به هر ماده آلی، معدنی، شیمیایی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا رفتن عناصر خاک و در نتیجه حاصل خیزی و عملکرد کیفی خاک شود کود گفته میشود. استفاده صحیح از کودها باعث افزایش کیفیت و کمیت محصول میشود. باید کیفیت کود از هر لحاظ مورد بررسی قرار گیرد و از کودهایی که برای محیط زیست و انسانها کمترین خسارت را وارد میکنند استفاده کرد. هر گیاهی به برخی از عناصر نیاز دارد پس باید با شناخت دقیق گیاهان و درختان بهترین نوع کود را انتخاب کرد. به عنوان مثال ازت بالا در کاکتوسها و گیاهان گوشتی باعث افزایش میزان آب در بافتها شده و در صورت مصرف زیاد این گیاهان از بین خواهند رفت در حالی که کاکتوسها و ساکولنت ها به پتاسیم بیشتری نیاز دارند.
پس از شخم زمین و تسطیح خاک، با کودپاش کود را در سطح زمین پاشیده و سپس با زیرورو کردن بخش رویی، کود را با خاک مخلوطکرده و کود را در معرض میکروارگانیسمهای خاک قرار دهید. سپس میتوانید بذرپاشی کنید. کود محصولافزا قابلیت استفاده در دستگاه بذرکار و کودکار پنوماتیک را نیز دارد.
در مرحله دوم کوددهی و به هنگام تشکیل دانه، کود به صورت سرک (با دست و یا دستگاه کودپاش) به زمین داده میشود. در کشت برنج، پس از آنکه نشاها به زمین اصلی انتقال یافتند و مقداری رشد کردند کود به صورت سرک به زمین داده میشود. در نوبت بعدی استفاده نیز، کود به صورت سرک به زمین اضافه میگردد.
پس از شخم زمین و تسطیح خاک، با کودپاش کود را در سطح زمین پاشیده و سپس با زیرورو کردن بخش رویی، کود را با خاک مخلوط کرده و کود را در معرض میکروارگانیسمهای خاک قرار دهند. سپس میتوانید بذرپاشی کنید. کود محصولافزا قابلیت استفاده در دستگاه بذرکار و کودکار پنوماتیک را نیز دارد.
در مرحله دوم کوددهی و به هنگام تشکیل دانه، کود به صورت سرک (با دست و یا دستگاه کودپاش) به زمین داده میشود.
برای مطالعه مقاله کود ارگانیک چیست کلیک کنید .
در مورد آن دسته از محصولات صیفی که با نشاکاری کشت میشوند مثل گوجهفرنگی، بادمجان و فلفل و نیز توتفرنگی، پس از انتقال نشا به زمین، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتیمتر که در فاصله 10-7 سانتیمتری از نشاها، در طول کرت نشاکاری حفر کردهاید ریخته، سپس روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.
در نوبتهای بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتیمتر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانده و آبیاری کنید.
برای آن دسته از محصولات صیفی که به روش بذرکاری کشت میشوند مثل کلم، سیبزمینی، پیاز، کاهو و کرفس کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتیمتر که در فاصله 10-7 سانتیمتری بذرها و در طول کرت کشت، حفر کردهاید ریخته، سپس روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.
در نوبتهای بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتیمتر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانده و آبیاری کنید.
پس از آمادهسازی ردیفهای کشت و کاشت بذر در آنها، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتیمتر که در فاصله 10-7 سانتیمتری از بذرها و در طول کرتهای کشت حفر کردهاید ریخته، روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.
در نوبتهای بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتیمتر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانیده و آبیاری کنید.
برای خواندن مقاله درخت بید مجنون کلیک کنید .
با توجه به اینکه سبزیجات، گیاهان علفی هستند که بذر آنها به صورت نیمه سطحی (5-3 سانتیمتر) کاشته میشوند، میتوان کود را با ماسه مخلوط کرده و پس از کاشت بذرها، بر روی نوارهای بذر ریخته شود و سپس آبیاری گردد تا بذرها به مواد غذایی مورد نیاز برای جوانهزنی، دسترسی داشته باشند. در نوبتهای بعدی استفاده از کود، آن را به صورت سرک به زمین بدهید.
پس از آمادهسازی زمین (که میتواند به صورت جوی و پشته باشد) و کاشت بذرها در روی پشتهها، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتیمتر که در پای پشتهها و در طول کرتهای کشت حفر کردهاید ریخته، روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید. در نوبتهای بعدی استفاده از کود، آن را به صورت سرک به شکل نواری در طول کشت بدهید و آبیاری کنید.
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…