دسته بندی ها: سبزیجات

با انواع بادمجان آشنا شویم

بادمجان (Eggplants) یا بادنجان (aubergines)، از دسته گیاهان گلدار و از خانواده تاج‌ریزان (nightshade) هستند. از نظر گیاه شناسی، بادمجان، میوه ای از خانواده توت‌ها است، اما درحقیقت، جزو سبزیجات محسوب می شود. این گیاه بومیِ هندوستان است و از ۱۵۰۰ سال پیش، در هند و چین کشت می شده است. توسط اعراب به قاره اروپا راه یافته است کشورهایی نظیر چین، هند و ایران در زمینه کاشت و تولید این گیاه پیشرو هستند. در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشت می شود.

اولین نوشته مکتوب در مورد فواید بادمجان، در متون طب آیورودا (یک روش درمانی قدیمی هندی)، حدود ۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، آورده شده است. نام آن، از نوعی گیاه اروپایی در قرن هجدهم، که بسیار شبیه تخمهای غاز یا مرغ است، گرفته شده است. در ایتالیا، به بادمجان “سیب دیوانه” (crazy apple) نیز می‌گویند، زیرا معتقد اند هرکس آن را بخورد، دیوانه خواهد شد.

بذر بادمجان راگبی تایلندی

این گیاه نیمه مقاوم دارای عمری تقریبا یک ساله است که اکثرا در مناطق معتدل کاشت می شود گل های بادمجان اغلب به رنگ سفید و بنفش هستند که پنج گلبرگ داشته و پرچم آن به رنگ زرد است همچنین دارای ساقه ای ضخیم که سطح آن را کرک فرا گرفته است می باشد و در حالت عادی ارتفاع بادمجان در حدود 40 الی 150 سانتی متر متغییر است.

بیشترین استفاده بادمجان اغلب در پخت و پز است و در انواع مختلفی وجود دارد که برخی از آنها به صورت زینتی نگه داری می شود، دارای میوه ای گوشتی و سفید می باشد. نوع خوراکی بادمجان نیز بالغ بر هفت نوع است که سه نوع آن در ایران کاشت می شود.

انواع بادمجان شامل گونه‌های مختلفی اعم از زرد، سفید، بنفش و … می‌باشد. بادمجان نوعی خوراکی به شمار می رود که بیشتر برای پخت و پز از آن استفاده می شود. دارای خاصیت دارویی و درمانی فراوانی است. از گذشته تا کنون وجود داشته است.

بادمجان سیاه از انواع بادمجان

بادمجان یا بادنجان در یک نگاه:

بادمجان که برخی آن را بادنجان یا بادمجون نیز می‌نامند نام گیاه خوراکی از تیره بادنجانیان است. بادمجان معرب واژه پاتنگان و پاتمگان است که در فارسی آن را کهپرک می نامند. از بادنجان بیشتر در پخت و پز استفاده می شود.

این گیاه در مناطق گرمسیری رشد می‌کند، ارتفاع آن در حدود 40 الی یک متر نیم می‌باشد. بادمجان گیاهی یکساله است. بادمجان میوه‌ای گوشتی و سفید باشد.

معرفی انواع بادمجان:

به طور کلی بادمجان دارای دو نوع کلی بادمجان قلمی و بادمجان دلمه‌ای می باشد. ولی می‌توان آن ها را در تقسیم بندی های جداگانه ای مورد بررسی قرارداد.

وقتی می­گویم “بادمجان”، ممکن است سبزی بنفش تیره و ملایم که یک بخش سبز جوانه ­ای در آن قرار دارد به ذهن شما برسد. بدون تردید، این نوع بادمجان، رایج­ترین نوع بادمجان­ هایی است که در ایالات متحده یافت می­شود و در کل جهان نیز گسترده ­تر است. بزرگ، گاهی اوقات کوچک، چاق و گاهی اوقات لاغر، شیرین و گاهی اوقات تلخ، سبز و سفید. بسیاری از آن­ ها دارای نوارهای رنگی هستند. طیف گسترده ­ای از طعم بادمجان وجود ندارد، اما در محدوده­ های زیادی وجود دارند.

1. بادمجان سیاه:

به دو صورت قلمی و دلمه ای در کشور به وفور یافت می شود و بیشتر در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. روش تکثیر و کاشت آن به صورت بذر یا نشا است. این گیاه دارای میوه ای گوشتی وسفید است و ارتفاع آن در نوع قلمی، بیش از دونیم برابر قطر میوه است و در نوع دلمه ای ارتفاع تقریبا برابر با قطر میوه است.

2. بادمجان آمریکایی یا بغدادی:

بادمجان آمریکایی یا بغدادی خود نیز دارای دو نوع است. در نوع اول که معمولی است میوه وطول این نوع بادمجان تقریباً دو برابر قطر میوه می‌ باشد.

در نوع دوم بادمجان آمریکایی قطر میوه خیلی زیاد و تقریباً با طول میوه برابری می‌کند و نوعی همسانی بین آنها وجود دارد. در هر دو نوع بادمجان آمریکایی بوته گیاه کوتاه و پر و شاخ و برگ می‌باشد.

بادمجان سفید از انواع بادمجان

3. بادمجان سفید و بلند:

بادمجان سفید طعم شیرین دارد. بادمجان سفید پیشتر به عنوان یک گیاه زینتی مورد توجه قرار می گرفت اما با توجه به خواص دارویی این گیاه از آن پس از به عنوان یک محصول صیفی در پخت و پز استفاده می شد. بادمجان سفید طعم و مزه ای متفاوت نسبت به بادمجان سیاه دارد و به مراتب طعمی بهتر از بادمجان سیاه قلمی دارد. کشور مصر را به عنوان منشا و خواستگاه بادمجان سفید میشناسند. بادمجان سفید دارای طعمی شیرین بوده و در دو نوع قلمی و دلمه ای کشت میشود.

4.بادمجان سبز:

همانطور که از اسم این نوع بادمجان پیداست به رنگ سبز بوده و در دو نوع قلمی و دلمه ای کاشت می شود به دلیل این که پوست این میوه بسیار نازک است در هنگام مصرف به خصوص در صنایع کنسرو سازی آن را با پوست استفاده می کنند ناگفته نماند یک نوع دیگر از بادمجان سبز وجود دارد که به آبلونگ لائوسی معروف بوده و شباهت زیادی به طالبی دارد.

بذر بادمجان قلمی میکس

5.بادمجان قرمز:

بادمجان قرمز به رنگ قرمز بوده و نوع دلمه ای آن به سه دسته بادمجان گوجه فرنگی، بادمجان گیلاس و بادمجان قرمز ترکی تقسیم بندی می کنند. در دو نوع دلمه ای و قلمه ای وجود داشته و به روش سایر بادمجان ها مورد کشت قرار می گیرد و برای رشد مطلوب نیازمند آفتاب کامل می باشد.

6. بادمجان کالیوپ بنفش راه راه:

این نوع بادمجان به عنوان یکی از انواع پرخاصیت بادمجان شناخته می شود و از ظاهری زیبا و راه راه برخوردار است. میوه دهی این نوع از بادمجان معمولا بعد از 90 روز است و طعمی شیرین و ترد دارد.

7. بادمجان زرد:

بادمجان زرد پوستی نازک داشته و شباهت زیادی به موز دارد. بومی مناطق آفریقایی می باشد. در اوایل رشد رنگش سبز بوده ولی بتدریج به رنگ زرد تغییر رنگ می دهد. سبز آن نیز مورد استفاده قرار می گیرد و از دو نوع قلمی و دلمه ای برخودار است. بادمجان زرد به بادمجان زرد تایلندی نیز معروف می باشد.

بادمجان سبز از انواع بادمجان

بادمجان گلوب (بادمجان آمریکایی):

آیا در دنیا بادمجان بزرگتر و پرچرب­تر از بادمجان آمریکایی شناخته شده است؟ این بادمجان بزرگ بوده و بافت آن گوشتی است و برای خرد کردن مناسب می­باشد. همچنین، اندازه آن برای کباب کردن نیز مناسب است.

بادمجان ایتالیایی:

این بادمجان به رنگ بنفش تیره بوده و کمی کوچکتر و نازک­تر از بادمجام گلوب است و طعم آن شیرین­ تر است. این نوع بادمجان تنها در ایتالیا وجود ندارد، بلکه در اغلب مناطق ایالات متحده آمریکا نیز وجود دارد و در دستورالعمل­های غذای ایتالیایی، مانند بادمجان پارمسان، استفاده می­شوند.

بادمجان ژاپنی:

بادمجان­های بالا بلندتر و نازدکتر بوده و محدود به ژاپن و غذاهای ژاپنی نیست، اما این بادمجان­ها کوچک­تر و لاغرتر بوده و تنها در غذاهای ژاپنی و در برخی موارد به همراه بادمجان چینی استفاده می­شوند. طیف گسترده­ ای از بادمجان­های بلند و لاغر وجود دارد که برچسب­گذاری شده­ اند و برخی از آن­ها را در این شکل مشاهده می­کنید. توجه داشته باشید که آنها در محدوده رنگ بنفش هستند، شامل بنفش تیره و نسبتا تیره، شکل نازک آنها باعث می شود که برای سرخ کردن و برش مناسب باشند.

بادمجان پینگ تونگ (Ping Tung Eggplant):

بادمجان دراز پینگ تونگ به رنگ بنفش تیره، گوشتی شیرین و لطیف دارد. این نوع بادمجان، بومیِ تایوان و در سراسر آسیا بسیار محبوب است. اگر می خواهید از طعم و بافت آن بیشترین لذت را ببرید، پیشنهاد می‌کنیم آن را کباب کرده و با کمی روغن زیتون و نمک سرو کنید. بادمجان پینگ تونگ، ویژگی‌های منحصر به فرد فراوانی دارد؛ نیازی نیست پوست آن را بگیرید، طعم آن تلخ نیست، در همه مناطق ایالات متحده به خوبی کشت و پرورش می‌یابد و با رسیدن آن، رنگ‌اش تیره تر می شود. استفاده از این نوع بادمجان، در غذای سرخ کردنی بسیار محبوب است. طول آن تقریباً به ۱۱ اینچ می رسد، بسیار نازک است و برای پخت انواع مختلف غذاها، مناسب است.

بادمجان قرمز از انواع بادمجان

بادمجان رز بیانکا:

نشانه های روی این بادمجان بسیار زیبا هستند، اما هنگام پخته شدن از بین می روند، انتخاب این نوع بادمجان در بازار بسیار سخت است، زیرا بسیار شبیه به هم هستند، آنها طعم ضعیفی دارند و تا حدودی نسبت به بادمجانهای بنفش تلختر هستند.

بادمجان هندی:

این بادمجان جذاب و چاق بوده و در غذاهای هند رایج می باشد. این بادمجان برای خرد کردن و پختن بسیار مناسب هستند و به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فرد در تهیه سس ها و دیپها و رایتا کلاسیک استفاده می شود.

بادمجان گرافیتی (Graffiti Eggplant):

این نوع بادمجان، رگه هایی ظریف و جذاب راه راه دارد و در اندازه های کوچک یا بزرگ، صرف می‌شوند. دانه های آن کوچک و پوست‌شان بسیار نازک است، بنابراین حتی نیازی به پوست گرفتن آنها نیست. این نوع بادمجان، در انواع خورشت، و یا بصورت پخته یا کبابی بسیار پرکاربرد و خوشمزه هستند و انواع مختلف آن، شامل بادمجان باران بنفش (Purple Rain)، Fairytale و Shooting Stars می‌شود. بادمجان گرافیتی سریع پخته می شود و در ترکیب با گوشت های کبابی و پنیرهایی مانند موزارلا و فتا طعمی بی نظیر و بسیار خوشمزه به غذا خواهد بخشید.

بادمجان زرد از انواع بادمجان

بادمجان تایلندی:

این بادمجان کوچک بوده و در تایلند همیشه سبز نم شوند. آنها به رنگ ارغوانی و سفید هستند و نسبت به سایر انواع بادمجاناندکی کوچکتر هستند. در هنگام استفاده از آن بایستی بذرها حذف می شوند. قبل از پخت و پز آن­ها بایستی اسانس تلخ آن حذف شود. در پخت و پز آن بایستی مقادیر زیادی ادویه ­جات استفاده شود تا طعم آن ایده­ آل گردد.

بادمجان تانگو (Tango):

بادمجان تانگو، نوعی بادمجان به رنگ سفید، به شکل گلابی یا تخم مرغ است. این بادمجان ها را باید پوست بگیرید، زیرا پوست ضخیمی دارند، اما بافت‌شان خامه ای تر و سخت تر از بادمجان‌های بنفش معمولی است. وقتی این بادمجان به زمان برداشت نزدیک می شود، به رنگ زرد درآمده و طعم‌اش قوی تر و بافت‌اش سفت تر می‌شود.

مجموعه بذر بادمجان

بادمجان سفید:

بین بادمجان سفید و رنگ های دیگر، تفاوتی از نظر عطر و طعم و جود ندارد. عطر و طعم آنها ملایم بوده و کمتر از سابر بادمجانها است. اگر عطر و طعم تلخ را دوست دارید. این بادمجان برای شما بسیار مناسب است.

بادمجان تخم مرغیِ باغ آفریقایی (African Garden Egg Eggplant):

این بادمجان ها، بسیار تلخ و ریز، و بیشتر اوقات، زردرنگ هستند و به صورت خُرد شده و در ترکیب با انواع سس ها و غذاها، همراه با ماهی، گوشت و سبزیجات خرد شده، بی‌نظیر هستند. این بادمجان ها را به دلیل اندازه و سایز کوچکشان، می‌توان به راحتی در باغچه های کوچک، کاشت و پرورش داد و به همین دلیل، از محبوبیت خاصی در سراسر آفریقای غربی برخوردار اند. بادمجان آفریقایی Garden Egg بیشتر در آفریقای غربی و مرکزی رشد و پرورش می‌یابد و ذخیره کردن و حمل و نقل آن بسیار راحت و آسان است. این بادمجان مغذی، با کالری بسیار کم و مقادیر زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و مواد مفید دیگر، بسیار محبوب و پرکاربرد است.

بادمجان بنفش راه راه از انواع بادمجان

بادمجان گِرد بنفش چینی (Chinese Round Mauve Eggplant):

این بادمجان میوه‌ای، نژاد چینی دارد و اندازه‌اش کوچک تا متوسط، به رنگ بنفش کم‌رنگ، با طرح‌ها و رگه های ظریف بنفش پررنگ است. هنگامی که این بادمجان به اندازه ی یک توپ تنیس رسید، بدین معنی است که به اندازه کافی رسیده و آماده خوردن است. از آنجایی که پوست این بادمجان بسیار نرم و لطیف است، معمولاً نیازی به کندن آن نیست. بادمجان چینی بسیار متنوع است و می توان از آن در ده ها دستور پخت غذایی استفاده کرد و لذت برد. می‌توان با یک سرچ ساده در گوگل، انواع متنوعی از آن را یافت و درست کرد.

بذر بادمجان زرد تخم مرغی

خواص بادمجان (بادنجان):

  1. استفاده از بادمجان سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند. کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
  2. دارای آهن فراوان است و در رفع کم خونی موثر است.
  3. دانه‌های موجود در بادنجان برای از بین بردن یبوست مفید است.
  4. بادمجان همچون یک پادزهر برای مسمومیت‌های حاصل از قارچ سمی مفید است.
  5. استفاده از بادمجان رگ‌ها را باز و سکته قلبی را کاهش می‌دهد.
  6. دارای مواد مغذی است و معده را تقویت می‌کند.
  7. خاصیت ضد سرطانی دارد، و به کاهش وزن کمک می‌کند.

سوالات متداول در مورد انواع بادمجان:

  1. بهترین بادمجان مزه دار چیست؟

    شیرین، لطیف، خوش طعم و خامه ای، Fairy Tale به راحتی بهترین بادمجان هایی است که تاکنون چشیده ایم. این نوع پخت سریع به قدری خوشمزه است که حتی نیازی به نمک هم ندارد.

  2. بادمجان های کوچک را چه می نامند؟

    بادمجان های بنفش و کروی – به دلیل شکل ظاهری کوچک، گرد و لطیف بادمجان های هندی نیز شناخته می شوند.

  3. تفاوت بادمجان ایتالیایی با بادمجان معمولی چیست؟

    بادمجان ایتالیایی از لحاظ شکل و رنگ شبیه بادمجان آمریکایی است، اما از لحاظ ابعادی کوچک است – قطر فقط چند اینچ و طول آن 12 تا 20 سانتیمتر است. بادمجان ایتالیایی ظریف تر و شیرین تر از هم نوعان بزرگتر است و اندازه کوچکتر آنها باعث می شود گزینه خوبی برای پر کردن، برشته شدن و تکثیر باشند.

  4. آیا بادمجان برای انسان سمی است؟

    از آنجا که بادمجان ها از خانواده گل شبدر هستند، حاوی آلکالوئیدی به نام سولانین هستند که در صورت مصرف زیاد می تواند سمی باشد. خوردن برگ و غده های گیاهان شب بو می تواند کشنده باشد، زیرا مقدار زیادی آلکالوئید در قسمت هایی از گیاه وجود دارد که به طور معمول مصرف نمی شود.

  5. شیرین ترین بادمجان کدام است؟

    بادمجان ایتالیایی، این بادمجان های بزرگ بنفش تیره کمی کوچکتر از بادمجان های کره زمین هستند و غالباً شکل قطره قطره دارند. آنها تمایل به داشتن طعم شیرین تری نسبت به بادمجان کره زمین دارند.

  6. آیا بادمجان برای کلیه ها مضر است؟

    غذاهای کم پتاسیم برای انتخاب شامل سیب، توت سیاه، زغال اخته، کلم، هویج، گل کلم، ذرت، خیار، بادمجان، انگور، لوبیای سبز، قارچ، پیاز، هلو، گلابی، آناناس، آلو، تمشک، توت فرنگی، نارنگی و هندوانه است.

  7. تفاوت بادمجان سفید و بنفش در چیست؟

    هنگامی که پوست کنده شد، بادمجان سفید دارای گوشت سفید است در حالی که بادمجان بنفش رنگی مایل به سبز دارد. … برخلاف بادمجان بنفش، رنگ سفید کمتر تلخ، متراکم و خامه ای است. تفاوت دیگری که بین این دو بادمجان دیده می شود در بذرها است.

  8. چرا بادمجان من تلخ است؟

    یک فصل رشد و گرم رشد طول می کشد تا بادمجان به اوج خود برسد. قرار دادن نمک روی بادمجان باعث اسمز می شود که رطوبت اضافی و تلخی همراه آن را بیرون می کشد. با قرار دادن بادمجان در حوله آشپزخانه و فشار دادن برش ها یا مکعب ها، نمک اضافی را از بین ببرید، که حتی آب بیشتری را از بین می برد.

  9. عوارض جانبی بادمجان چیست؟

    بادمجان ها دارای آلکالوئیدها از جمله سولانین هستند که می توانند سمی باشند. سولانین از این گیاهان در حالی که هنوز در حال رشد نیستند محافظت می کند. خوردن برگ یا غده های این گیاهان می تواند منجر به علائمی مانند سوزش در گلو، حالت تهوع و استفراغ و آریتمی قلب شود.

  10. بهترین روش تهیه بادمجان چیست؟

    فر را با دمای 400 درجه گرم کنید. بادمجان را پوست بگیرید و به مکعب های 1 “برش دهید. در آبکش قرار داده و نمک بپاشید. بعد از اینکه آب بادمجان تخلیه شد، آن را بشویید، خشک کنید و روی صفحه پخت قرار دهید. آنرا با روغن زیتون بریزید و 20 تا 25 دقیقه تفت دهید، تا نیمه با هم بزنید، تا زمانی که بادمجان طلایی و نرم شود. نمک و فلفل را مزه دار کنید و سرو کنید.

برای خرید بذر صیفی جات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
صنم آقابالا

نمایش دیدگاه ها

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

مراحل پاک کردن آرایش سنگین صورت

آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…

2 هفته قبل

چگونه پرایمر خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…

2 هفته قبل

اول کانسیلر بزنیم یا کرم پودر؟

میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…

2 هفته قبل

تأثیر استفاده از ضدآفتاب ها بر سلامت پوست

در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…

3 هفته قبل

اسپری ضد عرق یا دئودورانت مایع کدام مناسب تر است؟

در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…

3 هفته قبل

بررسی جامع محصولات آرایشی بهداشتی ضدپیری

پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…

4 هفته قبل