گوجی بری یک میوه ی جدید در بازار امروز، اما کاشت آن با قدمت است. در واقع مدت های مدیدی است که این گیاه بصورت تزیینی کاشته می شود. اما استفاده و مصرف آن چندان پیشینه ای (به نسبت بیشتر میوه ها) ندارد. شباهت زیادی به گیاه دیوخار دارد و همچنین قرابت هایی با گیاه لیسیوم چینی دارا می باشد. اما خود یک گیاه و میوه ی مستقل می باشد.
طعم گوجی بری به نسبت دیگر میوه های خانواده تمشک ها شیرین تر می باشد و خشک شده ی آن مانند کشمش می باشد. علاوه بر خشکبار، میوه ی تازه ی آن هم به همان میزان کاربرد دارد. آب میوه و عصاره آن نیز پرطرفدار می باشد. این میوه به نسبت کمیاب می باشد که در دهه های گذشته در کشورهای غربی شناخته شده است و جایگاه خوبی در بازار اروپا و امریکا یافته است.
این میوه اولین بار از غرب وارد استان آذربایجان شده و در شهرستان هشترود بصورت گلخانه ای کاشت شد و موفقیت آمیز بود. به تدریج سطح زیر کشت آن به مازندران کشیده شده که هنوز جا برای توسعه ی سطح زیر کشت آن وجود دارد. میوه خام آن ماندگاری پایینی دارد، برای همین قیمتش بالا و تمایل برای خشک کردن آن زیاد است.
در ایران نژاد نوع یک آن (نوع وحشی و جنگلی آن) کشت می شود. از این رو خواص گوجی بری ایرانی در قیاس با انواع تجاری شده و اقتصادی شده آن خواص بالاتری را دارا می باشد. به همین دلیل گوجی بری ایرانی گران تر از انواع وارداتی می باشد.
خواص گوجی بری
کالری صد گرم میوه خشک گوجی بری در حدود سیصد و پنجاه می باشد. این میوه از بهترین نوع چربی سوزها بوده که قدرت بالایی در کاهش وزن دارد. همچنین در تحقیقاتی به نظر آمده که این گیاه در پیشگیری از سرطان می توند بسیار مفید باشد. آکنده از آنتی اکسیدان می باشد، حتی می توان گفت که بین میوه ها و سبزیجات (حتی در خانوده ی تمشک ها) دارا می باشد.
آنتی اکسیدان موجود در برگ این میوه حتی از خود میوه هم بالاتر می شود که برخی در تولید سردچای و دمنوش از آن استفاده می کنند. این میوه برای افراد دیابتی که نیاز به تنظیم میزان قند خون دارند مفید است. به علاوه دارای مقادیر بالایی ویتامین آ می باشد و این ویتامین آ برای پیشگیری از بیماری چشم دژنراسیون مفید است. اسید فولیک موجود در گوجی بری پانزده برابر اسفناج بوده و مواد معدنی مفیدی مانند روی و کلسیم را دارا می باشد.
خشک کردن گوجی بری
این میوه باید سریع خشک شود، زیرا ماندگاری آن بسیار کوتاه و زود فاسد می شود. تازه ی آن حداکثر چهار روز ماندگاری دارد. بنابراین میوه تازه گوجی به بازار های دوردست ارائه نمی شود. بهترین روش هم دستگاه های خشک کن می باشد، زیرا باید در حداقل زمان خشک شوند.
مصرف گوجی بری خشک:
شیرینی جذاب این خشکبار این قدر بالا نیست که دل را بزند، به تنهایی (خالی خالی) می توان میل کرد و از طعم و خواصش بهره برد. اما اگر بخواهیم که با آن دسر درست کنیم، می توانیم از دستور پخت پای یا تارت استفاده کنیم و به جای میوه خشک دلخواه از گوجی بری استفاده کنیم.
برای خرید میوه خشک می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید خشکبار میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
پاک کردن فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.