گیاهان دارویی و ادویه ها

معرفی خواص پونه

خواص پونه برای سلامتی

پونه جزو گیاهان دارویی است که در طب سنتی برای انواع بیماریها استفاده می شود و دارای خواص دارویی و درمانی بیشماری است. در ادامه مقاله با انواع خواص پونه آشنا خواهیم شد.

پونه گیاهی از خانواده نعناعیان حاوی اسانس روغنی فرار منتول است. دارای مقادیر فراوانی ویتامین A C و B، مقداری تانن، مواد رزینی و کلسیم است. گیاه پونه در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی به خوبی رشد می کند. مرغوب ترین نوع پونه در کنار چشمه ها و نهر ها می روید. این گیاه از طریق ریشه تکثیر می شود. پونه دارای طعمی تلخ، گس و گرم است اما بعد از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند. پونه دارای طبیعت گرم و خشک است.

خرید پونه خشک

خواص پونه و فواید درمانی آن:

مفید برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا: پونه حاوی مقدار زیادی روغن منتول است. روغن منتول موجود در پونه خاصیت خلط آوری دارد. استفاده از پونه برای کسانی که دچار مشکلات تنفسی هستند مناسب است. پونه با تخلیه ترشحات و خلط انباشته شده در ریه، سیستم تنفسی را پاک می کند.

از این رو برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و همچنین کرونا مفید است. امروزه همه با عوارض کرونا درگیر هستند و یکی از مشکلات این بیماری افزایش عفونت در ریه ها و مشکلات تنفسی می باشد. پونه با پاک سازی ریه موجب بهبود وضعیت تنفسی در هنگام ابتلا به این بیماری می شود.

برای مطالعه مقاله انواع مختلف پونه کوهی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

برگ پونه

برگ پونه

کمک به درمان بیماری‌های گوارشی: پونه برای درمان مشکلات گوارشی مثل دفع گاز روده و بهبود نفخ شکم بسیار موثر است. پونه به جهت داشتن خواص ضد اسپاسم به تسکین درد یا گرفتگی معده کمک می کند. با استفاده از این داروی گیاهی می توان عملکرد کبد را بهبود بخشیده و با تحریک تولید صفرا به هضم غذا کمک کرد.

درمان درد عضلات و مفاصل: از روغن پونه به جهت دارا بودن خاصیت گرم و بی حس کنندگی در ماساژ و کاهش درد های عضلانی و مفاصل استفاده می شود. پونه دارای خاصیت قابض بوده و برای درمان روماتیسم و آرتریت به کار می رود. کسانی که اسید اوریک بالایی دارند، با استفاده از پونه اسید اوریک کاهش پیدا کرده و از ابتلا به بیماریهای آرتریت و ورم مفاصل جلوگیری می شود.

خاصیت آرامبخش پونه: پونه دارای خاصیت آرامش بخش می باشد و به بهبود مشکلات خواب، ایجاد آرامش اعصاب کمک می کند. روغن فرار پونه با آرامش مغز به درمان تشنج و هیستری و توقف حملات کمک می کند.

خواص پونه

خواص پونه

تنظیم چرخه قاعدگی: پونه با تحریک تولید هورمون های استروژن و پروژسترون به تنظیم چرخه قاعدگی در خانم ها کمک می کند.

روغن پونه برای سلامتی پوست: روغن پونه دارای آنتی اکسیدانهایی است که مانع از ایجاد چین و چروک پوست می شود. ماساژ پوست با روغن پونه موجب از بین رفتن خارش و تیرگی پوست می شود.

مبارزه با عفونت ها: پونه دارای خواص آنتی باکتریال بوده و به بهبود عفونت ها کمک می کند. مصرف مقادیر بسیار اندک از روغن پونه به درمان عفونت های مجاری ادراری، عفونت های رحم و عفونت کلیه کمک می کند. به جهت خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی پونه ضماد آن برای بهبود و ضد عفونی کردن زخم ها و پیشگیری از عفونت ها و بهبود سریع زخم ها موثر است.

خرید چهارگل

پونه برای برطرف کردن سکسکه: جویدن نعنا و پونه موجب برطرف کردن سکسکه می شود.

درمان اسهال: مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام گرفته، نشان می دهد که پودر پونه در کنترل اسهال موثر بوده است.

برای درمان گلو درد: پونه به جهت داشتن خاصیت آنتی باکتریالی خود، دارویی بی نظیر برای درمان گلو درد های چرکین بوده و همانند یک آنتی بیوتیک عمل می کند.

درمان سینوزیت : استفاد از بخور پونه موجب درمان سینوزیت های عفونی می شود.

رفع کرم روده: پونه بعنوان یک انگل زدای قوی برای رفع کرم روده موثر می باشد. بهتر است آن را با عسل میل کنید.

رفع سرفه و سیاه سرفه: پونه و چای پونه برای درمان سرفه و سیاه سرفه بسیار موثر است.

رفع اسپاسم عضلات: پونه دارای خاصیت ضد اسپاسمی بوده و برای رفع اسپاسم (گرفتگی) عضلات استفاده از چای پونه بسیار موثر است.

برای مطالعه مقاله کیوی در بارداری می توانید از این لینک استفاده نمایید.

روغن پونه

روغن پونه

تقویت لثه ها: پونه دارای ویتامین C بالایی است. وجود ویتامین C موجب تقویت لثه ها می شود.

برای استحکام استخوانها: پونه به دلیل داشتن کلسیم زیاد، برای افراد مبتلا به پوکی استخوان و خانم های یائسه مفید است. افرادی که به دلایلی تمایلی به مصرف شیر ندارند، بهتر است ماست یا دوغ خود را با پونه مصرف کنند تا هم کلسیم بدنشان تامین شود و هم از سردی دوغ و ماست جلوگیری شود.

درمان تب: پونه برای از بین بردن تب در بیماران موثر است.

درمان آبله مرغان و سیفلیس: بر اساس طب هندی، استفاده از 3 تا 4 قاشق غذا خوری از جوشانده پونه به مدت سه یا چهار بار در روز به بهبود آبله مرغان و سیفلیس کمک می کند.

خرید چیپس آلوئه ورا

استفاده های دیگر پونه: از روغن پونه در صنعت صابون سازی به عنوان پاک کننده پارچه مورد استفاده قرار می گیرد.گیاه پونه در حالت خشک یا تازه مورچه، کک، پروانه ها و موش ها را دفع می کند. موش ها از بوی نعنا متنفرند. برای مراقبت از غلات در انبارها حتما از نعنا در کنار آنها استفاده کنید.

روش تهیه دمنوش پونه: برای تهیه دمنوش پونه یک قاشق از برگ پونه تازه یا یک قاشق چایخوری پونه خشک را در یک لیوان آب جوش بریزید. اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کرده و میل نمایید. در صورت تمایل می توانید آن را شیرین کنید. روزانه به طور معمول می توانید 2 تا 3 فنجان از این دمنوش را میل کنید.

برای مطالعه مقاله معرفی 10 گل خوشبو در جهان می توانید از این لینک استفاده نمایید.

دمنوش پونه

دمنوش پونه

طرز تهیه روغن پونه: جهت تهیه روغن پونه آن را درون روغن مایع، یا هر روغن دیگری خیس کنید. اجازه دهید چند روز بماند آن را صاف کرده و برای پوست استفاده کنید. برای تهیه روغن پونه از ظرف در بسته استفاده نکنید چرا که موجب تغییر اسانس آن می شود.

توجه: روغن پونه برای انسان سمی و کشنده است بنابراین در مصرف آن بسیار محتاط باشید. روغن پونه باید در مقادیر بسیار کم استفاده شود.استفاده از آن برای خانم های باردار و کودکان توصیه نمی شود.

برای خرید گیاهان دارویی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *