صیفیجات برخی از محصولات زراعی هستند که در بهار و اوایل تابستان آماده کاشت می شوند و حاصلش در تابستان یا اوایل پاییز برداشت می شود در حقیقت صیفی جات در فصل گرم سال کاشته و برداشت می شوند، مانند خربزه، هندوانه و طالبی.
بنا به همین دلیل است که نام دیگر صیفی جات، تابستانی هاست.
تفاوت صیفی جات با سبزیجات به دلیل آن است که صیفیجات میوه هستند زیرا از طریق گلدهی تکثیر می شوند اما سبزیجات بخش هایی از گیاه هستند مانند برگ ها (کاهو یا اسفناج)، ریشه ها (هویج و تربچه)، ساقه ها (زنجبیل و کرفس) و جوانه ها (گل کلم و کلم بروکلی)
با توجه به این تعریف، محصولات زراعی مانند کدو و گوجه رنگی و … جزو صیفی جات هستند اما ریشه ها و برگ ها جزو سبزیجات هستند. تفاوت دیگر بین سبزیجات و صیفی جات در میزان قند موجود در هر کدام است.قند موجود در صیفی جات یک قند ساده به نام فروکتوز است که دلیل طعم شیرین آنها نیز هستند. ولی سبزیجات از میزان قند کمتری نسبت به صیفی جات برخوردار هستند.
صیفی جات دارای خواص و اهمیت بسیار زیادی است و در تغذیه هر فرد نقش بسیار اساسی ایفا می کند. یکی از خواص فراوان صیفی جات خاصیت طعم دهندگی و ایجاد رایحه دلپذیر در انواع غذاها، سالادها و دیگر خوردنیها است. همچنین صیفی جات دارای فیبر فراوان هستند که علاوه بر هضم راحت تر غذا و گوارش مطلوب، احساس سیری به فرد می دهد در نتیجه به موفقیت رژیم های غذایی و کاهش وزن در افراد کمک شایان توجهی میکند.
از سوی دیگر صیفی جات دارای ویتامین ها و املاح و مواد معدنی بسیار زیادی هستند که در سلامتی بدن نقش به سزایی ایفا می کنند. صیفی جاتی مانند اسفناج، فلفل سبز، هویج، گشنیز، کدو تنبل و گوجه فرنگی دارای ویتامین A بسیار زیادی هستند همچنین پروتئین، ویتامین E و C موجود در صیفی جات به میزان بسیار زیاد و چشمگیری است.
از آن جایی که صیفی جات جزو میوه ها هستند و معمولا از طعم شیرینی نیز برخوردار هستند دچار آفت و بیماری نیز می شوند. آفت هایی مانند شته سیاه باقلا، شته لگومینوز، مگس پیاز، کنه زنگار گوجه فرنگی، کرم مفتولی ریشه، سوسک کلرادو، کرم میوه گوجه فرنگی، شته پره پشت الماسی، کلادوسپوریوز کدوئیان، لکه برگی کدوئیان از آفت های صیفی جات هستند.
یک روز قبل از کاشت صیفی جات، بذر آنها را در آبی که خنک نباشد، خیس کنید تا متورم شود. توجه داشته باشید که بذرها نباید بیشتر از دو روز در داخل آب بمانند. بذرها را از داخل آب بیرون آورده و بر روی پارچه قرار دهید تا رطوبت آن گرفته شود. در داخل هر کیت از نشا تقریباً به اندازه دو سانتی متر از خاکی که برای کاشت صیفی جات در منزل تهیه کردهاید، بریزید.
در داخل هر کیت ۲ الی ۳ بذر قرار دهید و روی آن را با یک لایه به اندازه نیم سانتی متر از خاک بپوشانید. در هنگام ریختن خاک بر روی بذر دقت داشته باشید که لایه روی بذر نباید ضخیم باشد. زیرا ممکن است باعث خفه شدن بذرها شود. کیت ها را در محوطهای قرار دهید که نور به اندازه کافی وجود داشته باشد. سعی کنید خاک بذرها را مرطوب نگه دارید تا جوانه ها سبز شوند. (تقریباً به اندازه ۳ الی ۴ سانتی متر).
برای کاشت صیفی جات در گلدان لازم است که از گلدان های دارای سوراخ زهکشی استفاده شود. بنابراین قبل از اضافه کردن خاک، گلدان خود را بررسی کرده و اگر دارای سوراخ زهکشی نبود یک لایه پوکه در داخل گلدان بریزید.
خاک باغ و باغچه برای کاشت صیفی جات در منزل مناسب نیست. زیرا ممکن است که خاک به باکتری و آفات گیاهان دیگر آلوده باشد. بنابراین میتوانید از خاک مخلوط و یا خاک های ارگانیک برای این کار استفاده کنید. در واقع خاک مخلوط برای صیفی جات مناسب تر است.
اگر در داخل منزل پنجره های نورگیر ندارید، می توانید برای جبران نور مناسب از لامپهای رشد گیاه برای کاشت صیفی جات در منزل استفاده کنید. این گونه لامپها نور و گرمای لازم برای رشد گیاه را تامین می کنند.
اگر از گلدان گیاه دیگری برای کاشت صیفی جات استفاده می کنید، حتماً قبل از وارد کردن بذر و خاک به داخل آن گلدانتان را با آب و صابون به خوبی بشویید. زیرا ممکن است در داخل گلدان، تخم حشرات و یا باکتریهایی وجود داشته باشد که وجود آنها برای گیاه شما مضر است.
به یاد داشته باشید که صیفی جات را هم در فصل بهار و هم در فصل پاییز میتوانید کاشت کنید تا در فصول گرم آنها را برداشت کنید اما محصولات مناسب برای کاشت در هر فصل ممکن است متفاوت باشد.
موهای فر، به عنوان یک ویژگی طبیعی خاص، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند،…
پف زیر چشم یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد، صرفنظر از سن یا…
رنگ کردن موها یکی از روش های محبوب در دنیای مد و زیبایی است که…
فرورفتگی های جای جوش می توانند چهره را ناهموار و غیر یکدست نشان دهند. این…
شامپو سبغ یکی از محصولات پرطرف دار ایرانی است که به طور ویژه در بین…
همه ما این تجربه را داشته ایم: نشستن در زیر آفتاب، چشم های بسته و…