گیاهان

معرفی نخل سیکاس

نخل سیکاس سبز

نخل سیکاس یکی از گیاهان مقاوم با رشد کند است که بیشتر به عنوان گیاهی زینتی در ادارات، مکان های تجاری و خانگی و سالن های بزرگ نگهداری می شود. سیکاس با نام علمی Cycas Revoluta گیاهی زینتی است که بومی ژاپن و مناطق استوایی می باشد. گونه ای از این گیاه با نام رولتا در ایران شناخته شده و پر طرفدار است. در باغ گیاه شناسی کیو KEW در انگلستان یکی از بزرگترین گونه های این گیاه نگهداری می شود.

معرفی نخل سیکاس:

نخل سیکاس گیاهی دوپایه (سیکاس نر و سیکاس ماده) با رشد اندک است. پایه نر دارای کیسه ای شامل گرده گل و پایه ماده دارای تخمدان است. برگها در پایه نر کوتاهتر، عریض تر و کلفت تر هستند و در سطح زیرین خود دارای چندین کیسه گرده می باشند که از طریق یک شکاف طولی موجود در کیسه مقدار زیادی گرده گل به بیرون ریخته می شود.

برگهای پایه ماده مسطح بوده پوشیده از کرکهای خرمایی رنگ هستند که در سطح بالایی خود دارای شرابه ای انگشت مانند یا دندانه دار می باشند. سیکاس ها گیاهانی درختی یا درختچه مانند هستند که ساقه هایی ضخیم و غده ای دارند.

برای مطالعه مقاله معرفی گل سوسن می توانید از این لینک استفاده نمایید.

باغچه نخل سیکاس

باغچه نخل سیکاس

برگهای زیبای سبز رنگ سیکاس مصرف زیادی در تزیین دسته گل ها، تاج گل و عید پاک در سرتاسر جهان دارند. به این دلیل که این گیاه هر سال در طول دوره رویشی خود و متعاقبا در هر نوبت گلدهی برگهایی به تعداد 20 الی 40 عدد تولید می کند برگهایش به نسبت گیاهان دیگر قیمتی بالاتر دارند. روند رشد این گیاه بسیار کند بوده ولی در مقابل دارای عمری طولانی است.

بذر درختچه سیکاس

گونه ای سیکاس موسوم به رولتا که عمدتا در شمال ایران کشت می شود برگهایی به رنگ سبز تیره دارد که برگها به شکلی متحدالمرکز به یکباره همگی در اردیبهشت ماه ظاهر می شوند. برگ دهی در این گونه از درخت سیکاس در صورت وجود شرایط مساعد به لحاظ دما و رطوبت در شهریور ماه نیز می تواند روی دهد. رنگ میوه نیز در این دوره از خاکستری به رنگ نارنجی تغییر می کند.

برای مطالعه مقاله معرفی گل رز می توانید از این لینک استفاده نمایید.

نخل سیکاس زیبا

نخل سیکاس زیبا

نیازها و شرایط نگهداری از سیکاس در آپارتمان:

دما:

میانگین دمای قابل تحمل توسط نخل سیکاس در حدود 1- الی 24 درجه سانتی گراد می باشد. در دمای کمتر از 1- درجه در زمستان ممکن است گیاه دچار آسیب شده و از بین برود. ولی اگر با قرار گیری در دمای پایین کمی دچار نرمی شد امکان احیا و بهبودی آن وجود دارد. بارش تگرگ و برخورد آن به برگهای سیکاس می تواند باعث بروز لکه های زرد رنگ به صورت نقطه ای روی سطوح برگچه ها شود.

بذر نخل موم سرخ

آبیاری:

سیکاس گیاهی مقاوم به کم آبی است چون ساقه گیاه امکان ذخیره آب در خود را داشته و می تواند در مواقع نیاز از آب آن استفاده نماید. نخل سیکاس زمانی به آبیاری نیاز پیدا می کند که سطح خاک آن تا عمق 2 الی 5 سانتی متری دچار خشکی شده باشد. نکته قابل توجه در مورد آبیاری سیکاس این است که نباید برگهای آن آب پاشی شوند زیرا آب پاشی به برگها باعث پوسیدگی آنها می شود.

برای مطالعه مقاله معرفی گیاه نخل ماداگاسکار می توانید از این لینک استفاده نمایید.

نخل سیکاس

نخل سیکاس

نور:

نخل سیکاس به نور مستقیم خورشید نیاز دارد ولی می تواند در صورت نگهداری در محیط داخلی منزل خود را با این محیط سازگار کند و در این صورت نیز به چند ساعت نور صبحگاهی و عصرگاهی نیاز خواهد داشت. زمان ظاهر شدن برگهای تازه و جوان گیاه که حالتی نرم و لطیف دارند در مدت دو هفته ای که قرار است برگها حالت سخت و خشن به خود بگیرند حساس ترین دوره برای گیاه سیکاس محسوب می شود. زیرا وارد آمدن کوچکترین ضربه در این دوران به برگچه ها و یا فعالیت بیش از حد حشرات احتمال آسیب به آنها را افزایش می دهد.

بذر نخل درخت هندی

همچنین در طی این دوره تحت تاثیر عامل نور گرایی، اگر مکان قرار گیری گیاه محلی پرنور باشد عامل شدت نور باعث کوتاه ماندن برگ ها می شود ولی در غیر این صورت برگها بلند بوده و فاصله بین برگچه ها زیاد می شود. همچنین بنا به تجربه افزایش دفعات آبیاری (نه بیش از حد) در طی دوره برگ دهی باعث بهبود برگ دهی و روند رشد و نمو آنها می شود.

خاک:

سیکاس به خاکی با زهکشی مناسب نیاز دارد. ترکیب خاکی مناسب این گیاه شامل یک واحد خاک معمولی یا لومی با یک واحد شن یا خاک برگ است.

برای خرید بذر درخت می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

4 دیدگاه درباره مقاله “معرفی نخل سیکاس

  1. Avatar تقوایی گفت:

    سلام.روزبخیر.
    نخل سیکاس ما دچارزردشدگی شدو مجبورشدم برگها راقیچی کنم.آیا دوباره برگهای جدیدایجادمیشود یاخیر؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      کلا نخلها جای برگ از بین رفته برگ در نمی آید و برگهای جدید بالای آن پدید می آیند.

  2. Avatar محمود گفت:

    سلام وقتتون بخیر .از سی کم اس من برگهای نازک و طویل رشد کرده که شکل برگ سیکاس را ندارد بنظرتون طبیعی است یا اونا را قطع کنم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      لازم به قطع کردن برگهای نازک سیکاس نیست خودشون از بین میروند فقط دقت کنید که سیکاس احتیاج به نور آفتاب مستقیم دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *