گیاه بشقابی یک نوع ساکولنت از خانواده کراسولاسه میباشد. این گیاه چند ساله بوده که از چندین برگ گوشتی صاف و گرد تشکیل شده و بدون ساقه میباشد، برگها به سطح خاک چسبیده هستند و به نظر میرسد توسط یک فیل له شده اند. گیاه بشقابی به راحتی در محیط خانه رشد میکند. این گیاه بومی صخرههای ساحلی جزایر قناری میباشد که توسط بذر یا جوانههای کوچک که پایههای گیاه مادر رشد میکنند، کاشته میشود.
گیاه بشقابی میتواند به قطر 50 سانتیمتر رشد کند. با افزایش سن گیاه، قسمت مرکزی ضخیم میشود و نشانه گلدهی در گیاه میباشد که معمولا 2 تا 4 سال بعد از کاشت رخ میدهد. قسمت مرکزی گیاه میتواند به اندازه 8 تا 50 سانتیمتر بزرگ شود و با گلهای زرد ستارهای کوچک پوشیده میشود. گلدهی در اواخر بهار انجام میگیرد.
گیاه بشقابی در مکان های سایه روشن و خاکهای دارای زهکشی خوب رشد میکند. در مناطق گرم گیاه باید از نور مستقیم خورشید محافظت شود. این گیاه در مناطق گرم در فضای آزاد قابل پرورش است، در مناطق سرد، گیاه باید در زمستان از سرما محافظت شود.
گیاه بشقابی در مناطقی که دمای هوا در زمستان زیر 1- درجه سانتیگراد نمیآید، در فضای باز قابل کاشت است. درمناطق سردتر باید در گلدان کاشته شود تا در طول زمستان به محیط داخلی منتقل گردد. این گیاه به آسانی در یک اتاق روشن در خانه رشد میکند و به نور مستقیم نیاز ندارد. در طول ماههای گرم، خاک باید نسبتاً مرطوب نگه داشته شود ولی در طول ماههای سردتر به آب کمتری نیاز دارد.
ساکولنتها که برخی آن را ساکولنیها مینامند، نام گیاهی زیبا و زینتی است که به دلیل کشت آسانی که دارد در اکثر نقاط جهان پرورش داده میشود. از گیاهان گوشتی و آبدار میباشد. این گیاه همچون کاکتوس نیاز آبی کمی دارد و میتواند آب را در خود ذخیره کنند و به بدین صورت مدتها بدون آب به حیاط خود ادامه دهد. این گیاه در برابر سرما مقاوم است. برای رشد به خاک زهکشی شده نیاز دارد. این گیاه به تنهایی و در کنار سایر گیاهان زیبایی خاصی را به وجود میآورد.
روش کاشت ساکولنت گیاه بشقابی:
ساکولنت گیاه بشقابی از طریق بذر، قلمه و پاجوش تکثیر میشود. کاشت بذری ساکولنت گیاه بشقابی در چندین مرحله به قرار زیر انجام می شود.
نکته: در دمای 15 تا 20 درجه کشت شود.
مرحله اول کاشت:
ابتدا یک ظرف و گلدان مناسب برای کاشت بذر ساکولنت پیدا کنید. توجه داشته باشید که ظرف را باید قبل از مصرف قارچ کشی، ضدعفونی و گندزدایی کنید.
مرحله دوم کاشت:
پس از انتخاب گلدان خاک مناسب را به بستر گلدان خود اضافه کنید. به دلیل شباهات ساکولنت به کاکتوس خاک کاکتوس میتواند گزینه مناسبی برای کاشت ساکولنت ها باشد. توجه نمایید که خاک ساکولنت باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. پس از پر کردن گلدان با خاک روی آن را صاف و فشرده کنید تا بذر به عمق زیادی سقوط نکند و بذر بتواند به راحتی سر از خاک بیرون بیاورد.
مرحله سوم کاشت:
در این مرحله بذر ساکولنت را در خاک گلدان بکارید. عمق کاشت بذر این گیاه باید دو برابر قطر بذر باشد. پس از کاشت بذر روی آن را با لایه نازکی از خاک بپوشانید. تا شرایط جوانه زنی برای گیاه مهیا شود.
مرحله چهارم کاشت:
پس از کاشت بذر گیاه ساکولنت را آبیاری کنید، آبیاری سبب ریشه انداختن و رویش میشود. ریشه شروع به حرکت میکند، و در این مرحله جوانه زنی گیاه آغاز میشود.
مرحله پنجم کاشت:
رطوبت گیاه را تا زمان جوانه زنی ثابت نگه دارید، برای این منظور روی بذر را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و اطراف آن را به طور کامل ببندید. این عمل سبب جلوگیری از حمله حشرات و قارچها به بذر میشود. شرایط ایده آلی را برای رشد گیاه فراهم میکند.
مرحله ششم کاشت:
بذر گیاه ساکولنت پس از 10 تا 30 روز شروع به رشد و جوانه زنی میکند. زمانی هم که گیاه ساکولنت به نیم سانتی متر رسید آن را از بستر خاک مورد کاشت خارج کنید و در خاک گلدان آمادهای بکارید.
نکته:
توجه داشته باشد که نور زیاد و مستقیم برای گیاه تازه جوانهزده از خاک مضر میباشد. برای این منظور گلدان را در کنار پنجرهای قرار دهید که نور غیرمستقیم خورشید را دریافت میکند. برای دریافت نور می توانید از نور منصوعی نیز بهرهمند شوید.
برای خرید بذر ساکولنت می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
پاک کردن فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.