آموزش باغبانی

فوت و فن کاشت یونجه

کاشت یونجه

کاشت یونجه بسیار راحت است.یونجه (با نام علمی Medicago sativa) مهمترین علوفه در جهان است.

در زبان عربی، یونجه به معنی “پدر همه غذاها” است.

به دلیل سازگاری و کاربرد چندگانه، در بیش از 70 کشور کشت می­شود. از کاشت یونجه می­توان برای چرای اسب­ها، گوسفند، بزها، خوک­ها، مرغ­ها و گاوهای شیری استفاده کرد.

همچنین، می­توان آن را به صورت سیلو، کود سبز یا محصول پوششی مورد استفاده قرار داد.

انسان نیز می­تواند یونجه را مورد استفاده قرار دهد (جوانه­ ها نه بذر ­ها). یونجه حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین­های ضروری مانند K، E، D، B، A و غنی از مواد معدنی است.کاشت یونجه بسیار سود آور است.

خواص دارویی کاشت یونجه

پیشنهاد شده که یونجه دارای خواص دارویی بسیاری برای انسان بوده و به انسان در برابر آرتروز، عفونت­های دستگاه ادراری، نارسایی کلیه، مثانه و پروستات کمک می­کند. همچنین، برای کاهش کلسترول به عنوان مکمل غذایی استفاده می­شود.

یونجه می­تواند به عنوان قرص یا کپسول مصرف شود. FDA توصیه کرده که کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی باید از جوانه­های خام یونجه استفاده کنند. بسیاری از مردم قرص یونجه و کپسول را به عنوان مکمل غذایی مصرف می­کنند.

برخی از محققان معتقدند که یونجه مهمترین محصول جهان است، اما یونجه تولید شده همانند گندم و جو به طور مستقیم توسط انسان مصرف نمی­شود.

اگر کاشت یونجه وجود نداشته باشد، صنعت گوشت و لبنیات متفاوت خواهد بود و به احتمال زیاد کمتر خواهد شد.

گیاه یونجه، گیاه چند ساله با برگ­های سه برگچه­ای و با گل آبی تا بنفش است. این گیاه متعلق به تیره Fabaceae (تیره نخود و لوبیا) است. یونجه مهمترین علوفه در جهان است. گیاه یونجه منبع طبیعی نیتروژن است، زیرا میزبان باکتری­های همزیست خاکی در گره­های ریشه می­باشد که نیتروژن هوا را به خاک منتقل می­کند. بنابراین، نتیروژن برای سایر گیاهان نیز در دسترس است.

گیاه یونجه سازگاری بالایی با شرایط آب و هوایی مختلف دارد. یونجه تحمل بالایی را نسبت به خشکی نشان می­دهد. این امر می­تواند به دلیل سیستم ریشه آن باشد که تا عمق 30-15 فوت (4.5 تا 5 متر) نفوذ کرده و مواد غذایی و آب مورد نیاز خود را بدست می­آورد. میانگین طول ریشه 5-4 فوت (1.5-1.2 متر) است. قسمت بالای گیاه نسبت به سیستم ریشه کوتاه­تر است. ارتفاع گیاه از 2 تا 4 فوت (60 تا 120 سانتیمتر) است. گیاه یونجه در خاک­های دارای زهکشی خوب رشد مناسبی دارد، زیرا خاک­های مرطوب باعث توسعه بیماری­های مختلف می­شوند.

کاشت یونجه

چرخه زندگی یونجه

در چند کلمه، یونجه می­تواند در پاییز یا بهار کاشته شود. فرض کنید بذرها را در فصل بهار سال اول بکاریم. اگر همه چیز به درستی پیش رود، 65-60 روز دیگر اولین برداشت صورت خواهد گرفت. 45-35 روز بعد، ما می­توانیم برداشت دوم را انجام دهیم و به طور کلی هر 45-35 روز می­توانیم یونجه را تا اواخر پاییز سال 1 (پایان ماه اکتبر – نوامبر) برداشت کنیم. در این زمان، گیاه خود را برای زمستان آماده می­کند. به طور معمول، برداشت آن تا بهار بعدی متوقف می­شود (سال دوم). اگر ما از گیاه مراقبت کنیم، در طول دوره بهار و اواخر پاییز سال دوم نیز می­توانیم هر 45-35 روز یکبار نیز برداشت کنیم. همین امر در مورد سال­های 3 و 4 نیز صادق است. اکثر کشاورزان پس از سال چهارم کشت یونجه متوقف می­کنند، زیرا عملکرد آن به طور قابل توجهی کاهش می­یابد (ممکن است هر سال 15 درصد کاهش یابد). با این حال، در مواردی گزارش شده که در آن گیاهان یونجه پس از 7-6 سال یا حتی بیشتر نیز به تولید محصول خود ادامه می­دهند. بیشتر کشاورزان در اواخر سال چهارم محصول را حذف کرده و غلات را کشت می­کنند.

کاشت یونجه

بیش از 200 نوع یونجه شناخته شده وجود دارد، اما تنها 8-6 مورد از آن در سطح تجاری استفاده می­شود. به طور کلی، گونه­ های مختلف یونجه در مناطق مختلف رشد می­کنند. ما بایستی مشخص کنیم که کدام نوع در منطقه ما بیشتر مورد استفاده قرار می­گیرد. اگرچه گیاه یونجه سازگاری بالایی نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی دارد، اما قبل از تصمیم­گیری بایستی بررسی کنیم که کدام مورد تنوع خوبی در منطقه ما دارد.

آماده­ سازی کشت یونجه در طول تابستان سال قبل انجام می­شود. اکثر کشاورزان از طریق تست pH خاک در نزدیک 5/6 فعالیت خود را آغاز می­کنند. بسیاری از کشاورزان مقدار 4-3 تن در هکتار آهک را به خاک اضافه می­کنند. اعتقاد بر این است که آهک باعث افزایش فعالیت باکتری ریزوبیوم شده و سیستم تهویه خاک را بهبود می­بخشد. همچنین، برخی از کشاورزان 3-2 تن در هکتار کود اضافه کرده و قبل از کشت شخم عمیق می­زنند (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 47/2 جریب = 10000 متر مربع است). قبل از اعمال هر نوع کود یا روش­های خاک­ورزی، بایستی از خاک آزمایش انجام شود. به طورکلی، هنگام رشد یونجه، آخرین خاک­ورزی روز قبل از کاشت صورت می­گیرد.

اگرچه یونجه گیاهی سازگار بوده و سال­ها محصول خوبی را تولید می­کند، اما می­تواند به شدت تحت تاثیر علف­های هرز قرار گیرد. علف­های هرز با گیاه یونجه بر سر آب و مواد مغذی رقابت می­کنند و باعث می­شوند که گیاهان نازک و ناکارآمد باشند. ما ممکن است مجبور شویم اطلاعاتی را از کشاورزان محلی و یا متخصصان کشاورزی در مورد علف­های هرز جمع­آوری کنیم. سپس با بایستی بر اساس چارچوب قانون محلی و پیشنهاد متخصصان، سیاستی را در قبال علف­های هرز برنامه­ریزی کنیم. برخی مواد شیمیایی به طور گسترده در برخی از کشورها استفاده شده و در برخی کشورهای دیگر به شدت ممنوع هستند.

کاشت یونجه

نحوه کشت بذر یونجه ، مقدار کشت بذر یونجه و تعداد گیاهان در هر هکتار

بذر یونجه را می­توان در پاییز یا بهار کشت کرد. رایج­ترین آن کشت در بهار است. به طور متوسط، حدود (40-20 کیلوگرم) در هکتار بذر خام یا 36-17 Ibs در هر هکتار کشت می­شود (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 247 جریب = 10000 متر مربع است). در ایالات متحده، در سطح گسترده، بذرهای یونجه از طریق ماشین­های کاشت با کیفیت بالا استفاده می­کنند. در این مورد، آن­ها از 15 Ibs بذر در هکتار استفاده می­کنند. هنگام استفاده از این ماشین­ها، اضافه کردن بیش از 15 Ibs بذر در هکتار تعداد کل گیاهان بالغ سالم را افزایش داده و به همین ترتیب عملکرد کل را افزایش می­دهد.

اگر بذرهای خریداری شده خام نباشند، بایستی از تامین کننده خود مقدار دقیق بذر در هر هکتار را بپرسید، زیرا ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد. اطمینان حاصل کنید که بذر ها دارای کیفیت بالا بوده و عاری از علف هرز هستند، زیرا در غیر این صورت گیاهان شما به علت رقابت با علف­های هرز ضعیف می­شوند.

بذر یونجه به صورت ردیفی با استفاده از دستگاه­های کاشت که به تراکتور متصل می­شوند، کشت می­گردند. عمق کاشت حدود 4/1 اینچ (6/0 سانتیمتر) است. فاصله بین ردیف معمولا 8 اینچ (20 سانتیمتر) یا کمتر است. حدود یک هفته پس از کاشت، اولین جوانه ­ها را مشاهده خواهید کرد. حدود دو هفته پس از کاشت، می­تواند حداقل 28 گیاه جدید را در هر فوت مربع مشاهده کنید. اگر تعداد گیاهچه در هر فوت مربع 8-10 عدد باشد، ممکن است مجبور شوید که زمین را شخم زده و مجددا کشت کنید. بسیاری از کشاورزان کود فسفر را نیز به دستگاه کاشت یونجه اضافه می­کنند، زیرا هر گونه کمبود فسفر از رشد ریشه یوجه جلوگیری می­کند. به طور کلی، با رشد محصول تعداد گیاهچه­های یونجه در هر هکتار کاهش می­یابد. در طول سال اول، به طور معمول 25 گیاه در هر فوت مربع یا 269 گیاه در هر متر مربع وجود خواهد داشت. با این حال، در پایان سال سوم، به طور معمول 10 گیاه در فوت مربع یا 107 گیاه در هر متر مربع وجود خواهد داشت.

کاشت یونجه

کوددهی یونجه

یونجه به دلیل ارتباط همزیستی با باکتری­های ریزوبیوم نیتروژن مورد نیاز خود را تامین می­کند. میانگین تثبیت سالانه نیتروژن در هر هکتار یونجه حدود 1100 Ibs (500 کیلوگرم) است (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 247 جریب = 10000 متر مربع). در نتیجه، در اکثر موارد کمبود نیترات وجود نخواهد داشت. با این حال، گیاهان یونجه معمولا از کمبود فسفر رنج می­برند. شایع­ترین علامت کمبود فسفر، ریشه­های کم توسعه یافته و برگ­های سبز – آبی است. بسیاری از کشاورزان در طول کاشت فسفر را به زمین اضافه می­کنند، در حالی که دیگران ترجیح می­دهند که 350 Ibs (160 کیلوگرم) P2O5 را در هر هکتار اضافه نمایند که اغلب در پایان زمستان (ژانویه – فوریه) است. بسیاری از کشاورزان نیز قبل از کاشت و بعد از هر 3-2 برداشت در سال­های دو و سوم کود را به خاک اضافه می­کنند.

با این حال، این موارد تنها برخی از الگوهای رایج هستند که نباید بدون انجام تحقیق صورت گیرند. هر مزرعه متفاوت بوده و نیازهای مختلفی را دارد. بهتر است که هر سال یکبار خاک آزمایش شود و پس از مشورت با متخصصان اقدامات لازم صورت گیرد.

شما می­توانید این مقاله را با روش­های مختلف کوددهی یونجه کامل کنید.

کاشت یونجه

بذر یونجه همدانی

یونجه همدانی مناسب برای رشد و نمو در مناطق سردسیر است. ارتفاع آن بیش از سایر ارقام سردسیری و نیمه گرمسیری است. یونجه همدانی نسبت به یونجه رنجر برای کشت در مناطق سرد سیر مزایای بیشتری دارد . یونجه همدانی رشد نسبی داشته و سالیانه بیش از 5-4 چین بیشتر تولید نمی نماید .

یونجه همدانی دارای ساقه های بلند خشبی با شاخ و برگ نسبتاً کم و ارتفاع ساقه آن به 90 تا 100 سانتی متر می رسد. برگ های آن کوچک، نازک و باریک تر از سایر یونجه هاست.  یونجه همدانی به آب نیاز فراوانی دارد . هر 10-8 روز بایستی آبیاری شود . حداکثر عملکرد این رقم در زمان ظاهر شدن حدود گل ها است .این رقم در ارتفاعات زیاد بخوبی رشد می کند. رنگ گل یونجه همدانی به رنگ بنفش می باشد.

اقلیم مناسب یونجه همدانی:  سرد سیری

ارتفاع یونجه همدانی: 90-100 سانتی متر

تعداد چین یونجه همدانی: 3-5

اندازه برگ ها یونجه همدانی: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه همدانی: متراکم

برای خرید بذر یونجه همدانی کلیک کنید.

بذر یونجه نیک شهری

یونجه نیک شهری از بهترین یونجه های مناطق گرمسیری ایران است که علاوه بردارا بودن پتانسیل تولید بالا به لخاط قابلیت چین برداری زیاد با متوسط 18 چین در سال ، مقاومت زیادی نسبت به گرما داشته واز نظر درصد برگ نسبت به ساقه و درصد پروتئین نیز از محصولات برتر است

یونجه نیک شهری تا دمای حدود 50 درجه سانتی گراد را بخوبی تحمل می کند ولی در سرمای 50- سانتی گراد از بین می رود. یونجه نیک شهری نیاز آبی و غذایی بالایی دارد و در شرایط خوب زراعی تا 20 تن علوفه خشک نیز می توان تولید کرد.

اقلیم مناسب یونجه نیک شهری: گرم و مرطوب

ارتفاع یونجه نیک شهری: 100-120سانتی متر

تعداد چین یونجه نیک شهری: 10-12چین

اندازه برگ های یونجه نیک شهری: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه نیک شهری: متراکم

برای خرید بذر یونجه نیک شهری کلیک کنید.

بذر یونجه مائوپا

یونجه مائوپا از یونجه های کشور آمریکا نشات میگیرد. یونجه مائوپا از تلاقی بین یونجه های آمریکایی و آفریقایی به وجود آمده است و در حقیقت از یونجه ای به نام آفریکن African حاصل شده است. مناسب برای کشت در مناطق گرم و خشک است ارتفاع ساقه های آن به 70 سانتی متر میرسد یونجه مائوپا در برابر گرما و خشکی بسیار مقاوم است. تعداد برگ های آن نسبتاً زیاد و پر محصول است. ولی در برابر سرما حساس و ضعیف است. یونجه مائوپا برای مناطق گرم کشور مناسب است. منشأ آن آمریکاست.یونجه مائوپا  محصولی 7 چین است. اندازه برگ های آن درشت و پهن است.

اقلیم مناسب یونجه مائوپا: گرم و خشک

ارتفاع یونجه مائوپا:60-70 سانتی متر

تعداد چین یونجه مائوپا: 7-6 چین

اندازه برگ های یونجه مائوپا: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه مائوپا: متراکم

برای خرید بذر یونجه مائوپا کلیک کنید.

بذر یونجه قره یونجه

قره یونجه بیشتر در استان های آذربایجان غربی و شرقی میروید. در برابر سرما متحمل است و برای کشت به صورت یونجه یکساله و حتی دیم در مناطق سرد، مناسب است. گونه های مختلفی از قره یونجه وجود دارد که می توان به اردوباد، بافتان و خواجه اشاره کرد. قره یونجه در برابر شوری و سرما مقاومت بسیار بالایی دارد. ارتفاع ساقه های آن در حدود 75 سانتی متر  است و حدود 10 الی 11 گره درطول ساقه اصلی وجود دارد. شکل برگچه ها از نوع قلب وارونه یا اObaordate بوده و پیچش غلاف های این رقم از نوع چپ گرد است.

اقلیم مناسب قره یونجه: سردسیری و دیم

ارتفاع یونجه قره یونجه: 70-80 سانتی متر

تعداد چین قره یونجه: 5-6

اندازه برگ ها قره یونجه: متوسط – کوچک

تراکم ساقه و برگ قره یونجه: متراکم

برای خرید بذر یونجه قره یونجه کلیک کنید.

بذر یونجه رنجر

یونجه رنجر یکی از بهترین بذرهای دنیا شناخته شده است و مرکز اصلی آن کشور آمریکا است.  از ویژگی های این یونجه میتوان به رشد سریع ،پایه بلند و 7 چین بودن آن اشاره کرد.یونجه رنجر بیشتر از 10 سال در زمین عمر میکند ودر مزارع آبی و دیمی قابل کشت است. یونجه رنجر  در مقابل سرما مقاومت زیادی از خود نشان می دهد. و بسیار شبیه به یونجه همدانی است. ارتفاع یونجه رنجر از همدانی نیز کمتر می باشد.

شرایط آب و هوایی یونجه رنجر: معتدل – سرد سیر

ارتفاع یونجه رنجر: 70-80 سانتی متر

تعداد چین یونجه رنجر: 5-7

اندازه برگ های یونجه رنجر: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه رنجر: متراکم

برای خرید بذر یونجه رنجر کلیک کنید.

یونجه رنجر

یونجه رنجر

بذر یونجه بمی

یونجه بمی از جمله گیاهان علوفه ای است که می تواند در شرایط کمبود اب ، علوفه ای با کیفیت بالا توولید کند. یونجه بمی  برای کاشت در مناطق گرمسیری مناسب است.یونجه بمی در برابر گرما و خشکی بیشتر از یونجه یزدی مقاومت نشان میدهد. دانه های یونجه بمی از یونجه یزدی بزرگتر است بلندای متوسطی درحدود 65-60 سانتی متر  داشته و برگ های به نسبت بزرگی دارد. این رقم نیز سالیانه می تواند تا بیش از 10 چین تولید کند. این رقم نیز مانند رقم یزدی به یونجه هفت چین معروف است
اقلیم مناسب یونجه بمی: گرمسیری

ارتفاع یونجه بمی: 60-65 سانتی متر

تعداد چین یونجه بمی: 10-8

اندازه برگ ها یونجه بمی: بزرگ

تراکم ساقه و برگ یونجه بمی: متراکم

برای خرید بذر یونجه بمی کلیک کنید.

بذر یونجه بغدادی

یونجه بغدادی برای اولین بار از کشور عراق وارد ایران شد. یونجه بغدادی مخصوص مناطق گرمسیری است و در نواحی جنوبی ایران وبه ویژه در استان خوزستان کشت می شود . در شرایط گرمای سوزان بدون رکود در سرتاسر سال رشد می کند . یونجه بغدادی ارتفاع بلندی داشته که بیش از 1 متر نیز می رسد بطور متوسط سالیانه 10 چین تولید می نمایند .

ازدیگر ویژگی های بارز این یونجه، مقاومت بالای آن در برابر شوری و نیاز آبی بیسار ان است. برگ های آن بزرگ بوده و پوشیده از کرک و نیاز آبی آن بالاست

اقلیم مناسب یونجه بغدادی: گرمسیری با رطوبت بالا

ارتفاع یونجه بغدادی: 90-100 سانتی متر

تعداد چین یونجه بغدادی: 10-12 چین

اندازه برگ ها یونجه بغدادی: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه بغدادی: متراکم

برای خرید بذر یونجه بغدادی کلیک کنید.

یونجه اصفهانی

یونجه اصفهانی

بذر یونجه اصفهانی (رهنانی)

ونجه اصفهانی مخصوص مناطق معتدل و نیمه معتدل است و در استان اصفهان بالاترین درصد کشت را به خود اختصاص داده است. ارتفاع ساقه های آن به 70 سانتی متر میرسد.یونجه اصفهانی محصولی 7 چین است.اندازه برگ های آن متوسط است
اقلیم مناسب یونجه اصفهانی: معتدل

ارتفاع یونجه اصفهانی: 60-70 سانتی متر

تعداد چین یونجه اصفهانی: 6-7

اندازه برگ های یونجه اصفهانی: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه اصفهانی: متراکم

برای خرید بذر یونجه اصفهانی (رهنانی) کلیک کنید.

کاشت یونجه

چگونگی آبیاری یونجه

اگرچه یونجه گیاه متحمل به خشکی است اما برای تولید بالا به مدت 4 سال به رطوبت نیاز دارد. بطورکلی، رطوب خاک نباید کمتر از 50 درصد باشد. در طول دوره تولید، کشاورزان خاک را از طریق باران­های مصنوعی، محورهای مرکزی، خطی و غوطه ­وری کنترل شده، آبیاری می­کنند. بطورکلی، 10-3 روز قبل از برداشت آبیاری متوقف می­شود. یونجه یک گیاه ریشه ­دار عمیق است. از این رو، می­تواند دوره­ های بین آبیاری­ها طولانی باشد. با این حال، بیشتر گیاهان یونجه پس از 45 روز خشکی در تابستان از بین می­روند. اگرچه هیچ یک از سیستم­های آبیاری نمی­توانند یکنواختی مطلق را تضمین کنند، اما باید در نظر گرفت که عرضه بیش از حد آب در یک بخش از زمین ممکن است پتانسیل بیماری را افزایش داده و موجب زهکشی در زیر سطح ریشه شود.

برای مطالعه مقاله آبیاری یونجه کلیک کنید.

یافته­ ها نشان می­دهد که آبیاری گیاهان یونجه به آب­های شور و یا آب­های با کیفیت پایین باعث کاهش تولید می­شود. با این حال، اگر شما قصد آبیاری گیاهان خود توسط این منابع را دارید، باید با متخصصان محلی خود مشورت کنید.

کاشت یونجه

برداشت یونجه معمولا قبل از گلدهی اتفاق می­افتد. بسیاری از کشاورزان با تجربه ادعا می­کنند که این امکان وجود دارد هرگز شکوفه­ های یونجه از طریق خاک­ ورزی حذف نشود. بهترین زمان برای برداشت یونجه صبح است. اگر بخواهیم بذرها را جمع­ آوری کنیم، بهترین دوره ماه­ های ژوئن و جولای سال سوم است. در این مورد، ما هرروز برداشت نمی­کنیم. ما اجازه می­دهیم که شکوفه های گل ظاهر شده و بذر تولید کنند. البته، در این مورد، ما به فعالیت گرده ­افشان­ها (زنبور عسل) نیاز داریم.

برای برداشت یونجه ماشین­ آلات مختلفی وجود دارد. به عنوان یک قاعده کلی، ماشین برداشت بایستی یونجه را از ارتفاع حداقل برش دهد. شایع­ترین تکنیک برداشت یونجه این است که توسط دستگاه گیاه را برش داده و آن­ها را در زمین خشک کنید. در این مورد، باران غیر منتظره گیاه را خرد کرده و کیفیت تولید را کاهش می­دهد. پس از آن، با استفاده از ماشین دیگر دو ردیف برداشت به یک ردیف تبدیل می­شود. پس از اطمینان از خشک شدن گیاه، با استفاده از تراکتور گیاهان خشک شده در بسته­ های  100 تا 2800 Ibs بسته­ بندی می­شوند (50 تا 1300 کیلوگرم).

میانگین عملکرد کل 35-20 تن در هکتار (یا 14-8 تن در جریب) در سال می­باشد (توزیع شده در 6-5 چین). بالاترین عملکرد می­­تواند بیش از 40 تن در هکتار یا 16 تن در جریب در سال باشد.

کاشت یونجه

اکثر کشاورزان پس از سال چهارم کشت آن را متوقف می­کنند، زیرا عملکرد به طور قابل توجهی کاهش می­یابد (ممکن است هر سال 15 درصد کاهش یابد). همانطور که در بسیاری از گیاهان رخ می­دهد، یونجه نیز تحت تاثیر پدیده خودسمیت قرار می­گیرد. این بدان معنی است که گیاهان یونجه تولید سموم می­کنند که از رشد آن ممانعت می­کند. در نتیجه، پس از برداشت یونجه در سال چهام، بیشتر کشاورزان با شخم عمیق آن را از بین برده و گندم، ذرت یا جو کشت می­کنند. پس از برداشت گندم، ذرت یا جو کشت شده و دانه یونجه دوباره به مدت 4 سال کشت می­کنند. این تناوب کشت برای یونجه و گندم/جو/ذرت مناسب است. از سوی دیگر، غلات سبب کاهش علف ­های هرز شده و زمینه را برای کشت یونجه فراهم می­کنند. مطالعات نشان می­دهد که کشت ذرت پس از یونجه باعث افزایش 10 درصدی تولید آن می­شود.

کاشت یونجه

نام علمی یونجه چیست؟

Medicago sativa

آیا مردم می­توانند یونجه را بخورند؟

بله انسان می­تواند یونجه را بخورد که منبع عالی از ویتامین­ها، پروتئین­ها، مواد معدنی و غیره است. اگر شما به کشورهای آسیایی خاص سفر کرده باشید، احتمالا یونجه­ ها را در سالاد، ساندویچ­ها، سوپ­ها و دیگر غذاها خورده­اید. با این حال، بر خلاف سایر حبوبات (عدس و غیره)، انسان­ها برای خوردن بذرهای آب پز شده یونجه ایمن نیستند. FDA توصیه کرده که کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف باید از جوانه­ های خام یونجه استفاده کنند. بسیاری از مردم از قرص یونجه و کپسول­های آن به عنوان مکمل غذایی استفاده می­کنند.

آیا برای مصرف انسان می­توان یونجه را در گلدان و در خانه رشد داد و چقدر طول می­کشد؟

بله شما می­توانید، اما شما باید بذری را انتخاب کنید که با هیچ ماده شیمایی تیمار نشده باشد. شما باید به فروشنده بگویید به بذر ارگانیک برای تولید جهت مصرف انسان نیاز دارید. به طور متوسط، حدود 5 روز پس از کشت جوانه­ ها به خوبی رشد می­کنند.

چه مدت طول می­کشد تا یونجه در مزرعه رشد کند؟

حدود 12-8 روز پس از کاشت، اولین جوانه­ ها را خواهید دید. شما می­توانید اولین چین را در حدود 65-60 روز پس از کاشت برداشت کنید.

آیا می­توان جو یا گندم را همراه با یونجه کشت کرد؟

بله شما می­توانید، اما مدیریت (کاشت، آبیاری، برداشت و غیره) آن بسیار پیچیده است. البته، کشت مخلوط عملکرد بیشتری را برای کشاورزان فراهم می­کند.

آیا شما سئوالی در مورد یونجه دارید؟

لطفا سئوالات خود را در نظرات زیر مطرح کنید. ما در اسرع وقت پاسخ خواهیم داد.

کاشت یونجه

برای خواندن مقاله عرق یونجه چیست کلیک کنید

برای خواندن مقاله علوفه هیدروپونیک چیست؟ کلیک کنید.

برای خواندن مقاله تولید علوفه به روش هیدروپونیک کلیک کنید.

برای خواندن مقاله تولید یونجه برای اسب کلیک کنید.

سوالات متداول یونجه:

  1. فواید یونجه چیست؟

    یونجه به کاهش کلسترول کمک می کند و همچنین ممکن است فوایدی برای کنترل قند خون و تسکین علائم یائسگی داشته باشد. مردم همچنین آن را به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین C و K، مس، فولات و منیزیم مصرف می کنند. یونجه نیز بسیار کم کالری است.

  2. آیا یونجه خوراکی است؟

    بیشتر قسمت های گیاه یونجه خوراکی است مانند برگها و شاخه های جوان. جوانه یونجه را می توان به غذاهای مختلف برای تزیین اضافه کرد و یا به جای سبزی سالاد از آن استفاده کرد.

  3. آیا یونجه باعث افزایش وزن می شود؟

    طبق بانک اطلاعاتی USDA Nutrient، یک فنجان جوانه یونجه فقط 8 کالری دارد اما 0.2 گرم چربی، 0.7 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم فیبر و 1.3 گرم پروتئین ارائه می دهد. فیبر محلول غنی از یونجه می تواند به کاهش کلسترول کمک کند و به وزن بدن کمک کند.

  4. عوارض جانبی یونجه چیست؟

    عوارض جانبی یونجه عبارتند از: حساسیت به آفتاب، کمبود سلول های قرمز، سلول های سفید و پلاکت در خون

  5. چه مدت طول می کشد تا گیاه یونجه رشد کند؟

    گیاهان حدود 40 روز طول می کشد تا بعد از برش قادر به رشد مجدد از تاج شوند.

  6. بهترین زمان سال برای کاشت یونجه چیست؟

    در سال هایی که بارندگی کافی دارد، اواخر تابستان یا پاییز به طور معمول بهترین زمان برای کاشت یونجه است. عملکرد حاصل از بذر اواخر تابستان به طور کلی بالاتر از عملکرد یونجه بذر بهاره در سال استقرار است

  7. آیا جوانه های یونجه به راحتی قابل پرورش هستند؟

    یونجه خیلی راحت در خانه جوانه می زند (یکی از ساده ترین و سریع ترین دانه های جوانه زدن است). با این حال، اطمینان حاصل کنید که ابتدا بذرها را به مدت 6 ساعت خیسانده اید. این کمک خواهد کرد که روند جوانه زدن بسیار آسان تر و سریعتر انجام شود!

  8. آیا یونجه به آب زیادی احتیاج دارد؟

    یونجه یک محصول پر مصرف آب است زیرا دارای یک فصل رشد طولانی، یک سیستم ریشه ای عمیق و یک توده گیاهی متراکم است. محدوده معمولاً مورد نیاز آب برای یونجه 18 تا 36 اینچ آب در هر فصل است. یونجه در برابر خشکسالی یا دوره های طولانی بدون آب بسیار در دسترس کاملاً تحمل می کند.

  9. آیا یونجه در خاک رسی رشد می کند؟

    یونجه به جای خاک های رسی و سنگین مرطوب، در خاک زهکشی شده به خوبی عمل می کند و به pH خوب خاک از 6.5 تا 7.0 نیاز دارد.

  10. بهترین کود برای یونجه چیست؟

    کود دادن یونجه با فسفر (P) و پتاسیم (K) می تواند باعث افزایش عملکرد و ماندگاری طولانی شود. P و K عناصر درشت مغذی هستند، به این معنی که گیاهان در مقایسه با بسیاری از مواد مغذی دیگر به مقادیر نسبتاً زیاد به آن ها نیاز دارند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

301 دیدگاه درباره مقاله “فوت و فن کاشت یونجه

  1. Avatar رضا گفت:

    سلام برای زمین های شور در هوای گرم و معتدل (گنبد کاووس )چه بذر یونجه ای مناسب هست.سپاس

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای مناطق گرمسیر و زمینهای شور بذر یونجه بغدادی مناسب است.

  2. Avatar حمیدرضا گفت:

    سلام خوبید برادر ببخشید برا زمین شور و با اب شو ر و ابیاری بارانی چگونه باید اب بدهیم و بنظرت در هر هکتار چند تن برداشت میشه یونجه خشک

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      در مورد میزان برداشت خیلی عوامل دخیل هستند از نوع بذر مقدارابیاری و کنترل علفهای هرزو…..به همین علت نمی توان عدددقیقی را عنوان کرد.

  3. Avatar داریوش گفت:

    سلام مهندس
    خسته نباشید
    5هکتار زمین منطقه گرمسیری دارم از لحاظ کود گاوی و حیوانی مشکلی ندارم،بنظرتون 20تن کود حیوانی کافیه و میشه 500کیلو کود دی آمونیوم وپتاس سنگی هم قبل از کاشت اضاف کنم به زمین؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      مقدار کودی که برای رمین نوشتید تقریبا مناسب است و می توانید انجام دهید.

  4. Avatar داود کاظمی گفت:

    باسلامو ادای احترام

    لطفا بفرمایید چگونه تخم یونجه را بگیریم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای کاشت بذر بونجه می توانبد مقاله روش‌های کاشت بذر یونجه مطالعه کنید.

  5. Avatar احمد گفت:

    سلام من هفتاد ساعت آب چاه عمیق ۲۴ لیتر در ثانیه شش اینچ بر مدار ۱۴روز دارم آیا میتوانم با این میزان آب سه هکتار یونجه بکارم و در منطقه ی نهبندان استان خراسان جنوبی چه نوع بذری مناسب است.ممنون

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      مقدار آبی که دارید کافی است ولی باید بگویید که منطقه شما دارای چه اقلیمی است اگر گرمسیر است بذر بمی و با نیکشهری مناسب است.و اگر سردسیر است بذر رنجر مناسب است.

  6. Avatar احمد گفت:

    سلام برای مناطق گرم خراسان جنوبی چه بذری بهتر است. از لحاظ کود دام مشکلی ندارم در هر هکتار چه میزان کود لازم است

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای مناطق گرم خراسان بذر بمی و نیکشهری مناسب هستند برای استفاده از کود دامی هر هکتار 5 تا 6 ماشین کفایت میکند این مقدار تا 7 ماشین هم میتواند افزایش داشته باشد

  7. Avatar Nima گفت:

    سلام،وقتتون بخیر،۶ پیش در زمینم یونجه کاشتم که دیگه ازبین رفته و از بهار زمین را شخم زدم که دوباره پاییز یونجه جدید بکارم ایا میشه دوباره در همون زمین یونجه جدید بکارم و یا اینکه قبل کاشت چه کارهایی انجام بدم.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بونجه دارای ریشه های بزرگی است باید ریشه های قبلی از زمین خارج شود و زمین شخم بخورد سپس کود دامی به زمین داده شود بعد اقدام به کاشت شود.

  8. Avatar میثم گفت:

    سلام هر هکتار در سال در استان خوزستان چند تن یونجه میده با تشکر

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      این یک سئوال خیلی کلی است و برای جواب آن احتیاج به المان هایی زیادی است از قبیل نژاد یونجه آبیاری دمای هوا و ….

      1. Avatar آریا خان گفت:

        سلام
        برای خوزستان ،، بهبهان ،، چه بذری مناسب است
        و
        در هر هکتار چند کیلو بار نیاز است.
        آب ،، شور و تلخ است

        1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

          در آب و هوای گرمسیری و آب شور بهترین انتخاب بذر یونجه بغدادی است که می توان کاشت

  9. Avatar امیررضا گفت:

    سلام خسته نباشید برای کرمان چه نوع یونجه ای مناسب هست؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای مناطق گرمسیر بذر یونجه بمی و نیکشهری و بغدادی مناسب است.

  10. سلام من میخام ببینم اگه یونجه رو با آب شور به نحو بارانی ابیاری کنیم شوری آب یونجه رو میسوزونه یا تاثیری بر رشدش داره ؟؟برای آب شور چه نوع بذری مناسبه خیلی ممنون.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای آب شور باید از بذر یونجه بغدادی استفاده کنید و با آبیاری بارانی مشکلی ندارد .

  11. Avatar دادا گفت:

    سلام بابت کشت یونجه راهنمایی میخوام چه کنم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      شما این مقاله را مطالعه کنید کاملا به شما کمک میکند.

  12. Avatar هلالی محمد گفت:

    سلام ممنون و متشکر از شما عزیزان که راهنمایی می فرمایید منظوراز آب شور چه ابی است شوری ان چند هزار کمتر باشد

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      منظور از آب شور آبی با EC 500 به بالا است (میلیگرم بر لیتر)

  13. Avatar حامد گفت:

    آیا میشود یونجه را در زمینی که قبلا شالیزلر بوده کشت کرد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بله یونجه را می توانید در زمین شالیزار بکارید به شرطی که زمین شخم بخورد و تقویت شود

  14. Avatar مهری ابوحیدری گفت:

    سلام خسته نباشید. سوال اول:ایا شهرستان سیرجان از توابع کرمان مناسب کشت یونجه هست.تابستانهای گرم زمستان سرد و‌گاهی برف و بهار با بارندگی
    سوال دوم:چه بذری مناسب است
    ممنون میشم جواب بدین

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بله شما می توانید بذر یونجه را در سیرجان بکارید با توجه به سردی هوا در زمستا ن بذر یونجه رنجر به شما پیشنهاد میشود.

  15. Avatar Mb گفت:

    سلام
    من میخوام یونجه رو توی گلدون برای مصرف روزانه بکارم ممکنه منو راهنمایی کنید؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      می توانید یونجه را در گلدان بکارید اما خیلی بلند نمی شود چون ریشه یونجه احتیاج به 50 تا 100 سانت فضا دارد.

  16. Avatar هادی گفت:

    سلام من همه نظارت و پیشنهادات رو خوندم چرا به هیچ کس بذر قره یونجه پیشنهاد نکردید؟!که بهترین نوع بذر هستش تو ایران هم برای مناطق سرد و هم گرم،مقاوم در برابر کم آبی،بازدهی تناژی بالا(متوسط ۶تن در هر برش در هکتاریونجه خشک) ،طول عمر بالای۷سال،رشد متوسط بالای۸۰سانت

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      مطلب شما را برای باقی دوستان منتشر میکنیم که استفاده کنند
      از لطف شما سپاسگزاریم

      1. Avatar معینا منشی زاده گفت:

        سلام_برای شرایط آب و هوای اطراف رباط کریم چه نوع یونجه ای پیشنهاد می شود.
        باتشکر

        1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

          برای اطراف رباط کریم یونجه رنجر و همدانی بسیار موثر است.

  17. Avatar علی گفت:

    سلام برای منطقه آب و هوایی لامرد بذر gea کاشتن چقدر ریسک رو در بر داره؟ نیاز خاک برای کاشت یونجه برای سه هکتار چقدر کود شیمیایی و حیوانی است

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه gea بسیار بذر مقاومی است و ریسک پایینی برای استفاده دارد.

  18. Avatar سید علی ابراهیمی گفت:

    با سلام خدمت کارشناسان محترم بنده میخواهم در بخش سرولایت خراسان رضوی روستای عبدا… گیو از توابع چکنه یونجه کشت نمایم چه بذری بکارم و چه میزان برای هر هکتار بذر بپاشم آیا بدون کودهای دامی با کودهای شیمیایی همان ته بار میتوان کاشت انجام داد لطفا راهنمایی بفرمایید چون مرحله اول کاشتم میباشد .
    ممنون سپاسگزارم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای هر هکتار مقدار بذر مورد نیاز یونجه به صورت دستی 60 کیلو و به صورت ماشینی 40 کیلو است
      و نوع یونجه بستگی به میزان شوری آب و سردسیر بودن و یا گرمسیر بودن منطقه شما دارد.

  19. Avatar مهدی گفت:

    سلام. خسته نباشید
    سوالی داشتم خدمتتان
    ایا کاشت بذر یونحه در شالیاز های گیلان توحیه اقتصادی تری نسبت به کاشت برنج دارد؟
    در این گونه اب و هوا در هر هکتار چند تن محصول داریم و در سال چند بار برداشت ؟
    با توجه به بارانهای فصلی برای گیاه سبز شده در هنگاه برداشت مشکلی جهت عملیات برداشت وحود دارد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      کاشت برنج در استان گیلان بازدهی بالاتری دارد

  20. Avatar محمودسرمستی نژاد گفت:

    سلام آیایونجه راپس ازانکه حدودا20سانتیمترشدمیتوان مانندسبزی خوردن خوردویاوقتیکه بلندشدعرق آنراگرفت

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      سما یونجه را در هر زمانی میتوانید بچینید ولی صرفه اقتصادی آن کمتر میشود.

  21. Avatar احسان گفت:

    باسلام و تشکر از رهنمایی و زحمات شما
    بنده یه سال پیش در زمین نهال درخت گردو کاشته ام و میخوام مابین درختان یونجه بکارم آیا برای درختان ضرر دارد یا خیر ، ممنون میشم راهنمایی کنید.
    با تشکر

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      در زمانی که درخت جوان است مشکلی ندارد

  22. Avatar روح الله گفت:

    سلام ایا برای منطقه گرمسیر مثل لامرد یونجه سعودی با اب خیلی شور جواب میدهد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      یونجه بغدادی برای مناطق گرمسیر با آب نسبتا شور مناسب است اما از یونجه سعودی شناختی ندارم.

  23. Avatar محمد رضا حسینی گفت:

    با سلام خدمت کارشناس محترم

    ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید.
    با توجه به سردسیر بودن منطقه بنده متوجه شدم که بذر رنجر مناسب است. سوالی دارم. متوسط برداشت علوفه خشک در هکتار برای سال اول چقدر است؟ برای سالهای دیگر تفاوتی وجود دارد؟ اگر تفاوت وجود دارد. تخمین شما حدودا چقدر یا چند درصد است؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      متوسط برداشت یونجه رنجر بین 3 تا 3.5 تن در هکتار ات برای سالهای آینده هم باید ترمیم شود تا بازده داشته باشد.

  24. Avatar رضا گفت:

    سلام در اراک یونجه بکارم چه نوعی خوبه و آب یاری هم در ۱۲ روز یکبار دارم ۴ساعت..رنجر با همدانی چه فرقی داره ؟کود سفید بپاشم خوبه ؟ و چه موقع خوبه کود بدم و یا تقویتی بدم خوبه یا ن چیزی معرفی کنید؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای اراک بذر رنجر جواب بهتری میدهد
      مقدار باردهی و برداشت رنجر بیشتر از همدانی است در شرایط یکسان
      بله می توانید کود دهی داشته باشید هم قبل از کاشت و هم در هنگام رشد یونجه
      از کود مایع قطره سبز مختص یونجه می توانید استفاده کنید .

  25. Avatar محمد گفت:

    سلام
    میخواستم بدونم برای آب و هوای مازندران چه بذری استفاده باید بشه؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه همدانی و رنجر تقریبا مناسب است.

  26. Avatar مریم گفت:

    با سلام
    در زمین کشاورزی ما علف هرز پیچک رشد زیادی دارد. قبل از کاشت بذر یونچه چه کنم تا از شر پیچک در امان باشد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      پیشنهاد ما برای از بین بردن پیچک ها اگر مقدار مزرعه کوچک و قابل انجام باشد از بین بردن به روش دستی است.و باید پیچک ها کنده شوند

  27. Avatar فکور گفت:

    سلام، ا‌ز کود اسب برای کاشت یونجه می شه استفاده کرد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      کود اسبی اسیدیته بالای دارد بیشتر به درد زمینهایی میخورد که خاک قلیایی است و می خواهید اسیدی شود و مناسب برای کاشت بذر سبزیجات و گیاهان غده ای (مانند سیب زمینی و چغندر) و برخی صیفی‌جات (مانند کدو و خیار) است.

  28. Avatar حسن گفت:

    حسن
    سلام برای یک هکتار زمین چقدر بذر یونجه لازم است

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای یک هکتار زمین به صورت دستی 60 کیلو و به صورت ماشینی 40 کیلو بذر لازم است.

  29. Avatar میر باقر گفت:

    با سلام و آرزوی بهروزی
    برای مناطق سردسیر چه نوع یونجه ای مناسب است و زمان کاشت بهاره چه زمانیست ؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه رنجر و همدانی مناسب مناطق سردسیر استزمان کاشت بهاره از اواخر اسفند ماه بسته به منطقه متفاوت است.

  30. Avatar مهدی خرم گفت:

    با سلام. بنده یک هکتار زمین در آذربایجان شرقی نزدیک دریاچه ارومیه دارم که هم زمین شور هست هم آب. از کدام بذر یونجه برای کاشت استفاده کنم و اینکه کاشت بهاره خوب هست یا پاییزه؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه بغدادی به شوری مقاوم است ولی نه شوری حداکثری برای کاشت در منطقه شما کاشت بهاره بهتر است.

  31. Avatar ناصر گفت:

    سلام
    وقت به خیر و شادی
    آیا کاشت یونجه کمکی در کاهش شوری زمین دارد؟
    زمین زیر کشت ما در طارم علیا_استان زنجان که درخت زیتون و انار کاشت شده شوری بالایی دارد ، آیا کشت یونجه برای درختان مثمر ثمر هست یا خیر؟؟؟
    سپاس

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      کلا کشت یونجه به علت ریشه عمیقی که دارد برای درختان مناسب نمی باشد

  32. Avatar شهریار گفت:

    سلام آقای مهندس
    ما در کوهدشت لرستان هستیم و زمستونای معتدل که چندبار دما به زیر صفر هم میرسه ولی از خرداد تا مهر هوا گرمه و تا بالای چهل درجه هم میرسه،زمین مرغوب و سیستم بارانی داریم
    میشه بفرمایید کدوم رقم یونجه بازدهی بیشتری داره؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      پیشنهاد یونجه برای مناطقی که زمستان منفی دارند بذر یونجه رنجر است

  33. Avatar Narsis گفت:

    خعلی مفید بود برای من🌹💛
    سوالم اینه عاقای مهندس برای 1هکتار زمین دیمی ک تو مشهد واقع شده میخاستم ببینم چه نوع بذری تهیه کنم؟و آیا نیازی ب کود دهی برای تقویت خاک و جواب دهی بهتر محصول هست؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای آب و هوای مشهد بذر یونجه رنجر مناسب است که در زمستان هوای منفی دارد و البته اگر کود دهی شود جوابب بهتری میگیرید

  34. Avatar احمد گفت:

    سلام
    اگه یونجه بعد 40 روز درو نشه چی میشه ؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      هیچ اتفاق خاصی نمی افتد فقط از نظر صرفه اقتصادی کم میشود.

  35. Avatar مومنی گفت:

    سلام چ مقدار اب باید به هر هکتار یونجه داد?

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      مقدار اب بستگی به فشار آب و نوع خاک و گرمای هوا در منطقه دارد و بسیار متغیر است.

  36. Avatar مومنی گفت:

    سلام ایا یک هکتار زمین در هر سال ٣.۵ تن یونجه میدهد یا در هر بار چیدن?

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برداشت یونجه بستگی به نوع یونجه کاشت شده و آب و هوا دارد ولی معمولا در هر بار چینش هر هکتار بین 1.5تا 2.5 تن محصول میدهد.

  37. Avatar محمد گفت:

    سلام. من میخوام بعد از کشت گندم یونجه بکارم آیا باید کلش گندم را آتش بزنم یا نیازی به اینکار نیست چون بعضی میگن اگر آتش نزنی ممکنه زمین قارچی بشه

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بهتر است که کلش گمدم را آتش بزنید تا خاک هم ضد عفونی شود

    2. Avatar آریا خان گفت:

      سلام
      ضمن تشکر از راهنمایی های شما
      زمینی که چهار سال است کاشته نشده چقدر کود گاوی نیاز دارد ؟

      1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

        هر هکتار نیاز به 5تا7 ماشین سنگین کود گاوی نیاز دارد تا بتوانید یونجه بکارید.

  38. Avatar ارش گفت:

    با سلام خدمت مهندس عزیز
    من حوالی شهرکرد اقدام به کشت 10 هکتار قره یونجه با دستگاه نمودم اول برج 6 و برای هر هکتار 60کیلو بذر استفاده کردم ایا امکان چیدن اون اگر تا برج 7 یا 8 بلند شود هست یا بدم گوسفندان بچرن یا رهاش کنم برای سال بعد

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      خیلی دیر اقدام به کاشت کردید می توانید اواخر برج 8 اقدام به برداشت کنید و تا سال بعد مجدد بلند شوند.

  39. Avatar عیسی سوری گفت:

    با سلام احترام خدمت شما بزرگوار بنده یونجه داریم ک سال پنجم هست ،ایا میشه الان یعنی پاییز شخمش بزنم و دوباره یونجه بندازم .ممنونم راهنمایی فرمایید با تشکر

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      به علت اینکه زمین شما چند سالی یونجه کاشته شده بهتر است یک سالی گندم و یا جو بکارید و بعد اقدام به کاشت یونجه بکنید.

  40. Avatar کوئین گفت:

    سلام توی شهرستان سیرجان استان کرمان چه نوع یونجه ای رو باید بکارم؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      با توجه به آب و هوای سیرجان بذر یونجه بمی مناسب است.

  41. Avatar ميرويس گفت:

    جناب مهندس خیلی ممنون از لطف و حوصله شما بابت راهنمایی با ارزش شما.

  42. Avatar سعید گفت:

    با سلام. من اهل زنجان بوده و جهت پیشگیری از رشد انواع علفهای هرز در داخل باغ میخواهم فضای بین درختان را یونجه بکارم. اولا اینکه آیا اینکار از نظر جنابعالی مورد تایید می باشد یا خیر؟ و دوم اینکه چه نوع بذری را پیشنهاد می فرمایید؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      یونجه برای کاشت بین درختان خیلی مناسب نیست چون ریشه بسیار بزرگی تا 1.5 متر دارد و بعد از بزرگ شدن برای به دست آوردن منابع با درخت رقابت میکند

  43. Avatar اشکان گفت:

    سلام در شهرستان اصفهان که تابستان های خیلی گرم و زمستان های سرد دارد چه یونجه ای پیشنهاد می کنید؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      یونجه همدانی و یا یونجه رنجر مناسب اصفهان است

  44. Avatar Mohammad ali گفت:

    سلام من یه زمین حدود سه چهارم هکتار دارم چاه آب ۲ اینچ شبانه روزی دارم فقط یک مشکلی که هست چاه آبش تلخ هست بطوریکه گندم کاشتم هیچی سبز نشد و. آب چاه رو گاو و دام ها نمیخورن شما چه بذر یونجه ای رو پیشنهاد میکنید ضمن اینکه من ساکن سیستان و بلوچستان شهرستان زهک هستم
    زمین. کشاورزی من از لحاظ کود حیوانی غنی میباشد

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      تقریبا تنها بذری که ممکن است (از نظر میزان شوری آب) در زمین شما رشد کند بذر یونجه بغدادی است که آب نسبتا شور سازگاری دارد .

  45. Avatar احمد گفت:

    سلام ببخشید آیا زیر درختان باغ هم میشه یونجه کاشت به درختان آسیب وارد نمیشه.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      یونجه ریشه های بسیار عمیق تا عمق 1.5 متری زمین میزند و در زمانی که می خواهند یونجه را از زمین جمع کنند باید حتما ریشه ها را در بیاورند اگر با این قضیه مشکلی ندارید می توانید استفاده کنید.

  46. Avatar امیر گفت:

    سلام و عرض ادب
    ادمین جان برای مناطق سردسیر(شاهیندژ، آذربایجان) مابین بذر همدانی و رنجر کدام یکی سود بیشتری دارد؟
    از لحاظ آب مشکلی ندارم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای مناطق سردسیر بذر یونجه رنجر بهتر عمل میکند

  47. Avatar ...............ووووووو گفت:

    سلام
    برای مازندران چه نوع بذری و درچه فصلی کشت شود.
    ممنونم ازپاسخگویی شما

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه همدانی تقریبا مناسب ترین بذر است برای مازندران

  48. Avatar بیژن گفت:

    سلام وقت بخیر خسته نباشید
    ببخشید میشه بفرمایید برای تهران چه نوع بذری بهتره واینکه الان میشه کاشت یا نه؟
    از نظر آب هیچ محدودیتی نداریم و خاک بسیار غنی و حدود۲۰ ساله کشت نشده و با انواع کودهای طبیعی(شاخه و برگ های پوسیده،خاکستر،فضولات حیوانی و…) تغذیه شده

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      برای تهران میتوانید از بذر یونجه رنجر و یا همدانی استفاده کنید.

  49. Avatar رسول گفت:

    سلام
    جنوب فارس هوای گرم. خشک با اب شیرین
    چه بذری استفاده کنم وجای یونجه ۵ساله مجدد میتوان کشت یونجه انجام داد

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه نیکشهری و بمی مناسب مناطق گرمسیری است و شما بهتر است که یکسال در زمین چیز دیگری بکارید و بعد مجدد اقدام به کاشت یونجه داشته باشید

  50. Avatar مهراد گفت:

    سلام، ایا در گیلان میشود یونجه کاشت؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بذر یونجه رنجر را می توانید در گیلان بکارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *