یکی از بزرگترین لذت های تابستان، گرمک تازه رشد یافته در باغ است. صدها رقم گرمک برای انتخاب وجود دارد، اما رقم های کلاسیک بهترین مورد بوده و در بین تولید کنندگان قدیمی به عنوان ملون شناخته میشود. با رقمی که انتخاب میکنید، میتوانید نحوه تهیه زمین برای کاشت، مراقبت از جوانه های ملون و پیدا کردن مشکلات مشترک در طول رشد را یاد بگیرید.
در بخش اول مقاله به آماده سازی زمین و کاشت بذر می پردازیم
1 – رقم مناسب برای اقلیم خود را انتخاب کنید
گرمک به عنوان ملون موسک نیز شناخته میشود و ده ها رقم آن برای کاشت در مزراع در دسترس میباشد و در آب و هوای گرم بهترین رشد را داشته و در مدت حداقل 2-3 ماه رشد میکند. گرمک عاشق خاک بسیار شنی و لومی با زهکشی مناسب و pH حدود 6 است.
ارقام آب و هوای سرد عبارتند از: هال بست، سارا و ادن گام. ارقام عطر و طعم دار آن عبارتند از هارت اف گولد، آمبروسیا، آتنا و هانی بان. به زمان بلوغ ذکر شده در بسته بندی بذر توجه کنید. گاهی اوقات شما بذر گرمک را خریداری نخواهید کرد و از بذرهای تولیدی استفاده میکنید. در بسته بندی بذر، به اطلاعات مربوط به کاشت و نگهداری توجه کنید و همچنین زمان بلوغ را نیز در نظر بگیرید.
اگر میخواهید بذرهای گرمک را برای تولید ملون خوشمزه استفاده کنید، بخش گوشتی آن را برداشته و آنها را برای دو روز در آب سرد غوطه ور کنید، سپس آنها را روی یک حوله کاغذی خشک نمایید.
2 – محل مناسب برای گرمک را انتخاب کنید
مهمترین بخش کاشت و رشد گرمک خاک گرم و فضای کافی است. شاخه های آن به فضای زیادی جهت گسترش نیاز دارد، بر این اساس برنامه ریزی را انجام داده و اجازه داده میشود که ملون ها به بلوغ برسند؛ بنابراین، شما به یک بستر نسبتا گسترده ای نیاز دارید که بستگی به مقدار محصول تولیدی توسط گیاه دارد.
یک تصور غلط و ترس از گرمک آن است که ممکن است با سایر اعضای تیره، مانند خیار، سایر ملون ها، کدو و کدو تنبل، تلاقی داشته باشد. نگران نباشید، میوه های خود را در همان باغ کاشت کنید. در اکثر موارد گرمک خوش طعم نتیجه تلاقی تصادفی نیست، بلکه نتیجه عوامل محیطی یا سایر مشکلات است.
3 – آماده سازی خاک
کمپوست یا کود پوسیده را به صورت یکنواخت روی بستر کشت پخش کنید تا یک ناحیه تغذیه ای غنی ایجاد شود. وجود 15 الی 20 سانتیمتر خاک آماده شده و کود داده شده مناسب است. کاشت را از طریق شخم کردن زمین حداقل به عمق سی سانتیمتر و مخلوط کردن خاک و از بین بردن هر گونه سنگ، شاخه و سایر موارد سخت آغاز میکنید.
مخلوط کردن یک لایه کود و لایه کمپوست میتواند جایگزین مناسبی باشد. گرمک رشد بهتری در پشته دارد و بهتر است کمی بالاتر از زمین قرار گیرد؛ بنابراین، نگران ایجاد پشته در زمین نباشید. اگر میخواهید در زمان کاشت برای پوشش زمین خود از فیلم های پلاستیکی و یا حصیر علف هرز استفاده کنید، سرعت گرم شدن خاک بیشتر میشود. لازم به یاد آوری است که گیاه گرمک در خاک گرم شروع به رشد میکند.
4 – توجه کنید که کاشت گرمک را از خانه شروع می کنید
اگر تاریخ دقیق آخرین یخبندان فصل را داشته باشید، میتوانید گرمک را در مزرعه کاشت نمایید. در حالت ایده آل، گرمک به طور مستقیم حدود 10 روز قبل از آخرین یخبندان کاشت میشود و در اقلیمهای گرم تر زودتر نیز کاشت میشود. از آنجا که تعیین تاریخ آن بسیار دشوار است، کاشت را میتوان در داخل خانه و با یک روش نسبتا سازگار با محیط زیست آغاز کرد.
اگر در آب و هوای سرد زندگی میکنید، بذرها را در گلدانهای زیست تخریب پذیر پر از خاک غنی کاشت کنید. خاک را مرطوب کنید، اما مراقب باشید که آب جمع نشود. پس از یک ماه یا بیشتر، هنگامی که گیاهان دارای چندین برگ بالغ هستند، میتوانید گلدان های زیست تخریب پذیر را در باغ خود بدون ایجاد مزاحمت برای سیستم ریشه کاشت کنید.
اگر در آب و هوای گرم زندگی میکنید، میتوانید زمانی که دمای خاک حداقل به 18 درجه سانتیگراد رسید آنها را در خاک کاشت کنید تا مانع جوانه زنی نشود.
5 – در پلات، پشته هایی را برای کاشت ایجاد کنید
گرمک بایستی در ردیف های پشته کشت شود و هر ردیف نیز بایستی حداقل 1.2 متر فاصله داشته باشد. فاصله در یک ردیف به این بستگی دارد که چگونه ملون را رشد میدهید: اگر میخواهید گرمک را در شبکه داربست یا سیم رشد دهید، فضای تپه ها در یک ردیف حدود 30.5 سانتیمتر خواهد بود. این روش معمولا برای انواع ملونهای کوچک کاربرد دارد. اگر میخواهید گرمک را در زمین رشد دهید، فضای تپه ها از 91 تا 107 سانتیمتر خواهد بود.
6 – کاشت گرمک خود
صبر کنید تا دمای زمین حداقل به 21 درجه سانتیگراد برسد که در برخی موارد معمولا پس از آخرین یخبندان فصل است. بسته به محلی که زندگی میکنید، ممکن است قبل یا بعد از فصل کاشت باشد. اگر کاشت را در داخل گلخانه آغاز کردید، گلدان زیست تخریب پذیر خود را در وسط هر پشته و تا جایی که نزدیک به مرکز باشد قرار دهید. در طول کشت بایستی خاک مرطوب باشد. اگر شما بذرها را به صورت مستقیم کاشت میکنید، 5 بذر را در عمق 2.5 سانتیمتری قرار دهید. فاصله کاشت بایستی 45 سانتیمتری باشد و فاصله پشته نیاز بهتر است 90 سانتیمتر باشد.
برای مطالعه مقاله فواید آب طالبی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در بخش دوم این مقاله به مراقبت از گرمک می پردازیم.
1 – آبیاری گرمک بایستی عمیق و مناسب باشد
خاک اطراف گیاهان گرمک جوان را مرطوب نگه دارید، اما نباید آب زیاد باشد. آنها بایستی هر هفته 2.5 با 5 سانتیمتر آب دریافت کنند. گرمک به دوره خشکی بسیار حساس است و ممکن است نیاز به آبیاری بیشتری داشته باشد؛ بنابراین، همیشه روی گیاه را نگاه کنید تا مطمئن شوید که رشد کرده و سالم هستند.
ملونها معمولا همانند انگور شاخه تولید میکنند، اما طعم شیرین آنها معمولا توسط برگ ها تعیین میشود. وقتی که شما ملون را نمیبینید، به این معنی نیست که چگونگی طعم آن را نمیدانید. بایستی به کیفیت و قدرت برگ ها توجه کنید. برگ ها بایستی به رنگ سبز تیره، ساختار سخت و سالم باشند. برگ های زرد یا لکه دار ممکن است نشانه خشکی یا بیماری باشند.
برگهای ملون معمولا در اواسط روز تا عصر و زمانی که آب و هوا بسیار گرم است پژمرده میشوند. این حالت نشانه نیاز به آب بیشتر نیست، اما بهتر است به کیفیت برگ ها توجه کنید. آبیاری قطره ای در ملون میتواند بسیار موثر باشد، اما شما میتوانید از آبیاری دستی و یا هر روش دیگری که خود طراحی کرده اید استفاده کنید. آب را در اطراف پایه قرار داده و سعی کنید که میوه ها مرطوب نشوند.
2 – هنگام شروع رشد میوه ها از آنها مراقبت کنید
هنگامی که گیاهان جدید شروع به رشد کرده اند، بهترین حالت آن است که ردیفها را پوشش دهید تا خاک گرم شده و از حشرات محافظت شود. شما میتوانید از حلقه های کوچک سیم قفسه مرغ برای ایجاد تونل استفاده کنید و سپس پوشش را روی آن قرار دهید.
پس از یخبندان بهتر است که پوشش را حذف کنید تا شکوفه ها رشد کرده و حشرات گرده افشان بتوانند به شکوفه ها برسند. بعد از این که میوه ها تشکیل شده مجددا میتوانید گیاهان را پوشش دهید. از کشنده های شیمیایی علفهای هرز و آفات به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید. برای اطمینان از نحوه استفاده و تولید خوراک ایمن و عدم از بین رفتن حشرات گرده افشان از دستورالعمل ها استفاده کنید.
3 – قبل از تشکیل ساقه های رونده علف های هرز را به طور کامل حذف کنید
اگر علف های هرز کمتری در مزرعه وجود داشته باشد میتوان در اطراف شبکه ساقه ها به راحتی راه رفت. برای بدست آوردن ساقه های رونده، سعی کنید در چند هفته اول رشد علف های هرز را از بین ببرید تا امکان رشد آنها فراهم شود. یکی از مشکلات رشد گرمک به طور مستقیم از بذر، جوانه زنی میباشد که زیاد جالب نیست.
بنابراین، بایستی علف های هرز برداشته شود. برای جلوگیری از حذف گیاهی اصلی، سعی کنید گیاه را علامت گذاری کنید و یا اینکه منتظر بمانید تا علف های هرز را از گیاه اصلی تشخیص دهید. پس از حذف علفهای هرز، یک لایه ضخیم از مالچ را به اطراف آن اضافه کنید تا مانع رشد علف های هرز شده و به حفظ رطوبت خاک کمک کند.
4 – به داربست زدن برای گرمک توجه کنید
بسته به نحوه رشد آن، ممکن است داربست زدن ملون ها باعث بهبود رشد شود. داربست های نرده ای برای رشد گیاه بسیار موثر است.
5 – به صورت دوره ای به گیاهان کود اضافه کنید
در طول فرآیند رشد، استفاده از کود نیتروژن در گیاهان فاقد شکوفه و یا دارای رشد کند رایج است. افزودن مقدار قهوه ای در اطراف سیستم ریشه میتواند یک راه موثر برای بیدار شدن گیاه باشد. پس از باز شدن شکوفه بهتر است کود دارای پتاسیم و فسفر بالا به گرمک داده شود؛ با این حال، افزودن مقادیر بالای فسفر ممکن است از نظر زیست محیطی خطرناک باشد. در صورت نیاز میتواند مواد آلی نظیر کمپوست و کود آلی را به ریشه ها اضافه کرد.
6 – قبل از این میوه گرمک به طور کامل برسد آبیاری را متوقف کنید
آبیاری بیش از حد میتواند مقدار قند موجود در ملون را رقیق کند و طعم میوه را تحت تاثیر قرار دهد. به طور معمول یک هفته قبل از برداشت ملون نباید آبیاری انجام شود. هنگامی که گرمک آماده برداشت است، ساقه کمی کمرنگ شده و جدا میشود. هنگامی ساقه به طور کامل از بین میرود، بیش از حد سرخ میگردد. هنگامی که آن را بو میکنید، متوجه میشود که زمان برداشت فرا رسیده است. اکثر ارقام گرمک در طول 4 هفته میرسند؛ با این حال، بهتر است به دستورالعمل های مربوط به گونه های خاص توجه کنید.
برای مطالعه مقاله نحوه پرورش طالبی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در آخرین بخش این مقاله به عیب یابی مشکلات این گیاه می پردازیم.
1 – شناسایی آلودگی های معمولی را یاد بگیرید
از آنجا که میوه ملون در اطراف زمین قرار دارند، در معرض آفتهایی نظیر حشرات، کنه ها و شته ها قرار میگیرد. برای جلوگیری از آن، میتوانید مشکلات رایج را شناسایی کرده و دریابید که مشکل جدی است یا خیر. گره های ریشه و محل های متورم در معرض نماتدها قرار دارند که یک مشکل مهم بوده و بایستی از آن مراقبت کنید. گیاهان خود را بیرون کشیده و برای تمیز نگه داشته خاک چاودار را در آن قرار دهید.
شته ها را میتوان توسط حشره کشهای آلی و یا مخلوط اسانس و روغن زیتون از بین برد. برگ های پیچ خورده جای نگرانی ندارند و نباید تاثیر قابل توجه روی میوه داشته باشند. برگ های زرد نشان دهنده کرم عنکبوتی است، به این معنی است که گیاه بایستی حذف شود. اگر کرمهای کوچک قرمز به اندازه کافی وجود داشته باشد بایستی حذف شوند.
2 – علائم سوختگی رایج را تشخیص دهید
اگر گیاه به اندازه کافی آبیاری شده و رشد کرده باشد میتوانید از آن لذت ببرید. با این حال، گاهی اوقات میوه در معرض تهدید و بیماری ها قرار گرفته و بایستی بلافاصله درمان شود. شما میتوانید نحوه تشخیص انواع بیماری های رایج را یاد بگیرید؛ بنابراین، میتوانید گیاهان را بیرون کشیده و حذف کنید و یا اینکه بسته به شدت آن میتوانید از قارچ کش استفاده کنید.
3 – علت عدم تولید میوه در برخی از موارد را بدانید
پس از غلبه بر تمام مشکلات آماده سازی زمین و کشت گرمک، هیچ چیز خسته کننده تر از عدم تولید ساقه های رونده و میوه نیست. با این حال، یادگیری این تجربه میتواند در آینده برای تولید میوه های بهاری مفید باشد. در اکثر موارد، مشکلات میوه دهی ناشی از یکی از این سه مورد است:
برای خرید انواع بذر طالبی می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…