بیش از شش هزار سال است که انگور سیاه در اروپا و آسیا کاشته می شود. انگور سیاه را بیشتر به قصد تولید سرکه و بعد از آن تولید مویز کشت می کنند. مویز که میوه ی خشک انگور سیاه است دارای خواص بیشماری است و موارد استفاده ی آن متنوع است.
آمار غیر رسمی وجود دارد که سالانه هر ایرانی به طور متوسط دو و نیم کیلو مویز و کشمش مصرف می کند و این میوه (انواع انگور) در واقع بعد از سیب، محبوب ترین میوه می باشد. عناصر مغذی موجود در مویز شامل پلی فنول ها، آنتی اکسیدان های قوی و همچنین انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
فواید مویز:
فواید مویز چه در طب سنتی و چه در پزشکی مدرن به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است. مواد شیمیایی موجود در میز می تواند تقویت مو و پوست سالم را در پی داشته باشد. سلامت قلب شما را بهبود می بخشد و حتی از سلول های بدن در برابر سرطان محافظت کند.
مویز سرشار از آنتی اکسیدان است:
آنتی اکسیدان انگور سیاه بسیار بیشتر از انگور سبز یا قرمز است. بنابراین آنتی اکسیدان مویز هم از کشمش بالاتر می باشد. این ترکیبات شیمیایی به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند. در نتیجه آنتی اکسیدان از بیماری هایی مانند سرطان، دیابت، آلزایمر، پارکینسون و بیماری های قلبی محافظت می کنند. همچنین می توانند در بهبود سریع بیماری کمک کنند.
اعتقاد بر این است که رسوراترول، یک آنتی اکسیدان موجود در مویز، محافظت استثنایی برای قلب و مغز ایجاد می کند. همچنین تصور عمومی از مویز این است که به بدن در مبارزه با سرطان، ویروس ها و التهاب کمک می کند.
با خوردن مویز سلامت قلب و عروق را بهبود ببخشید:
یکی از شناخته شده ترین فواید رسوراترول، بهبود سلامت قلب است. شاید خوانده باشید که نوشیدنی قرمز به ثبات فشار خون، کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. دانشمندان فکر می کنند رسوراترول که به صورت عمده در پوست انگور قرمز و سیاه یافت می شود، همان چیزی است که به نوشیدنی قرمز خواص سلامت قلب می بخشد.
با مصرف در برابر سرطان محافظت کنید:
در رژیم غذایی موش های آزمایشگاهی، مقدار متناوبی مویز گنجانیده شد و تحقیقات نشان داد که سلول های سرطانی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کردند. البته بیشتر این پژوهشها در محیط آزمایشگاهی روی حیوانات انجام گردید است و تحقیقات انسانی بالاتری مورد نیاز است.
ترکیبات مویز می تواند روند آلزایمر را کند کرده و از پیر ذهنی بکاهد:
رسوراترول یک ترکیبی است که در مویز به وفور یافت می شود و بر اساس مطالعات ممکن است پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کند. پژوهشگران متوجه شده اند که مصرف مویز در حد متوسط با ریسک پایین از دست دادن حافظه مرتبط است. در مطالعات، موش های تحت درمان با رسوراترول حافظه و عملکرد مغز را بهبود بخشیده اند. پژوهشگران برخی از ارتباطات شیمیایی بین رسوراترول و سلامت مغز را کشف کرده اند، اگرچه نیاز بیشتری نسبت به این تحقیقات لازم است.
ممکن است به مبارزه با چاقی کمک کند:
رسوراترول و ترکیبات دیگر به نام پتروستیلبن در مویز هر دو اثرات ضد چاقی را در تخقیقات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند. به نظر می رسد هر دو ماده در بهبود باکتریهای روده و تنظیم انرژی موثر باشند، اما نیاز به داده های آماری در تاثیر مویز برای تعیین اینکه آیا می تواند با روند چاقی در انسان مبارزه کنند، لازم است. البته با توجه به طعم شیرینش ایجاد سیری مفرط می کند که این عمل باعث کاهش ولع می گردد.