کبد چرب جزو بیماری های شایع جوامع امروزی می باشد که بیشتر در اثر استفاده از غذاهای چرب و کم تحرکی اتفاق می افتد. درمان های زیادی برای درمان کبد چرب وجود دارد. درمان کبد چرب با گیاهان دارویی و طب سنتی یکی از بهترین راه های درمان این بیماری می باشد. برای اینکه با چربی کبد و گیاهان دارویی موثر بر کبد چرب آشنا شوید در این مطلب با ما همراه باشید.
کبد چرب و داروهای گیاهی:
کبد وظایف متنوعی را در بدن بر عهده دارد. فرآوری و آماده سازی مواد مغذی جذب شده از روده، سم زدایی، تامین انرژی بدن در هنگام کمبود مواد غذایی و گرسنگی از جمله مهم ترین وظایف کبد می باشند. چربی کبد از شایع ترین اختلالات کبد می باشد که افراد زیادی را به خود گرفتار نموده است. به طور کلی دو نوع کبد چرب وجو دارد:
1- کبد چرب الکلی که در اثر استفاده بیش از اندازه از مشروبات الکلی به وجود می آید.
2- کبد چرب غیر الکلی که در اثر سایر علل به وقوع می پیوندد.
کبد چرب غیر الکلی بیشتر در اثر استفاده از غذاهای چرب و کم تحرکی اتفاق می افتد. در بیماری کبد چرب ذرات چربی در سلول های کبد تجمع نموده و موجب اختلال در عملکرد کبد می شود. خونریزی های دستگاه گوارش، انواع عفونت ها، اختلال در سطح هوشیاری از تاثیرات رسوب چربی در کبد می باشد.
بیماری کبد چرب یک بیماری خاموش است، بنابراین پیشگیری از این بیماری بهتر از درمان آن می باشد. چرا که فرد بیشتر زمانی پی به این بیماری می برد که بخش بزرگی از سلول های کبدی به این بیماری درگیر شده اند.

کبد چرب
علایم بیماری چربی کبد:
چربی کبد با علایمی مثل خستگی، ضعف، کاهش اشتها و احساس سنگینی در سمت راست شکم و ناحیه فوقانی آن ظاهر می شود.
تشخیص بیماری کبد چرب:
تشخیص بیماری کبد چرب و تعیین درجه بیماری از دو طریق آزمایش میزان آنزیم های کبدی و سونوگرافی ناحیه شکم به راحتی تشخیص داده می شود. روش تشخیص از طریق سونوگرافی دقیق تر از آزمایش از طریق خون می باشد.
گیاهان دارویی مفید برای کبد چرب:
درمان با طب سنتی و گیاهان دارویی یکی از روش های درمان و پیشگیری از بیماری کبد چرب می باشد. به طور کلی گیاهان دارویی با آنتی اکسیدان های بالا جز بهترین درمانها برای بیماری چربی کبد هستند. در ادامه به معرفی چند نمونه از مواد غذایی جهت پیشگیری از چربی کبد و گیاهان دارویی که جهت درمان آن مورد استفاده قرار می گیرد خواهیم پرداخت.

خارمریم
خار مریم:
گیاه خار مریم به جهت داشتن آنتی اکسیدان های قوی موجب بهبود چربی کبد و عملکرد آن می شود. از عصاره گیاه خار مریم برای درمان بیماری کبد چرب مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند تاثیر این گیاه به طور علمی به اثبات نرسیده، اما مشاهدات تجربی از درمان کبد چرب با این گیاه، مفید بودن آن بر کبد را ثابت نموده است. امروزه برخی از متخصصین از عصاره ی این گیاه به عنوان اولین خط درمان گیاهی کبد چرب استفاده میکنند.
چای سبز:
چای سبز نه تنها قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارد بلکه با خاصیت چربی سوزی، موجب کاهش چربی کبد و کاهش سطح کلسترول خون و در نتیجه بهبود بیماری کبد چرب می شود.
زردچوبه:
زردچوبه معروف ترین ادویه ای است که در اکثر غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. زردچوبه دارای آنتی لاکسیدانی قوی بنام کورکومین (Curcumin) است. بیشترین خاصیت زردچوبه به جهت داشتن ماده کورکومین است. این ادویه به عنوان یک داروی مفید برای رفع چربی کبد می باشد. جهت استفاده از زرد چوبه به صورت دمکرده، بهتر است از زردچوبه درسته و آسیاب نشده استفاده کنید.

زردچوبه
زالزالک کوهی:
گیاه زالزالک کوهی از گیاهان پر استفاده در طب چینی با سطح آنتی اکسیدانی بالاست. این گیاه تاثیر بسیار زیادی در کاهش چربی های رسوب یافته در کبد دارد. برای بازیابی و ترمیم سلول های کبدی استفاده از این گیاه دارویی بسیار توصیه می شود.

زالزالک کوهی
کاسنی:
کاسنی گیاه دارویی با طبع سرد است که از آن در طب سنتی به عنوان تصفیه کننده کبد یاد می شود. امروزه در طب نوین اثر پروبیوتیکی آن به اثبات رسیده است. از گذشته تا به امروز در ایران استفاده از عرق و عصاره گیاه کاسنی بیشتر مرسوم بوده است. بهتر است افراد مبتلا به کبد چرب روزانه 7 برگ کاسنی یا یک لیوان عرق کاسنی استفاده کنند.
دارچین:
مطالعات بسیاری که بر روی گیاه دارچین صورت گرفته نشان می دهد، دارچین تاثیر زیادی در درمان بیماری کبد چرب دارد. گیاه دارچین نیز بهتر است به صورت پودر نشده در دمنوش ها مصرف شود تا خاصیت آن بیشتر حفظ شود.
رزماری:
گیاه رزماری دارای خاصیت ضد التهابی قوی است. در مطالعات انجام گفته بر روی گیاه رزماری نشان می دهد که این گیاه تاثیر زیادی بر کاهش چربی کبد دارد. همچنین خاصیت ضد التهابی این گیاه از التهاب کبد جلوگیری می کند و به این شکل در بهبود بیماری کبد چرب تاثیر مثبت دارد.

رزماری
درمان کبد چرب با خاکشیر:
خاکشیر یکی از گیاهان دارویی مفید برای پاکسازی کبد از چربی و سموم می باشد. مخلوط خاکشیر و ترنجبین یک نوشیدنی مناسب برای درمان کبد چرب می باشد.
گیاه شاه تره:
گیاه شاهتره دارای طبع سرد و تر است. استفاده از عرق شاهتره با کاهش میزان کلسترول خون سبب پاکسازی کبد از سموم و چربی های رسوب یافته می شود.
گیاه قاصدک:
گیاه قاصدک یک درمان قدرتمند برای پاکسازی و درمان کبد چرب می باشد. این گیاه با سوخت و ساز چربی های رسوب یافته در کبد و سم زدایی آن تاثیر بسیاری در پاکسازی کبد و درمان کبد چرب دارد. برای درمان یا پیشگیری از بیماری کبد چرب 2 الی 3 بار در هفته از دمنوش قاصدک به همراه عسل استفاده کنید. می توانید برگ های گیاه قاصدک را به ظرف سالاد خود اضافه نموده و میل نمایید.

گیاه قاصدک
کنگر فرنگی یا آرتیشو:
از گذشته تا به امروز از گیاه آرتیشو برای درمان انواع مشکلات کبدی و صفراوی استفاده می شده است. عصاره گیاه آرتیشو دارای انواع فلاونوئید ها، اسیدهای سینارین، فلونیک و کافئیک لاکتونهای سزکوییترپن، اینولین فیتواسترولها، انواع آنزیم ها، املاح و ویتامین ها است. خواص آنتی اکسیدانی قوی آن تاثر زیادی در از بین بردن چربی های انباشته در کبد دارد.

کنگر فرنگی یا آرتیشو
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
- پنج گیاه دارویی برای تقویت قوای جسمانی
- دمنوش سرماخوردگی بزرگسالان
- انار سیاه برای درمان سرماخوردگی
- تقویت سیستم ایمنی بدن با گیاهان دارویی
- تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی