کاشت دراسنا باشد.

آبیاری:

دراسنا گیاهی حساس به خشکی می باشد. بهتر است اجازه دهید بین دو آبیاری خاک گیاه خشک شود. در فصل تابستان هفته ای 2 الی 3 نوبت آبیاری کفایت می کند این مقدار در زمستان به یکبار باید کاهش یابد. برای آبیاری آن از آب کتری که سرد شده استفاده کنید تا از خشک شدن نوک برگ ها جلوگیری شود.

نور:

این گیاه بایستی از نور مستقیم آفتاب حفاظت شود. محیط هایی با نور روشن باعث تسریع در فرایند رشد گیاه می شوند. دراسنا در نور کم نیز می تواند به حیات خود ادامه دهد. اما نسبت به سایه مقاوم می باشد. با دریافت نور کافی نوار قهوه ای رنگ موجود در حاشیه برگها مشهود تر می شود.

دراسنا پرچمی خوب

دراسنا پرچمی خوب

دمای مناسب:

دمای ایده آل برای نگهداری دراسنا 15 الی 24 درجه سانتی گراد است. کاهش دما به زیر 12 درجه باعث صدمه به گیاه شده و می تواند منجر به ریزش برگ ها و نهایتا خشک شدن گیاه شود. در دماهای بالا که گیاه توان تحمل آن را ندارد بهتر است با استفاده از اسپری آب روی برگ ها را خنک کنید تا از ایجاد سوختگی در نوک برگها جلوگیری شود.

کوددهی:

کوددهی به این گیاه بهتر است در طول فصل رشد (بهار و تابستان) و هر 2 الی 3 هفته یکبار با استفاده از یک کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی یا هر ماه یکبار با کودی مانند 10-10-10 انجام شود.

تعویض گلدان:

تعویض گلدان برای این گیاه بهتر است هر سال یکبار در فصل بهار با یک سایز گلدان بزرگتر انجام شود. در صورتی که امکان تعویض گلدان فراهم نبود می توانید خاک سطحی گلدان را با خاکی نو و غنی تعویض نمایید.

تمیز کردن برگ ها:

با استفاده از یک پارچه یا اسفنج مرطوب برگ های گیاه را تمیز کنید، نباید برای این منظور از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نمایید زیرا منجر به مسدود شدن روزنه ها شده و نهایتا روند رشد گیاه را کند می کند.

تکثیر:

برای تکثیر این گیاه در اواخر زمستان از شاخه های مسن قلمه می گیرند. بعد از قلمه گرفتن بایستی ساقه ها را به صورت افقی در شن قرار داد. در تکثیر از طریق بذر آن را در دمای 30 درجه در فصل بهار می کارند. خوابانیدن شاخه ها در بهار هم یکی دیگر از روش های تکثیر این گیاه است.

دراسنا پرچمی در هوای آزاد

دراسنا پرچمی در هوای آزاد

آفات گیاه دراسنا و روش های درمان آنها:

  • ایجاد زخم های سفید پنبه ای شکل روی برگها و ساقه گیاه، حشره افت عامل این بیماری می باشد که برای درمان باید هر دو هفته یکبار با استفاده از سم حشره کش نفوذی مطابق دستورالعمل گیاه را سم پاشی کرده و گیاه را دور از دیگر گیاهان نگهداری کنید.
  • زرد و پوسیده شدن برگ ها، ریشه پوسیده شده و گیاه از ریشه افتاده است: این بیماری در اثر آبیاری بیش از اندازه بروز می کند. بنابراین بایستی برای پیشگیری از آن اجازه دهید خاک گیاه بین دو آبیاری خشک شود. سپس اقدام به آبیاری کنید.
  • تغییر رنگ برگ ها و بروز لکه های قهوه ای روی آن ها: برای برطرف شدن این بیماری از سم حشره کش نفوذی هر ماه یکبار طبق دستور روی گیاه سمپاشی کنید.
  • زرد شدن حاشیه برگ های پایین، قهوه ای شدن نوک برگ ها و سقوط آن ها: این بیماری حاصل تشنه ماندن گیاه است. برای رفع این مشکل به مدت 15 دقیقه گلدان را داخل تشت پر از آب قرار بدهید. گیاه را به صورت منظم آبیاری کنید.
  • کمرنگ شدن برگ ها و در نتیجه ریزش آن ها: گرم و خشک بودن بیش از حد هوا عامل این بیماری می باشد. بنابراین بایستی گیاه را به محلی خنک انتقال داده و در طول تابستان سه بار در هفته آن را غبار پاشی کنید.
  • وجود لکه های قهوه ای رنگ سوخته روی برگها: غبار پاشی در آفتاب علت بروز این بیماری می باشد.

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.

برای خرید بذر درخت می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *