هندوانه گیاهی گلدار است و نوعی بوته یا میوه از تیره کدوییان و دسته صیفیجات است که در جالیز رشد می کند. هندوانه گیاهی بزرگ، پهن و یک ساله و یک پایه است. ساقه خزنده و برگ های پهن و کرک دار با بریدگی های عمیق وگل های سفید یا زرد دارد. هندوانه به نام علمی (Citrullus lanatus) روی ساقه های رونده دارای برگهای بزرگ رشد می کند. آنها عاشق گرما هستند و بدون نیاز به توجه بسیاری استقرار یافته و رشد می کنند. در این مقاله دستورالعمل کاشت و مراقبت از هندوانه ارائه شده است.
آماده سازی برای کشت
در بخش اول مقاله به چگونگی آماده سازی محیط مناسب برای رشد کاشت هندوانه می پردازیم.
1. انتخاب نوع هندوانه برای رشد:
این میوه با اندازه های مختلف از 1.3 کیلوگرم تا 32 کیلوگرم با گوشت قرمز، نارنجی یا زرد بدست می آید. ارقام جوبیلی، چارلستون گری و کنگو ارقام بزرگ و استوانه ای شکل هستند؛ در حالی که، ارقام شاگر بیبی و آیس باکس ارقام کوچک و کروی هستند.
در مورد کاشت بذر هندوانه یا نشاء کاری آن تصمیم بگیرید. بذر هندوانه برای جوانه زنی نیاز به دمای بیش از 21 درجه سانتیگراد دارند. اگر در اقلیم خنک زندگی می کنید، شاید منطقی باشد که کشت آنها را چند هفته قبل از آخرین یخبندان در داخل خانه شروع کنید، بنابراین می توانید در ابتدای فصل رشد گیاهچه های مورد نظر را در اختیار داشته باشید. در غیر این صورت، بعد از آخرین یخبندان، هنگامی که دما بالاتر از 21 درجه سانتیگراد است، بذر ها را مستقیما در زمین کشت کنید.
برای خرید بذر هندوانه ماه و ستاره کلیک کنید.
2. انتخاب محل کاشت مناسب:
گیاهان هندوانه در روز به حداقل 6 ساعت آفتاب نیاز دارند. آنها ساقه های رونده بزرگی را تولید می کنند که در فضای زیادی گسترش می یابند و فضای زیادی را به خود اختصاص می دهند؛ در صورت عدم کشت نوع کوچک هندوانه یک بخش 120 در 180 سانتیگراد را برای هر گیاه در نظر بگیرید.
برای مطالعه مقاله روغن هندوانه ابوجهل می توانید از این لینک استفاده کنید.
3. شخم زدن خاک:
برای آماده سازی بستر کشت از پنجه استفاده کنید و توده های بزرگ موجود در زمین را جمع آوری کنید. ماده قابل رشد را حذف کرده و یا به صورت عمیق در داخل خاک قرار دهید.
- هندوانه ها خاک لومی و حاصلخیز با زهکشی خوب را دوست دارند. برای تعیین کافی بودن زهکشی خاک، پس از باران شدید آن را بررسی کنید. اگر گودال هایی را در خاک مشاهده کردید، خاک زهکشی کافی ندارد.
- برای غنی سازی بیشتر خاک از یک لایه کمپوست در بالای آن استفاده کنید.
- هندوانه ها در خاک دارای pH 6 تا 6.8 رشد می کنند. pH خاک خود را آزمایش کرده و تعیین کنید که آیا برای کشت هندوانه مناسب است یا خیر.
کشت گیاهان هندوانه
در بخش دوم مقاله به چگونگی کشت گیاهان هندوانه می پردازیم.
1. ایجاد تپه های خاکی:
با استفاده از تراکتور یا بیل تپه هایی را برای کاشت بذر ایجاد کنید. بسته به میزان فضای موجود، این تپه ها 180-60 سانتیمتر از هم فاصله دارند. ایجاد تپه ها در محل های کشت به شما اطمینان می دهد که ریشه ها به اندازه کافی رشد می کنند و اکسیژن به راحتی در دسترس آنها قرار می گیرد و باعث می شود که رطوبت اضافی از تماس مستقیم با ریشه گیاهان خارج شود. همچنین، به حفظ رطوبت در هوای خشک کمک می کند.
برای خرید بذر هندوانه کوچک شیرین کلیک کنید.
2. کشت بذر ها:
در بالای تپه ها یک سطح صاف و نسبتا مقعر ایجاد کنید، سپس با استفاده از ابزار یا انگشتان خود سه یا چهار سوراخ با عمق 3 سانتیمتر را در خاک ایجاد کنید. یک تا چهار بذر را در هر سوراخ قرار داده و سپس خاک را به صورت صاف روی بذر ها قرار داده و به آرامی فشار دهید تا رطوبت اطراف بذر سریع تبخیر نشود.
3. مشاهده ظاهر شدن جوانه ها:
بسته به دمای خاک و عمق کشت بذر ها باید جوانه زده و در حدود 10-7 روز ظاهر شوند. در طول جوانه زنی، خاک اطراف بذر ها را مرطوب نگه دارید. آب کافی بایستی به ریشه های کوچک برسد.
وقتی گیاهچه ها رشد می کنند، گیاهچه های نازک تا قوی تولید می شوند. اجازه ندهید خاک خشک شود؛ شما بایستی حداقل یک بار در روز آبیاری کنید.
4. اضافه کردن مالچ:
بعد از رسیدن گیاهچه ها به ارتفاع 10 سانتیمتر به هر تپه مالچ اضافه کنید. برای این منظور می توانید از کاه کاج، محصولات علفی یا کمپوست استفاده کنید. سعی کنید تا حد امکان از مالچ استفاده کنید تا از رشد علف های هرز جلوگیری کرده و رطوبت را حفظ کند و مانع قرارگیری ریشه های کم عمق در برابر تابش مستقیم نور آفتاب شود.
گزینه دیگر استفاده از پارچه های پلاستیکی سیاه بعد از ایجاد تپه ها می باشد. در این صورت سوراخ هایی در بالای هر تپه ایجاد شده و بذر ها در آن کاشته می شوند. همچنین، می توانید مالچ را در بالای پارچه قرار دهید. این روش به حفظ رطوبت خاک و کاهش فشار علف های هرز کمک می کند.
5. میزان آبیاری هندوانه بعد از گلدهی گیاه:
زمانی که گیاهان گل تولید می کنند لازم است آبیاری کمتری انجام شود. پس از شکوفا شدن گلها، در صورت خشک شدن خاک تقریبا هر 3 روز یکبار آبیاری کنید. با این حال، بیش از حد آبیاری نکنید، زیرا هندوانه نیاز کمی به آب دارد.
- شاخ و برگ و میوه را خشک نگه دارید. می توانید میوه را روی یک تکه چوب تمیز، سنگریزه بزرگ و صاف، آجر و غیر قرار دهید.
- در روزهای بسیار گرم، برگها حتی در خاک مرطوب نیز پژمرده می شوند. اگر بعد از یک روز گرم هنوز هم این حالت وجود دارد، بهتر است آبیاری عمیق صورت گیرد.
- عدم آبیاری گیاه برای مدت یک هفته قبل از برداشت محصول، می توان شیرینی هندوانه را افزایش دهد. با این حال، اگر این امر باعث پژمردگی ساقه های رونده می شود، انجام ندهید. پس از برداشت محصول، آبیاری معمولی را انجام دهید تا بتوانید محصول دوم را نیز برداشت کنید.
6. برداشت علف های هرز:
در اطراف پایه گیاه و در امتداد ساقه های رونده علف های هرز را حذف کنید. نگهداری یک لایه ضخیم از مالچ در اطراف گیاهان می تواند به کاهش علف های هرز کمک کند.
برداشت هندوانه
در بخش سوم مقاله به چگونگی برداشت هندوانه می پردازیم.
1. زمان برداشت میوه هندوانه:
اطمینان از آمادگی برای برداشت میوه هندوانه، در شرایط عالی، هندوانه در حدود چهار ماه کاملا بالغ و شیرین می شود. برداشت قبل از آمادگی کامل باعث کاهش طعم هندوانه می شود. برای آزمایش رسیدگی هندوانه، به آن ضربه بزنید. بازگشت اندک صدا به معنی رسیدگی آن است. همچنین، قسمت زیرین آن را بررسی کنید. اگر به رنگ سفید مایل به زرد کمرنگ باشد آماده برداشت است. در هنگام آماده شدن برای برداشت، بایستی ساقه های نزدیک هندوانه خشک شوند.
برای خرید بذر هندوانه الماس سیاه کلیک کنید.
2. جدا کردن هندوانه:
جدا کردن هندوانه ها از ساقه های رونده، برای برش تمیز هندوانه ها از ساقه های رونده از یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی استفاده کنید. هندوانه های تازه برداشت شده را حدود 10 روز نگهداری کنید.
برای خرید انواع بذر هندوانه می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
خوب بود ولی کمی دودل شدم چن تا بکارم