گیاهان دارویی و ادویه ها

معرفی گیاه آنغوزه

گیاه آنغوزه

آنغوزه شیره خشک شده ای است که از ریشه گیاهان فرولا به دست می آید. در حالی که این گیاه بومی افغانستان و عراق است، آنغوزه معمولاً در غذاهای هندی مورد استفاده قرار می‌گیرد، جایی که آن را خشک می‌کنند، به شکل ادویه در می‌آورند و به آن هینگ می‌گویند. علاوه بر طعم دادن به غذا، آنغوزه نیز قرن ها در سرتاسر جهان به دلیل مزایای سلامتی درک شده آن مورد استفاده قرار گرفته است

گیاه بدبو یا دارویی مفید؟

آنغوزه دارای کاربردهای تاریخی از نظر گیاه شناسی به عنوان تقویت کننده گوارش، سبزیجات و طعم است. تاریخچه ای غنی در طب آیورودا و غذاهای هندی دارد. بسیاری از مردم این بو را آزاردهنده می‌دانند، حتی معده را می‌چرخاند، اما دانستن نحوه استفاده از این گیاه جالب می‌تواند به منوی هندی‌تان اصالت بدهد و در عین حال شکمتان را در یک راستا نگه دارد. چند نکته در مورد نحوه رشد آسافیتیدا را دنبال کنید.

پودر آنغوزه

پودر آنغوزه

آنغوزه

آنقوزه یا آنغوزه نام صمغی است که در هند و ایران به عنوان ادویه شناخته می شود، جایی که از آن برای طعم دادن به کاری، کوفته و ترشی استفاده می شود. طعم تند، بوی قوی شبیه پیاز را به دلیل ترکیبات گوگردی آلی از خود متصاعد می کند. معمولاً به صورت پودر فروخته می شود و گفته می شود که طعم اومامی را در غذاهای خوش طعم تقویت می کند. همچنین در طب سنتی اغلب به عنوان کمک کننده گوارشی یا برای مشکلات قاعدگی استفاده می شود.

گیاه شناسی آنغوزه:

آنغوزه عمدتا از گیاه Ferula assa-foetida از خانواده هویج Apiaceae به دست می آید. کل گیاه به عنوان یک سبزی تازه استفاده می شود، قسمت داخلی ساقه کامل به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می شود. این گیاه ممکن است تا 2 متر (7 فوت) رشد کند.

پس از چهار سال، زمانی که آماده تولید شد، ساقه‌ها را نزدیک به ریشه می‌برند و آب شیری رنگی بیرون می‌آید که به سرعت تبدیل به یک توده صمغی جامد می‌شود. سطح تازه ای از آسافوتیدا ظاهری سفید مرواریدی شفاف دارد، اما به زودی در هوا تیره می شود و ابتدا صورتی و در نهایت قهوه ای مایل به قرمز می شود.

آنغوزه چیست؟

آنغوزه قرن هاست که کشت و برداشت می شود. از همین گیاه به عنوان «غذای خدایان» و «سرگین شیطان» یاد می‌شود، که آن را برای افراد عادی گیج‌کننده می‌کند. این گیاه چند ساله دارای شاخ و برگهای مجعد، توری و چترهای گلدار جالبی است که بومی در افغانستان و شرق ایران، ایران کنونی است.

در میان بسیاری از کاربردهای آنغوزه می توان به آشپزی و دارویی اشاره کرد – به عنوان محرک مغز، ملین و داروی موثر تنفسی. خود این گیاه در خاک‌های شنی و با زهکشی خوب یافت می‌شود و در ابتدا توسط گیاه‌شناسان غربی در صحرای آرال رشد می‌کرد، اگرچه کشت گیاه آنغوزه تا قرن دوازدهم شناخته شده بود.

از نظر ظاهری، آنغوزه یک گیاه علفی است که می تواند 6 تا 10 فوت (1.8 تا 3 متر) در ارتفاع رشد کند. دارای دمبرگ های غلاف دار متعدد و شاخ و برگ های جعفری مانند است. این گل نیز شبیه گل های خانواده جعفری است. چترهای بزرگ از شکوفه های ریز سبز کم رنگ به میوه های بیضی شکل تبدیل می شوند. گلدهی این گیاه سالها طول می کشد اما مونوکارپیک است، یعنی بعد از گلدهی می میرد.

آنغوزه

آنغوزه

کاربرد آنغوزه:

برگ ها و شاخه های جوان مانند سبزی پخته می شوند و به عنوان یک غذای لذیذ محسوب می شوند. از ریشه نشاسته ای برای تهیه فرنی نیز استفاده می شود. ظاهراً جوشاندن گیاه به رفع بوی بد و خوش طعم شدن گیاه کمک می کند. صمغ به دست آمده از این گیاه به عنوان جایگزین سیر فروخته می شود، اگرچه طعم و بوی آن ممکن است تندتر از آن چیزی باشد که برخی از کاربران ممکن است دوست داشته باشند.

در کنار خواص دارویی، یکی از جالب‌ترین بخش‌های اطلاعات گیاه Asafetida استفاده از آن به عنوان یک ماده مخفی در سس Worcester – با نام مستعار سس Worcestershire است. هنوز هم یک طعم دهنده و کمک کننده هضم کننده رایج در آشپزی افغانستانی و هندی است.

چگونه می توان آنغوزه را پرورش داد؟

اگر می خواهید کشت گیاه آنغوزه را خودتان انجام دهید، ابتدا باید مقداری بذر زنده به دست آورید. این گیاه به طیف وسیعی از قوام خاک و همچنین ph متحمل است، اما محیطی با زهکشی خوب ضروری است. آنغوزه نیاز به آفتاب کامل دارد. بذرها را در پاییز یا اوایل بهار مستقیماً در بسترهای آماده بکارید.

جوانه زنی با قرار گرفتن در شرایط سرد و مرطوب بهبود می یابد. بذرها را روی سطح خاک بکارید و یک لایه شن و ماسه کمی بر روی آنها بکارید. بذرها را با فاصله 2 فوت (60 سانتی متر) از هم جدا کنید و تا زمان جوانه زنی نسبتاً مرطوب نگه دارید. پس از آن، زمانی که خاک خشک شد، آبیاری کنید تا چند اینچ پایین تر لمس کنید.

گیاهان معمولاً پس از رشد چندین سانتی متری خودکفا هستند، اما ممکن است برخی از آنها نیاز به چنگ زدن داشته باشند. در برخی مناطق، آنها می توانند خود کاشت باشند، بنابراین برداشتن سر گل ها قبل از اینکه بذر بذر شوند ممکن است ضروری باشد، مگر اینکه بخواهید مزرعه ای از این گیاه را داشته باشید. زمانی که شاخه ها و برگ ها جوان و لطیف هستند به عنوان سبزی برداشت می شود.

مجموعه بذر گیاهان دارویی

مزایای بالقوه آنغوزه

در حالی که تحقیقات محدود است، آنغوزه ممکن است برخی از مزایای سلامتی را ارائه دهد.

  • منبع خوب آنتی اکسیدان
  • مشخص شده است که آنغوزه منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست.
  • این ترکیبات گیاهی به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب احتمالی ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد کمک می کند. در نتیجه، آنتی اکسیدان ها همچنین ممکن است به محافظت در برابر التهاب مزمن، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 کمک کنند.
  • به طور خاص، نشان داده شده است که آنغوزه حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی مانند تانن ها و فلاونوئیدها است که به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی قوی خود شناخته شده اند
  • در حالی که مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که آنغوزه دارای فعالیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است، تحقیقات بیشتری باید در مورد اثرات آنتی اکسیدانی بالقوه آن در انسان انجام شود.
  • علاوه بر این، از آنجایی که آنغوزه در چنین مقادیر کمی هنگام پخت و پز استفاده می شود، مشخص نیست که آیا استفاده آشپزی از ادویه همچنان این فواید بالقوه را برای سلامتی فراهم می کند یا خیر
  • آنغوزه ممکن است به محافظت در برابر پاتوژن‌های بالقوه مانند سویه‌های مختلف باکتری استرپتوکوک کمک کند.
  • آنغوزه ممکن است با شل کردن عروق خونی به کاهش فشار خون کمک کند. با این حال، تحقیقات بسیار محدود است و فقط بر روی حیوانات مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • چندین مطالعه حیوانی نشان داده اند که آنغوزه ممکن است به محافظت در برابر از دست دادن حافظه و آسیب عصبی در مغز کمک کند.
  • مطالعات روی موش ها نشان داده است که آنغوزه بر عضلات صاف راه هوایی اثر آرام بخش دارد که در درمان آسم مهم است. اگرچه امیدوار کننده است، اما این تأثیر در انسان ثابت نشده است.
  • یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که 50 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه سطح قند خون ناشتا را کاهش می‌دهد. با این حال، این اثر در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است.

آنغوزه

۱۶۲,۹۰۰ تومان۱,۴۵۵,۹۰۰ تومان

بذر آنغوزه

۹,۹۰۰ تومان۸۹۹,۹۰۰ تومان
تخفیف بیشتر با انتخاب وزن بالاتر

عوارض جانبی بالقوه آنغوزه

در حالی که تحقیقات در مورد ایمنی آنغوزه در انسان محدود است، تصور می‌شود که مقادیری از آنغوزه که معمولاً در پخت و پز استفاده می‌شوند برای بیشتر افراد بی‌خطر هستند.

  • یک مطالعه روی انسان نشان داد که 250 میلی گرم دو بار در روز به مدت 30 روز به خوبی توسط شرکت کنندگان تحمل می شود
  • با این حال، مطالعات حیوانی نشان می دهد که دوزهای زیاد آنغوزه ممکن است باعث تورم دهان، گاز، اسهال، اضطراب و سردرد شود. علاوه بر این، مطالعه‌ای روی موش‌ها سمیت احتمالی را در دوزهای بیشتر از 455 میلی‌گرم به ازای هر پوند (1000 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن نشان می‌دهد.
  • علاوه بر این، به دلیل کمبود تحقیقات، آنغوزه برای زنان باردار یا شیرده یا کودکان خردسال توصیه نمی شود.
  • از آنجا که ممکن است فشار خون را کاهش دهد یا خون را رقیق کند، افرادی که از داروهای فشار خون یا داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید از مکمل های آنغوزه اجتناب کنند.
  • هنگامی که به عنوان ادویه استفاده می شود، آنغوزه اغلب با آرد گندم یا برنج مخلوط می شود. در نتیجه، محصولات آنغوزه ممکن است بدون گلوتن نباشند. این می تواند یک نگرانی خاص در هنگام صرف غذا در رستورانی باشد که از پودر هینگ در غذاهای خود استفاده می کند.

برای خرید گیاهان دارویی می تونید از این لینک استفاده نمایید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری اینترنتی با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

4 دیدگاه درباره مقاله “معرفی گیاه آنغوزه

  1. Avatar فاطمه گفت:

    سلام و خداقوت به شما
    اون عکس که زیرش نوشتید شاخه گیاه آنغوزه، اشتباه هست یعنی برگ و شاخه به این شکل نیست.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      باتشکر از شما اصلاح گردید.

  2. Avatar وحید زابلی گفت:

    به اندازه یک نخود صمغ آنغوزه کنار ریشه خیار سبز گذاشتم دیگه آفت نزد

  3. Avatar Bahar گفت:

    سلام من گیاه سبز سواستفاده کردم خیلی تلخه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *