مطالب دیگر

راهنمای روش مصرف کود محصولات زراعی، صیفی و سبزیجات

راهنمای روش مصرف کود

به هر ماده آلی، معدنی، شیمیایی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا رفتن عناصر خاک و در نتیجه حاصل خیزی و عملکرد کیفی خاک شود کود گفته می‌شود. استفاده صحیح از کودها باعث افزایش کیفیت و کمیت محصول می‌شود. باید کیفیت کود از هر لحاظ مورد بررسی قرار گیرد و از کودهایی که برای محیط زیست و انسان‌ها کمترین خسارت را وارد می‌کنند استفاده کرد. هر گیاهی به برخی از عناصر نیاز دارد پس باید با شناخت دقیق گیاهان و درختان بهترین نوع کود را انتخاب کرد. به عنوان مثال ازت بالا در کاکتوس‌ها و گیاهان گوشتی باعث افزایش میزان آب در بافت‌ها شده و در صورت مصرف زیاد این گیاهان از بین خواهند رفت در حالی که کاکتوس‌ها و ساکولنت ها به پتاسیم بیشتری نیاز دارند.

1 – غلات (گندم، جو، ذرت و برنج)

پس از شخم زمین و تسطیح خاک، با کودپاش کود را در سطح زمین پاشیده و سپس با زیرورو کردن بخش رویی، کود را با خاک مخلوط‌کرده و کود را در معرض میکروارگانیسم‌های خاک قرار دهید. سپس می‌توانید بذرپاشی کنید. کود محصول‌افزا قابلیت استفاده در دستگاه بذرکار و کودکار پنوماتیک را نیز دارد.

در مرحله دوم کوددهی و به هنگام تشکیل دانه، کود به صورت سرک (با دست و یا دستگاه کودپاش) به زمین داده می‌شود. در کشت برنج، پس از آنکه نشاها به زمین اصلی انتقال یافتند و مقداری رشد کردند کود به صورت سرک به زمین داده می‌شود. در نوبت بعدی استفاده نیز، کود به صورت سرک به زمین اضافه می‌گردد.

غلات

غلات

2- دانه‌های روغنی (سویا، کلزا، آفتابگردان) و چغندر قند

پس از شخم زمین و تسطیح خاک، با کودپاش کود را در سطح زمین پاشیده و سپس با زیرورو کردن بخش رویی، کود را با خاک مخلوط کرده و کود را در معرض میکروارگانیسم‌های خاک قرار دهند. سپس می‌توانید بذرپاشی کنید. کود محصول‌افزا قابلیت استفاده در دستگاه بذرکار و کودکار پنوماتیک را نیز دارد.

در مرحله دوم کوددهی و به هنگام تشکیل دانه، کود به صورت سرک (با دست و یا دستگاه کودپاش) به زمین داده می‌شود.

برای مطالعه مقاله کود ارگانیک چیست کلیک کنید .

آفتابگردان

آفتابگردان

3- محصولات صیفی که با نشاکاری کشت می‌شوند

در مورد آن دسته از محصولات صیفی که با نشاکاری کشت می‌شوند مثل گوجه‌فرنگی، بادمجان و فلفل و نیز توت‌فرنگی، پس از انتقال نشا به زمین، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتی‌متر که در فاصله 10-7 سانتی‌متری از نشاها، در طول کرت نشاکاری حفر کرده‌اید ریخته، سپس روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.

در نوبت‌های بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتی‌متر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانده و آبیاری کنید.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی

4- محصولات صیفی که با بذرکاری کشت می‌شوند

برای آن دسته از محصولات صیفی که به روش بذرکاری کشت می‌شوند مثل کلم، سیب‌زمینی، پیاز، کاهو و کرفس کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتی‌متر که در فاصله 10-7 سانتی‌متری بذرها و در طول کرت کشت، حفر کرده‌اید ریخته، سپس روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.

در نوبت‌های بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتی‌متر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانده و آبیاری کنید.

سیب زمینی

سیب زمینی

5- حبوبات (باقلا، لوبیا، نخود، عدس، …)

پس از آماده‌سازی ردیف‌های کشت و کاشت بذر در آنها، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتی‌متر که در فاصله 10-7 سانتی‌متری از بذرها و در طول کرت‌های کشت حفر کرده‌اید ریخته، روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید.

در نوبت‌های بعدی کوددهی، کافی است که کود را در کانالی به عمق 6-5 سانتی‌متر در فاصله دو ردیف کشت ریخته، روی آن را با خاک پوشانیده و آبیاری کنید.

برای خواندن مقاله درخت بید مجنون کلیک کنید .

حبوبات

حبوبات

6- سبزیجات (هویج، سبزیجات برگی)

با توجه به این‌که سبزیجات، گیاهان علفی هستند که بذر آن‌ها به صورت نیمه سطحی (5-3 سانتی‌متر) کاشته می‌شوند، می‌توان کود را با ماسه مخلوط کرده و پس از کاشت بذرها، بر روی نوارهای بذر ریخته شود و سپس آبیاری گردد تا بذرها به مواد غذایی مورد نیاز برای جوانه‌زنی، دسترسی داشته باشند. در نوبت‌های بعدی استفاده از کود، آن را به صورت سرک به زمین بدهید.

هویج

هویج

7- محصولات جالیزی (هندوانه، طالبی، خربزه،…)

پس از آماده‌سازی زمین (که می‌تواند به صورت جوی و پشته باشد) و کاشت بذرها در روی پشته‌ها، کود را در کانالی به عمق 5-4 سانتی‌متر که در پای پشته‌ها و در طول کرت‌های کشت حفر کرده‌اید ریخته، روی آن را با خاک بپوشانید و یک آبیاری سبک انجام دهید. در نوبت‌های بعدی استفاده از کود، آن را به صورت سرک به شکل نواری در طول کشت بدهید و آبیاری کنید.

هندوانه

هندوانه

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *