گیاهان دارویی و ادویه ها

معرفی گیاه افسنتین

گیاه افسنتین

زبان اصلی این گیاه ابتدا حوزه دریای مدیترانه و مناطق معتدله‎ی آسیا می‌باشد. ولی امروزه تقریباً در سراسر جهان بخصوص در نواحی فرانسه، اروپای مرکزی، افریقای شمالی، ایران و سیبری می‌روید. فلسطین در منطقه وسیعی از شمال ایران، سواحل دریای خزر، دامنه‌ی دماوند، آستارا و نواحی مرکزی ایران یافت می‌شود.

محل مناسب رویش افسنتین:

این گیاه به صورت خودرو و به شکل بسته‌های پرپشت در اراضی بایر و آهکی و شیب‌های خشک و آفتابگیر، ساحل روخانه‌ها، مزارع، در زمین‌های بایر سنگلاخی یا بیشه زارها، تاکستان‌های باز تا ارتفاعات ۲۰۰۰ متری می‌روید.

قسمت مورد استفاده افسنتین:

قسمت مورد استفاده از نظر درمانی، برگ و سرشاخه‌های گلدار آن می‌باشد. این گیاه دارای برگ‌های متناوب، مضرس با بریدگی‌های باریک و عمیق همراه با تار و کاپیتول‌های (Kapitor) کوچک و زرد می‌باشد.

برای خرید بذر افسنطین کلیک کنید.

گیاه افسنتین

گیاه افسنتین

زمان جمع آوری افسنتین:

برداشت محصول دو مرتبه در سال انجام می‌گیرد. یکی قبل از گل‌ها یعنی در فاصله ماه‌های اردیبهشت و خرداد و دیگری در شهریورماه.

بازار گیاه افسنتین:

کشورهای اصلی عرضه کننده (به صورت کالای جمع آوری شده خودرو) شامل شوروی، یوگسلاوی، رومانی، فرانسه، ایتالیا و مقدار کمی ‌محصول کاشت شده از فان ایتالیا می‌باشند.

برای مطالعه مقاله معرفی جو دو سر (بولاف) کلیک کنید .

گیاه افسنتین

گیاه افسنتی

روش کاشت افسنتین:

تکثیر افسنطین در زمین‌های آهکی، به وسیله بذر، قلمه زدن و ریشه در محل‌های گرم و خشک صورت می‌گیرد. بذر یا دانه آن در اوایل فروردین ماه تا اوایل اردیبهشت (برای هر هکتار زمین ۴ کیلوگرم) در ردیف‌هایی به فواصل ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر، به نحوی کاشته می‌شود که فاصله هر یک از دیگری حداقل ۳۵ سانتیمتر باشد و به صورت کپه‌ای (مانند کاهو تربچه و اسفناج) و به وسیله غلطک‌های فشاری آنها را آماده می‌نمایند. سپس به هر هکتار ۳۵۰ تا ۴۵۰ کیلوگرم کود ازت خالص (نیترات آمونیم و کلسیم سیانید)، ۲۰۰-۴۰۰ کیلوگرم کود سوپر فسفات و ۳۰۰-۴۰۰ کیلوگرم نمک پتاسیم ۴۰% می‌دهند. برای پیشگیری از رشد گیاهان متفرقه، زمین را ۱-۲ بار چنگک یا دیسک ماشینی می‌زنند. چین اول را از سرشاخه‌های پرگل گیاه که طولشان به ۲۵-۳۰ سانتیمتر می‌رسد، در اواخر خرداد تا اوایل تیرماه و از سرشاخه‌های چوبی نشده کمی ‌قبل یا همزمان با آغاز گل دهی (یعنی از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد) برداشت می‌کنند. محصول برداشته شده را با خرمن کوب دوار یا کمباین علوفه چین از یک وجبی سطح زمین ( ۸-۱۰ سانتیمتر) برداشت می‌نمایند. در سال اول از هر هکتار زمین، معادل ۱۲۰۰ کیلوگرم (برابر ۴۰۰ کیلوگرم خشک شده)، در سال دوم ۲۰۰۰ کیلوگرم (برابر کیلوگرم خشک شده و در سال سوم ۱۵۰۰ کیلوگرم (برابر ۵۰۰ کیلوگرم خشک شده) محصول می‌توان به دست آورد. پس از محصول برداری آنها را در دستگاه‌های خشک کن با حداکثر حرارت ۳۵ درجه سانتیگراد خشک می‌نمایند و پس از خشک شدن محصول را در گونی‌های کنفی ۵۰-۱۰۰ کیلوگرمی‌بسته بندی و وارد بازار تجارت می‌نمایند.

دومین چین، تقریباً اواخر شهریور تا اوایل مهرماه انجام می‌شود. هر هکتار زمین در سال اول 6/1 تن گیاه خشک شده در هوای آزاد، سال دوم تگاه خشک شده در هوای آزاد و سال سوم ۶ تن گیاه خشک شده در هوای آزاد بازدهی دارد. بر حسب موقعیت آب و هوایی و بر سانات موجود جهت خشک کردن، گیاه تازه برداشت شده را در حرارت ۳۰-۴۰ درجه او به دقت خشک می‌نمایند. جهت پرداخت کالای گیاهی خشک شده به صورت کالای شده (ادویه‌ای) از ماشین برگ چین مخصوص که برای انواع ادویه‌ها مانند آویشن، مرزنگوش، مرزه، ریحان، تخم شربتی و غیره مصرف دارد استفاده می‌شود. مطابق قوانین مواد غذایی و دارویی کالای چیده شده باید بدون ساقه، شن و خاک باشد. کالای چیده شده را در مدل‌های کنفی در واحدهای ۵۰ کیلوگرمی ‌یا ۱۰۰ کیلوگرمی‌ بسته بندی می‌نمایند.

برای خرید بذر افسنطین کلیک کنید.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

یک دیدگاه درباره مقاله “معرفی گیاه افسنتین

  1. Avatar تکتم گفت:

    ممنون از مطالبی که بیان کردین.
    سایتتون فوق العاده بود.
    خیلی کامل و خوب بود. باز هم تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *