فلفل دلمه ای بشقابی زرد نوعی فلفل دلمه ای است که به صورت یکساله از طریق بذر به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم (کاشت نشاء) تکثیر میشود، به صورت بوته ای رشد میکند.
نوعی فلفل دلمه ای پا کوتاه و پهن میباشد که طعم شیرینی نسبت به فلفلهای معمولی ای دارد که ما آنها را مصرف میکنیم. همانطور که از نام این نوع فلفل پیداست نوعی فلفل دلمه ای گرد، کروی و به رنگ زرد میباشد.
فلفل دلمه ای بشقابی زرد دارای پوست و بدنه ضخیمی میباشد. در درون این نوع فلفل تعداد زیادی دانه یا بذر در قسمت بالایی گیاه وجود دارد. توجه داشته باشید که ارتفاع میوه این نوع فلفل نسبت به بدنه آن کوتاهتر میباشد، بدنه این گیاه پهن میباشد.
برخلاف سایر فلفل ها پوست صافی ندارد طوری که بر روی پوسته این نوع فلفل شیارهایی وجود دارد. در برابر آفات و بیماری ها مقاوم میباشد و در کل گیاهی مقاوم است. به راحتی تکثیر میشود. رشد سریعی دارد طوری که به سرعت رشد میکند و پس از گذشت چند ماه محصول میدهد، مدت زمان تقریبی تبدیل گل به میوه در حدود دو ماه میباشد. از این نوع فلفل استفاده های مختلفی برای تازه خوری، آشپزی، تهیه سالاد و … میشود.
این نوع فلفل را میتوانید در حیاط باغچه و گلدان خود پرورش دهید و از محصول تازه استفاده کنید. گیاهی از دسته صیفیجات میباشد. برگهای سبز رنگی دارد. این نوع فلفل به رنگ زرد میباشد که ظاهری زیبا دارد که از آن میتوانید برای تزئین سفره خود استفاده کنید. زمانی که میوه این گیاه بر روی شاخه قرار میگیرد منظره زیبایی از رنگ زرد و برگهای سبز رنگ پدید میآید طوری که نظر همه را به خود جلب میکند. این گیاه گلهای کوچکی دارد.
ویژگی فلفل دلمه بشقابی زرد
- طعم شیرینی دارد.
- رشد سریعی دارد.
- در بیشتر مناطق کشت میشود. در برابر شرایط اقلیمی و محیطی مقاوم است.
- نوعی فلفل تزئینی به رنگ زرد میباشد.
- گیاهی پربار میباشد از این نوع فلفل استفادههای مختلفی در آشپزی، سالاد ، تزئین و … میشود.
طریقه کاشت فلفل دلمه ای بشقابی زرد
فلفل دلمه ای به راحتی از طریق بذر به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم تکثیر میشود.در ذیل به صورت مرحله به مرحله براتون توضیح می دهیم.
مرحله اول کاشت فلفل دلمه ای بشقابی زرد
برای کاشت فلفل دلمه ای باید بذر ها را به مدت چند ساعت در اب خیس کنید. برای جوانه زنی سریع تر می توانید یک لیوان چای بابونه گرم را روی بذر ها بریزید. آب گرم باعث زودتر شکستن پوسته ی بذر می شود.حال باید ظرف نشاء را آماده کنید.
سینی نشاء را از خاک حاصلخیز و مرغوب پر کنید.سوراخی به عمق یک سانتی متر در خاک ایجاد کنید. بذر را درون آن قرار داده و سوراخ را از خاک پر کنید.ظرف را در یک جای گرم قرار دهید دمای مناسب برای پرورش فلفل دلمه ای ۲۱ تا ۲۶ درجه سانتی گراد است. نور خورشید نیز برای فلفل ها لازم است.
مرحله دوم کاشت فلفل دلمه ای بشقابی زرد
سطح خاک را به طور مداوم اسپری آب کنید تا سطح خاک خشک نشود. البته از زیاد خیس شدن خاک نیز بپرهیزید.
برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان زمانی که جوانه دارای دو برگ کامل شد می توانید گیاه را از سینی نشاء به گلدان مورد نظر منتقل کنید.
در هر گلدان می توان یک یا چند گیاه را قرار داد. فاصله ی بین گیاهان در گلدان حداقل ۵ سانتی متر باشد. فلفل ها باید در جای گرم و نور کافی قرار داد.
مرحله سوم کاشت فلفل دلمه ای بشقابی زرد
استفاده از چراغ های فلورسنت برای فلفل مناسب است و روزانه به مدت ۸ تا ۱۶ ساعت می توانید از این چراغ ها استفاده کنید.
PHخاک باید بین 5.5 تا 7.5 باشد. برای متعادل کردن PH می توانید از آهک برای بالا بردن آن و از خاک کمپوست برای کاهش PH استفاده کنید. برای افزایش فلفل ها زمانی که گیاه گل می دهد؛ با یک قلمو یا گوش پاک کن تمیز روی بساک گل های نر بکشید و گرده ها را به گل ماده منتقل کنید. گرد افشانی موجب افزایش محصولات می شود.
مرحله چهارم کاشت فلفل دلمه ای بشقابی زرد
دوره رشد فلفل از زمان باروری تا برداشت محصول ۶۰ تا ۱۲۰ روز است فلفل ها را باید در عمق ۳۰ تا ۴۵ سانتیمتری در خاک بکارید. برای رشد بهتر آنها کمپوست و کودهای دیگر نیز به خاک اضافه کنید.
فاصله میان هر نشاء باید حداقل ۳۰ سانتیمتر از هم باشد. بعد از این که فلفل ها قد کشیدند و بارور شدند باید برای آن یک تکیه گاه درست کرد تا ساقه ها بتوانند وزن فلفل را تحمل کنند. می توانید از دیرک، میله های چوبی و یا فلزی استفاده کنید.
برای مطالعه مقاله چگونه فلفل دلمه ای بکاریم (آموزش گام به گام تصویری) می توانید از این لینک استفاده نمایید.
برای خرید انواع بذر فلفل دلمه ای می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر صیفی جات میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
پاک کردن فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.