میوه ها

مشخصات گیاهی خربزه

معرفی انواع خربزه

خربزه گیاهی با نام علمی Cucumis melo L است و در انگلیسی و فرانسه به آن Melon گفته می شود. نوعی گیاه بوته ای بوده و از تیره کدوئیان است.

معرفی گونه های خربزه:

کلمه ملون شامل گونه های مختلفی از خانواده کدوئیان با میوه های خوراکی و گوشتی می شود. خربزه نیز دارای گونه های مختلفی است که از برخی از آنها در آشپزی استفاده می شود. در کل خانواده خربزه در برگیرنده انواع گرمک و طالبی است که این دو نسبت به خربزه کم آب تر هستند. خربزه ها جزء گیاهان قدیمی محسوب می شوند که امروزه اهلی شده و گونه های زیادی از آن مورد کشت قرار می گیرد. میوه خربزه دارای طبیعت گرم و تر است. این گیاه در ایران بیشتر در استان های شمالی، خراسان، ایلام، خوزستان، بوشهر و بلوچستان و اصفهان کشت می شود.

مشخصات انواع خربزه

مشخصات انواع خربزه

مشخصات ظاهری:

خربزه گیاهی یک ساله و یک پایه و در مواردی هم دو پایه است. میوه ای درشت، شیرین و آبدار دارد. دارای بوته ای کوتاه بوده و ساقه های آن روی زمین می خوابند. خربزه بوته هایی بسیار شبیه به بوته های خیار دارد. برگهایش پرزدار، پهن و خشن می باشند، دارای گلهایی به رنگ زرد است گلهای آن در صبح هنگام باز می شوند و گرده افشانی آن توسط حشرات انجام می شود.

میوه خربزه دراز و حجیم بوده و دارای تعداد زیادی تخم است. گوشت داخلی میوه به رنگ سفید مایل به زرد یا سبز و پوست خارجی آن زرد رنگ می باشد.

شرایط مناسب رشد:

خاک:

خربزه در خاک های گرم و غنی و حاصلخیز رشد مطلوبی دارد. در مناطقی با آب و هوای خنک، خربزه بایستی در محیط های گلخانه ای و یا روی تخته های پهن پرورش داده شود. خربزه را می توان در انواع خاک ها کشت کرد ولی برای رسیدن به نتیجه مطلوب بهتر است در خاکهای سبک مانند شنی لومی کاشته شود. خربزه در خاکهای عمیق و منفذ دار روند رشد مناسبی خواهد داشت.

خربزه به خوبی می تواند در خاکهای اسیدی تاب بیاورد و میزان اسیدیته مناسب خاک برای آن در حدود 6 الی 7 است. خربزه بیشترین بازدهی را در خاک های حاصلخیز و دارای مواد مغذی آلی و معدنی کافی دارد، بنابراین باید در زراعت این گیاهان از کودهای شیمیایی و آلی استفاده کرد.

بذر خربزه مینیاتوری

دما:

میوه خربزه در آب و هوای گرم و خشک بهترین رشد و بهترین عطر و طعم را خواهد داشت. در صورت وجود شرایط آب و هوایی ابری و بارانی در دوره رسیدن میوه، خربزه از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود. حد نصاب دمای مطلوب برای رشد خربزه مابین 18 الی 24 درجه سانتی گراد می باشد. در شرایط وجود نور زیاد رشد خربزه قابل توجه خواهد بود. بذر گیاهانی مثل خربزه و طالبی به دلیل حساس بودن نمی توانند در دمای پایین جوانه بزنند.

نحوه تکثیر خربزه

نحوه تکثیر خربزه

نحوه تکثیر گیاه خربزه:

نحوه کشت و تکثیر این گیاه به این صورت است که بذر آن را در ردیف هایی از برآمدگی های خاکی و به شکل گروهی یا دسته ای می کارند. اغلب کشت این گیاه را در زمین اصلی انجام می دهند. زمین باید برای کشت بذر خربزه به خوبی آماده سازی شود. برای این کار زمین را به شکل جوی و پشته آماده می کنند. بذر خربزه را در زراعت های سطح کوچیک با حفر گودالی در آن کاشته و به طور منظم آبیاری می کنند.

بذر خربزه آناناسی

خواص درمانی خربزه:

از جمله مهم ترین خواص درمانی خربزه می توان به موارد زیر اشاره کرد، موثر در فعال کردن کلیه ها و دفع کننده اسید اوریک، مفید در تحلیل ورم های سخت و ضد استسقاء، برطرف کننده سستی و بی حالی در افراد سالخورده، محرک دستگاه گوارش، موثر برای دفع سنگ کلیه و مثانه، تقویت کننده نیروی جنسی، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدانعقادی خون، تسهیل فرایند خروج فضولات از روده، افزاینده شیر، برخوردار از خواص التیام بخشی برای زخم ها و خراش مجاری ادراری، کرم زدا، افزایش دهنده اسپرم، قاعده آور، اشتها آور و خلط آور، ضد یرقان و ادرار آور، خون ساز و مغذی، چاق کننده و ضدسرفه است.

خربزه همچنین در بهبود روماتیسم، بیمارهای کبدی موثر بوده و برای رشد کودکان و پایین آوردن تب بالا نیز مفید است. توصیه می شود برای برخوردار شدن از خواص مفید خربزه آن را میان دو وعده غذایی میل کنید. همچنین مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت، ورم روده و سوء هاضمه توصیه نمی شود.

برای خرید بذر صیفی جات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *