مهمترین علائم بیماری روی غلافها، به صورت لکه های کوچک حلقوی قرمز مایل به قهوه ای دیده میشود. عامل بیماری بذرزاد است و در بقایا زمستانگذرانی میکند که میزان پایداری عامل بیماری روی بقایای آلوده تا حد زیادی به شرایط محیطی وابسته است. بیماری در مناطق خنک و مرطوب و روی لوبیا، عدس، ماش و باقلا دیده شده است. اگر بذور آلوده به بیماری کاشته شود روی برگ لپه ها (کوتیلدون) و ساقه گیاهچه ها (هیپوکوتیل) زخمهای قهوه ای تا سیاهرنگی دیده شود که این لکه ها موجب پوسیدگی هیپوکوتیل شده که ساقه دیگر تحمل قسمتهای بالا را نداشته و شکسته میشود. روی بذر آلوده ممکن است لکه های کمی فرورفته به رنگ قهوه ای مایل به قرمز دیده شود. خسارت این بیماری روی لوبیای سبز زیاد و رایج است. بیماری پلی سیکل بوده و اسپورهای قارچ به راحتی توسط قطرات آب، باد، انسان و ماشینآلات به سایر مزارع سالم انتقال مییابد. علائم روی برگ مشخص نبوده، بنابراین در مزرعه، از روی برگ به وجود بیماری نمیتوان پی برد. هرچند در سطح زیرین برگ نیز، لکه های زاویه داری به رنگ تیره دیده میشود. عامل بیماری از قارچهای آسروولدار است. بوته لوبیا در تمام مراحل رشد به این بیماری حساس است.
مدیریت تلفیقی بیماری آنتراکنوز لوبیا:
- کاشت بذر عاری از بیماری و گرفتن بذر سالم از مناطق نیمه خشک.
- تیمار بذر توسط مانکوزب (دیتان ام ۴۵) و محلول پاشی توسط کلروتالونیل (داکونیل)، کاربندازیم (دروزال، باویستین) در زمان گلدهی، انتهای گلدهی و پرشدن غلافها مؤثر است.
- به دلیل اینکه قارچ در شرایط مزرعه قدرت ماندن بالایی دارد، بقایای گیاهان باید در پایان برداشت محصول شخم زده شود تا منبع زمستان گذرانی قارچ کاهش یابد.
- تناوب دو ساله با غلات، کاشت در زمین سالم مؤثر است.
- دستگاههای بوجاری و بستهبندی (بیلر) در مناطق آلوده به عنوان یک منبع بیماری به شمار می آیند بنابراین باید دقت شود.
- اجتناب از حرکتهای غیرضروری در مزارع جهت جلوگیری از گسترش بیماری.
برای مطالعه مقاله روشهای مقابله با آفات گلدان کلیک کنید.
برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.