دسته بندی ها: سبزیجات

نحوه پرورش شنبلیله (آموزش گام به گام تصویری)

شنبلیله یک گیاه اعجاز انگیز با کیفیت بسیار خوب برای مبتدیان و کسانی است که دارای فضای کاشت محدود هستند. شنبلیله جایگاه مهمی در شبه قاره هند و همچنین غذاهای شمال آفریقایی دارد. این گیاه بومی آفریقا است، اما در حال حاضر هند بزرگترین تولید کننده آن است.

بذر آن به عنوان نوعی ادویه استفاده می­شود و برگ­ها هنگام سبزی به عنوان سبزیجات مورد استفاده قرار می­گیرند. شنبلیله دارای کاربردهای پزشکی متعددی است. کنترل دیابت ، افزایش شیر در زنان شیرده ، سهولت در هضم غذا، از خواص شنبلیله است.

مراحل کاشت شنبلیله:

چای ساخته شده از برگ­های دم کرده شنبلیله برای خون مناسب است. این گیاه حتی فوایدی را برای زمین که در آن کاشته شده است فراهم می­کند. این گیاه می­تواند در باغچه سبزی به عنوان بخشی از یک برنامه چرخشی برای بازگرداندن مواد مغذی در خاک کاشته شود.

شنبلیله، بقولات (بنشن، نوعی گیاه خوراکی)، می­تواند به عنوان یک محصول پوششی برای بازگرداندن نیتروژن در خاک استفاده شود. این گیاه دارای دانه­ های گل زرد مایل به سفید و تخمدان­های باریک مانند لوبیا هستند.

وسایل مورد نیاز:

ابزار مورد نیاز:

  • دستکش
  • اسپری آب پاش باغبانی
  • ماله دستی
  • برچسب باغبانی برای علامتگذاری گیاه

وسائل باغبانی

مرحله 1. خاک را آماده کنید

قبل از کاشت بذرها، ترکیب ورمی کمپوست و خاک را در نسبت 1: 1 ترکیب کنید. شنبلیله در مورد خاک خیلی حساس نیست. اما ترجیح می­دهد که خاک آن کمی اسیدی با pH بین 6 و 7  باشد.

برای اطلاع از اسیدی بودن یا قلیایی بودن خاک مطلب چگونه میتوان در خانه Ph خاک را اندازه گرفت یا چگونه می توان سطح PH خاک را بدون کیت آزمایش کرد (آموزش گام به گام تصویری) را مطالعه کنید.

خاک و کمپوست را به طور کامل با دستان خود مخلوط کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام توده ­ها از بین بروند. خاک توده­ای منجر به گردش هوا و زهکشی ضعیف می­شود، که می­تواند به ریشه­ های سبزی گرانبهای شما آسیب برساند.

آماده سازی خاک

مرحله 2. گلدان را آماده کنید

یک گلدان مستطیلی یا گلدان معمولی را انتخاب کنید که در پایین آن دارای حفره­ هایی باشد تا امکان زهکشی را تسهیل کنید. اندازه گلدان مستطیلی می­تواند متناسب با نیازهای شما متفاوت باشد.

شنبلیله دارای ریشه­ های کم عمق است، به طوری که می­تواند به سادگی در یک گلدان مستطیلی 15 سانتیمتری رشد کند. حفره ­ها را در گلدان مستطیلی برای اطمینان از زهکشی مناسب با سنگ ­های کوچک بپوشانید.

آماده سازی گلدان

مرحله 3. گلدان مستطیلی را با خاک آماده پر کنید

گلدان مستطیلی را با خاک آماده پر کنید. برای اطمینان از گردش خوب هوا، اجازه دهید خاک سست باشد به جای آنکه آنرا بفشارید. در حال حاضر گلدان برای بذرها آماده است.

پرورش شنبلیله

مرحله 4. بذرها را در خاک قرار دهید

نیازی به دفن دانه نیست. فقط آنها را روی سطح خاک بگذارید.

کاشت بذر

مرحله 5. لایه ای از خاک را بر روی بذرها بگذارید

حالا بذرها را با یک لایه نازک از خاک آماده کنید. علامت­گذاری گلدانتان را با یک برچسب باغبانی کامل کنید و آن را در کناری بگذارید تا به بذرها اجازه جوانه زدن بدهد. بلافاصله آن را آب ندهید، مگر اینکه خاک خشک شود.

احتمال این هست که نیازهای اولیه آب را بتوان به راحتی با رطوبت جو مانند شبنم تأمین کرد. روز بعد به آرامی خاک را آبیاری کنید.

پرورش شنبلیله

مرحله 6. نظارت بر رشد گیاه

شنبلیله به سرعت جوانه می­زند. جوانه معمولا ًدر عرض 2 تا 3 روز ظاهر می­شود سبزی­های بسیار کوچک معمولاً چند روز پس از جوانه زنی ظاهر می­شوند. شنبلیله نور خورشید کامل را به سایه جزئی و محافظت شده ترجیح می­دهد.

این گیاه درجه حرارت بین 10 تا 32درجه سانتیگراد را ترجیح می­دهد. گیاه را روزانه آبیاری کنید.

برای خرید کود مناسب ما به شما کود هربان ( کود هربان 150 گرمی و کود هربان 25 کیلوگرمی) و کود NPK 20 20 20  را پیشنهاد میکنیم.

مراحل رشد شنبلیله

مقدار رشد گیاه بستگی به شرایط آب و هوا و دمای محلی دارد. برگ­ ها می­ توانند تا کمتر از یک ماه پس از کاشت برای برداشت آماده شوند. در این مثال، گیاهان به مدت بیش از 2 ماه به بلوغ رسیدن رسیدند.

مراحل رشد شنبلیله

مرحله 7. برداشت نتیجه

گیاه رسیده را برای برداشت سبزی­ها در نظر بگیرید، زمانی که می­توانید برگ­ها را به راحتی بدون کشتن گیاه برداشت کنید. ساقه­ ها را برای اطمینان از ادامه رشد، از بالاتر از یک جفت برگ ببرید. این هرس علاوه بر ارائه یک عملکرد خوب از سبزیجات زراعی لذت بخش، باعث رشد تازه در طول زمان خواهد شد.

برداشت شنبلیله

اگر میخواهید بذرها را برداشت کنید، بگذارید گیاه بالغ شود تا بذرها ظاهر شوند. با این حال، باید بدانید که گلدهی و تولید بذر چرخه عمر گیاه را کامل می کند و شما به شروع یک گیاه تازه برای ادامه پرورش شنبلیله نیاز خواهید داشت.

شنبلیله

نکات پرورش شنبلیله:

  • اجازه دهید خاک قبل از آبیاری خشک شود. خاک در پایین نباید به طور دائم مرطوب بماند زیرا ممکن است باعث پوسیدگی ریشه­ ها شود.
  • شنبلیله به ندرت توسط آفاتی مانند شته­ ها، کپک پودری، زغال چوب پوسیده و ریشه پوسیده مورد حمله قرار می­گیرد.
  • آنها می ­توانند به راحتی با استفاده از آفتکشهای آلی و آبیاری مناسب مرتب مدیریت شوند،
  • گرچه جیرجیرک­ها (زنجره)، حلزون ­ها و جانوران کندرو دوست دارند از برگ­های سبز تازه تغذیه کنند.
  • اگرچه شنبلیله شرایط آب و هوایی متنوع را تحمل می­کند، اما نمی­تواند در یخ­زدگی یا دمای بسیار گرم باقی بماند.

شنبلیله

برای خرید بذر و  فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

صنم آقابالا

نمایش دیدگاه ها

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

مراحل پاک کردن آرایش سنگین صورت

آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…

2 هفته قبل

چگونه پرایمر خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…

2 هفته قبل

اول کانسیلر بزنیم یا کرم پودر؟

میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…

2 هفته قبل

تأثیر استفاده از ضدآفتاب ها بر سلامت پوست

در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…

3 هفته قبل

اسپری ضد عرق یا دئودورانت مایع کدام مناسب تر است؟

در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…

3 هفته قبل

بررسی جامع محصولات آرایشی بهداشتی ضدپیری

پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…

4 هفته قبل