خرما یک میوه ی اعجاب آور، چه در مزه و چه در خاصیت است که در ادیان آن را به عنوان یک میوه ی بهشتی می شناسند. درختی که در مناطق گرمسیری رویش می کند، از خانواده ی نخل بوده و میوه اش بصورت خوشه ای آویزان است. طعمش خوشمزه، پوست آن نازک و برگ های آن به نسبت بزرگ می باشد.
همچنین هسته اش سخت و گیاهی تک لپه ای محسوب می گردد. بلندای درخت آن به ده تا بیست متر بیشتر می رسد. میوه ی کال خرما که در برخی نژادها پر کاربردتر است را خرک می گویند. خرما در در کشورهای غرب آسیا در مقیاس بالا کشت می شود، همچنین کشت آن به افریقا و ایالات متحده امریکا نیز کشیده شده است.
خرما از اولین درخت های کاشته شده توسط بشر است و به نوعی قدیمی ترین می باشد و از دوران باستان در رژیم غذایی انسان وجود و تمایل به مصرف آن بالا بوده است. سالانه مصرف ایرانیان به صورت میانگین هفت کیلوگرم برای هر نفر می باشد. که این میزان برای استان های جنوبی 25 کیلوگرم بوده و برای استان های شمالی تا یک کیلوگرم می باشد. میزان سرانه ی مصرف خرما در عربستان سعودی سیزده کیلوگرم و در مصر در حدود شانزده کیلوگرم می باشد.
بیشتر مصرف ایرانیان در ماه رمضان می باشد، کشور ایران بالغ بر یک میلیون تن خرما تولید می کند که عمده ی آن صادر می شود. در میان استان های ایران کرمان با تولید بیست درصد از کل تولید ایران رتبه ی نخست تولید خرما را به خود اختصاص داده است. استان های سیستان بلوچستان و خوزستان رتبه های بعدی را در اختیار دارند. به دلیل شرایط بد نگهداری، تحریم ها، ضعف انبارداری و بازاریابی نادرست، حدود چهل درصد از خرمای تولیدی ایران ضایع می شود.
خواص چیپس خرما
سودمندی های خرما بسیار بالاست، سرشار از مواد معدنی و مواد مغذی می باشد. برای مبتلایان به دیابت (که دیابتشان افسار گسیخته نباشد) می توانند روزانه یک تا دو عدد خرما مصرف نمایند. خرما دارای پروتئین های گیاهی می باشد و با مصرف صد گرم خرما در روز می توان نیمی از آهن مورد نیاز بدن را تامین نمود.
با توجه به اینکه ماده ی معدنی آهن در خون باعث تکثیر گلبول های قرمز می شود، مصرف منظم و متعادل خرما می تواند کم خونی را به طرز قابل ملاحظه ای کاهش دهد. خرما فیبر بالایی دارد که این فیبر در لوله ی گوارش با چربی های اطراف روده مقابله کرده و کاهش چربی بدن را به وجود می آورد. بنابراین برای رژیم های لاغری پیشنهاد می شود.
انرژی خرمای تازه حدود دویست و هفتاد و هفت کالری می باشد که این میزان برای چیپس خرما به قطع بیشتر می باشد. سرشار از ویتامین ب 6 بوده و مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم را در حد بالایی داراست.
روش تهیه چیپس خرما
دو روش کلی وجود دارد. روش ابتدایی اینکه پیش از فرایند خشک دهی، با هسته گیر ها، هسته ی سخت خرما استخراج شود. سپس خرماها برش خورده و بعد از آن خشک دهد. روش دیگر این است که خرما با هسته خشک شود و بعد از آن هسته خارج و سپس اسلایس شود. باید توجه داشت که خرما نرم نباید باشد و معمولا برای این کار از رطب (خرمای نارس) استفاده می شود که قابلیت جداسازی و هسته گیری آن ممکن باشد.
مصرف چیپس خرما:
قدرت سیرکنندگی خرما بالاست. این میزان در چیپس خرما چند برابر می باشد، لذا برای افرادی که رژیم کاهش وزن دارند گزینه ای عالی می باشد. از چیپس خرما می توان به جای حبه ی قند در کنار چای استفاده کرد و همچنین می توان برای تزیین انواع بستنی و دسر از آن استفاده نمود.
برای خرید آجیل می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید خشکبار میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
پاک کردن فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.