چلغوز نام گیاهی است بومی مناطق پاکستان و افغانستان که دانه های این گیاه قابل مصرف می باشد. دانه های این گیاه ارزش غذایی بالایی دارد. دانه های این گیاه همچون هسته خرما می باشد که طعمی همچون پسته و بادام دارد. طبع چلغوز گرم می باشد. شاید اگر برای اولین بار نام چلغوز را بشنوید ناخوداگاه ذهن شما به سمت ناسزا برود، در حالی که اینطور نیست چلغوز در واقع نام دانه ای سودمند و ارزشمند است که ارزش غذایی بالایی دارد. طعم دانه های این گیاه همچون بادام و پسته است. دانه های چلغوز دارای خواص دارویی و درمانی است. دانه های چلغوز بیشتر به دانه های بادام زمینی شباهت دارد زمانی که پوست آن از دانه جدا کنید دانه آن رنگی زرد مایل به سفید دارد. پوسته دانه این گیاه به رنگ قهوه ای روشن و تیره می باشد. چلغوز در استان خراسان محبوبیت خاصی دارد و به وفور در فروشگاه های آن یافت می شود.
مشخصات گیاه چلغوز (Chilgoza Pine):
چلغوز از جمله گیاهان بومی مناطقی از پاکستان،هیمالیا و افغانستان می باشد. این گیاه دارای برگهای سوزنی شکل است. دانه های چلغوز معمولا پر چرب و در عین حال سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع مفید و اسیدهای آمینه برای بدن می باشد. از نظر ظاهری این گیاه به هسته خرما شباهت دارد و مغز آن همچون تخم آفتابگردان است. دانه های این گیاه سرشار از روغن می باشد. درخت چلغوز به کندی رشد می کند و دارای ظاهری همیشه سبز و ایستاده می باشد.
برای مطالعه مقاله با درخت چلغوز اشنا شویم کلیک کنید .
خواص چلغوز:
- استفاده از دانه چلغوز در رفع خستگی مفرط و همچنین کاهش اضطراب موثر است.
- دانه های چلغوز سبب تقویت نیروی جسمانی به همراه تقویت نیروی جنسی می شود، طوری که باعث افزایش قوه منی می شود.
- از روغن چلغوز در طب سنتی استفاده فراوان می شود. برای درمان سردرد مفید می باشد.
- باعث کاهش کلسترول و بهبود بیماری های قلبی و عروقی می شود.
- درد عضلاتی را کاهش می دهد. در رفع سنگ مثانه موثر است.
- استفاده از دانه های چلغوز تیرگی پوست را برطرف می کند، برای این منظور شما باید ابتدا مغز چلغوز را نرم نمایید و سپس به صورت پماد بر پوست و صورت خود بمالید و پس از مدتی ان را با آب و صابون بشورید.
- استفاده از چلغوز سبب کاهش وزن می شود، چرا که چلغوز با چربی و فیبری که به همراه خود دارد کاهش اشتها را به دنبال دارد.
- دانه های چلغوز (Chilgoza Pine) سرشار از پتاسیم و منگنز می باشد.
- دارای آنتی اکسدان فراوانی است. منبع آهن می باشد.
- چلغوز در درمان بسیاری از بیماری های کلیوی، سرما خوردگی، سردرد موثر می باشد.
برای خرید و مطالعه آموزش کاشت بذر چلغوز کلیک کنید.
کاربرد چلغوز (Chilgoza Pine):
چلغوز دارای کاربرد دارویی و درمانی است. از دانه های چلغوز برای تهیه روغن استفاده می شود. به عنوان تنقلات و آجیل قابلیت مصرف دارد. ارزش غذایی بالایی دارد.
سوالات متداول در مورد چلغوز:
-
چرا چلغوز اینقدر گران است؟
رسیدن برخی از آجیل های کاج سه سال طول می کشد. برداشت آنها نیز دشوار است، به گفته محلی ها و بازرگانان کالا، این قیمت بالای آنها را توجیه می کند. درختان کاج نیمکره شمالی را ترجیح می دهند و در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی یافت می شوند.
-
مزایای چلغوز چیست؟
چلغوز با هزاران آنتی اکسیدان قوی همراه است که شامل گالوکاتچین، کاتچین، لوتئین، لیکوپن، کاروتنوئیدها و توکوفرول ها است. خواص آنتی اکسیدانی قوی در آجیل های چلغوز در مهار آسیب رادیکال های آزاد سلول ها و مقابله با استرس اکسیداتیو مفید است.
-
آجیل کاج باعث افزایش وزن می شود؟
آجیل های کاج سالم هستند، اما کالری زیادی دارند. آنها باید به میزان متوسط به رژیم غذایی شما اضافه شوند، خصوصاً اگر سعی در کاهش وزن دارید. گفته شد، یک وعده یک دانه آجیل کاج بسیاری از مواد مغذی ضروری را فراهم می کند، از جمله فیبر غذایی، که می تواند به شما احساس رضایت و سیری کند.
-
کدام آجیل بیشترین پروتئین را دارد؟
چلغوز که یک حبوبات است اما از نظر تغذیه ای و آشپزی یک مغز محسوب می شود. مانند اکثر حبوبات، آنها پروتئین گیاهی زیادی را تأمین می کنند. در حقیقت، چلغوز دارای بالاترین میزان پروتئین در میان تمام آجیل های معمول است.
-
آیا آجیل کاج برای تستوسترون مفید است؟
آجیل کاج، تخمه آفتابگردان، بادام زمینی و بادام همگی سرشار از روی هستند. همین امر در مورد منیزیم صادق است، که به سنتز تستوسترون و استروژن کمک می کند و می توان آن را در گردو، بادام، آجیل بادام هندی و دانه کدو تنبل یافت. دوز خوب منیزیم برای یک زندگی سالم جنسی مهم است.
-
چرا آجیل کاج برای شما مضر است؟
آجیل های کاج دارای ویتامین K، فسفر، منیزیم، روی و منگنز هستند که به حفظ استخوان های طبیعی کمک می کنند. آجیل های کاج همچنین سرشار از چربی اشباع نشده چندگانه، ویتامین های B1 ،E و مواد معدنی مانند آهن و مس هستند. علاوه بر این، آنها منبع فیبر، پتاسیم، ویتامین های B2 و B3 هستند.
-
اگر بیش از حد آجیل کاج بخورید چه اتفاقی می افتد؟
خوردن آجیل کاج گاهی اوقات باعث می شود برخی افراد طعم تلخ یا فلزی را از چند روز تا 2 هفته تجربه کنند. این اختلال چشایی به عنوان “دهان کاج” یا “سندرم مغز کاج” شناخته شده است. همه افرادی که آجیل کاج مصرف می کنند مبتلا به اختلال چشایی نمی شوند.