گیاهان دارویی و ادویه ها

تفاوت آویشن و اورگانو و کاکوتی

تفاوت آویشن و اورگانو و کاکوتی

کاکوتی گیاهی از تیره نعنائیان  است که کاربرد های غذایی و دارویی مختلفی دارد. این گیاه در بسیاری از نقاط ایران، درمسیر جویبارها و رودخانه ها، و یا در مناطق کوهستانی، رشد میکند.

از برگ های خشک شده کاکوتی در ماست یا دوغ استفاده میشود و بذر آن به عنوان یک داروی گیاهی شناخته میشود. عطر آن نزدیک به آویشن و نعنا و گل‌ های آن نیز بنفش است.

این گیاه گاهی آویشن نیز خوانده می شود و با آن هم خانواده است. در آذربایجان به آن کهلیک اُتی به معنای (علف کبک) می‌گویند.

کاکوتی که در گویش محلی خراسان به آن آنخ یا آنوخ هم گفته می‌شود . چوپان ها و کوهنوردان کاکوتی تازه را جمع آوری می کنند و چای آن را نوشیدنی گوارائی می دانند.

اثرات کهلیک اوتی با گیاه آویشن خیلی شبیه هم است. کهلیک اوتی دارای نام علمی ziziphora tenuir از خانواده labiatae می باشد و thymus که نام علمی آویشن می باشد نیز از خانواده  labiatae می باشد.

آویشن بیشتر در بیماری های تنفسی استفاده می گردد ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد دارد .

کاکوتی

کاکوتی

خواص آویشن Thymes:

آویشن گیاه دارویی معروف و شناخته شده از تیره نعنا است که دارای خاصیت های فراوانی است. آویشن در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد. آویشن درختچه‌ ای کوتاه و پرشاخه است که برگهای نازک و متقابل دارد. دارای گل‌ هایی سفید چتری و منفرد است.

در روایات از آن به صعتر یاد شده است. گونه‌ های مختلفی از آن در کوهستان‌ های ایران بویژه در کوه پایه‌های شهرستان فریدونشهر و همچنین در شهرستان اقلید با نام آویشن شیرازی می‌روید. در همدان به آن آزربه و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه می‌گویند.

گیاه علفی و معطر، دارای خواص دارویی بسیاری است و از آن در صنایع غذایی (پیتزا، پاستا، ماهی، پنیر، لیکور، ذرت مکزیکی و…)، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود.

قسمت‌های دارویی این گیاه، سرشاخه‌ های آن و برگ خشک شده آن است. در قرون وسطی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از آویشن برای درمان سرفه، سوء هاضمه و از بین بردن انگل‌های روده استفاده وسیعی می‌کردند.

آویشن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. در بعضی کشورها مثل آمریکا دم کرده آویشن برای آرام کردن ریه و سرفه در مواقع سرماخوردگی، هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد.

برای مطالعه مقاله خشک کردن گیاهان دارویی و معطر می توانید از این لینک استفاده نمایید.

آویشن

آویشن

خواص ارگانو (پونه کوهی):

ارگانو یا همان پونه کوهی از خانواده نعنا میباشد و با آویشن تفاوت دارد. ارگانو در منطقه مدیترانه به مدت هزار سال به صورت دارو و ادویه غذا استفاده میشود.

یک گیاه چند ساله از خانواده نعنا و از گیاهان بومی شمال اروپا ست. در یونان باستان و تمدنهای رومی این گیاه به عنوان نمادی از شادی و سرور در نظر گرفته می شد، و اسم آن Oregano از دو اسم یونانی oros یعنی کوه و ganos  یعنی شادی گرفته شده است.

ارگانو به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان اختلالات تنفسی و دستگاه گوارش استفاده می شود. چون این گیاه قاتل انگل های گوارشی روده انسان است.

پونه کوهی کنترل کننده قوی برای قارچ های پوستی است. روغن پونه کوهی یک مهار کننده قوی مخمرمثل کاندیدا آلبیکنس است.

مصرف این گیاه از نظر جذب آنتی اکسیدان ها برابر یا بیشتر از مصرف مواد غذایی دیگر مانند میوه، انواع توت ها، غلات و سبزیجات است.

گیاه پونه اثرات درمانی زیادی از جمله ضد باکتری، ضدالتهاب، ضد روماتیسم، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد قارچ ضد سرطان و مقوی معده است.

موارد استفاده دیگر اسانس پونه در حشره کش ها و در صابون های معطر است. اسانس پونه یکی از منابع مهم تولید طبیعی منتول می باشد.

این گیاه بوی منحصر به فردی دارد که کاملاً از نعناع قابل تشخیص است و به عنوان خلط آور، کاهش سرفه، ضد عفونی کننده، رفع گریپ های شبانه، و به عنوان تسهیل کننده عمل هضم ،ضد آسم، رفع سیاه سرفه، ضد نقرس می باشد.

مصرف زیاد پونه در دوران حاملگی و شیردهی بسیار خطرناک است در زمان شیردهی و حاملگی از مصرف زیاد این گیاه پرهیز شود.

ارگانو

ارگانو

سوالات متداول در مورد آویشن و اورگانو و کاکوتی:

  1. تفاوت آویشن و پونه کوهی چیست؟

    عطر و طعم و رایحه مشخص ترین ویژگی آنهاست، با آویشن ترکیبی پیچیده از شیرین و فلفلی و همچنین نعناع و لیمو، در حالی که پونه کوهی یک طعم بسیار جسورانه، تند و خاکی است.

  2. مرزنجوش و پونه کوهی یکی هستند؟

    نام گیاهی مرزنجوش Origanum majorana است، بنابراین همان تیره پونه کوهی است اما گونه دیگری است. طعم ملایم مرزنجوش از پونه کوهی که کمی چوبی و با طعمی گرم و معطر است شیرین تر است. و رایحه مرزنجوش به اندازه رایحه کوهی تند نیست.

  3. آیا می توانم از پونه کوهی به جای آویشن استفاده کنم؟

    اگر پونه کوهی تازه را با آویشن خشک عوض می کنید، دو برابر مقدار پونه کوهی استفاده کنید.

  4. آیا می توانید مریم گلی و پونه کوهی را با هم بکارید؟

    وقتی نوبت به گیاهانی می رسد که خاک شنی تر و خشک تری را ترجیح می دهند، کاشت مریم گلی، آویشن، رزماری، مرزنجوش، پونه کوهی و اسطوخودوس را در کنار یکدیگر قرار دهید. این ها گیاهان مدیترانه ای هستند که در آن نوع آب و هوا رشد می کنند. آویشن یک گیاه کوچک و خزنده است که وقتی با رزماری و مریم گلی متنوع کاشته شود خوب عمل می کند.

  5. آیا می توانید به جای پونه کوهی از مرزنجوش استفاده کنید؟

    مرزنجوش، مانند پونه کوهی، از اعضای خانواده نعناع است. عطر و طعم مطبوع تری نسبت به پونه کوهی دارد، اما بسیاری از آشپزها از هر دو ادویه به جای یکدیگر استفاده می کنند. از مرزنجوش می توان به جای پونه کوهی استفاده کرد، اما زمان پخت طولانی تر را تحمل نمی کند، بنابراین مهم است که در آخر اضافه کنید.

  6. چه ادویه ای به آویشن نزدیک است؟

    پونه کوهی تازه یا خشک، جایگزین خوبی برای آویشن می سازد. مرزنجوش شباهت زیادی به پونه کوهی دارد و به نوبه خود بسیار نزدیک به آویشن است، بنابراین جایگزین عالی دیگری است. رزماری، مرزه، ریحان و گیاهان دارویی پروونس

  7. آیا چاشنی پونه کوهی و ایتالیایی یکی است؟

    چاشنی ایتالیایی شامل چندین گیاه خشک، به طور معمول ریحان، پونه کوهی، مرزنجوش، آویشن، رزماری، مریم گلی و مرزه است. معمولاً هیچ نوع ادویه و نمکی ندارد.

  8. رزماری یا آویشن کدام یک بهتر است؟

    رزماری یک گیاه کاملاً قاطع با عطر و طعم گس بسیار مشخص است. آویشن گیاهی بسیار لطیف است که به طرز باورنکردنی با سایر طعم ها ترکیب می شود. آویشن گیاهی است که به خوبی با دیگران بازی می کند.

برای سـؤال در زمینه خرید ادویه می توانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

60 دیدگاه درباره مقاله “تفاوت آویشن و اورگانو و کاکوتی

  1. Avatar پیام گفت:

    باتشکر.
    دوست عزیز در توضیح آویشن وکاکوتی به اشتباه کاکوتی را کهلیک اوتی نامیدید. آویشن همان کهلیک اُتی می باشد و فرق دارد با کاکوتی. عکس های آویشن با کاکوتی را اگر مقایسه کنید بهتر متوجه خواهید شد

    1. Avatar امین محمودیان گفت:

      سلام آی دستت درد نکنه قربونه اون زبونت بشم چند مدته من این جماعت رو نمیتونم قانع کنم که کهلیک اوتی همون آویشن هست ولی کی گوش شنوا

  2. Avatar مهدی گفت:

    دوست عزیزم .اویشن با کاکوتی متفاوت.ازنظرطعم کاملا باهم متفاوتن.

  3. Avatar مهدی گفت:

    با سلام، اتفاقا کاکوتی همان کهلیک اوتی تو آذربایجان هست و نوشته درسته،

    1. Avatar امین محمودیان گفت:

      اشتباهه نظرتو اصلاح کن عزیزم

      1. Avatar شیرین گفت:

        دوست عزیز ی جایی نوشتین” کهلیک اوتی” ینی “علف کبک” ک غلطه، کهلیک هم نوعی پرنده هست هم در زبان ترکی ب معده گفته میشه، این گیاه طبع گرم داره وقتی معده سردی میکنه (ترکی میگن: کهلیی آزیب) ینی معدش سردی کرده، ازین این گیاه برا درمان استفاده میکنن، البته خواص دیگه ای هم داره ک صرفا خواستم متوجه معنی کهلیک در زبان ترکی بشین

  4. Avatar مرضیه گفت:

    سلام،کاکوتی کهلیک اوتی نیست که/آویشن در زبان ترکی میشه کهللیه اوتی

  5. Avatar Abolfazl گفت:

    سلام ببخشید میشه منبع رو بگید که از چه کتابی آوردید لطفا دقیق بگید ممنونم؛

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      توسط تحریریه پوپونیک انجام شده است .

  6. Avatar آریا زیبایی گفت:

    سلام دوستان عزیزم من اهل آذربایجانم کاکوتی همون کهلیک اوتی میباشد باهم دیه خواهشا جروبحث نکنید ممنونم

    1. Avatar امین محمودیان گفت:

      آریا جان تو که اهل آذربایجانی تو چرا نظرت اشتباهه عزیزم کهلیک اوتی همون آویشن هستش نه کاکوتی

  7. Avatar سال گفت:

    سلام بذر اورگانو در سایت شما موجود هست؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      اورگانو همان بذر مرزنجوش است.

  8. Avatar سروش گفت:

    به نظر میرسه دوستان به جای یادگیری به دنبال قاتل بروسلی هستند🤦🏻‍♂️😃

  9. Avatar اصغر شعاعی گفت:

    سلام سالها پیش شغل پدر وپدربزر گم عطار ی بود پرسیدم بمن گفت کاکوتی که بترکی میشه (کهلیک اوتی)کهلیک یعنی کبک واین پرنده در زیر بوته های همین گیاه پناه میگیرد وآویشن نوعی از کاکوتی است که از کوههای شیراز می آورند وقوی تر است.

    1. Avatar سمیرا گفت:

      بله درست میفرمایید تو مناطق روستای ما کبک زیاد هست کبک ها در کوه زیر بوته های کهلیک اوتی قایم میشن .

  10. Avatar حسین لطف اله زادگان گفت:

    این همه بحث شد ولی کسی دلیل علمی نیاورد بابا به عکسها توجه کنید برگ کاکوتی با آویش فرق داره ککلیک اوتی برگهاش شبیه آویش هست اما از نوع آویشن وحشی من تعجب میکنم این همه بحث میشه من خودم هم ابتدا مونده بودم و فگر میکردم ککلیک اوتی یعنی کاکوتی در حالی که نوعی آویش با طعم قویتر یعنی وحشی شما به زیره توجه کن زیره وحشی با طعم قویتر و قیمت بالاتر

    1. Avatar شکوه گفت:

      سلام
      من آذری هستم
      در منطقه ما قدیم‌ها اصلا آویشن رو نمی‌شناختند
      در کوههای اطراف بهار که میشد همه کاکوتی می‌چیدند
      کهلیک اوتی همونه
      بعد‌ها آویشن رو شناختیم

  11. Avatar من نه منم گفت:

    کهلیک اوتی همان آویشن است که چون ترکها به زبان فارسی مسلط نیستن به اشتباه کاکوتی می گویند

  12. Avatar احسان گفت:

    کهلیک اوتی همان کاکوتی هست که چون فارسها به زبان ترکی مسلط نیستند به اشتباه آویشن میگن

  13. Avatar احسان گفت:

    دوستان من زیاد تحقیق کردم و دیدم و پرسیدم و مطالعه کردم و منطقه ما هم هردو فراوانه و از قدیم همیشه میچینیم و استفاده میکنیم هردو رو. کهلیک اوتی همان کاکوتی هست دقت کنید ریشه واژه کاکوتی همان واژه ترکی کهلیک اوتی بوده و فارس زبانها مخفف کردن و بهش میگن کاکوتی یعنی کهیلک اوتی در زبان ترکی به معنای علف کبک هست که در زمان رشد آن کبک ها یا همان کهلیک در کوه فراوان میشه .‌ آویشن یه گیاه دیگه هست که تفاوت کمی با کاکوتی داره ولی از یک خانواده هستن و برادر هم هستند موفق باشید

  14. Avatar مرضيه گفت:

    سلام. چطور پونه را از مریم گلی تشخیص بدهیم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      تفاوت بسیاری در برگ دارند رنگ ونه سبز رنگ است ولی مریم گلی به ابی میزند

  15. Avatar احمد گفت:

    سلام بر همگی
    علاقه زیادی به گیاهان دارویی برای کارهای تحقیقاتی دارم. در یک منطقه کوهستانی پونه کوهی، آویشن و کاکوتی را توانستم ببینم. کاکوتی خیلی شبیه آویشن هست ولی رشد بیشتری نسبت به آویشن های مجاورش داشت، همچنین شکل برگها تا حدودی متفاوت بودند، عطرشون هم یه خورده متفاوت بود. پونه که عطر خاص خودشو داره هم در نزدیکی آن دو بود و برگهاش پهنه ولی آویشن برگهاش بلندتره و بعد از برداشت زودتر خشک میشه. حالا جالبه که مرزنجوش هم شبیه پونه است ولی ساقه هاش گوشتی تره. اگر اطلاعات دیگه ای دارید اضافه کنید ممنون میشوم.

  16. Avatar خودم گفت:

    سلام‌منم تا جایی ک‌میدونم‌به اویشن ترکی میگن داغ مرزه سی و ب کاکوتی کهلیک اوتی میگن . انگار اویشن وحشی کاکوتی یه و بوش تندتر و رنگشم خوشتره

  17. Avatar آرسام گفت:

    باسلام و احترام،
    آویشنی که برای پیتزا استفاده میشه کدام نوع هست؟ آویشن شیرازی، کوهی، خزنده، کدام؟
    بذر آویشن خزنده آیا آن طعم و مزه و بو رو داره؟
    تشکر.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      معمولا آویشن کوهی استفاده میشود به علت ارزانتر بودن

  18. Avatar فرهاد گفت:

    خودتونو خسته نکنین کلیک اوتی نه آویشن نه کاکوتی همون کلیک اوتی هست توی وفقط هم دور ور سبلان هست

  19. Avatar مرادی گفت:

    دوستان سلام
    کهلیک درزبان ترکی علاوه برپرنده زیبای کبک
    به معده هم می گویند چون این گیاه به معده ودستگاه گوارش هم نافع هست به همین خاطرکهلیک اوتی نام گرفته است

  20. Avatar اکبر گفت:

    سلام دوستان کهلیک اوتی یعنی علف کپک همان کاکوتی به زبان فارسی است ولی آویشن با کاکوتی فرق دارد. آویشن در زبان ترکی به داغ مرزسی معروف است

  21. Avatar عطاری از دیار آذربایجان گفت:

    دلیل اینکه انقدر بحث در مورد چیزی که اطلاع ندارید چیست نمی دانم .
    برید تحقیق کنید اگر کاکوتی همان کهلیک اوتی نبود بیایید از من ۱۰ کیلو کاکوتی جایزه بگیرید

  22. Avatar امیر گفت:

    سلام
    بنده امیر کریمی هستم
    نویسنده مجموعه کتابهای آموزش صفر تا صد کسب و کار عطاری

    در گویشهای مختلف نام گیاهان متفاوت هست

    کاکوتی رو در هر استانی به نامی میشناسند
    مثلا آویشن کاکوتی کهلیک اوتی و چای راعی
    لذا بهتره در متون حساس به جای استفاده از این نامها از اسم لاتین گیاه استفاده بشه
    ممنونم از مطلب آموزنده شما
    سپاس

  23. Avatar سعیدامیری (جوقان کوچک) گفت:

    هههههییییی خداااا….

  24. Avatar M گفت:

    اویشن و کاکوتی باهم تفاوت دارن و کاکوتی همان کهلیک اوتی هست

  25. Avatar محمد گفت:

    کهلیک اوتی همان کاکوتی هست و آویشن به داغ مرزسی معروف است، داغ مرزسی برگهاش کشیده هست و کهلیک اوتی برگهاش گرد هست،تعجب می‌کنم بعضی ها چرا اطلاعات غلط میدن به مردم

  26. Avatar دکتر فرهاد محمدی گفت:

    سلام و درود خدمت عزیزان، بنده نیز اهل آذربایجان و محقق وعاشق داروهای گیاهی ، خرداد ماه اطراف کوه سبلان، و کوههای دریاچه نئور برای جمع آوری این گیاه ارزشمند با هشق عاضم میشم، کاکوتی همون کهلیگ اوتی بوده،و نام کاکوتی از نام ترکی کهلیگ اوتی که مختصر شدشه،برگرفته شده، کهلیگ بمعنای کبک و معده در زبان ترکی بوده و هم بخاطر نافع بودن در معده بنام کهلیگ اوتی و بنظر برخی نیز پرنده کهلیگ یا کبک دراطراف آن بودند یا تغذیه میکردند این نام به این گیاه برگزیده شده است، این گیاه در قالب بوته بود و سخت پرنده یا حیوانی بتونه زیر اون پنهان بشه ، پس کاکوتی همون کهلیگ اوتی (علف معده یا هلف کبک) میباشد، متشکرم

  27. Avatar رسول گفت:

    در مورد کهلیک اوتی با قاطعیت میشه گفت تقریبا همه ی اردبیل به آویشن میگن کهلیک اوتی
    تبریز رو تقریبا همینطور ولی آذری های ارومیه به کاکوتی میگن کهلیک اوتی .
    که من با نظر همه احترام میگذارم ، برای همین دعواها هست که نام علمی اختراع شد ، لینه اولین بار نام علمی و طبقه بندی گیاهان رو ابداع کرد . ضمنا اوبش معمولا تو کوهپایه های البرز از شرق تا غرب وجود داره ، کاکوتی رو معمولا کنار جوی آب میبینیم .
    به نظر من بهترین کار اینه یه نفر مسلط به ترکی یا آذربایجانی تو سایت های گیاه شناسی این دو کشور سرچ‌کنه و نام علمی کهلیک اوتی رو تو اون سایت ها پیدا کنه و بعدش تطبیق بده

  28. Avatar رویا گفت:

    سلام دوستان با توجه به عکسها که کاملا گویا هست و با توجه که من اهل ارومیه هستم و از هردو گیاه استفاده میکنم .
    کاکوتی همان کهلیک اوتی هست که با اویشن فرق دارد . ولی هر دو از یک تیره هستند . بهترین منبع ما ها هستیم که استفاده میکنیم. 🤗

  29. Avatar ناشناس گفت:

    عزیزم لطفا اگه از چیزی اطلاعات نداری لطفا درباره اش مقاله ننویس کهلیگ اوتی همان آویشنه و کاکوتی یه گیاه دیگه من خودم ترکم و اینا رو میدونم بو و مزه این دو تا گیاه باهم فرق داره و به خاطر تشابه اسمی نمیتونیم بگیم که کاکوتی همان کهلیگ اوتیه

  30. Avatar مهدی گفت:

    کاک اوتی همون کهلیک اوتی هس ،کع غیر تورک زبانها مخفف کردند،آویشن هم همون کاکوتی هس که در منطقه ای غیر از خاک آذربایجان یا کردستان می روید و همخانواده س با کاک اوتی، پس چهر هاش اندکی فرق دارد،ممکن است این گیاه در کشور دیگری بروید و باز اندکی فرق کند، مثل انواع خربزه یا هندوانه یا گوجه و…

  31. Avatar مهدی قاسمی گفت:

    نام علمی کاکوتی : ziziphora tenuir
    نام علمی آویشن : thymus
    اگه سرچ کنید تصویرشون رو فرقشون رو خواهید فهمید.
    کاکوتی یک گیاه کوچک کم عمره که در بهار سبز میشه و تابستون خشک
    بسیاری از مناطق ایران به اشتباه آویشن کوهی رو کاکوتی می گن . یک سرچ ساده در اسم علمی جواب همه دوستانه

  32. Avatar اسدالله گفت:

    کهلیکی آزیپ یه اصطلاحه موندم چرا معنی شو به معده تعبیر کردید. خانم شیرین، مثل بیلمیسن لطفا اوزوندن معنی چخارتما. ساغول قیزیم

  33. Avatar نهال گفت:

    چه بحث مسخره ای حالا مگه چقدر مهمه که آویشن همون کاکوتی باشه و کاکوتی همون مرزنجوش و همه شون رزماری باشن و …مهم خاصیتشونه و اینکه آدما یاد بگیرن اینقدر با هم بحث بیهوده نکنن

  34. Avatar محمد گفت:

    اویشن با کهلیگ اوتی فرق داره،،،اویشن رو داغ مرزسی میگن منطقه ما سبلان مشگین،،،کهلیگ اوتی هم همون کاکوتی هست به زبان فارسی،،،خودتونو خسته نکنید میرید کوه سیگاری نکشید که قوه تشخیصتون بیاد پایین،،،😂😂😂برگهای اویشن نوک تیزتره

  35. Avatar فاطیما گفت:

    مریم گلی گلهای نقره ایی رنگی داره حالت پنبه ایی وقتی دم میکنی بسیار تلخه باید بعدش عسل بخوری ولی پونه سبز رنگ وکرکیه طعم خوبی داره مریم گلی برای عفونت خوبه با عناب ونبات وگل محمدی دم کنید

  36. Avatar فاطیما گفت:

    مریم گلی گلهای نقره ایی رنگی داره حالت پنبه ایی وقتی دم میکنی بسیار تلخه باید بعدش عسل بخوری ولی پونه سبز رنگ وکرکیه طعم خوبی داره مریم گلی برای عفونت خوبه با عناب ونبات وگل محمدی دم کنید

  37. Avatar مصطفی گفت:

    سلام دوستان خوب و عزیز …بنده چند سالیه در علم داروی گیاه شناسی فعالیت دارم و این رو دقیقا درست و واضح بگم که اویشن شیرازی یا اویشن سیاه یا برگ پهن اصلا اسم در کرده و اگه شک میکنید کهلیگ اوتی را تهیه کرده و جوشوندشا امتحان کنید یعنی یه مقدار شیرازی و مقداری کهلیگ اوتی را جدا جدا امتحان کنید و معجزه عطر و طعم و اثرات کهلیگ اوتی را دانسته و امتحان کرده بفهمید.یعنی بگم اویشن شیراز هر چی خواص داره درصد قویترش را و بیماریهای بیشتری و در علم دارو سازی اروپایی مخصوصا کشورهای دامنه هیمالیا در کهلیگ اوتی مختصر میشه🌿🌿👍

  38. Avatar محمد حسین گفت:

    سلام دوستان خوب و عزیز …بنده چند سالیه در علم داروی گیاه شناسی فعالیت دارم و این رو دقیقا درست و واضح بگم که اویشن شیرازی یا اویشن سیاه یا برگ پهن اصلا اسم در کرده و اگه شک میکنید کهلیگ اوتی را تهیه کرده و جوشوندشا امتحان کنید یعنی یه مقدار شیرازی و مقداری کهلیگ اوتی را جدا جدا امتحان کنید و معجزه عطر و طعم و اثرات کهلیگ اوتی را دانسته و امتحان کرده بفهمید.یعنی بگم اویشن شیراز هر چی خواص داره درصد قویترش را و بیماریهای بیشتری و در علم دارو سازی اروپایی مخصوصا کشورهای دامنه هیمالیا در کهلیگ اوتی مختصر میشه🌿🌿👍

  39. Avatar علی نیکرام گفت:

    چرا همش جر و بحث الکی می‌کنید . این مقاله کاملا درسته ولی خب اسم هایی که ما انسان ها در زبان های مختلف روی انواع جانوران و حیوانات و هر آنچه در طبیعت گذاشتیم کاملا قراردادی است . حتی اسم های علمی و رسمی

  40. Avatar مهدی گفت:

    ما در استان چهارمحال به اویشن کوهی میگیم کهلیک اوتی.اما تو اذربایجان به کاکوتی میگم کهلیک اوتی. اویشن و پونه کوهی و کاکوتی و مرزنجوش همه شبیه به همن هر جا یه اسمی داره.

  41. Avatar مهدی گفت:

    سلام .اویشن همان کلیک اوتی به معنی معده میباشد و کاملا شبیه اویشن میباشد حالا بعدا اینو اوردن کاشتن یعنی از کوهها که خودرو بود ه به محصول قابل کشت تبدیل گشته و از اونجایی که من ذهنم یاری میده کلمات کاکوتی و صعتر در فارسی دوران سعدی و قرن هفتم به کار رفته وترکان کلمه کاکوتی رو وضع نکردن که از نظر مورفولوژی و فونولوژی هم با زبان ترکی اصلا جور درنمیاید. وبه نظرم کاکوتی همان اویشن یا ککلیک اوتی همانطور که ذکرش بالا رفت، میباشد و یکسان وخود این کلیک اوتی دوگانه نر و ماده میباشد که ماده آن دارای گل زیاد وبوی کمتر و همچنین سبزی کمتری نسبت به گونه نر آن میباشد و معمولا نر آن کمیابتر هست و اکثرا میرن نوع ماده آن را میچینند که تندی کمتری نسبت به نردارد وبه ماده آن محلیها اویناش هم میگن

  42. Avatar علی گفت:

    جالبه اون آقایی که میگفت دکتره وکلی تحقیق کرده و …
    مگه مجبوری خالی ببندی و ادعای تحصیلات و ‌….کنی بعد ضایع بشی ؟؟
    میگه دکترم بعد نوشته عاظم کوهها میشم
    دکتر جون عازم میشن نه عاظم
    دقت کن نسخه اشتباه ندی مریضها رو بدبخت کنی
    ضمنا کاکوتی و آویشن از یک خانواده هستند بخاط
    دو سه سال در کشورهای ترک و‌ آذری زبان بودم و چیزی رو که تجربه کردم خدمتتون میگم
    تو کشور آذربایجان در شهرهای باکو نخجوان و لنکران و صابر آباد و….به کاکوتی میگن کهلیگ اوتی و به آویشن هم میگن داغ مرزه سی اما در کشور ترکیه به آویشن میگن گورولموش کهلیگ اوتی و به کاکوتی میگن کهلیگ اوتی

  43. Avatar زهره گفت:

    کاکوتی کاملا متفاوت با آویشنه. طعمشون زمین تا آسمون فرق داره
    دیگه تو کرونا همه آویشن رو به خوبی شناختیم ولی کاکوتی عطرش واقعا ملایم و مست کنندهس. طعم و عطر آویشن تنده

  44. Avatar A._k گفت:

    کاکوتی همان کهلک اونی در زبان ترکی است..
    و آما کاکوتی با آویشن هم از نظر طعم و هم از نظر قیمت در بازار تفاوت زیادی دارد
    قیمت آویشن خشک در بازار دقیقا 3 برابر قیمت کاکوتی میباشد
    ولی از نزدیک تقریبا شبیه هم میباشد…
    سپاس….

  45. Avatar سید نوری باقرزاده علوی گفت:

    گویا در گیلان کاکوتی را کوت کوتو مینامند.

  46. Avatar جواد گفت:

    ‌سلام‌دوستان
    آویشن‌‌کاکوتی‌‌گهلیک‌اوتی‌همان‌سه‌تا‌یکی‌هستند‌‌که‌باهم‌فرقی‌ندارند‌اونی‌‌که‌همه‌به‌اشتباه‌میندازه‌مرزنجوش‌هست‌که‌در‌زبان‌ترکی‌مرزه‌میگن
    آویشن‌‌یاهمون‌کاکوتی‌برگهای‌پهن‌ریز‌دارند‌وزیاد‌بلند‌
    نیست‌ساقه‌هش
    ولی‌حالا‌که‌شما‌میگی‌آویشن‌من‌اونو‌با‌مرزه‌‌که‌به‌زبان‌ترکی‌‌میشناسم‌مطابقت‌دارند
    آویشن‌همون‌مرزه‌به‌زبان‌ترکی‌هست‌‌‌که‌برگهای ریز‌وسوزنی‌شکل‌دارند‌وساقه‌های‌آن‌چند‌برابر‌‌کا‌کوتی‌هستند

  47. Avatar سینا گفت:

    کاکوتی یه گیاه کوچک و معطر هست و چند ساله نیست بو و عطر خوشی داره آویشن یک گیاه بوته ای هست که هر ساله رشد میکنه مثل درمنه

    1. ممنون از اطلاع رسانی شما

  48. Avatar من گفت:

    احسنت به شما

  49. Avatar جواد گفت:

    کهلیک اوتی فق تو کوهها رشد میکنه نه کنار رود و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *