تربچه ها یک ریشه خوراکی رایج هستند، با طعم تند یا شیرین که در دستورالعمل های سالاد به خوبی ترکیب می شوند. آنها همچنین میتوانند پخته شوند یا به صورت ترشی استفاده شوند. تربچه در رنگ های مختلف مثل سفید، قرمز، بنفش یا سیاه یافت میشوند و میتوانند دراز و استوانه ای یا گرد باشند.
این گیاه پر آب منبع خوبی برای ویتامین C، چندین ویتامین B، کلسیم، آهن، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. از آنجایی که تربچه های معمولی در حین رشد با آفتکش ها و کودهای مصنوعی درمان میشوند، تربچه های ارگانیک بسیار سالم هستند. محصولات ارگانیک همیشه در بازار موجود نیست و یا در صورت وجود، ممکن است بسیار گرانتر از این باشد که بتوانید هزینه آن را پرداخت کنید.
اما شما میتوانید تربچه های ارگانیک و ترد را در باغ خود پرورش دهید. این ریشه گیاه یک محصول با سرعت رشد بالاست که پرورش آن حتی در باغچه کوچکتان راحت است. شما فقط نیاز به خاک بارور، با زهکشی خوب و رطوبت مداوم و مقدار زیادی از نور خورشید دارید. هر موقع از سال به غیر از روزهای گرم تابستان، میتوانید تربچه ها را پرورش دهید.
چیزهایی که نیاز دارید:
- بذرهای تربچه (برای خرید انواع بذر تربچه می توانید به فروشگاه اینترنتی بذر ما مراجعه کنید.)
- ابزار باغبانی (دستکش، اسپری پمپ فشار هوا، قلع دست)
- یک گلدان و چند سنگریزه
- خاک حاصلخیز
- ورمی کمپوست یا هر کمپوست آلی دیگر
مرحله 1. خاک را آماده کنید
ابتدا خاک را با سست کردن ان با دست آماده کنید. ورمی کمپوست را اضافه کنید و آن را به طور کامل برای ایجاد یک بستر بارور برای رشد مناسب تربچه مخلوط کنید. نسبت خاک و ورمی کمپوست را به 3 به 2 حفظ کنید.
مرحله 2. کف گلدان را با چند سنگ بپوشانید
مقداری سنگ را در کف یک گلدان متوسط قرار دهید تا سوراخ ها را پوشش دهند تا اطمینان حاصل شود که تخلیه آب مناسب است. این به حفظ رطوبت مناسب در خاک کمک میکند.
مرحله 3. گلدان را با خاک پر کنید
خاک تهیه شده را به گلدان منتقل کنید. هنگام انجام این کار، اگر سنگ، یا کلوخه مواد زائد را در خاک پیدا کنید، به آسانی آنها را حذف کنید. اگر در خاک بمانند، وقتی ریشه رشد کند، میتوانند به آن آسیب بزنند.
مرحله 4. حفره کوچک را در خاک ایجاد کنید
با استفاده از یک چوب، یک حفره کوچک در سطح خاک ایجاد کنید. این حفره باید 1.5 سانتیمتر عمیق باشد. در گلدان متوسط، میتوانید 2 تربچه را بکارید و آنها را از فاصله 5 سانتیمتر جدا کنید. گیاهان پرجمعیت خوب رشد نخواهند کرد.
برای مطالعه مقاله انواع تربچه می توانید از این لینک استفاده نمایید.
مرحله 5. کاشتن بذر
1 یا 2 بذر را در حفره قرار دهید و آن را با پوشش نازک خاک بپوشانید.
مرحله 6: خاک را آبیاری کنید
بذر را دو بار در روز برای حفظ رطوبت خاک آبیاری کنید، اما غوطه ور نکنید. هنگام آبیاری، فشار را در حد حداقل حفظ کنید، زیرا فشار بیش از حد میتواند به بذرها آسیب برساند. در عرض 2 تا 3 روز، جوانه ها را خواهید دید. جوانه ها را روزانه آبیاری کنید و مراقب فرآیند باشید.
مرحله 7. پیگیری رشد گیاه
گیاه را در جایی که مقدار زیادی از نور خورشید روزانه، ترجیحاً 5 تا 6 ساعت، دارد، نگه دارید. بدون نور خورشید، ریشه های خوراکی تنها به اندازه های کوچک رشد میکنند.
نکات کاشت تربچه:
- بذرها در 2 تا 3 روز در شرایط مرطوب جوانه زنی میکنند.
- خاک را به طور منظم مرطوب نگه دارید اما پرآب و سنگین نکنید تا از تربچه های آبدار و ترد لذت ببرید.
- آبیاری نامنظم باعث میشود که تربچهها شکسته شوند و طعم خوبی نداشته باشند.
- در طول دوره رشد، علف های هرز را اگر در خارج رشد میکنند کنترل کنید.
- به محض بالغ شدن ریشه ها، آنها را برداشت کنید. تربچه های خیلی بزرگ در بافت خشن یا چوبی هستند.
- در ماه های تابستان، زمانی که درجه حرارت بیرونی زیاد است، از پرورش تربچه خودداری کنید.
- همچنین، گیاهان را از یخزدگی از طریق پوشاندن آنها و یا آوردن آنها در داخل محافظت کنید.
- شما میتوانید تربچه ها را در داخل در ظروف تحت شرایط مناسب پرورش دهید.
- خاکی که خشک است ودر آب و هوای خشک کبره میبندد، مناسب برای رشد تربچه نیست.
- قبل از ذخیره تربچه در یخچال و فریزر، اطمینان حاصل کنید که سرها را بردارید.
- اگر سوراخهای کوچکی در برگ ها مشاهده کردید، مقداری از آفتکشها را بر روی آنها اسپری کنید. شما میتوانید به راحتی چنین آفتکش هایی را از بازار خریداری کنید.