گردو از درختان مثمر و از میوه های خشک به شمار می رود که در دسته خانواده خشکبار قرار می گیرد. مغز گردو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و دارای خاصیت دارویی و درمانی زیادی است. به صورت یک پایه به همراه گلهای نر و ماده رشد می کند. دارای ارقام و واریته های مختلفی است که در بیشتر مناطق رشد می کند. برای رشد نیاز به هرس در فصل خواب، آبیاری منظم، کود مناسب و نور خورشید دارد که ما در این مقاله بسته به رسالت خود به مراحل مختلف کاشت تا برداشت، انواع واریته ها، آفات و بیماری های به همراه خواص و نحوه برداشت میوه درخت گردو خواهیم پرداخت پس در ادامه مطلب در فروشگاه اینترنتی پوپونیک همراه ما باشید.
مشخصات گیاهی کامل درخت گردو:
گردو از درختان با ارزش به شمار می رود که علاوه بر تولید میوه دلچسب با خواص بی نظیر جنبه زینتی نیز دارد و فضای سبز را پوشش می دهد، دارای ارقام و واریته های مختلفی است. میوه این گیاه ظاهری گرد و تخم مرغی شکل دارد که دارای یک پوسته رویی علفی است که به راحتی و به هنگام رسیدن از میوه گیاه جدا می شود که پس از آن پوسته سفت و سخت چوبی مانندی قرار دارد که این پوسته در برخی واریته ها کاغذی است طوریکه با فشار دست می شکند و در برخی واریته این پوسته کمی سخت است که به هنگام استفاده باید با چکش یا هر وسیله سنگین دیگری این پوسته را بشکنید که مغز گردو در داخل آن قرار دارد.
از گردو استفاده های مختلفی به ویژه برای تازه خوری، آجیل، کیک، شیرینی و … می کنند، جالب است بدانید که از پوسته علفی میوه این گیاه در رنگ آمیزی نیز استفاده می کنند. دارای برگهای بزرگ سبز رنگی است که شیارهای عمیقی نیز دارد، درختی پر شاخه و برگ به شمار می رود که زمان گلدهی آن در فصل بهار است و دارای ارقام زودرس و دیررس است. در بیشتر مناطق رشد و از رشد به نسبت آسانی برخوردار است، باردهی خوبی دارد و از تراز تجاری بالایی برخوردار است. ارتفاع درخت بالغ گردو به 30 متر هم می رسد.
گیاهی یک پایه به شمار می رود که دارای گلهای نر و ماده است که گل های نر آن به صورت آویخته و گل های ماده آن به صورت قائم بر روی شاخه گیاه ظاهر می شوند که گرده افشانی آن توسط باد و حشرات انجام می شود. از رشد آسان و مطلوبی برخوردار است.
انواع درخت گردو:
درخت گردو دارای ارقام و واریته های مختلفی است که مهمترین آنها عبارت اند از:
گردو چندلر:
گردو چندلر میوه ای گرد و کروی مانند دارد که دارای طعم دلچسبی است و از گرده افشانی خوبی برخوردار است طوریکه آن را یک درخت گرده افشان می نامند که برای تازه خوری و آجیل، تهیه کیک و شیرینی مناسب است و خواص بسیاری دارد. از باردهی بالایی برخوردار است که میوه آن به صورت منفرد و خوشه ای ظاهر می شود.
گردو فرنور:
گردو فرنور در اصل بومی کشور فرانسه است که نسبت به سرما مقاوم است به همین دلیل برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب است و از رشد به نسبت آسانی نیز برخوردار است. دارای پوست و هسته مناسبی است. تراز تجاری بالایی دارد، میوه این گیاه ظاهری گرد و تخم مرغی شکل دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
گردو خوشه ای:
گردو خوشه ای برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب است که زمان برداشت آن در فصل پاییز است. از باردهی خوبی برخوردار است طوریکه میوه این گیاه به صورت خوشه ای ظاهر می شود و از ارزش تجاری بالایی برخوردار است، در بیشتر مناطق رشد می کند. میوه این گیاه ظاهری گرد و کروی مانند دارد که مغز آن طعم دلچسبی دارد که از آن استفاده های مختلفی می کنند.
گردو پیوندی تو سرخ:
گردو پیوندی تو سرخ همانطور که از نامش پیداست دارای مغزی به رنگ سرخ (قرمز روشن) است که طعم دلچسبی دارد و علاوه بر خوراکی بودن جنبه زینتی نیز دارد. در سایز متوسط رشد می کند که تراز تجاری بالایی دارد. دارای پوست کاغذی است. از ارقام دیرگلده به شمار می رود که در مناطق سردسیر رشد بهینه ای دارد.
گردو ژنوتیپ:
گردو ژنوتیپ از ارقام دیرگلده به شمار می رود که ظاهری گرد و کروی با پوست کاغذی دارد و از تراز تجاری بالایی برخوردار است. نسبت به سرما مقاوم است و از گردوهای زودبارور به شمار می رود که از سال اول باردهی خود را شروع می کند. گلدهی این گیاه در فصل بهار است.
گردو کانادایی:
گردو کانادایی برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب است که دارای مغز مرغوب و با کیفیتی است که از سال اول شروع به باردهی می کند. بومی مناطقی از کانادا است و در بیشتر مناطق رشد و از رشد آسانی برخوردار است، خواص بسیاری دارد و از باردهی خوبی برخوردار است.
گردو شیلی:
گردو شیلی از ارقام دیر گل محسوب می شود که مغز با کیفیتی به رنگ کهربایی دارد و دارای پوست نازک و کاغذی است. مغز این نوع گردو ظاهری بیضی مانند دارد. تراز تجاری بالایی دارد.
گردو بیلچک:
گردو بیلچک از ارقام زودبازده و در عین حال دیر گل محسوب می شود. بیش از 60 تا 70 درصد این میوه را مغز تشکیل می دهد که طعم دلچسبی دارد و دارای کاربرد گسترده ای است. تنه نیمه بلند و نیمه گسترده ای دارد.
گردو پاریزین:
گردو پاریزین ظاهری بیضی متمایل به مستطیل دارد، پوست نازک و در عین حال کاغذی دارد که با فشار دست سریع می شکند. رشد به نسبت کندی دارد. باردهی این گیاه از سال سوم شروع می شود. منشأ این گیاه کشور فرانسه است.
گردو پدرو:
گردو پدرو از ارقام پر طرفدار محسوب می شود که بیشترین شباهت را به گردو چندلر دارد که میوه آن کمی زودتر از گردو چندلر می رسد. دارای جثه کوتاهی است که نسبت به سرما مقاوم است و از باردهی خوبی برخوردار است.
گردو پکان:
گرد پکان ظاهر متفاوت و کشیده از سایر گردوها دارد که بومی آمریکا است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، مغز این نوع گردو به راحتی از پوسته گیاه جدا می شود، مغز بیشتری نسبت به سایر گردوها دارد و از طعم دلچسبی برخوردار است.
گردو پیوندی فرانکت:
گردو پیوندی فرانکت پوست نازک و با کیفیتی دارد که از باردهی خوبی برخوردار است. مغز سفید رنگی دارد که دارای عملکرد بالایی است و از ارقام منحصر به فرد کالیفرنیا به شمار می رود. ارزش غذایی بالایی دارد و در بیشتر مناطق رشد و نسبت به سرما مقاوم است.
گردو خوشه ای اسرائیلی:
گردو خوشه ای اسرائیلی از ارقام اصلاح شده و پر بازده به شمار می رود که میوه آن در انتهای شاخه به صورت خوشه ای ظاهر می شود که در هر خوشه آن بین 5 تا 25 میوه رشد می کند. در سایز متوسط رشد می شود و از باردهی بالایی برخوردار است که شاخ و برگ گسترده ای دارد. از ارقام زودبازده به شمار می رود.
گردو تویسرکان:
گردو تویسرکان تراز تجاری بالایی دارد که تا 30 متر هم رشد می کند. قابلیت رشد در بیشتر مناطق و تپه ها را دارد. در ایران به عنوان بهترین درخت گردو و از ارقام صادراتی به شمار می رود.
گردو پیوندی لارا:
گردو پیوندی لارا از ارقام زود گلده به شمار می رود که در برابر تابستان های گرم مقاوم است و برای کاشت در مناطق سردسیر توصیه نمی شود، منشأ این نوع گردو کشور آمریکا است. باردهی خوبی دارد که نسبت به بیماری باکتریوز حساس است.
گردو دماوند:
گردو دماوند از گردوهای اصلی ایرانی محسوب می شود که همانطور که از نامش پیداست بومی دماوند است که رشد متوسطی دارد و دارای شاخه های باز و متراکمی است.
گردو جمال:
گردو جمال رشد متوسطی دارد که نسبت به سرمای زمستانه مقاومت متوسطی دارد. ظاهری کشیده دارد که مغز آن به رنگ کهربایی سفید است.
گردو سجنو:
گردو سجنو میوه درازی دارد که نسبت به سرما و یخبندان مقاوم است، پوست کاغذی و صافی دارد که دارای میوه خوشمزه ای است. تاجی گسترده و بزرگ دارد. در بیشتر مناطق ایران رشد می کند.
گردو شبین:
گردو شبین بومی کشور ترکیه است و از ارقام زوبازده و پربازده محسوب می شود که دارای پوست کاغذی است، نسبت به نور مستقیم آفتاب حساس است طوریکه دچار آفتاب سوختگی می شود. گرده افشانی این گیاه توسط گردو بیلچک انجام می شود.
گردو گاما:
گردو گاما در برابر سرما مقاوم است که قابلیت تحمل خشکی را نیز دارد. رشد خوبی دارد و یکسال پس از کاشت شروع به باردهی می کند و در بیشتر مناطق رشد می کند.
گردو کاغذی:
گردو کاغذی برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب است که پوست آن به راحتی با فشار دست می شکند و دارای مغز خوشمزه و دلچسبی است. دارای باردهی ریز و متوسطی است. میوه های درشتی را تولید می کند.
گردو هارتلی:
گردو هارتلی بومی آمریکا است که رشد به نسبت زیادی دارد و در بیشتر مناطق رشد می کند. میوه این گیاه ظاهری گرد و بیضی مانند دارد.
گردو وینا:
گردو وینا بومی آمریکاست که رشد به نسبت خوبی دارد. از باردهی خوبی برخوردار است. گرده افشانی این گیاه توسط گردو چندلر، هارتلی و پدرو انجام می شود.
گردو یالووا:
گردو یالووا بومی ترکیه است و از ارقام زوبازده محسوب می شود که در بیشتر مناطق رشد می کند.
گردو ضیاء آباد:
گردو ضیاء آباد دارای مغز با کیفیتی است که پوست کاغذی و نازکی نیز دارد. باردهی متوسطی دارد. میوه این گیاه ظاهری گرد و کروی مانند دارد.
روش های تکثیر درخت گردو:
درخت گردو از طریق بذر، پیوند، قلمه و خواباندن شاخه تکثیر می شود.
کاشت بذری درخت گردو:
کاشت بذر درخت گردو کار چندان سختی نیست ولی لازم است قبل از کاشت بذرها یک دوره سرمادهی را برای تسریع در جوانه زنی پشت سر بگذارند که برای این منظور می توانید به طور مستقیم بذر گیاه را در فصل پاییز و زمستان در هوای آزاد برای طی دوره سرمادهی بکارید، در کشت مستقیم ابتدا بذرها را به مدت یک شبانه روز در داخل آب قرار دهید و سپس سوراخی در عمق مناسب ایجاد و بذر گیاه را در داخل آن بکارید، روی بذر را با لایه نازکی از خاک نرم و کود غنی الک شده بپوشانید و آن را آبیاری کنید که پس از گذشت مدتی پس از طی دوره سرمادهی با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا بذر گیاه جوانه می زند و رشد خود را آغاز می کند.
در روش دیگری بذر گیاه را به مدت 24 تا 48 در آب ولرم قرار دهید و سپس یک کیسه پلاستیکی تهیه و بذر گیاه را به همراه خاک مرطوب در داخل آن قرار دهید و سپس به مدت دو تا سه ماه در داخل یخچال و در دمای مناسب قرار دهید و هر از چند گاهی به آن سر بزنید و خاک آن را مرطوب نگه دارید، به محض مشاهده نشانه هایی از جوانه زنی و متورم شدن بذر یک گلدان با زهکشی مناسب تهیه و با خاک غنی و حاصلخیز آن را پر کنید، بذر گیاه را از یخچال خارج و در داخل گلدان بکارید و با خاک غنی و حاصلخیز روی آن را بپوشانید، گیاه را آبیاری کنید و تا زمان جوانه زنی آن را مرطوب و در دمای مناسب 24 تا 29 درجه سانتی گراد قرار دهید، پس از گذشت مدتی بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد می کند، زمانیکه گیاه رشد کرد و به حد معینی از رشد رسید نهال به دست آمده را به زمین اصلی منتقل کنید.
کاشت قلمه درخت گردو:
کاشت قلمه برای تکثیر درخت گردو چندان مرسوم نیست بنابراین کمتر از این روش برای تکثیر استفاده می کنند، ابتدا قلمه ای به طول 30 سانتیمتر از شاخه پربار گیاه انتخاب و با استفاده از قیچی آن را به صورت اوریب برش دهید، گودالی در عمق مناسب ایجاد و از هورمون ریشه زایی بر روی قلمه استفاده و در نتیجه قلمه را در عمق مناسب بکارید طوریکه تنها 5 سانتیمتر از آن بیرون از خاک باشد، قلمه را آبیاری و آن را همیشه مرطوب نگه دارید چرا که رطوبت سبب تسریع در ریشه زایی قلمه می شود، پس از گذشت مدتی قلمه ریشه دار می شود و شروع به رشد می کند.
خواباندن شاخه:
خواباندن شاخه روش دیگر ازدیاد درخت گردو محسوب می شود که کمتر کسی از آن استفاده می کند، ابتدا شاخه ای از درخت را انتخاب و بدون قطع کردن آن را در زمین بکارید و سپس با مقداری خاک روی آن را بپوشانید و در نهایت آن را آبیاری کنید، شاخه ای که در زیر خاک قرار دارد به دلیل عدم قطع از درخت تغذیه و پس از مدتی خود صاحب ریشه می شود زمانیکه گیاه صاحب ریشه شد شاخه را از درخت قطع کنید تا به عنوان گیاهی جدید به رشد خود ادامه دهد.
پیوند زدن درخت گردو:
پیوند زدن درخت گردو در واقع بهترین روش تکثیر غیر جنسی محسوب می شود که کار سختی نیست که به روش های مختلفی می توانید پیوند درخت گردو را به دو صورت پیوند شاخه و جوانه انجام دهید.
روش های هرس درخت گردو:
به هنگام هرس گردو شاخه های اضافه، در هم تنیده، شلوغ، بیمار و آسیب دیده را حذف کنید تا گیاه بتواند نور خورشید را دریافت و رشد بهتری را تجربه کند، درخت گردو سالیانه نیاز به هرس دارد، زمان هرس گردو در فصل زمستان و قبل از افتادن برگ های گیاه و زمانی که گیاه در خواب است انجام می شود. نکته حائز اهمیت به هنگام هرس این است هرس درخت گردو باید بسته به نوع رقم انجام می شود چرا برخی از درختان صرفاً در سرشاخه میوه می دهند و برخی دیگر به طور جانبی لترال میوه می دهند به همین دلیل اگر شما نوع درخت و باردهی خود را نشناسید ممکن است به اشتباه شاخه ای را که بارده است را قطع کنید.
شرایط اکولوژیک رشد درخت گردو:
درخت گردو مانند درخت های مثمر دیگر شرایط محیطی مناسب برای رشد و باردهی بیشتر دارد.
ارتفاع:
ارتفاع درخت گردو بسته به ارقام و واریته های مختلف بین 15 تا 30 متر است.
نور:
گیاهی آفتاب دوست به شمار می رود که برای رشد و نمو نیاز به نور کامل خورشید دارد.
دما :
درخت گردو هنگامیکه به خواب زمستانی می رود تا دمای 11- را تحمل می کند که البته در فصل شروع رشد و گلدهی نسبت به سرما حساس است طوریکه حتی سرمای 2- و 3- نیز به از دست رفتن گلهای گیاه منجر می شود که در نتیجه آن درخت دچار سرمازدگی می شود و محصول کمتری را تولید می کند. در فصل تابستان دمای بیش از 38 درجه سانتی گراد برای درخت مضر است چرا که باعث آفتاب سوختگی و همچنین چروکیدگی و پوسیدگی مغز می شود. دمای مناسب برای رشد این گیاه 5 تا 30 درجه سانتی گراد است.
خاک:
برای رشد نیاز به خاک حاصلخیز و غنی دارد که خاک مورد کشت باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد.
آبیاری:
آبیاری درخت گردو بسیار حائز اهمیت است چرا که آبیاری بیش از حد موجب کاهش رشد و عملکرد گیاه می شود که کاهش کیفیت میوه گردو را به دنبال دارد، باعث کندی رشد گیاه و بروز بیماری های مختلفی در ریشه و طوقه گیاه می شود. درخت گردو به آبیاری متوسطی نیاز دارد که بین دو آبیاری سطح خاک باید خشک باشد.
فاصله کاشت:
فاصله کاشت درختان از یکدیگر 7 تا 8 متر و فاصله بین ردیف ها 7 متر است.
زمان و مقدار کود دهی به درخت گردو:
برای اینکه درخت گردو رشد بهتری را تجربه کند استفاده از کود ضروری است برای این منظور و برای افزایش گلدهی و باردهی بهتر است در اوایل فصل بهار به درخت گردو کود دهید، برای کود دهی از کودی استفاده کنید که نیتروژن زیادی داشته باشد چرا که درخت گردو به نیتروژن زیادی نیاز دارد، در فصل رشد به میزان سه تا چهار کیلو از کودی که دارای آمونیوم سلفات است استفاده کنید. استفاده از کود دامی پوسیده مواد مغذی را برای رشد به خاک و ریشه گیاه تزریق می کند که می توانید از آنها استفاده کنید.
آفات و بیماری های رایج آفات گردو:
از آفات و بیماری های رایج درخت گردو مینمود توان به موارد زیر اشاره کرد.
کرم میوه:
کرم میوه در واقع نام نوعی حشره است که با ایجاد لارو به میوه گیاه خسارت وارد می کند که با استفاده از روش های مختلفی منجمله حذف میوه های مومیایی شده، مبارزه با بلایت گردو و … می توانید این آفت را کنترل کنید.
مگس پوست خوار:
مگس پوست خوار همانطور که از نامش پیداست حشره کوچکی است که از پوست علفی و تازه گیاه تغذیه و لکه هایی را ایجاد می کند که برای کنترل آن می توانید از حشره کش استفاده کنید.
شپشک گردو:
شپشک گردو نوعی حشره است که شپشک های ماده آن تخمدان هایی را بر روی میوه گیاه ایجاد می کنند که پس از آن لاروها از قسمتهای داخلی و خارجی میوه تغذیه می کنند و از این طریق باعث ریزش میوه های نارس گیاه می شوند که علاوه بر آن خساراتی را به بار می آورند.
شته گردو:
شته از آفات رایج درختان مثمر و غیر مثمر به شمار می رود که خساراتی را به درخت وارد می کند که راه مبارزه با آن استفاده از سموم شیمیایی است.
کنه قرمز و زرد:
کنه قرمز آفتی است که به درخت گردو خسارات زیادی را وارد می کند که برای کنترل آن می توانید از سموم شیمیایی مختلفی استفاده کنید.
سوسک شاخدار بالدار:
سوسک شاخدار بالدار گونه ای حشره ای است که به درخت گردو حمله و خساراتی را به بار می آورد.
بیماری لکه برگی گردو:
این نوع بیماری همانطور که از نامش پیداست باعث ظهور کپک های سفید رنگی در اشکال متنوع در زیر برگ می شود که با استفاده از دو بار سمپاشی و قارچ کش می توانید این بیماری را کنترل کنید.
باکتریوز یا بلایت گردو:
باکتریوز یا بلایت گردو از بیمارهای خطرناک درخت گردو به شمار می رود که تا هشتاد درصد به درخت خسارات و باعث نابودی میوه گیاه می شود.
خشکیدگی شاخه یا شانکر گردو:
خشکیدگی شاخه یا شانکر گردو به صورت نواحی متورم و فرو رفته در اندازه های مختلف بر روی پوست شاخه و تنه گیاه ظاهر می شود. استفاده از سموم شیمایی و قارچ کش یکی از راه های کنترل این بیماری به شمار می رود.
پوسیدگی ریشه و طوقه:
پوسیدگی ریشه و طوقه از بیمارهای رایجی به شمار می رود که وجود آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که برای کنترل آن می توانید از سموم شیمیایی مختلفی استفاده کنید.
پوسیدگی زغال گردو:
پوسیدگی زغال گردو از دسته بیمارهای قارچی است که به درخت خسارت وارد می کند.
نحوه برداشت میوه گردو:
برداشت میوه درخت گردو کار سختی نیست چرا که در اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز میوه های رسیده درخت به راحتی از شاخه درخت جدا و به پایین درخت می افتند که شما باید آنها را جمع آوری کنید و در صورت لزوم با دست خود میوه درخت را بگیرید و بکشید و از شاخه جدا و یا با استفاده از چوب بلندی بر روی شاخه قطور درخت ضربه بزنید تا میوه از شاخه جدا شود که البته برای این منظور چوب مخصوص برداشت میوه گردو نیز وجود دارد، پس از برداشت میوه پوست علفی میوه را جدا و میوه های برداشت شده را پس از خشک شدن در جای مناسب قرار دهید که از قدرت انبارداری بالایی برخوردار است.
خواص گردو:
خواص گردو عبارت اند از:
- سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی است.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت و سلامت قلب را تضمین می کند.
- باعث سلامت مغز می شود.
- در بهبود سرطان سینه و بیماریهای التهابی مؤثر است.
- باعث سلامت استخوان ها و کمک به بهبود خواب می شود.
- برای دستگاه گوارش مناسب است.
- عفونت های قارچی را درمان و از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
کاربرد گردو:
از گردو استفاده های مختلفی به قرار زیر می کنند.
- برای تازه خوری مناسب است.
- در آجیل و خشکبار کاربرد دارد.
- در تهیه کیک و شیرینی از آن استفاده می کنند.
- برای تهیه روغن از آن استفاده می کنند.
- برای تهیه آرد گردو مناسب است.
سخن پایانی:
درخت گردو از درختان مثمر پر خاصیت با ارزش غذایی بالا به شمار می رود که تا ارتفاع 30 متر رشد و واریته های مختلفی را شامل می شود. علاوه بر تولید میوه به عنوانی درختی زینتی نیز شناخته می شود و درختی سایه گستر است که تاجی گسترده دارد و از باردهی بالایی برخوردار است. میوه این گیاه قدرت انبارداری بالایی دارد که از آن استفاده های مختلفی می کنند. رشد به نسبت آسانی دارد و در بیشتر مناطق رشد می کند. اگر چنانچه شما نیز تجربه کاشت، داشت تا برداشت درخت گردو را دارید خوشحال می شویم تجربیات و دیدگاه های خود را با ما و دیگر مخاطبان پوپونیک به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول در مورد درخت گردو:
-
درختان گردو در کجا بیشتر رشد می کنند؟
گردو بیشتر در چین، ایران، آمریکا، ترکیه و مکزیک کشت می شود. گردوی سیاه و انگلیسی می تواند در سراسر ایالات متحده و جنوب کانادا رشد کند.
-
آیا می توانید از درخت گردو بخورید؟
پوسته ای حفره دار، یک غلاف چرمی رشته ای و فیبر دار را محصور می کند که با شروع بلوغ آجیل در پاییز می شکافد و نزدیک بودن برداشت درخت گردو را نشان می دهد. پس از اتمام کار جمع آوری گردو، می توانید فوراً آنها را بخورید، اما بخاطر داشته باشید که کاملاً مشابه آنهایی که در بقالی خریداری شده اند نخواهد بود.
-
آیا درختان گردو سریع رشد می کنند؟
گردو درختانی است که سریع رشد می کنند و سایبان های گسترده ای به عرض 18 متر و ارتفاع 30 متر توسعه می دهند. این یک گونه نور پسند است و برای رشد خوب نیاز به آفتاب کامل دارد. یک برگ مرکب گردو.
-
آیا درختان گردو به آب زیادی احتیاج دارند؟
این درختان در طول چرخه زندگی خود به آب زیادی احتیاج دارند. در دوره های خشک، درخت شما باید حداقل یک بار در هفته خیس بخورد. درخت خود را در خط قطره ای (محیط خارجی شاخه های درخت) که در آن باران طبیعی رخ می دهد آبیاری کنید و از تنه دور نگه دارید.
-
آیا می توانید یک درخت گردو را کوچک نگه دارید؟
اگر می خواهید اندازه درخت را محدود کنید، شاید به این دلیل که فضای کافی ندارید، هرس برای حذف رهبر مرکزی و بنابراین تشویق تولید شاخه های جانبی بهترین راه برای انجام این کار است. شاخه های جانبی را به راحتی در پنجم یا ششم برگ بگیرید که باعث افزایش بوش می شود.
-
آیا گردو می تواند سمی باشد؟
گردو سیاه بیشترین مقدار ژوگلون را تولید می کنند و می توانند با تعدادی از گونه های گیاهی دیگر که در مجاورت آنها رشد می کنند واکنش های سمی ایجاد کنند. علائم سمیت گردو از توقف رشد، تا پژمردگی جزئی یا کامل، تا مرگ گیاه آسیب دیده است.
-
بهترین کود برای درختان گردو چیست؟
درختان مغز مغذی اولیه که به طور منظم به آن نیاز دارند، نیتروژن است. کوددهی درختان مغز به طور صحیح بیش از هر عنصر دیگری به نیتروژن نیاز دارد. شما همچنین می خواهید پتاسیم به خاک و همچنین فسفر اضافه کنید. از ترکیب کود با دو برابر نیتروژن استفاده کنید، مانند کود 10-10-10.
-
درخت گردو چقدر بلند می شود؟
آنها معمولاً تا 150 متر بلندتر و تقریباً به اندازه عرض رشد می کنند، اما نمونه هایی با بیش از 200 متر ثبت شده است.
-
آیا درختان گردو گیاهان دیگر را از بین می برند؟
در بیشتر موارد، خسارات ناشی از گردوی سیاه به سایر گیاهان ترکیبی از وجود ژوگلون در خاک و رقابت برای نور، آب و مواد مغذی است. با این حال، ژوگلون می تواند باعث صدمه شدید و حتی کشتن محصولات خوراکی (گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل و بادمجان) شود.
-
آیا برگ های گردو برای سگ ها سمی است؟
گرچه گردوی سیاه برای گربه ها مضر نیست، اما سگ ها و اسب ها می توانند از سمیت گردو سیاه رنج ببرند. سگ توسط خود گیاه آسیب نمی بیند، اما پس از خوردن آجیل افتاده که شروع به کپک زدن می کند، می تواند لرزش و تشنج را تجربه کند.
امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
چقد خوبین شما
سلام خیلی ممنون از لطف شما