مطالب دیگر

خوراکی های مناسب برای دیابتی ها

خوراکی های مناسب برای دیابتی ها

برخی از بهترین غذاها برای افراد دیابتی شامل شکلات تلخ، آووکادو، ماهی، کینوآ، اسفناج، گوجه­ فرنگی، پیاز قرمز، کلم بروکلی، سفیده تخم مرغ، لوبیا، بلوبری، بلغور جو دو سر و غیره می­باشند.

دیابت چیست؟

واقعیت این است که شما که این مقاله را مطالعه می­کنید به احتمال زیاد از با معنای دیابت آشنایی دارید، شاید حتی خودتان از این شرایط رنج می­برید، اما داشتن اندکی اطلاعات همیشه ارزشمند است. اگر فردی را می­شناسید که مبتلا به دیابت است و شیوه زندگی شما طوری است که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارید، این اطلاعات می­تواند بسیار مفید باشد.

دیابت، یک بیماری متابولیکی است که منجر به قند خون بالا در افراد می­شود. در سراسر جهان، بیش از 380 میلیون نفر از این بیماری رنج می­برند و تعداد آن­ها در هر سال نیز افزایش می­یابد. نام تکنیکی دیابت Diabetes mellitus می­باشد و شناخت تفاوت بین انواع مختلف دیافت می­تواند مفید باشد.

خوراکی های مناسب برای دیابتی ها

تست دیابت

دیابت نوع یک :

دیابت نوع 1 بدین معنی است که فرد قادر به تولید انسولین نیست. انسولین هورمونی است که سلول­های موجود در بافت چربی و عضلات اسکلتی را قادر می­سازد تا قند خون را جذب کنند. داشتن قند خون بالا باعث طیف گسترده­ای از نگرانی­های سلامتی، از جمله افزایش تشنگی و گرسنگی (که منجر به چاقی بیش از حد می­شود)، افزایش ادرار و حتی مسائل جدی نظیر نارسایی کلیه، مشکلات قلبی، آسیب دیدگی و حتی مرگ می­شود. دیابت نوع 1 ناشی از تخریب خود ایمنی سلول­های بتا در پانکراس می­باشد. این سلول­ها باعث تولید انسولین می­شوند. این نوع دیابت تقریبا در 10 درصد موارد دیابت جهان دیده شده است.

دیابت نوع دو :

90 درصد موارد دیابت در جهان از دیابت نوع 2 می­باشد و اغلب به عنوان “دیابت بالغ” نیز نامید می­شود. دیابت نوع 2 ناشی از شیوه زندگی بوده و بیماری خودایمنی متابولیک حاصل از تولد نمی­باشد. دیابت نوع 2 بدین معنی است که بدن شما قادر به استفاده صحیح از انسولین تولید شده توسط پانکراس نیست و باعث نشانه­ های مشابه دیابت نوع 1 می­شود. راه­هایی که انسولین در بدن جایگزین می­شود، می­تواند سبب کم شدن یا افزایش قند خون شود که هر دو مورد می­تواند بسیار خطرناک باشد. درمان شناخته­ شده­ای برای دیابت وجود ندارد، با این حال بسیاری از داروها برای کنترل و تنظیم قند خون وجود دارد.

با این حال، گزینه دیگری نیز وجود دارد – مدیریت صحیح رژیم غذایی. غذاهای ضروری بسیاری وجود دارد که افراد مبتلا به دیابت باید به رژیم غذایی خود اضافه کنند تا بتوانند بدن خود را سالم نگه داشته و قند خون خود را به صورت طبیعی تنظیم کنند. بر اساس مطالعات اخیر، غذاهای گیاهی حاوی آنتی­اکسیدان­ها (پلی­فنول­ها) هستند که قند خون را در افراد دارای دیابت و بیماری­های قلبی تنظیم می­کنند. اجازه دهید تا نگاهی دقیق­تر به 15 غذای مناسب برای افراد دیابتی داشته باشیم.

غذاهای افراد دیابتی

در ادامه غذاهایی که برای افراد دیابتی مناسب است معرفی می کنیم.

اسفناج:

در واقع، انواع سبزیجات از جمله کلم، اسفناج، برگ چغندر سوئیسی و کلم بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مناسب هستند. کالری کم و کربوهیدرات کم این سبزیجات به همراه پتانسیل آنتی اکسیدانی بالا، آن­ها را برای جلوگیری از بیماری­های مزمن مناسب کرده است. در یک مطالعه مشخص شد که استفاده منظم از سبزیجات برگ سبز در رژیم غذایی باعث کاهش 14 درصدی دیابت نوع 2 می­شود.

برای خرید بذر اسفناج کلیک کنید.

شکلات تلخ:

مقادیر بالای فلاونوئید و سایر آنتی اکسیدان­ها در شکلات تلخ باعث کاهش مقاومت انسولین، افزایش حساسیت به انسولین، کاهش میل به غذا و شیرینی­ها شده و همچنین منجر به کاهش مشکلات قلبی و فشار خون می­شود.

لوبیا:

محتوای فیبر بالا در لوبیا برای مدیریت جذب گلوکز مهم است؛ اما تحقیقات اخیر نشان می­دهد که حبوبات می­توانند خطر سکته را کاهش دهند و انتشار انسولین را در بدن تنظیم کرده و باعث کاهش دیابت شوند.

برای خرید بذر لوبیا کلیک کنید.

سیر:

اگرچه تاثیر مستقیم آن بر دیابت تا حدود معلوم نیست، اما سیر باعث کاهش کلسترول خون، احتمال ابتلا به لخته شدن خون، کاهش خطر سکته مغزی و کاهش فشار خون می­شود که همگی با عوارض یا شاخص­های خطر ابتلا به دیابت همراه هستند.

ماهی:

وجود اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی­هایی نظیر قزل­آلا، خال­خالی و شاه ماهی، خطر ابتلا به بیماری­های قلبی را کاهش می­دهد. در حال حاضر، بیماران دیابتی مستعد ابتلا به بیماری­های قلبی هستند، اما ترکیب سالم پروتئین و چربی باعث جذب کربوهیدرات­ها شده و سطح قند خون را حفظ می­کند.

بلوبری:

این گیاه غنی از آنتی­اکسیدان­ها بوده و وجود آنتوسیانین­ها در آن باعث کاهش بیش از 20 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می­شود.

برای خرید بذر بلوبری کلیک کنید.

سفیده تخم مرغ:

سفیده تخم یک پروتئین سالم و لاغر کننده بوده و مقدار کربوهیدرات آن بسیار کم است. بنابراین، قند خون را تحت تاثیر قرار نداده و باعث جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 می­شود.

بلغور جو دو سر:

محتوای بالا فیبر محلول در بلغور جو دو سر می­تواند به کاهس سطح احساس گرسنگی کمک کند و همچنین جذب کربوهیدرات را مهار می­کند و می­تواند سطح قند خون را حفظ کند. علاوه بر این، تغییرات بیماری­های قلبی – عروقی و کلسترول بالا را کاهش می­دهد. این تغییرات برای افرادی که از دیابت رنج می­برند خطرناک است.

گوجه فرنگی:

کارتنوئیدها و فلاونوئیدهای موجود در گوجه فرنگی به عنوان عوامل ضد التهابی و آنتی­اکسیدانی در بدن کار می­کنند و خطر بیماری­های مزمن، بیماری­های قلبی، کلسترول و سایر علائم که منجر به دیابت می­شود را کاهش می­دهند. همچنین، از سبزیجات غیر نشاسته­ای بوده و سطح قند خون را کنترل می­کند.

برای خرید بذر گوجه فرنگی کلیک کنید.

ماست بدون چرب:

ماست بدون چرب یک تقویت کننده اصلی برای بیماران دیابتی است، زیرا ترکیبات پروتئین بالا، چربی کم و کربوهیدرات کم جذب گلوکز در بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کمتر می­کند.

کینوآ:

این دانه دارای پروتئین کامل بوده و برای سلامتی بسیار مهم است. همچنین، همراه با فیبر حساسیت انسولین را افزایش می­دهد و جذب کربوهیدرات در بدن را تنظیم می­کند و مانع از نوسانات قند خون می­شود.

برای خرید بذر کینوا کلیک کنید.

پیاز قرمز:

آنتی­اکسیدان­های موجود در پیاز قرمز، نظیر کورستین، کپسایسین و فلاونوئیدها، مواد ضد سرطان قوی هستند که برای تقویت سلامت قلب نیز مفید هستند و احتمال ابتلا به بیماری­های مزمن مانند دیابت را کاهش می­دهند.

( این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که سلول­های بدن را از آسیب مولکول­های رادیکال آزاد محافظت می­کند و از خاصیت ضد باکتریایی نیز برخوردار است.)

برای خرید بذر پیاز قرمز کلیک کنید.

بادام­ها:

این آجیل بی­نظیر بوده و باعث افزایش قابل توجه منزیم و چربی­های غیر اشباع می­شود که متابولیسم کربوهیدرات را تنظیم می­کند. تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی حاوی منیزیم، مانند ژریم غذایی حاوی بادام، به کاهش 30 درصدی دیابت نوع 2 کمک می­کند.

روغن زیتون:

مطالعات نشان می­دهد که جایگزینی کره و چربی خوک با روغن زیتون می­تواند شانس ابتلا به دیابت را تا بیش از 50 درصد کاهش دهد. روغن زیتون غنی از آنتی اکسیدان­ها و چربی­های غیر اشباع بوده و موجب کاهش بیماری­های قلبی، کلسترول و ابتلا به دیابت می­شود.

سیب­ زمینی شیرین:

در مقایسه با سیب ­زمینی سفید، سیب زمینی شیرین دارای سطوح کاهش یافته A1C (اندازه­گیری قند خون) تا 5 درصد می­باشد. آنتوسیانین­ها و سایر آنتی­اکسیدان­های موجود در آن برای جلوگیری از بیماری­های مزمن مانند بیماری­های قلبی – عروقی و سرطان مفید هستند. بیماران دیابتی به شدت در معرض این بیماری­ها هستند.

مقاله انواع سیب زمینی را بشناسیم را مطالعه کنید.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *