کیوی هایوارد طلایی از محصولاب باغی شمال کشور از جمله تالش می باشد. این کیوی از بهترین نوع، با کیفیت بالا و درشت می باشد. کیوی هایوارد در ابتدا برای کشور چین می باشد و از آن جا به نیوزلند برده شده و در آن جا کشت شده است. این میوه به جای مرطوب نیاز دارد و به همین علت در مازندران و گیلان کشت می شود.
شرایط نگهداری از نهال کیوی هایوارد طلایی
این درختان در خاک های لومی و سیتی لومی بهتر از خاک های شنی لومی رشد می کنند. خاک مناسب برای این درختان خاک های سبک و غنی از مواد آلی و دارای زهکشی مناسب و عمیق می باشد. شوری بیش از حد آب هم برای این درختان مضر می باشد و باعث خسارت به آن ها می شود.
برای کاشت ابتدا باید زمین را شخم بزنید، در صورتی که زمین دارای خاک سبک باشد، چاله هایی به قطر 120 تا 150 سانتی متر و با عمق 50 سانتی متر حفر کنید. سپس به خاک برداشته شده از گودال، کود دامی، خاک هوموسی یاخاک برگ اضافه کنید وبعد از آن چاله ها را پرکنید و 40 سانتی متر برای کاشت نهال خالی بگذارید. اگر زمین زیر کشت نهال کیوی دارای خاک سنگین باشد، زهکشی بین ردیف های کاشت نهال الزامی می باشد.
درختان کیوی به دلیل چند ساله بودن و نحوه رشد و باروری آن ها، تا حدودی با درختان دیگر متفاوت می باشد. درختان کیوی بعد از چند سال حجم زیادی از اطراف خود را اشغال می کنند، به همین دلیل باید با فاصله زیادی از هم کاشته شوند. محیط کشت این درختان باید از اول کاشت مناسب باشد.
نهال کیوی برای رشد و نمو بهتر به 220 تا 245 روز دوره رشد بدون یخبندان نیاز دارد و در فصل تابستان تا دمای 40 درجه را تحمل می کنند. اگر در فصل بهار دمای هوا به 1- درجه برسد برگ های جوان، میوه ها و شاخه های جدید از بین می روند. درختان جوان اگر در دمای کمتر از 30/2- درجه قراربگیرند دچار صدمه می شوند. درختان بالغ دمای 9- تا 12- درجه را تحمل می کنند. اگر در پایین تر از این دما قرار بگیرند، درختان بالغ دچار صدمه می شوند. این درختان به 70 تا 80 درصد رطوبت نیاز دارند.
بادهای شدید به درختان آصیب می رساند. بادهای شدید باعث شکستن شاخه ها و کاهش رشد می شود.
درمناطقی که هرس های شدید برروی درختان انجام میشود، نیاز به کود بیشتری دارند. کودپتاسه برای تولید میوه بسیارمهم می باشد. کیوی از میوه های است که بیشتر از ۹۰% تولید آن در باغ های مازندران انجام میشود. این درختان به سرما بسیار حساس هستند و از به عناصر غذایی ازت، پتاسیم، گوگرد، فسفر، و منزیم نیاز بالایی دارند.
درختان کیوی برای گل دهی بیشتر نیاز به هرس دارند. هرس درختان ماده و نر باهم تفاوت دارند.
کیوی از جمله درختانی می باشد که به آبیاری فراوانی نیاز دارد ولی آبیاری بیش از حد هم می تواند به درختان آسیب برساند، به همین دلیل آبیاری آن ها، در تابستان بید با دقت کافی انجام شود. در سال اول کاشت نهال آبیاری باید به صورتی باشد که خاک مرطوب باشد، زیرا درختان جوان در فصل خشک سال به کم آبی حساس هستند. برای همین آبیاری و حفظ رطوبت برای باغ های کیوی بسیار مهم می باشد.
از جمله بیماری های کیوی میتوان به تاج و پوسیدگی ریشه، پوسیدگس میوه با قارچ، بیماری گال تاج، خونریزی آفت درخت، پوسیدگی ریشه آرمیلا و سوختگی باکتریایی اشاره کرد.
طریقه کاشت نهال گلابی کیوی هایوارد (طلایی)
کاشت نهال بسیار آسان است. کاشت نهال با توجه به گونههای مختلف متفاوت است که در زیر به آنها اشاره خواهیم نمود در ادامه نیز همراه ما باشید.
نهال ریشه لخت:
در این نوع نهال ابتدای گودالی ایجاد کنید، سپس کمی خاک درون آن بریزید و نهال را در درون آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک نرم و مناسب پر کنید سپس گیاه را آبیاری کنید.
نهال گلدانی:
در نهال گلدانی نیز ابتدا گودالی ایجاد نمایید سپس گلدان را شکسته و نهال را با خاک گلدان مستقیماً در گودال قرار دهید و اطراف آن را پر کنید. سپس گیاه را آبیاری کنید.
نهال گونی پیچ یا نایلون پیچ:
در این نوع نهال نیز ابتدای در محل مورد نظر گودالی ایجاد کنید و سپس نهال را با نایلون و گونی در درون آن بگذارید همچنین میتوانید پس از گذاشتن گلدان در درون گودال نایلون یا گونی را بردارید.
بهترین زمان برای کاشت نهال کیوی هایوارد (طلایی)
بهترین زمان کاشت نهال کیوی ماه های شهریور، مهر، اسفند و فروردین می باشد. در بین ماه ها شهریور و مهر ماه بهترین زمان برای کاشت نهال کیوی می باشد. توجه داشته باشید که اگر نهال را در روزهای ابری کاشت کنید، کاشت موفقی انجام داده اید. دیگر اینکه کاشت نهال در روزهای سرد و برفی و گرم و آفتابی موفقیت چندانی به همراه ندارد.
برای خرید نهال می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید گل و گیاه میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
مسعود –
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنید