کود چیست
به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالابردن حاصلخیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی باعث افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول شود، کود اطلاق میشود.
کودها به چند دسته تقسیم میشوند:
برخی از کودهای شیمیایی جز عناصر پرمصرف گیاه یا ماکرو المنت و برخی نیز جز عناصر کممصرف گیاه (میکروالمنت) میباشد.
به کودهایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد، اصطلاحاً کود کامل اطلاق میشود.
گیاهان مختلف برحسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایش برگ و خاک به کودهای فوق نیازمند خواهند بود.
ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتاند. این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثربخشی کودها تأثیر بسیار مهمی دارند. بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیایی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.
برای خرید انواع کود کلیک کنید .
کود شیمیایی
به کودهایی اطلاق میشوند که منشأ طبیعی دارند. این کودها از منابع طبیعی، جلبکهای دریایی، مواد آلی جنگل، زغالسنگ و … گرفته میشوند. امروزه به دلیل ارگانیکبودن این کودها مصرف این نوع کود بیشتر شده است.
کود ارگانیک
این کودها باقیمانده پوسیده اندام نباتات میباشد مثل شاخه، برگ، ساقه و …
این مواد در خاک دفن شده و در اثر فعالیت باکتریهای موجود در خاک تجزیه شده و تبدیل به مواد آلی میشوند که به رنگ سیاه یا قهوهای تیره در میآیند و به آن اصطلاحاً هوموس میگویند.
این کودها دارای کربن، اکسیژن، هیدروژن، نیتروژن، فسفر و گوگرد میباشد.
مقدار مصرف آن 1000- 700 کیلوگرم در هکتار است.
کود چیست
تهیه کود از کاه و کلش: ابتدا تودهای از کاه را به ضخامت 80-60 سانتیمتر آماده میکنیم. سپس کاهها را کاملاً خیس میکنیم تا باکتریها بتوانند فعالیت خود را شروع کنند دو مرتبه در روز حدود 800 لیتر آب به توده میریزیم. روز بعد معادل 8-4 کیلو اوره با 20-10 کیلو سولفات آمونیوم برای تغیه ازتوباکتریهابه آن اضافه میکنیم.
این کودها از شاخه و برگ سبزیجات به دست میآید. اگر این شاخ و برگ سبز با شخم به خاک برگردانده شوند، به تدریج در اثر فعالیت باکتریهاپوسیده شده و هوموس و مواد غذایی به خاک افزوده میشود. این سبزیجات را در اواخر تابستان یا اوایل پاییز میکارند. در اوایل بهار با شخم به خاک برمیگردند.
این کودها که نسل جدیدی از کودهای موجود میباشند، در حقیقت میکروارگانیسمهای مفیدی هستند که در تغذیه گیاهان نقش همزیستی داشته و به تثبیت و جذب بهتر عناصر کمک میکنند.
کودهای زیستی (کود بیولوژیک) به مواد حاصلخیزکنندهای گفته میشود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسمهای سودمند خاکزی هستند. کودهای زیستی، ریزاندامگانهایی (میکروارگانیسمهایی) هستند که قادرند عناصر غذایی خاک را در یک فرایند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامینها و دیگر مواد معدنی کرده و به ریشه خاک برساند. مصرف کودهای زیستی کمهزینهتر هستند و در اکوسیستم آلودگی به وجود نمیآورد. کودهای زیستی مواد نگهدارنده میکروارگانیزمهای سودمند خاک میباشند.
برای خرید انواع گلدان های فانتزی و بتنی کلیک کنید .
کودهای بیولوژیک یا زیستی
برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
فیکوس آلتیسیما، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی با برگ های بزرگ و زیبا، به…
استفاده از حنا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های آرایش و تزئین بدن،…
لک های پوستی یکی از رایج ترین چالش هایی هستند که زیبایی طبیعی پوست را…
سانسوریا کراواتی، که به نام های مختلفی همچون زبان مادرشوهر، زبان مار یا گیاه تیرکمان…
یوکا تنه درختی (با نام علمی Yucca gigantea) یکی از محبوب ترین انواع گیاهان یوکا…
موهای فر، به عنوان یک ویژگی طبیعی خاص، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند،…