پرورش طالبی، خربزه یا گرمک هرکدام که شما دوست دارید، بسیار اسان است، صرف نظر از نوع بذری که انتخاب میکنید با یکبار امتحان کردن پرورش خانگی طالبی، شما برای خرید دوباره آن از مغازه وسوسه نخواهید شد. برای پرورش طالبی مقداری تلاش لازم است. این ممکن است بهترین انتخاب برای باغبان تازه کار نباشد، اما کار سخت با یک برداشت عالی جایزه داده میشود.
اگر شما موفق به پرورش کدو تنبل و یا کدو شده اید، پرورش طالبی برای شما آسان خواهد بود. برای آشنایی با نحوه پرورش کدو تنبل اینجا کلیک کنید. همچنین شما میتوانید با خواندن مطلب با انواع ملون آشنا شویم با خانواده ملون ها بیشتر آشنا شوید.
طالبی ها آب و هوای گرم را دوست دارند و در جایی که تابستان طولانی دارد بهتر رشد میکنند. برای موفقیت در کاشت و پرورش طالبی دمای سطح زمین باید بالای 30 درجه سانتیگراد باشد. تقریباً مثل کدو تنبل ها، طالبی یک خوراکی سنگین است و دوست دارد که خاک سرشار از مواد آلی باشد و زهکشی به خوبی انجام گیرد.
اگر شما با خاک سنگین کار میکنید، بستر کاشت را باید بلند کنید تا توده ها و تپه ها را از بین ببرید. برای داشتن خاک مناسب اینجا کلیک کنید. کودهای نیتروژن میتواند سودمند باشد در مکان های گیاهی، اما زمانی که گلدهی شروع میشود استفاده از آن را ادامه ندهید.
به عبارت دیگر، شما بیشتر رشد برگ خواهید داشت تا میوه درست مانند گوجه فرنگی. همچنین برای داشتن محصولی خوب ما به شما کود NPK 20 20 20 پیشنهاد میکنیم. طالبی به رطوبت مداوم در خاک برای اطمینان از رشد بهینه نیاز دارد.
اگر شما فضای کمی دارید، داربست هایی به بلندی 1.5 تا 2.5 متر درست کنید. استفاده از داربست ها از هوادهی خوب و حتی توزیع نور آفتاب،شما را مطمئن میسازد. بنابراین گیاه را بدور از بیماری و سلامت نگه میدارد. اگر شما مقداری فضا دارید، شما میتوانید اجازه دهید که برگ و ساقه ها روی زمین پخش شوند.
طالبی میتواند به آفات و بیماریهایی که بر خانواده گیاهان تأثیر میگذارد، مبتلا شود. شما میتوانید برای داشتن اطلاعات بیشتر مطلب آفت صیفی جات چیست را بخوانید. مراقب سوسک خیاری راه راه باشید. آنها اغلب خربزه ها را خراب میکنند، جویدن سراسر گیاه و پخش کردن بیماریهایی مثل ویلت های باکتریایی و ویروس موزاییک خیار.
از تله های چسبنده زرد برای گرفتن سوسک خیاری، پوشش نهال با پوشش سطر استفاده کنید. همچنین شته ها میتوانند یک مشکل باشند. در ابتدای روز، شته ها را از گیاه آلوده با جریان آب شدید ازبین ببرید. سوسکهای کک میتوانند بر روی گیاه تاثیر بگذارند.
از پوشش متحرک برای محافظت از گیاه از آسیب های حشرات تا زمانی که گلدان ظاهر شود، استفاده کنید. مراقب بودن برای کپک پودری، که به نظر می رسد پودر تالک در شاخ و برگ و سایر قسمت های گیاه است. شما همچنین ممکن است با فوزاریوم ویلت، برگ قارچ اسفنجی، خال و زخم مقابله کنید.
از کارگر روزانه استفاده کنید و بلافاصله تمام گیاهان ضعیف و ناسالم را حذف کنید. شما همچنین میتوانید از یک طیف کشنده وسیع برای کنترل اولیه استفاده کنید. برای جلوگیری از بیماری های قارچی، علفهای هرز را تحت مراقبت نگه دارید و از گردش هوای مناسب در میان شاخ و برگ اطمینان حاصل کنید. وجین کردن بهتر است قبل از اینکه خوشه ها شروع به رشد کنند، صورت گیرد تا شما به خوشه ها آسیب نزنید.
نوع بذر ملونی را که میخواهید پرورش دهید، بسته به نیازهای شما و نیازهای روزافزون آن، انتخاب کنید. اگر در جایی که زندگی میکنید، تابستان کوتاه باشد شما با پرورش انواع زود بازده می توانید موفق تر شوید. برای پرورش گلدانی طالبی، شما باید انواع کوچک را انتخاب کنید.
برای خرید گلدان های متنوع اینجا کلیک کنید. در حالی که آنها ملون های کوچک تری را تولید می کنند، میوه های بیشتری را در هرگیاه می خورید. اگر شما در زمین می کارید و فضای زیادی برای پخش شدن شاخه ها روی زمین دارید، انواع بزرگ به راحتی میتوانند رشد کنند. گونه های بزرگ طالبی دارای محتوای آب بیشتری نسبت به کوچکترها دارند.
برای خرید بذر طالبی (بذر طالبی ریش بابا، بذر طالبی جامبو ، بذر طالبی طعم عسل ، بذر طالبی راکفورد سبز، بذر خربزه هامی ، بذر ملون زرد ، بذر خربزه آتشین ، بذر دست انبو ، بذر ملون شبز شیرین) اینجا کلیک کنید.
مرحله 1. بستر کاشت را آماده کنید
ورمی کمپوست و خاک بارور را برای آماده سازی بستر کاشت، مخلوط کنید. 1 قسمت ورمی کمپوست با 2 قسمت خاک باغ بارور را با دست مخلوط کنید.
مرحله 2. دانه ها را در خاک قرار دهید و بستر کاشت را آبیاری کنید
بذرهای طالبی را در خاک قرار دهید و آنها را با خاک بپوشانید. چاله ای به عمق 1.5 سانتیمتری حفر کنید. یک جفت از بذرهای طالبی را بگذارید و آنها را با خاک پوشانید.
خاک را با اسپری آب پاش باغبانی کاملا مرطوب کنید، ممکن است بخواهید که محل کاشت را با علامت باغی علامت بزنید تا بعدا بتوانید گیاه را شناسایی کنید.
مرحله 3. صبر کنید تا دانه ها جوانه بزنند
منتظر باشید تا بذرها در طی 3 تا 5 روز جوانه بزنند. اگر خاک گرم (32 درجه سانتیگراد) باشد بذرهای طالبی در طی 3 تا 5 روز جوانه میزنند. اما اگر خاک خنک باشد (بین 15 تا 20 درجه سانتیگراد)، بذرها میتوانند در طول 10 روز جوانه بزنند. اگر بذر را درون خانه کاشته اید، گیاهان را بطور تدریجی به آب و هوای بیرونی قبل از کاشت نهال ببرید. این باعث میشود که نهال ها محکم باشند و احتمال هر گونه شوک را کاهش میدهد و منجر به جا به جایی موفقیت آمیز میشود.
مرحله 4. مراقبت از گیاه در طول گلدهی و رشد میوه
گیاهان طالبی دارای گلهای زرد، ویژگی خانواده کدو تنبل است، هستند. هر گیاهی هر دونوع گلها و میوه های مونث و مذرکر را پس از گرده افشانی، دربردارد. گل های ماده دارای یک تخمدان متورم در پایه خود هستند که مانند یک میوه نورس است، در حالی که گل های نر باریک هستند.
اگر عوامل گرده افشانی (مثل زنبورها و پروانه ها) باغ شما را پرورش میدهند، پس نگران هیچ چیز نباشید در غیاب چنین عوامل گرده افشانی، شما باید به طور دستی گرده افشانی کنید. به سادگی گرده را از گل نر به گل ماده با یک برس نرم و استریل انتقال دهید.
اگر اولین گل ها بدون گرده افشانی در یک روز ریختند، نگران نباشید. گل های اول معمولاً نر هستند و نقش آنها جذب عوامل گرده افشانی قبل از ظاهر شدن گلهای ماده است. رطوبت مداوم را در خاک تا زمان گرده افشاندن حفظ کنید. هنگامی که ملون ها به اندازه یک توپ تنیس رشد کردند، تنها پس از خشک شدن کامل خاک آبیاری کنید.
برگ گیاه نقش مهمی در ایجاد میوه های شیرین دارد. برگها شکر تولید میکنند که باعث شیرینی میوه میشود. یک ثمردهی شیرین را با نگهداری برگهای بدون بیماری و سالم تضمین کنید.
برای مطالعه مقاله فواید آب طالبی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
مرحله 5. طالبی های رسیده را از خوشه بچینید
طالبیهای رسیده را از خوشه بچینید. بسته به تنوع گونه ها، طالبی ها به اندازه کامل خود میرسند و بین 70 تا 100 روز پس از کاشت برای برداشت آماده میشوند. هنگامی که میوه می رسد، پوست از سبز تا بژ به زرد تبدیل میشود و میوه یک عطر شیرین را میدهد.
علامت دیگری که نشان میدهد میوه ها رسیده اند زمانی است که ساقه های آنها قهوه ای می شوند. یک گیاه سالم باید میوه هایی خوب و محکم، تولید کند. میوه ها در برخی از ارقام قبل از رسیدن به بلوغ، شکافته میشوند. در این صورت، اجازه دهید که میوه آن به هر شکل برسد.
شما فقط باید یک بخش کوچک از آن را بردارید، وقتی که آن را برای خوردن برش میزنید. برای چیدن ملون ها، یک میوه را با یک دست نگه دارید و با دست دیگر ساقه را نگه دارید. یک ضربه ملایم به آن بزنید. طالبی کاملا رسیده به راحتی از خوشه جدا میشود. اگر چندین تلاش برای جدا کردن میوه از خوشه انجام شود، طالبی به صورت نیمه رسیده است. یک روز یا چند روز صبر کنید و دوباره امتحان کنید.
شکوفههای ادریسی زیبا هستند – زمانی که آن ها تصمیم به شکوفا شدن و ظاهر…
خزه نوعی گیاه است که به صورت تودههای بزرگ یا حصیری شکل رشد میکند که…
قهوه ای کردن گوشت چرخ کرده راهی برای پختن گوشت و از بین بردن چربی…
درباره ی یلدا چه می توانم بگویم که شما نمی دانید، کار مشکلی است. همه…
وقتی کابینت خود را باز میکنید و میبینید که مورچهها درون جعبه قند رفته و…
نمایش دیدگاه ها
سلام زمان کاشت طالبی کی هستش دقیقا تا چه زمانی میشه کاشت
زمان کاشت طالبی فصل بهار است.
ایاخاک ترکیبی با ورمی کمپوست واسه فروش دارید؟
بله همه نوع خاکی برا فروش است
چه خاکی باید استفاده کنیم ؟
چطور میتونیم از بذر درون طالبی استفاده کنیم؟
باید بذر های طالبی را بشورید بذر هایی که در پایین ظرف میمانند بذر های سالم هستند و آنهایی که روی آب هستند بذر های پوچ هستند.
سلام چقدر طول میکشه که کامل رشت کنه
طالبی حدود سه تا 4 ماه زمان لازم دارد برای رشد کامل
سلام طالبی کاشتم تازه سبز شده تا زمان گلدهی چه قدرزمان می بره؟
اززمان جوانه زنی تا زمان گلدهی برای طالبی حدود 30 تا 40 روز زمان میبرد
سلام من چند بوته طالبی کاشتم گلهای زیاد می کند ولی همه گلهاش خشک میشه ومی ریزه و عنوز طالبی هم نکرده.
خواستم علتشو بدونم
تبدیل به میوه نشدن گل طالبی ربط به گرده افشانی دارد
احتمال دارد در آن منطقه زنبور عسل کم است و یا باد خور نیست
شما باید گرده افشانی را دستی انجام دهید.
آیا درمرداد ماه هم میشود طالبی کاشت ؟ استان فارس
مردادماه زمان مناسبی برای کاشت طالبی نمی باشد.
درود برشما من طالبی کاشتم و الان خیلی گل داده جقدر زمان میبره تا تبدیل به طالبی بشه؟ ازونجاییکه اینجا توی کانادا تقریبا ازین ماه سرما شروع میشه لطفا بگید اگر میشه بیرون باشن چکار باید بکنم که گلها به میوه تبدیل بشه؟ و دوم ایا میشه اونها رو به گلدون و داخل خونه منتقل کنم؟
از زمان گل دادن تا تبدیل به طالبی شدن حدود دوماه زمان میبرد ولی میتوانید به داخل گلدان ببرید (50 درصد احتمال خراب شدن دارد) ولی باید نور آفتاب را برای ادامه رشدش تامین کنید.
برای رشد طالبی نور خورشید مهم است یا نور پشت پنجره و مقدار ساعت استفاده گیاه از نور چند ساعت در روز است
برای رشد طالبی حتما نور آفتاب لازم است و نور پشت پنجره کافی نمی باشد .
مدت استفاده از نور برای طالبی 8 تا 10 ساعت در روز است.
سلام و درود بر شما ممنون برای اطلاعات مفیدتان... با کمک سایت خوبتان طالبی کاشتم تازه جوانه زده.
چون فرمودین که کدو تنبل هم مثل طالبی است سوال برام پیش اومد که اواخر اسفند کدو کاشتم و الان که حدود ۲ ماه از کاشتش میگذرد ، سه هفته است که غنچه کرده ولی غنچه ها باز نمیشه علتش چیه؟ ممنون
برای پیدا کردن مشکل باید توضیح بیشتری راجع به مقدار آفتاب و میزان آبدهی هم بفرمایید تا مشکل بهتر پیدا شوند
به طور کلی غنچه های کدو بعد از دو تا سه روز باز میشوند.
چن روز بعد گل دهی طالبی به بار میشینه
طالبی حدود 1 هفته بعد از گلدهی به بار مینشیند.
سلام وخدا قوت. طالبی کاشتم اما روی خود طالبی ی سوراخ هایی مثل اینکه ی حشره ای سوراخشون کرده باشه روش ایجاد شده لطفا راه حلشو بفرمایید
فکر کنم بیماری طالبی های شما مگس قرمز باشد
که در زمان گل دهی شروع به زاد ولد میکنند و طالبی ها را سوراخ میکنند و باعث آفت میشوند طریقه از یسن بردن این سوسکهای قرمز هم به این صورت است
سه و یا چهار نوبت هر 6 روز یکبار با سم دیاز نون 60 درصد
با سلام و تشکر بابت توضیحات خوبتون
من طالبی هامو از طریق نشا کاشتم. چهار تا نشا بودن که یکیشون دو تا طالبی دادن. اونهای دیگه فقط گل نیدن.
از طرفی برگهاشون خیلی زرد شده و نمیدونم علتش چیه.
ممنون میشم منو راهنمایی کنیدِ
دلیل تبدیل نشدن گل به میوه در صیفی جات کمبود زنبور عسل و یا عدم وزش باد است که باید اگر در جایی هستید که این امکانات وجود ندارد با دست شروع به تکان دادن آرام بوته های خود کنید تا گرده افشانی دستی انجام شود.
سلام
در خانه بذر ملون کاشتم متاسفانه بعد دوهفته دیگه رشد نمیکند دلیلش چی میتونه باشه
آیا بذر ملون را در باغچه کاشتید و یا در گلدان کاشتید و اینکه چه مقدار نورآفتاب به بوته ملون شما میرسد آبیاری شما به چه صورت است ؟
سلام ببخشید میزان ابدهی باید چقدر باشد وهر چند روز یکبار؟
میزان آبیاری باید هر سه تا 3 4 روز یکبار برای طالبی انجام گیرد.
سلام خسته نباشید
(منطقه تربت جام) ۲۵ فروردین ۱/۵ هکتار تیل کاشتم بصورت زیرپلاستیکی و الان بعضیاشون تیل دارن ، چند روزه چندتا از بوته ها از ساقه و ریشه سیاه شدن و برگها پژمرده شدن (البته تو روستای کنار بوته میری آمده وخیلی خسارت زده )این میتونه ادامه همون بیماری باشه یا نه ؟ شما چه راه حلی توصیه میکنین ؟
ممنونم از جواب سریع شما عزیزان .
فکر میکنم بله این مشکل می تواند در ادامه آن باشد و باید حتما از قارچ کش استفاده کنید.
طالبی مثل هندوانه روی زمین رشت میکنه
چون من ویدیو دیدم روی چوب آویزان
کرده بود
طالبی را هم می توان روی زمین رشد داد و هم روی داربست البته بستگی به نوع طالبی هم دارد
باسلام و تشکر از مطالب آموزنده در سایت شما ، امروز یک خربزه بسیار شیرین به دست من رسید که طعم آن عالی بود ظاهرا در خراسان کشت میشود و به خربزه تیل مشهدی معروف است ظاهری شبیه به ملون و طالبی دارد خواستم بپرسم میتوانم از تخم آن به عنوان بذر استفاده کنم ؟
بله از تخم تیل مشهدی می توانید به عنوان بذر استفاده کنید ولی حتما 4 ساعت در قارچ کش قرار دهید تا بذر ها سالم بمانند