اگر شما در منطقه ای با آب و هوایی زندگی می کنید که برای باغبانی مساعد نیست، و یا از جمله افرادی هستید که مایلند سبزیجات خود را بعد از رشد کامل به بیرون از خانه منتقل کنند، پرورش سبزیجات در داخل منزل و فضای سربسته، ایده بسیار خوبی خواهد بود.
البته مهم است بدانید که ایجاد فضایی برای گیاهان که دقیقا همانند محیط طبیعی رشدشان در طبیعت باشد، به رشد هرچه ببیشتر و بهتر آنها، کمک خواهد کرد. شما باید آنها را هیدراته نگه دارید و به آنها نور کافی برسانید.
کاشت سبزیجات با کمک لامپ رشد:
انواع مختلفی از لامپهای رشد در بازار وجود دارند که به شما در تامین نور لازم برای سبزیجات خود، کمک خواهند کرد. با انتخاب یک سیستم روشنایی، که بتواند به خوبی میزان و نوع رنگ، شدت و مدت زمان تابش نور مناسب را برای سبزیجات شما فراهم کند، گیاهانی سالم و پربار خواهید داشت.
1- لامپ رشد تهیه کنید:
برای تهیه لامپ های رشد، به فروشگاه های نزدیک محل زندگی خود مراجعه کنید. انواع مختلفی از لامپ های رشد را در مراکز باغبانی محلی، پیدا خواهید کرد.
2- دنبال چراغ هایی باشید که نور خورشید را تامین می کند:
به دنبال چراغ هایی باشید که تمامیِ رنگهای طبیعی نور خورشید را تأمین کند. گیاه برای رشد و تولید فوتوسنتز، به نور قرمز و آبی نیاز دارد.
3- لامپ های رشد قابل تنظیم هستند:
لامپ های رشد، به همان روشی که چراغ های معمولی روشن می شوند، قابل تنظیم هستند. لامپ ها را رو به سمت یک سطح محکم و یکنواخت، درست در بالای جایی که قرار است گیاهان شما قرار گیرند و رشد کنند، تنظیم کنید. برای تنظیم لامپ های خود، دقیقا طبق دستورالعمل های خاص هم نوع لامپ، اقدام نمایید. این دستورالعمل ها، روی بسته بندی یا روی جعبه لامپ ها، درج شده اند.
4- اطمینان حاصل کنید که شدت نور زیاد باشد:
اطمینان حاصل کنید که شدت نور تابشی، زیاد باشد. سبزیجات در بیرون از خانه و در معرض تابش مستقیم نور خورشید، بهترین عملکرد را دارند ، بنابراین شما باید به کمک این لامپ های رشد، محیطی مشابه را برای گیاه خود فراهم کنید. برای گیاهانی که اندازه ی آن ها بیش از ۲۵.۴ تا ۳۰.۵ سانتی متر می باشد، از این لامپ های رشد استفاده نکنید.
5- هر روز به سبزیجات خود نور بدهید:
به سبزیجات خود هر روز حداقل ۱۴ تا ۱۸ ساعت نور مستقیم بدهید. هر روز ۶ تا ۱۰ ساعت لامپ ها را خاموش کنید. سبزیجات برای رسیدن به بلوغ و آغاز تولید، به این تاریکی احتیاج دارند.
6- لامپ انتخاب کنید:
لامپ هایی مناسب را برای گیاهان خود انتخاب کنید.
لامپ های فلورسنت تمام طیف، گزینه مناسبی خواهند بود. این لامپ ها نور گرم و خنک (قرمز و آبی) را به تقلید از نور طبیعی خورشید، فراهم میکنند. این لامپ ها برای کمک به شروع رشد نهال، عالی هستند و نوری شدید و مستقیم را برای سبزیجات فراهم می کنند.
برای بهرهوری انرژی و استفاده از میزان شدت بیشتر نور، از لامپ های تخلیه با شدت بالا استفاده کنید. این نوع لامپهای رشد را اغلب تولید کنندگان تجاری استفاده می کنند؛ زیرا با همان مقدار انرژی، دو برابر مقدار نور را ساطع میکنند. این لامپ ها، همچنین گران ترند.
7- سبزیجات خود را هرهفته زیر لامپ بچرخانید:
سبزیجات خود را هر هفته زیر لامپ رشد بچرخانید. نور در مرکز لامپ شدت بیشتری دارد ، بنابراین چرخاندن سبزیجات، به رشد یکنواخت تر گیاه کمک می کند.
8- لامپ های خود را بازرسی کنید:
هر ۴ تا ۶ هفته یکبار، لامپ های رشد خود را بازرسی کنید. گرد و غبار یا کثیفیهای جمع شده روی لامپ ها را پاک کنید. لامپ های کثیف، به مقدار کافی نور ساطع نمیکنند. لامپ های فلورسنتی که انتهای آنها به رنگ تیره درآمده است را عوض کنید. این بدان معنی است که این لامپ ها، در حال کهنه شدن هستند و نمی توانند نور مورد نیاز گیاه را تامین نمایند.
9- برداشت کنید:
سبزیجات خود را بعد از رسیدن برداشت کنید. وقتی آماده خوردن شدند، می توانید آنها را از گیاه جدا کنید.
10- وقتی زمانش رسید سبزیجات خود را به بیرون انتقال دهید:
وقتی شرایط مناسب شد، سبزیجات خود را به محیط بیرون از خانه، انتقال دهید. اگر کاشت سبزیجات خود را زیر نور لامپ های رشد، از بذر شروع کردید، صبر کنید تا گیاه شاخ و برگ بزند و یا گل دهی داشته باشد، سپس به بیرون از خانه منتقل کنید.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
- کاشت و پرورش پیازچه
- آموزش ساخت باغچه در منزل
- پرورش برنج در خانه
- پرورش و نگهداری از گل هویا
- نحوه پرورش گل نیلوفر آبی