اگر به دنبال یک آجیل سبک، کم شیرین، ملایم و خوشمزه می گردیم، انگشت اشاره ی ما روی بادام می ماند. خاستگاه این آجیل ایران و کشورهای اطراف ایران می باشد. بصورت خودرو در نقاط مختلف ایران رویش می کند. امروزه در کشورهای امریکا اسپانیا و مراکش در مقیاس وسیعی کاشته می شود.
مغز بادام در واقع یک میوه ی حقیقی به شمار نمی رود. میوه ی درخت بادام پوست سبز، کرکی و گوشتی آن می باشد. این میوه از خانواده آلوسانان است. که از مچاله شدن بافت اطراف بذر (که با پوست سخت احاطه شده) استحصال می گردد. در واقع میوه ی درخت بادام و هلو مانند هم هستند. اما در هلو بافت گوشتی مصرف می شود و در بادام؛ مغز هسته.
مشخصات ظاهری بادام
مغز بادام شکلی شبیه اشک دارد و در برخی نژادهای کمیاب بیضی (با دو سر تیز) می شود. سطح مقطع آن مدور بوده و پوسته ی مغز آن قهوه ای می باشد. اگر پوسته ی مغز بادام را برداریم؛ شیرینی مغز بادام بیشتر می شود اما چندان توصیه نمی شود زیرا خود همان پوسته ی چشبیده به مغز بادام (که شبیه سبوس است) بسیار خواص عالی در خود دارد.
امریکا بزگترین تولیدکننده ی بادام است، بیشتر در مناطق غربی آن (مثل کالیفرنیا) کاشته می شود. شکوفه های درخت بادام بسیار زیبا و چشم نواز است و از لحاظ زیبایی با شکوفه های گیلاس رقابت می کند. از آنجایی که نام های بادام زمینی و بادام هندی، از اسم “بادام” استخراج شده اند و واضح است که نامگذاری مناسبی ندارند، به منظور اشتباه نشدن معمولا به بادام؛ بادام درختی نیز می گویند.
خواص مغز بادام
بادام درختی طبعی معتدل و تر دارد. اگر خیلی شیرین باشد طبع آن کمی گرم خواهد بود. صد گرم بادام معادل پانصد و هفتاد کالری انرژی دارد. بادام منبع عالی برای ویتامین آ و ویتامین ای و کمی ویتامین کا می باشد. و از معدود منابع گیاهی برای ویتامین دی می باشد. که در شیر بادام یا روغن بادام غلظت ویتامین دی بیشتر می شود.
همچنین دارای مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم می باشد. در طب سنتی بادام درختی برای عملکرد ذهن مفید است. در پژوهشهای علمی جدید نیز نشان می دهد ویتامین ای موجود در بادام مانع از پیر شدن ذهن می شود و در حفظ حافظه و هوشیاری روزانه تاثیر به سزایی دارد.
ماده ی معدنی منیزیم در کنار این ویتامین باعث تقویت اعصاب در مغز می شود. همچنین پروتئین گیاهی موجود باعث بازسازی سلول های مغزی می شود که در نتیجه به کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر کمک بسیاری می کند. برای کسانی که رژیم غذایی کاهش وزن دارند؛ روزانه چهار عدد بادام توصیه می شود.
در طب سنتی این میزان اگر در صبح مصرف شود برای حافظه عالی می باشد. معمولا افرادی که در دوران کاهش وزن سریع هستند دچار آسیب های پوست و مو می شوند که می توانند با مصرف متعادل بادام این آسیب ها را خنثی کنند. سبوس یا پوست چسبیده به مغز بادام منبع مواد پروبیوتیک است.
پروبیوتیکها سبب تکثیر باکتریهای خوب در روده هستند. و مانع از بروز عفونتهای رودهای میشوند. پروبیوتیکها منبع تغذیه برای باکتریهای روده هستند و برخی پژوهش ها نشان داده که مصرف منظم پروبیوتیک ها؛ تقویت سیستم ایمنی بدن را در پی داشته و کاهش ریسک ابتلا به سرطان های گوارشی، بیماری های قلبی و کاهش آرترید روماتوئید را سبب می شود.
نحوه مصرف بادام
بادام را در سالاد بریزید یا مستقیما آن را بخورید. به هرصورت که بادام روزانه را میل می کند از خواص آن بهره مند می شوید. در صورتی که گیاهخوار هستید می توانید شیر بادام تهیه کرده و مصرف کنید. شیر بادام کالری کمتر و مواد معدنی بیشتری نسبت به خود آجیل بادام دارد و برای رژیم های غذایی مفید است. سبب تقویت استخوان ها می شود و به عنوان یک منبع کاملا گیاهی ویتامین دی مورد نیاز بدن را تامین می کند.
این مقدار ویتامین دی جلوی پوکی استخوان و شکنندگی آن را می گیرد. عده ای عادت دارند که بادام را می خیسانند، سبوس آن را می گیرند و مصرف می کنند. که این امر باعث شیرین تر شدن طعمش ی شود. اما از خواص پروبیوکتیک آن کم می کند. بادام را می توان خلال کرد و در تزیین دسر هایی مثل شله زرد و یا حلوا مصرف کرد.
یا پودر کرد و براده ها را در سالاد ریخت و به سالاد روغن بادام هم اضافه کرد. توجه داشته باشیم که روغن بادام تلخ باعث مسمومیت دستگاه گوارشی می شود و نبایستی مصرف خوراکی شود. فقط برای مصرف جلدی (پوستی) یا تقویتی مو می تواند مفید باشد.
برای خرید آجیل می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید خشکبار میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
[/vc_row]
نقد و بررسیها
پاک کردن فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.