انگور از درختان بسیار قدیمی می باشد که مصری ها پنج هزار سال قبل آن را می شناختند. منشاء اصلی درخت انگور آسیای صغیر و ایران می باشد. انگور سیاه سردشت دارای خوشه های درشتی می باشد. دانه های سیاه، درشت و آب داری دارد.
مشخصات نهال انگور سیاه سردشت
درختان انگور به صورت وحشی و نیمه وحشی در نقاط مختلف کشور می رویند. این درختان به صورت بالا رونده و پیچکی رشد می کنند و از داربست ها و درختان مجاور خود بالا می روند و حدودا به 10 تا 15 متر می رسند.
وطن اصلی انگور سیاه سردشت ایران می باشد. دانه های این انگور گرد، بیضی، درشت، سیاه رنگ و دانه دار می باشد و میوه ها در اواسط مهر ماه به بازار عرضه می گردد. این درختان می توانند سرمای هوا را بین 15- تا 18- درجه سانتی گراد تحمل کنند و دمای سردتر از این اندازه می تواند درختان را از بین ببرد.
شرایط نگهداری از نهال انگور سیاه سردشت
چاله های به عرض و طول یک متر و عمق 120 سانتی متر حفر کنید. حالا اگر خاک کاشت حاصلخیز باشد، می توانید ابعاد گودال را کوچک تر کنید.
حدود 20 سانتی متر از ته گودال را با مخلوطی از کودهای دامی، فسفاته و پتاسه پر کنید و حدودا 20 تا 30 ساتی متر خاک سبک بریزید و نهال را درون چاله ها قرار دهید. برای پر کردن چاله ها از کود دامی، پوشال برنج و سوپر جاذب ها استفاده کنید.
خاک: خاک های اسیدی که دارای نمک زیادی می باشند برای کاشت انگور مناسب نمی باشد. بهترین خاک برای کاشت انگور، خاک های سبک، عمیق و شنی رسی که کمی آهک دارد می باشد. زهکشی خاک برای کاشت و داشتن درختان انگور سالم بسیار مهم می باشد.
دما: این نوع از انگور در برابر سرمای زمستان مقاوم می باشد و نسبت به سرما زیاد اهمیت نمی دهد. اما خیلی مهم است که فصل بهار و تابستان های گرمی داشته باشند. بادهای بسیار شدید بیشتر از سرما به درختان آسیب می رساند. در فصل بهار هر زمان که هوا به بالای 10 درجه سانتی گراد برسد، درختان شروع به رشد و نمو می کنند.
کوددهی: این درختان هر دو سال یک بار به کود دامی پوسیده احتیاج دارند. کود نیترات و پتاس را به صورت سرک و هر سال در اوایل فصل بهار، همراه با آبیاری به درختان بدهید.
کود دامی پوسیده به همراه کود شیمیایی یک ماه قبل از بیداری درختان به صورت چالکود به آن ها بدهید. کود ازت، پتاسیم و فسفر را بعد از آزمایش روی خاک انجام دهید.
برای داشتن میوه های با کیفیت، کودهای محلول اوره، سولفات روی و اسید بوریک را بعد از هرس و قبل از باز شدن شکوفه ها به درختان بدهید.
کودهایی همچون ازت، پتاسیم و کلسیم برای رشد و نمو بهتر درختان انگور لازم می باشد.
- ازت: استفاده از کود ازت بدین صورت می باشد که از اوره استفاده می کنند. می توان این کود را هم به صورت کود برگی هم استفاده کرد. اگر از روی بیش از اندازه مصرف کنید، اثر منفی بر روی رشد درختان می گذارد و باعث می شود که رشد طبیعی درختان به هم بخورد و بیش از حد رشد کنند و محصول کمی داشته باشند.
- پتاسیم: این کود برای ساخته شدن برگ درختان، چوبی و سفت شدن ساقه ها و رسیده شدن خوشه های انگور می شود.
- منیزیم: از کودهای اصلی و مورد نیاز برای ساخته شدن کلروفیل می باشد و بیشتر اوقات به صورت سولفات منیزیم به زمین زیر کشت می دهند و این کود به سادگی در آب حل می شود.
- کلسیم: درختان انگور به صورت خیلی شدید به این کود وابستگی دارد و باید در هر سال به میزان لازم به درختان بدهید.
- آبیاری: در سال هایی که بارندگی کم باشد بهتر است که در چند نوبت درختان را خیلی خوب آبیاری کنید. همچنین در فصل هایی که بارندگی کم باشد و آفتاب زیادی باشد، برای اینکه درختان به آفتاب سوختگی دچار نشوند، باید تنه درختان را با چسب سفید و یا رنگ سفید پوشش دهید تا دچار سوختگی نشوند.
در سال های اولیه برای محکم شدن نهال ها، 2 تا 3 نوبت در تابستان آن ها را آبیاری کنید. دیگر اینکه در سالهایی که درختان گرفتار کم آبی بشوند، باید علف های هرز و کنه ها را از بین ببرید.
درختان انگور می توانند با شرایط کم آبی خود را سازگار کنند، ولی محصول کمتری به بار می دهد، بهترین حالت برای آبیاری درختان انگور، آبیاری به صورت عمیق و کامل، به حالتی که ریشه درخت انگور با آب پر باشد است.
فاصله بین دو آبیاری درختان انگور، به عمق ریشه، نوع خاک و آب و هوای منطقه کاشت بستگی دارد. هر زمان که درختان شروع به شکوفه دادن کردند تا تبدیل شدن به میوه و رسیدن کامل میوه ها، نباید دچار کم آبی بشود. اگر محصول دچار کم آبی شود، میوه هایش ترک می خورند. برای داشتن محصولات با کیفیت باید تعادل برای آبیاری گیاه بر قرار باشد.
در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا فاصله بین دو آبیاری کم تر می شود. حال اگر این نوع از انگور را در منطقه مرطوب و ساحلی کاشته اید نیاز آبیاری آن ها کمتر می شود.
اگر خاک زیر کشت شنی باشد، آب به سرعت از خاک عبور می کند و در خاک های سنگین همراه با رس زیاد، آب جمع می شود و پایین نمی رود. در خاک های شنی آبیاری باید به صورت سطحی و با دفعات بیشتر انجام شود. در خاک های رسی تعداد دفعات آبیاری باید کمتر باشد، ولی ب صورت عمیق تر انجام شود.
طریقه کاشت نهال انگور سیاه سردشت
کاشت نهال بسیار آسان است. کاشت نهال با توجه به گونههای مختلف متفاوت است که در زیر به آنها اشاره خواهیم نمود در ادامه نیز همراه ما باشید.
نهال ریشه لخت:
در این نوع نهال ابتدای گودالی ایجاد کنید، سپس کمی خاک درون آن بریزید و نهال را در درون آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک نرم و مناسب پر کنید سپس گیاه را آبیاری کنید.
نهال گلدانی:
در نهال گلدانی نیز ابتدا گودالی ایجاد نمایید سپس گلدان را شکسته و نهال را با خاک گلدان مستقیماً در گودال قرار دهید و اطراف آن را پر کنید. سپس گیاه را آبیاری کنید.
نهال گونی پیچ یا نایلون پیچ:
در این نوع نهال نیز ابتدای در محل مورد نظر گودالی ایجاد کنید و سپس نهال را با نایلون و گونی در درون آن بگذارید همچنین میتوانید پس از گذاشتن گلدان در درون گودال نایلون یا گونی را بردارید.
هرس انگور سیاه سردشت
بعد از یک سال که نهال انگور سیاه سردشتی رشد کرد، برای فرم دهی و شکل گرفتن نهال کاشته شده، آن را هرس می کنند و به درخت فرم می دهند.
در فصل زمستان زمانی که درختان انگور در خواب زمستانی هستند، بهتر است که درختان انگور را هرس کنید. برای این کار باید شاخه های شکسته، کنده شده و پیر را از شاخه اصلی جدا کنید و با انجام این کار شما در سال آینده دارای محصولات با کیفیت بهتری خواهید بود. ولی توجه داشته باشید که اگر هرس را بیش از اندازه انجام دهید موجب به رشد بیش از اندازه هم در تابستان می شود.
دقت داشته باشید که هرس درختان، با قیچی ضدعفونی شده انجام شود. زیرا این تمیزی قیچی از انتقال بیماری ها جلوگیری می کند. بهترین زمان برای هرس درختان اوایل بهار قبل از اینکه شکوفه ها باز شوند است و دقت داشته باشید که اگر درختان را زودتر هرس کنید، آن ها بیشتر در معرض خطر یخبندان قرار می گیرند.
آفات و بیماری های انگور سیاه سردشت
آفاتی چون زنجره مو، زنجرک مو، کنه نمدی مو و خوشه خوارانگور درختان انگور را گرفتار می کنند. از بیماری های این درختان هم می توان به بیماری سفیدک دروغین یا داخلی مو، بیماری پوسیدگی سفید ریشه مو و بیماری سفیدک سطحی یا حقیقی مو اشاره کرد.
رایج ترین بیماری، سفید سطحی یا حقیقی مو می باشد و دلیل گرفتاری آن هم قارچی به نام ترپازول ها می باشد و بهترین راه مبازره با پاشیدن پودر گوگرد جامد بر روی برگ ها می باشد. علت گرفتاری درختان به آفت زنجره مو تخم ریزی حشره میباشد و راه درمان آن هم استفاده از سموم در زمان تخم ریزی حشرات و از بین بردن آن ها در اواخر بهار و اوایل تابستان می باشد.
برای درمان گرقتاری درختان به زنجرک مو هم می توانید از حشره کش های سیستمیک و یا سموم فسفره نفوذی، 15 روز قبل از برداشت میوه به صورت غوره استفاده کرد و درختان را درمان کرد. برای درمان کنه نمدی مو از ترکیبات گوگردی برای از بین بردن سفیدک این بیماری استفاده کنید. آفت خوشه خوار انگور هم به وسیله، 2 تا 3 بار استفاده از حشره کش های فسفره نفوذی درمان می شوند.
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور سیاه سردشت
این درختان به دو تا سه ماه سرمای زمستانه بین دمای 7- تا 10- درجه سانتی گراد نیاز دارند. انگور سیاه سردشت را می توانید در مناطقی که دارای این آب و هوا هستند، کاشت کنید.
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور سیاه سردشت فصل بهار و یا اوایل تابستان می باشد و بهتر است که این نهال را در روزهای ابری کاشت کنید، زیرا ممکن است بعد از کاشت باران ببارد و این برای نهال کاشته شده بسیار مطلوب می باشد.
برای خرید نهال می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید گل و گیاه میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
Radan –
سلام جناب،این نهالهای انگور مثل صاحبی و سردشت مگه چندساله ان و اندازه و سایزشون چقدره که نزدیک ۳۰۰هزارتومن قیمت زدین؟اخه سیب و گیلاس و انجیر که گرونتر و پیوندی ان این قیمت نیست ولی انگور که نهایت یه قلمه ریشه دار میشه رشدمیکنه این قیمت؟
اخه انگور شناسمه دار همه سایتها و نهالستانها ۲ساله زدن نهایت۵۰تومن
Store manager حمیدرضا انگورانی –
قیمت نهال با توجه به کمیت و کبفیت آن انتخاب میشود
پارسا –
داش این انگور سردشته
بژی سه ر ده شتی
Abolfazl –
سلام علت گرونی نهال انگور سردشت چیه؟؟
Store manager حمیدرضا انگورانی –
قیمت را تامین کننده گذاشته است