معمولا به گیاهانی، گیاهان زینتی گفته می شود که بتوان آنها را در مکانهای سرپوشیده ای همچون داخل منازل، ادارات و … نگهداری کرد و این گیاهان قابلیت رشد و پرورش در این محیط ها را داشته باشند. نگهداری از گیاهان زینتی اغلب با هدف زیباسازی محیط، اثرات روحی و روانی مثبت آنها و یا با دلایل بهداشتی و خواص تصفیه کنندگی هوای داخل منازل یا ادارات مورد استفاده قرار می گیرند.
گیاهان زینتی محبوب و پرطرفدار:
بیشتر گیاهان زینتی غالبا بومی مناطق استوایی و نیمه استوایی می باشند. از جمله مهمترین عواملی که در نگهداری و پرورش این گیاهان بایستی مدنظر قرار داده شود آبیاری، نور، ترکیب خاک مناسب، دما، رطوبت، کود و مبارزه با آفات است.
همانگونه که پیشتر اشاره شد خاستگاه اصلی اغلب گیاهان زینتی مناطق استوایی است و این گیاهان در آن شرایط اکولوژیکی رشد و تکامل یافته اند و با آن شرایط اقلیمی سازگاری دارند، بر همین اساس برای نگهداری آنها در محیط های آپارتمانی باید شرایطی فراهم شود که تا حدودی به شرایط اکولوژکی موجود در خاستگاه اصلی آن نزدیک باشد.
بسیاری از گیاهان زینتی در مقابل دمای پایین حساسیت شدیدی دارند، برخی به رطوبت کم، برخی به تابش نور شدید خورشید حساسند و برخی نیز نسبت به وجود تمامی شرایط مذکور حساس می باشند. در ادامه به برخی از گیاهان زینتی محبوب و پرطرفدار به همراه شرایط نگهداری آنها اشاره خواهیم کرد.
کالانکوئه:
کالانگوئه گیاهی زینتی و بومی ماداگاسکار است که دارای برگهایی گوشتی و ضخیم می باشد. گلهای صورتی این گل از اواسط زمستان تا اواسط بهار ظاهر می شوند.
شرایط نگهداری گیاه کالانکوئه:
نور: کالانکوئه گیاهی نور دوست است که بایستی در فصل زمستان در داخل آپارتمان و مقابل پنجره های نورگیر قرار گیرد. در سایر فصل ها میتوان از این گیاه روی تراس یا بالکن و در سایه نگهداری کرد.
دما: دمای مناسب برای نگهداری این گیاه در زمستان بین 16 الی 19 درجه سانتی گراد و در تابستان 30 درجه سانتی گراد می باشد.
آبیاری: میزان آبیاری این گیاه در هر نوبت نباید زیاد باشد تنها در حدی که خاک آن مرطوب شود کافی است.
خاک: خاک مخلوط شده از خاک باغچه، ماسه و کود حیوانی با نسبت های مساوی برای کاشت این گیاه مناسب است.
سانسوریا:
سانسوریا یکی از انواع گیاهان زینتی بومی آفریقا است و برگهای آن بلند، کشیده، و خاردار به شکل سرنیزه بوده و دارای حاشیه ای به رنگ زرد است. ارتفاع برخی گونه های ان می تواند تا یک متر هم برسد. گیاهی مقاوم به سایه و خشکی است.
شرایط نگهداری:
نور: این گیاه برای شد مناسب نیازمند نور غیر مستقیم می باشد.
دما: در فصل زمستان دمای 16 درجه و نهایتا تا 10 درجه را می تواند تحمل کند. ولی در دمای پایین تر دچار یخ زدگی می شود.
آبیاری: ساقه های این گیاه گوشتی و آبدار بوده و به همین جهت نیاز به آبیاری کمی دارد. هفته ای یکبار در تابستان و هر سه هفته یکبار در زمستان برای آبیاری این گیاه کفایت می کند.
خاک: خاک لومی بهترین خاک برای کاشت سانسوریا بوده که ترکیبی از برگ پوسیده، کود حیوانی و خاک باغچه می باشد.
فلفل زینتی:
فلفل زینتی را می توان به عنوان یکی از زیباترین گیاهان زینتی معرفی کرد. مکان هایی مانند راه پله، تراس یا پاسیو برای نگهداری این گیاه مناسب می باشند. برگهایی قلبی شکل و نوک تیز دارد، میوه آن در رنگهای زرد تا قرمز کمرنگ و قرمز لاکی دیده می شود. میوه ی آن خوراکی بوده و بسیار تند است.
شرایط نگهداری:
نور: نیازمند نور کامل بوده و می تواند به خوبی آفتاب را تحمل کند.
دما: دمای مناسب برای رشد آن دمای بین 15 الی 21 درجه می باشد.
آبیاری: خاک گلدان برای آبیاری باید کاملا خشک باشد. در زمان میوه دهی آبیاری در حد هفته ای یکبار کفایت می کند.
خاک: خاک مناسب برای کاشت این گیاه خاک هلندی می باشد.
برگ بیدی:
برگ بیدی نوع دیگری از گیاهان زینتی است که به راحتی در آپارتمان قابل نگهداری می باشد. این گیاه دارای برگهایی نوک تیز در دو رنگ متفاوت است. رنگ برگها اغلب سبز و کرم بوده و گاها به رنگ بنفش نیز دیده می شوند.
شرایط نگهداری:
نور: به محیطی روشن با نوری غیر مستقیم و ملایم نیاز دارد. نور شدید باعث سوختگی برگها و ایجاد لکه های قهوه ای روی آنها می شود.
دما: به نور بالای 10 درجه ساتی گراد نیاز دارد.
آبیاری: نیازمند آبیاری کم می باشد و خاک آن باید بین دو آبیاری خشک شود تا مانع از پوسیدگی برگها گردد.
خاک: به خاکی ترکیب شده از خاک باغچه، ماسه و خاک برگ برای کاشت نیاز دارد.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
- چگونگی پرورش گیاهان زینتی
- گیاهان آپارتمانی برگ گوشتی
- معرفی گیاه آپارتمانی سانسوریا
- گیاه آپارتمانی پتوس