مطالب دیگر

تولید علوفه به روش هیدروپونیک

تولید علوفه به روش هیدروپونیک

تولید علوفه به روش هیدروپونیک یک روند نسبتا جدید است که از دهه 1930 آغاز شده است. رشد هیدروپونیک علوفه مزایای متعددی دارد که بعدا مورد بحث قرار خواهیم داد.  و کیفیت آن بالا است. رایج­ترین محصول جوانه جو است؛ با این حال، یونجه، شبدر، ذرت، گندم، جو، سورگوم و یولاف نیز استفاده می­شود.

به طور معمول، دانه در یک کانال بلند  و مرطوب نگه داشته می­شود. در طول چند روز جوانه زده و در یک هفته یا بیشتر اندازه آن به 12.5 تا 20 سانتیمتر می­رسد. وقتی که اندازه علوفه به مقدار مورد نظر رسید از سطح خاک برش داده می­شود.

از شاخ و برگ سبز برای تغذیه حیوانات استفاده می­شود. مزایای رشد علوفه این است که نیازی به زمین بزرگ نداشته و شما می­توانید با کمترین مصرف مواد مغذی علوفه تازه را تولید کنید.

بازیابی آب همیشه بهترین روش نیست، زیرا دانه­ ها قند در آن وجود داشته و خیلی سریع آلوده می­شود. از آب آن می­توان برای اهداف دیگر نظیر تغذیه حیوانات یا آبیاری باغ و چمن استفاده کرد.

نکات مهم

نصب معمول اینگونه است که یک قفسه متشکل از 12 کانال بلند با شش سطح چهار کانالی، در جمع 24 کانال تشکیل شده باشد. در طول 8 روز اول، نور بسیار اندکی مورد نیاز است، زیرا انرژی برای رشد خود بذر است. علوفه باید در طول 9-7 روز برداشت شود.

اگر به مدت بیش از 8 روز در کانال باقی بماند، شاخ و برگ آن به دلیل کمبود نور شروع به زرد شدن می­کند. با استفاده از سیستم 24 کاناله، 3 کانال در هر روز برداشت می­شود.

هنگامی که علوفه جو کشت می­شود، هر 12 کانال توسط 4.5 کیلوگرم بذر جو با کیفیت کاشته می­شود. خیس کردن بذر در طول شب باعث جوانه ­زنی سریع می­شود. بعد از 8 روز، وزن خوراک تازه در هر کانال 32 کیلو گرم خواهد بود

. این طراحی به تولیدکنندگان اجازه می­دهد تا تولید خود را به صورت مرتب ادامه دهند. علاوه بر این، فضای بسیار کوچک با طول 18.5 مترمربع را اشغال خواهد کرد.

برای مطالعه مقاله آبیاری یونجه کلیک کنید.

تولید علوفه به روش هیدروپونیک
تولید علوفه به روش هیدروپونیک

این سیستم منحصر به فرد را در سه سایز مختلف میشود درست کرد.

1 – بزرگ : عرض 40 سانتی و ارتفاع 12 سانتیمتری
2 – متوسط : عرض 30 سانتیمتری و ارتفاع 12 سانتیمتری

3 – کوچک : عرض 15 سانتیمتری و ارتفاع 10 سانتیمتری
کلیه اجناس از نوع upvc و دارای تایمر و پمپ میباشد.

انتخاب و کاشت بذر

بذرهایی که برای سیستم علوفه هیدروپونیک انتخاب می­کنید باید تمیز بوده و شکسته نباشد. کیفیت بذر مورد استفاده بایستی بالا باشد. اگر با بذرهای شکسته شروع کنید، احتمالا بذرها جوانه نزده و کل سیستم کپک می­زند.

برای خرید بذر کلیک کنید.

یکی از مهمترین مورد در آغاز کشت علوفه، دسترسی به بذر است. هنگامی که شما می­خواهید از 12 کانال با 4.5 کیلوگرم بذر شروع کنید، به 110کیلوگرم بذر نیاز خواهید داشت. خرید بذری که در پاییز برداشت شده و در مکان خشک و خنک نگهداری شده، بسیار مهم است. هنگامی که شما به دنبال کیفیت دانه هستید، اطمینان حاصل کنید که دانه­ ها تیمار نشده ­اند.

جو رایج­ترین بذر برای تولید علوفه است، زیرا نسبت وزن بذر به تولید علوفه بالا است – حدود 1کیلوگرم دانه به 7 کیلوگرم علوفه.

اگرچه جو رایج­ترین بذر است، اما تنهاترین بذر مورد استفاده نیست.

برای کشت بذر جو، آن­ها را به مدت 8-5 ساعت خیس کرده و سپس بشویید تا برخی از قندها اضافی آن از بین بروند.

بذر ها را طوری پخش کنید که 1.5سانتی متر ارتفاع پیدا کنند و به همان اندازه که ممکن است در کانال پخش دهید.

دانه ­ها بایستی در هر روز 6-4 بار آب بخورند تا به اندازه کافی رشد کرده و حدود نصف کانال را پر کنند.

زمان آغاز جریان آب در کانال30 سانتی بایستی حدود 3-2 دقیقه باشد. سپس، پمپ خاموش شده و آب از انتهای دیگر کانال تخلیه می­شود.

برای آشنایی بیشتر مقاله علوفه هیدروپونیک چیست؟ را مطالعه کنید

تولید علوفه به روش هیدروپونیک

برداشت محصول

تنها در 8 روز، علوفه جو آماده برداشت می­شود. اگر بیش از 8 روز باقی بماند، علوفه زرد می­شود، زیرا نیازهای نوری افزایش می­یابد. در این مرحله، شاخ و برگ می­تواند از سینی خارج شود. در این صورت به صورت مستقیم به تغذیه حیوان می­رسد. اجازه دهید که علوفه خشک شود. این صورت 3-2 ساعت آب ندهید تا امکان جابه جایی آن راحت باشد. سینی­ های علوفه را تمیز کرده و مجددا آغاز کنید. درنتیجه، غذای بسیار بسیار مقوی برای دامهای خود خواهید داشت.

در مقاله علوفه هیدروپونیک چیست؟ می توانید اطلاعات جامع تری بدست بیاورید.

سوالات متداول در مورد تولید علوفه به روش هیدروپونیک:

  1. آیا علوفه هیدروپونیک امکان پذیر است؟

    تولید علوفه هیدروپونیک یک مزیت برای کشاورزانی است که خاک آنها سنگلاخ و نابارور است. این یک فناوری مناسب برای کشاورزان بدون زمین برای تولید علوفه است. علوفه هایی از جمله ذرت، جو، جو دوسر، سورگوم، چاودار، یونجه و تریتیکاله می توانند به وسیله هیدروپونیک تولید شوند.

  2. آیا علوفه هیدروپونیک برای گاوها مفید است؟

    علوفه هیدروپونیک یک راه حل موثر برای هر دو مشکل ارائه می دهد. مدیریت منطقی مخلوط خوراک دام برای هر گاو 25 کیلوگرم علوفه هیدروپونیک، 10 کیلوگرم علوفه سبز معمولی و پنج کیلوگرم کاه در روز برای هر گاو است که حدود 15 لیتر شیر در روز تولید می کند.

  3. آیا هیدروپونیک بی خطر است؟

    مواد مغذی هیدروپونیک برای استفاده بی خطر هستند. بر خلاف روش های رشد طبیعی، گیاهان هیدروپونیک در معرض آفت کش ها، مواد شیمیایی، بیماری ها و عوامل بیماری زا نیستند.

  4. آیا هیدروپونیک بهتر از ارگانیک است؟

    برای اینکه گیاه ارگانیک مجاز شناخته شود، می توان گیاه را فقط با استفاده از مواد معدنی تصفیه نشده پرورش داد. بنابراین گیاهانی که از طریق هیدروپونیک رشد می کنند دارای ارزش غذایی بهتری هستند. ثابت شده است که محتوای ویتامین در گیاهان رشد یافته هیدروپونیک 50٪ بیشتر از گیاهان معمولی است.

  5. آیا علوفه به نور خورشید نیاز دارد؟

    علوفه را فقط با نور محیط می توان پرورش داد، بنابراین اگرچه چراغ رشد می کند یا نور مستقیم خورشید می تواند برای علوفه شما مفید باشد، اما نور مستقیم لازم نیست. هنگام تنظیم قفسه برای روشن کردن سینی های علوفه جوانه زده، به یاد داشته باشید که در هنگام آبیاری قفسه خیس می شود.

  6. چرا خاک بهتر از هیدروپونیک است؟

    تفاوت در این است که ماهیت مواد معدنی مبتنی بر خاک، آهسته رهش است در حالی که مواد معدنی هیدروپونیک با جذب سریع آزاد می شوند، بنابراین نتایج مطلوب و رشد سریعتر است. در خاک، ریشه گیاهان باید در جستجوی ماده مغذی باشند. به همین دلیل است که به طور معمول یک گیاه ریشه دار در خاک دارای سیستم ریشه ای بسیار بزرگتری نسبت به هیدروپونیک است.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *