دسته بندی ها: آموزش باغبانی

فوت و فن کاشت یونجه

کاشت یونجه بسیار راحت است.یونجه (با نام علمی Medicago sativa) مهمترین علوفه در جهان است.

در زبان عربی، یونجه به معنی “پدر همه غذاها” است.

به دلیل سازگاری و کاربرد چندگانه، در بیش از 70 کشور کشت می­شود. از کاشت یونجه می­توان برای چرای اسب­ها، گوسفند، بزها، خوک­ها، مرغ­ها و گاوهای شیری استفاده کرد.

همچنین، می­توان آن را به صورت سیلو، کود سبز یا محصول پوششی مورد استفاده قرار داد.

انسان نیز می­تواند یونجه را مورد استفاده قرار دهد (جوانه­ ها نه بذر ­ها). یونجه حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین­های ضروری مانند K، E، D، B، A و غنی از مواد معدنی است.کاشت یونجه بسیار سود آور است.

خواص دارویی کاشت یونجه

پیشنهاد شده که یونجه دارای خواص دارویی بسیاری برای انسان بوده و به انسان در برابر آرتروز، عفونت­های دستگاه ادراری، نارسایی کلیه، مثانه و پروستات کمک می­کند. همچنین، برای کاهش کلسترول به عنوان مکمل غذایی استفاده می­شود.

یونجه می­تواند به عنوان قرص یا کپسول مصرف شود. FDA توصیه کرده که کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی باید از جوانه­های خام یونجه استفاده کنند. بسیاری از مردم قرص یونجه و کپسول را به عنوان مکمل غذایی مصرف می­کنند.

برخی از محققان معتقدند که یونجه مهمترین محصول جهان است، اما یونجه تولید شده همانند گندم و جو به طور مستقیم توسط انسان مصرف نمی­شود.

اگر کاشت یونجه وجود نداشته باشد، صنعت گوشت و لبنیات متفاوت خواهد بود و به احتمال زیاد کمتر خواهد شد.

گیاه یونجه، گیاه چند ساله با برگ­های سه برگچه­ای و با گل آبی تا بنفش است. این گیاه متعلق به تیره Fabaceae (تیره نخود و لوبیا) است. یونجه مهمترین علوفه در جهان است. گیاه یونجه منبع طبیعی نیتروژن است، زیرا میزبان باکتری­های همزیست خاکی در گره­های ریشه می­باشد که نیتروژن هوا را به خاک منتقل می­کند. بنابراین، نتیروژن برای سایر گیاهان نیز در دسترس است.

گیاه یونجه سازگاری بالایی با شرایط آب و هوایی مختلف دارد. یونجه تحمل بالایی را نسبت به خشکی نشان می­دهد. این امر می­تواند به دلیل سیستم ریشه آن باشد که تا عمق 30-15 فوت (4.5 تا 5 متر) نفوذ کرده و مواد غذایی و آب مورد نیاز خود را بدست می­آورد. میانگین طول ریشه 5-4 فوت (1.5-1.2 متر) است. قسمت بالای گیاه نسبت به سیستم ریشه کوتاه­تر است. ارتفاع گیاه از 2 تا 4 فوت (60 تا 120 سانتیمتر) است. گیاه یونجه در خاک­های دارای زهکشی خوب رشد مناسبی دارد، زیرا خاک­های مرطوب باعث توسعه بیماری­های مختلف می­شوند.

چرخه زندگی یونجه

در چند کلمه، یونجه می­تواند در پاییز یا بهار کاشته شود. فرض کنید بذرها را در فصل بهار سال اول بکاریم. اگر همه چیز به درستی پیش رود، 65-60 روز دیگر اولین برداشت صورت خواهد گرفت. 45-35 روز بعد، ما می­توانیم برداشت دوم را انجام دهیم و به طور کلی هر 45-35 روز می­توانیم یونجه را تا اواخر پاییز سال 1 (پایان ماه اکتبر – نوامبر) برداشت کنیم. در این زمان، گیاه خود را برای زمستان آماده می­کند. به طور معمول، برداشت آن تا بهار بعدی متوقف می­شود (سال دوم). اگر ما از گیاه مراقبت کنیم، در طول دوره بهار و اواخر پاییز سال دوم نیز می­توانیم هر 45-35 روز یکبار نیز برداشت کنیم. همین امر در مورد سال­های 3 و 4 نیز صادق است. اکثر کشاورزان پس از سال چهارم کشت یونجه متوقف می­کنند، زیرا عملکرد آن به طور قابل توجهی کاهش می­یابد (ممکن است هر سال 15 درصد کاهش یابد). با این حال، در مواردی گزارش شده که در آن گیاهان یونجه پس از 7-6 سال یا حتی بیشتر نیز به تولید محصول خود ادامه می­دهند. بیشتر کشاورزان در اواخر سال چهارم محصول را حذف کرده و غلات را کشت می­کنند.

بیش از 200 نوع یونجه شناخته شده وجود دارد، اما تنها 8-6 مورد از آن در سطح تجاری استفاده می­شود. به طور کلی، گونه­ های مختلف یونجه در مناطق مختلف رشد می­کنند. ما بایستی مشخص کنیم که کدام نوع در منطقه ما بیشتر مورد استفاده قرار می­گیرد. اگرچه گیاه یونجه سازگاری بالایی نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی دارد، اما قبل از تصمیم­گیری بایستی بررسی کنیم که کدام مورد تنوع خوبی در منطقه ما دارد.

آماده­ سازی کشت یونجه در طول تابستان سال قبل انجام می­شود. اکثر کشاورزان از طریق تست pH خاک در نزدیک 5/6 فعالیت خود را آغاز می­کنند. بسیاری از کشاورزان مقدار 4-3 تن در هکتار آهک را به خاک اضافه می­کنند. اعتقاد بر این است که آهک باعث افزایش فعالیت باکتری ریزوبیوم شده و سیستم تهویه خاک را بهبود می­بخشد. همچنین، برخی از کشاورزان 3-2 تن در هکتار کود اضافه کرده و قبل از کشت شخم عمیق می­زنند (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 47/2 جریب = 10000 متر مربع است). قبل از اعمال هر نوع کود یا روش­های خاک­ورزی، بایستی از خاک آزمایش انجام شود. به طورکلی، هنگام رشد یونجه، آخرین خاک­ورزی روز قبل از کاشت صورت می­گیرد.

اگرچه یونجه گیاهی سازگار بوده و سال­ها محصول خوبی را تولید می­کند، اما می­تواند به شدت تحت تاثیر علف­های هرز قرار گیرد. علف­های هرز با گیاه یونجه بر سر آب و مواد مغذی رقابت می­کنند و باعث می­شوند که گیاهان نازک و ناکارآمد باشند. ما ممکن است مجبور شویم اطلاعاتی را از کشاورزان محلی و یا متخصصان کشاورزی در مورد علف­های هرز جمع­آوری کنیم. سپس با بایستی بر اساس چارچوب قانون محلی و پیشنهاد متخصصان، سیاستی را در قبال علف­های هرز برنامه­ریزی کنیم. برخی مواد شیمیایی به طور گسترده در برخی از کشورها استفاده شده و در برخی کشورهای دیگر به شدت ممنوع هستند.

نحوه کشت بذر یونجه ، مقدار کشت بذر یونجه و تعداد گیاهان در هر هکتار

بذر یونجه را می­توان در پاییز یا بهار کشت کرد. رایج­ترین آن کشت در بهار است. به طور متوسط، حدود (40-20 کیلوگرم) در هکتار بذر خام یا 36-17 Ibs در هر هکتار کشت می­شود (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 247 جریب = 10000 متر مربع است). در ایالات متحده، در سطح گسترده، بذرهای یونجه از طریق ماشین­های کاشت با کیفیت بالا استفاده می­کنند. در این مورد، آن­ها از 15 Ibs بذر در هکتار استفاده می­کنند. هنگام استفاده از این ماشین­ها، اضافه کردن بیش از 15 Ibs بذر در هکتار تعداد کل گیاهان بالغ سالم را افزایش داده و به همین ترتیب عملکرد کل را افزایش می­دهد.

اگر بذرهای خریداری شده خام نباشند، بایستی از تامین کننده خود مقدار دقیق بذر در هر هکتار را بپرسید، زیرا ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد. اطمینان حاصل کنید که بذر ها دارای کیفیت بالا بوده و عاری از علف هرز هستند، زیرا در غیر این صورت گیاهان شما به علت رقابت با علف­های هرز ضعیف می­شوند.

بذر یونجه به صورت ردیفی با استفاده از دستگاه­های کاشت که به تراکتور متصل می­شوند، کشت می­گردند. عمق کاشت حدود 4/1 اینچ (6/0 سانتیمتر) است. فاصله بین ردیف معمولا 8 اینچ (20 سانتیمتر) یا کمتر است. حدود یک هفته پس از کاشت، اولین جوانه ­ها را مشاهده خواهید کرد. حدود دو هفته پس از کاشت، می­تواند حداقل 28 گیاه جدید را در هر فوت مربع مشاهده کنید. اگر تعداد گیاهچه در هر فوت مربع 8-10 عدد باشد، ممکن است مجبور شوید که زمین را شخم زده و مجددا کشت کنید. بسیاری از کشاورزان کود فسفر را نیز به دستگاه کاشت یونجه اضافه می­کنند، زیرا هر گونه کمبود فسفر از رشد ریشه یوجه جلوگیری می­کند. به طور کلی، با رشد محصول تعداد گیاهچه­های یونجه در هر هکتار کاهش می­یابد. در طول سال اول، به طور معمول 25 گیاه در هر فوت مربع یا 269 گیاه در هر متر مربع وجود خواهد داشت. با این حال، در پایان سال سوم، به طور معمول 10 گیاه در فوت مربع یا 107 گیاه در هر متر مربع وجود خواهد داشت.

کوددهی یونجه

یونجه به دلیل ارتباط همزیستی با باکتری­های ریزوبیوم نیتروژن مورد نیاز خود را تامین می­کند. میانگین تثبیت سالانه نیتروژن در هر هکتار یونجه حدود 1100 Ibs (500 کیلوگرم) است (به یاد داشته باشید که 1 تن = 1000 کیلوگرم = 2200 Ibs و 1 هکتار = 247 جریب = 10000 متر مربع). در نتیجه، در اکثر موارد کمبود نیترات وجود نخواهد داشت. با این حال، گیاهان یونجه معمولا از کمبود فسفر رنج می­برند. شایع­ترین علامت کمبود فسفر، ریشه­های کم توسعه یافته و برگ­های سبز – آبی است. بسیاری از کشاورزان در طول کاشت فسفر را به زمین اضافه می­کنند، در حالی که دیگران ترجیح می­دهند که 350 Ibs (160 کیلوگرم) P2O5 را در هر هکتار اضافه نمایند که اغلب در پایان زمستان (ژانویه – فوریه) است. بسیاری از کشاورزان نیز قبل از کاشت و بعد از هر 3-2 برداشت در سال­های دو و سوم کود را به خاک اضافه می­کنند.

با این حال، این موارد تنها برخی از الگوهای رایج هستند که نباید بدون انجام تحقیق صورت گیرند. هر مزرعه متفاوت بوده و نیازهای مختلفی را دارد. بهتر است که هر سال یکبار خاک آزمایش شود و پس از مشورت با متخصصان اقدامات لازم صورت گیرد.

شما می­توانید این مقاله را با روش­های مختلف کوددهی یونجه کامل کنید.

بذر یونجه همدانی

یونجه همدانی مناسب برای رشد و نمو در مناطق سردسیر است. ارتفاع آن بیش از سایر ارقام سردسیری و نیمه گرمسیری است. یونجه همدانی نسبت به یونجه رنجر برای کشت در مناطق سرد سیر مزایای بیشتری دارد . یونجه همدانی رشد نسبی داشته و سالیانه بیش از 5-4 چین بیشتر تولید نمی نماید .

یونجه همدانی دارای ساقه های بلند خشبی با شاخ و برگ نسبتاً کم و ارتفاع ساقه آن به 90 تا 100 سانتی متر می رسد. برگ های آن کوچک، نازک و باریک تر از سایر یونجه هاست.  یونجه همدانی به آب نیاز فراوانی دارد . هر 10-8 روز بایستی آبیاری شود . حداکثر عملکرد این رقم در زمان ظاهر شدن حدود گل ها است .این رقم در ارتفاعات زیاد بخوبی رشد می کند. رنگ گل یونجه همدانی به رنگ بنفش می باشد.

اقلیم مناسب یونجه همدانی:  سرد سیری

ارتفاع یونجه همدانی: 90-100 سانتی متر

تعداد چین یونجه همدانی: 3-5

اندازه برگ ها یونجه همدانی: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه همدانی: متراکم

برای خرید بذر یونجه همدانی کلیک کنید.

بذر یونجه نیک شهری

یونجه نیک شهری از بهترین یونجه های مناطق گرمسیری ایران است که علاوه بردارا بودن پتانسیل تولید بالا به لخاط قابلیت چین برداری زیاد با متوسط 18 چین در سال ، مقاومت زیادی نسبت به گرما داشته واز نظر درصد برگ نسبت به ساقه و درصد پروتئین نیز از محصولات برتر است

یونجه نیک شهری تا دمای حدود 50 درجه سانتی گراد را بخوبی تحمل می کند ولی در سرمای 50- سانتی گراد از بین می رود. یونجه نیک شهری نیاز آبی و غذایی بالایی دارد و در شرایط خوب زراعی تا 20 تن علوفه خشک نیز می توان تولید کرد.

اقلیم مناسب یونجه نیک شهری: گرم و مرطوب

ارتفاع یونجه نیک شهری: 100-120سانتی متر

تعداد چین یونجه نیک شهری: 10-12چین

اندازه برگ های یونجه نیک شهری: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه نیک شهری: متراکم

برای خرید بذر یونجه نیک شهری کلیک کنید.

بذر یونجه مائوپا

یونجه مائوپا از یونجه های کشور آمریکا نشات میگیرد. یونجه مائوپا از تلاقی بین یونجه های آمریکایی و آفریقایی به وجود آمده است و در حقیقت از یونجه ای به نام آفریکن African حاصل شده است. مناسب برای کشت در مناطق گرم و خشک است ارتفاع ساقه های آن به 70 سانتی متر میرسد یونجه مائوپا در برابر گرما و خشکی بسیار مقاوم است. تعداد برگ های آن نسبتاً زیاد و پر محصول است. ولی در برابر سرما حساس و ضعیف است. یونجه مائوپا برای مناطق گرم کشور مناسب است. منشأ آن آمریکاست.یونجه مائوپا  محصولی 7 چین است. اندازه برگ های آن درشت و پهن است.

اقلیم مناسب یونجه مائوپا: گرم و خشک

ارتفاع یونجه مائوپا:60-70 سانتی متر

تعداد چین یونجه مائوپا: 7-6 چین

اندازه برگ های یونجه مائوپا: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه مائوپا: متراکم

برای خرید بذر یونجه مائوپا کلیک کنید.

بذر یونجه قره یونجه

قره یونجه بیشتر در استان های آذربایجان غربی و شرقی میروید. در برابر سرما متحمل است و برای کشت به صورت یونجه یکساله و حتی دیم در مناطق سرد، مناسب است. گونه های مختلفی از قره یونجه وجود دارد که می توان به اردوباد، بافتان و خواجه اشاره کرد. قره یونجه در برابر شوری و سرما مقاومت بسیار بالایی دارد. ارتفاع ساقه های آن در حدود 75 سانتی متر  است و حدود 10 الی 11 گره درطول ساقه اصلی وجود دارد. شکل برگچه ها از نوع قلب وارونه یا اObaordate بوده و پیچش غلاف های این رقم از نوع چپ گرد است.

اقلیم مناسب قره یونجه: سردسیری و دیم

ارتفاع یونجه قره یونجه: 70-80 سانتی متر

تعداد چین قره یونجه: 5-6

اندازه برگ ها قره یونجه: متوسط – کوچک

تراکم ساقه و برگ قره یونجه: متراکم

برای خرید بذر یونجه قره یونجه کلیک کنید.

بذر یونجه رنجر

یونجه رنجر یکی از بهترین بذرهای دنیا شناخته شده است و مرکز اصلی آن کشور آمریکا است.  از ویژگی های این یونجه میتوان به رشد سریع ،پایه بلند و 7 چین بودن آن اشاره کرد.یونجه رنجر بیشتر از 10 سال در زمین عمر میکند ودر مزارع آبی و دیمی قابل کشت است. یونجه رنجر  در مقابل سرما مقاومت زیادی از خود نشان می دهد. و بسیار شبیه به یونجه همدانی است. ارتفاع یونجه رنجر از همدانی نیز کمتر می باشد.

شرایط آب و هوایی یونجه رنجر: معتدل – سرد سیر

ارتفاع یونجه رنجر: 70-80 سانتی متر

تعداد چین یونجه رنجر: 5-7

اندازه برگ های یونجه رنجر: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه رنجر: متراکم

برای خرید بذر یونجه رنجر کلیک کنید.

یونجه رنجر

بذر یونجه بمی

یونجه بمی از جمله گیاهان علوفه ای است که می تواند در شرایط کمبود اب ، علوفه ای با کیفیت بالا توولید کند. یونجه بمی  برای کاشت در مناطق گرمسیری مناسب است.یونجه بمی در برابر گرما و خشکی بیشتر از یونجه یزدی مقاومت نشان میدهد. دانه های یونجه بمی از یونجه یزدی بزرگتر است بلندای متوسطی درحدود 65-60 سانتی متر  داشته و برگ های به نسبت بزرگی دارد. این رقم نیز سالیانه می تواند تا بیش از 10 چین تولید کند. این رقم نیز مانند رقم یزدی به یونجه هفت چین معروف است
اقلیم مناسب یونجه بمی: گرمسیری

ارتفاع یونجه بمی: 60-65 سانتی متر

تعداد چین یونجه بمی: 10-8

اندازه برگ ها یونجه بمی: بزرگ

تراکم ساقه و برگ یونجه بمی: متراکم

برای خرید بذر یونجه بمی کلیک کنید.

بذر یونجه بغدادی

یونجه بغدادی برای اولین بار از کشور عراق وارد ایران شد. یونجه بغدادی مخصوص مناطق گرمسیری است و در نواحی جنوبی ایران وبه ویژه در استان خوزستان کشت می شود . در شرایط گرمای سوزان بدون رکود در سرتاسر سال رشد می کند . یونجه بغدادی ارتفاع بلندی داشته که بیش از 1 متر نیز می رسد بطور متوسط سالیانه 10 چین تولید می نمایند .

ازدیگر ویژگی های بارز این یونجه، مقاومت بالای آن در برابر شوری و نیاز آبی بیسار ان است. برگ های آن بزرگ بوده و پوشیده از کرک و نیاز آبی آن بالاست

اقلیم مناسب یونجه بغدادی: گرمسیری با رطوبت بالا

ارتفاع یونجه بغدادی: 90-100 سانتی متر

تعداد چین یونجه بغدادی: 10-12 چین

اندازه برگ ها یونجه بغدادی: درشت و پهن

تراکم ساقه و برگ یونجه بغدادی: متراکم

برای خرید بذر یونجه بغدادی کلیک کنید.

یونجه اصفهانی

بذر یونجه اصفهانی (رهنانی)

ونجه اصفهانی مخصوص مناطق معتدل و نیمه معتدل است و در استان اصفهان بالاترین درصد کشت را به خود اختصاص داده است. ارتفاع ساقه های آن به 70 سانتی متر میرسد.یونجه اصفهانی محصولی 7 چین است.اندازه برگ های آن متوسط است
اقلیم مناسب یونجه اصفهانی: معتدل

ارتفاع یونجه اصفهانی: 60-70 سانتی متر

تعداد چین یونجه اصفهانی: 6-7

اندازه برگ های یونجه اصفهانی: متوسط

تراکم ساقه و برگ یونجه اصفهانی: متراکم

برای خرید بذر یونجه اصفهانی (رهنانی) کلیک کنید.

چگونگی آبیاری یونجه

اگرچه یونجه گیاه متحمل به خشکی است اما برای تولید بالا به مدت 4 سال به رطوبت نیاز دارد. بطورکلی، رطوب خاک نباید کمتر از 50 درصد باشد. در طول دوره تولید، کشاورزان خاک را از طریق باران­های مصنوعی، محورهای مرکزی، خطی و غوطه ­وری کنترل شده، آبیاری می­کنند. بطورکلی، 10-3 روز قبل از برداشت آبیاری متوقف می­شود. یونجه یک گیاه ریشه ­دار عمیق است. از این رو، می­تواند دوره­ های بین آبیاری­ها طولانی باشد. با این حال، بیشتر گیاهان یونجه پس از 45 روز خشکی در تابستان از بین می­روند. اگرچه هیچ یک از سیستم­های آبیاری نمی­توانند یکنواختی مطلق را تضمین کنند، اما باید در نظر گرفت که عرضه بیش از حد آب در یک بخش از زمین ممکن است پتانسیل بیماری را افزایش داده و موجب زهکشی در زیر سطح ریشه شود.

برای مطالعه مقاله آبیاری یونجه کلیک کنید.

یافته­ ها نشان می­دهد که آبیاری گیاهان یونجه به آب­های شور و یا آب­های با کیفیت پایین باعث کاهش تولید می­شود. با این حال، اگر شما قصد آبیاری گیاهان خود توسط این منابع را دارید، باید با متخصصان محلی خود مشورت کنید.

برداشت یونجه معمولا قبل از گلدهی اتفاق می­افتد. بسیاری از کشاورزان با تجربه ادعا می­کنند که این امکان وجود دارد هرگز شکوفه­ های یونجه از طریق خاک­ ورزی حذف نشود. بهترین زمان برای برداشت یونجه صبح است. اگر بخواهیم بذرها را جمع­ آوری کنیم، بهترین دوره ماه­ های ژوئن و جولای سال سوم است. در این مورد، ما هرروز برداشت نمی­کنیم. ما اجازه می­دهیم که شکوفه های گل ظاهر شده و بذر تولید کنند. البته، در این مورد، ما به فعالیت گرده ­افشان­ها (زنبور عسل) نیاز داریم.

برای برداشت یونجه ماشین­ آلات مختلفی وجود دارد. به عنوان یک قاعده کلی، ماشین برداشت بایستی یونجه را از ارتفاع حداقل برش دهد. شایع­ترین تکنیک برداشت یونجه این است که توسط دستگاه گیاه را برش داده و آن­ها را در زمین خشک کنید. در این مورد، باران غیر منتظره گیاه را خرد کرده و کیفیت تولید را کاهش می­دهد. پس از آن، با استفاده از ماشین دیگر دو ردیف برداشت به یک ردیف تبدیل می­شود. پس از اطمینان از خشک شدن گیاه، با استفاده از تراکتور گیاهان خشک شده در بسته­ های  100 تا 2800 Ibs بسته­ بندی می­شوند (50 تا 1300 کیلوگرم).

میانگین عملکرد کل 35-20 تن در هکتار (یا 14-8 تن در جریب) در سال می­باشد (توزیع شده در 6-5 چین). بالاترین عملکرد می­­تواند بیش از 40 تن در هکتار یا 16 تن در جریب در سال باشد.

اکثر کشاورزان پس از سال چهارم کشت آن را متوقف می­کنند، زیرا عملکرد به طور قابل توجهی کاهش می­یابد (ممکن است هر سال 15 درصد کاهش یابد). همانطور که در بسیاری از گیاهان رخ می­دهد، یونجه نیز تحت تاثیر پدیده خودسمیت قرار می­گیرد. این بدان معنی است که گیاهان یونجه تولید سموم می­کنند که از رشد آن ممانعت می­کند. در نتیجه، پس از برداشت یونجه در سال چهام، بیشتر کشاورزان با شخم عمیق آن را از بین برده و گندم، ذرت یا جو کشت می­کنند. پس از برداشت گندم، ذرت یا جو کشت شده و دانه یونجه دوباره به مدت 4 سال کشت می­کنند. این تناوب کشت برای یونجه و گندم/جو/ذرت مناسب است. از سوی دیگر، غلات سبب کاهش علف ­های هرز شده و زمینه را برای کشت یونجه فراهم می­کنند. مطالعات نشان می­دهد که کشت ذرت پس از یونجه باعث افزایش 10 درصدی تولید آن می­شود.

نام علمی یونجه چیست؟

Medicago sativa

آیا مردم می­توانند یونجه را بخورند؟

بله انسان می­تواند یونجه را بخورد که منبع عالی از ویتامین­ها، پروتئین­ها، مواد معدنی و غیره است. اگر شما به کشورهای آسیایی خاص سفر کرده باشید، احتمالا یونجه­ ها را در سالاد، ساندویچ­ها، سوپ­ها و دیگر غذاها خورده­اید. با این حال، بر خلاف سایر حبوبات (عدس و غیره)، انسان­ها برای خوردن بذرهای آب پز شده یونجه ایمن نیستند. FDA توصیه کرده که کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف باید از جوانه­ های خام یونجه استفاده کنند. بسیاری از مردم از قرص یونجه و کپسول­های آن به عنوان مکمل غذایی استفاده می­کنند.

آیا برای مصرف انسان می­توان یونجه را در گلدان و در خانه رشد داد و چقدر طول می­کشد؟

بله شما می­توانید، اما شما باید بذری را انتخاب کنید که با هیچ ماده شیمایی تیمار نشده باشد. شما باید به فروشنده بگویید به بذر ارگانیک برای تولید جهت مصرف انسان نیاز دارید. به طور متوسط، حدود 5 روز پس از کشت جوانه­ ها به خوبی رشد می­کنند.

چه مدت طول می­کشد تا یونجه در مزرعه رشد کند؟

حدود 12-8 روز پس از کاشت، اولین جوانه­ ها را خواهید دید. شما می­توانید اولین چین را در حدود 65-60 روز پس از کاشت برداشت کنید.

آیا می­توان جو یا گندم را همراه با یونجه کشت کرد؟

بله شما می­توانید، اما مدیریت (کاشت، آبیاری، برداشت و غیره) آن بسیار پیچیده است. البته، کشت مخلوط عملکرد بیشتری را برای کشاورزان فراهم می­کند.

آیا شما سئوالی در مورد یونجه دارید؟

لطفا سئوالات خود را در نظرات زیر مطرح کنید. ما در اسرع وقت پاسخ خواهیم داد.

برای خواندن مقاله عرق یونجه چیست کلیک کنید

برای خواندن مقاله علوفه هیدروپونیک چیست؟ کلیک کنید.

برای خواندن مقاله تولید علوفه به روش هیدروپونیک کلیک کنید.

برای خواندن مقاله تولید یونجه برای اسب کلیک کنید.

سوالات متداول یونجه:

  1. فواید یونجه چیست؟

    یونجه به کاهش کلسترول کمک می کند و همچنین ممکن است فوایدی برای کنترل قند خون و تسکین علائم یائسگی داشته باشد. مردم همچنین آن را به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین C و K، مس، فولات و منیزیم مصرف می کنند. یونجه نیز بسیار کم کالری است.

  2. آیا یونجه خوراکی است؟

    بیشتر قسمت های گیاه یونجه خوراکی است مانند برگها و شاخه های جوان. جوانه یونجه را می توان به غذاهای مختلف برای تزیین اضافه کرد و یا به جای سبزی سالاد از آن استفاده کرد.

  3. آیا یونجه باعث افزایش وزن می شود؟

    طبق بانک اطلاعاتی USDA Nutrient، یک فنجان جوانه یونجه فقط 8 کالری دارد اما 0.2 گرم چربی، 0.7 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم فیبر و 1.3 گرم پروتئین ارائه می دهد. فیبر محلول غنی از یونجه می تواند به کاهش کلسترول کمک کند و به وزن بدن کمک کند.

  4. عوارض جانبی یونجه چیست؟

    عوارض جانبی یونجه عبارتند از: حساسیت به آفتاب، کمبود سلول های قرمز، سلول های سفید و پلاکت در خون

  5. چه مدت طول می کشد تا گیاه یونجه رشد کند؟

    گیاهان حدود 40 روز طول می کشد تا بعد از برش قادر به رشد مجدد از تاج شوند.

  6. بهترین زمان سال برای کاشت یونجه چیست؟

    در سال هایی که بارندگی کافی دارد، اواخر تابستان یا پاییز به طور معمول بهترین زمان برای کاشت یونجه است. عملکرد حاصل از بذر اواخر تابستان به طور کلی بالاتر از عملکرد یونجه بذر بهاره در سال استقرار است

  7. آیا جوانه های یونجه به راحتی قابل پرورش هستند؟

    یونجه خیلی راحت در خانه جوانه می زند (یکی از ساده ترین و سریع ترین دانه های جوانه زدن است). با این حال، اطمینان حاصل کنید که ابتدا بذرها را به مدت 6 ساعت خیسانده اید. این کمک خواهد کرد که روند جوانه زدن بسیار آسان تر و سریعتر انجام شود!

  8. آیا یونجه به آب زیادی احتیاج دارد؟

    یونجه یک محصول پر مصرف آب است زیرا دارای یک فصل رشد طولانی، یک سیستم ریشه ای عمیق و یک توده گیاهی متراکم است. محدوده معمولاً مورد نیاز آب برای یونجه 18 تا 36 اینچ آب در هر فصل است. یونجه در برابر خشکسالی یا دوره های طولانی بدون آب بسیار در دسترس کاملاً تحمل می کند.

  9. آیا یونجه در خاک رسی رشد می کند؟

    یونجه به جای خاک های رسی و سنگین مرطوب، در خاک زهکشی شده به خوبی عمل می کند و به pH خوب خاک از 6.5 تا 7.0 نیاز دارد.

  10. بهترین کود برای یونجه چیست؟

    کود دادن یونجه با فسفر (P) و پتاسیم (K) می تواند باعث افزایش عملکرد و ماندگاری طولانی شود. P و K عناصر درشت مغذی هستند، به این معنی که گیاهان در مقایسه با بسیاری از مواد مغذی دیگر به مقادیر نسبتاً زیاد به آن ها نیاز دارند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

حمیدرضا انگورانی

نمایش دیدگاه ها

  • سلام بهترین زمان کاشت بذر یونجه وبهترین نوع بذر در شهرستان خرامه چه زمانی است از نظر آب وهوا تابستان تا 40 متناوب کم وزیاد می شه و زمستان خیلی سرد بشه 1-ممنون از راهنمایتون

    • شما باید از بذر های مناطقگرمسیری استفاده کنید که پیشنهاد ما بذر یونجه بمی و یا بذر یونجه نیکشهری است

  • مهندس درود ما باغ زیتون داریم و از آب چاه استفاده میکنییم اما چون درخت تاحالا به ما سودی نداده میخوام یونجه بهش اضاف کنم.و باتوجه به گرمسیر بودن منطقه میخواستم ببینم مقدار آب مورد نیاز یک هکتار یونجه چن لیتر حدودا...و زمان آبیاری هر روز هست یا هفتگی ممنون از همکاری شما

    • زمان آبیاری هر 5 روز یکبار باشد نتیجه خوب حاصل میشود و اینکه مقدار آب بستگی به طریقه آبیاری و استفاده از چه روش آبیاری است .

  • سلام تشکر از وقتی که صرف میکنید 5 هکتار در تهران میخوام ببرم زیر کشت یونجه چه بذری معرفی مبکنید اگر ابیاری بارانی نباشه غربالی باشه مشکلی است در هر هکتار چند تن کود بریزم

    • برای تهران بذر رنجر و یا همدانی می توانید استفاده کنید
      در هر هکتار بین 20 تا 30 تن کود پوسیده دامی می توانید استفاده کنید

  • از یونجه سال چندم میتوان بذر گرفت چند ماه باید ار کی تا چند ماه باید آبیاری کرد

    • یونجه ای که برای تولید بذر کشت می‌شود دو منظوره می‌باشد، بدین ترتیب که پس از برداشت بذور تا اواخر بهار سال بعد می‌توان از علوفه آن استفاده نمود. البته قبل از کشت گیاه باید تصمیم‌گیری شود که مزرعه برای تولید علوفه است و یا برای بذر‌گیری. اگر گیاه یونجه برای بذر گیری است، لازم نیست فشرده کاشته شود.

  • یک هکتار زمین با آبیاری بارانی در کرمانشاه قصد کاشت یونجهه را دارم بدلیل تاخیر در راه اندازی آبیاری به کشت بهاره نرسید . آیا کشت پاییزه را توصیه می کنید؟

  • سلام وقتتون بخیر یه ۵۰۰۰ متر زمین بادهفتگی ۲۰۰۰۰ لیتر در یکی روستاهای کرمان از توابع شهر زرند میشه بگید چه بذری بکارم با کدوم روش ابیاری خودم بارانی میخوام کار کنم .چه روشی رو بهم پیشنهاد میدید زمستون سردی داره منطقه ممنون میشم ۰۹۱۷۷۳۰۷۰۹۹

    • بذر یونجه رنجر و همدانی پیشنهاد میشود برای منطقه سرد سیر میزان بذر مصرفی یونجه دستی 60 کیلو و ماشین 40 کیلو است.

  • سلام درشهرستان روانسر استان کرمانشاه ازچه بذری باید استفاده نمود قبلا سردسیر بوده حالا باتغییرات آب وهوایی تقریبا معتدل است تابستان تادمای ۴۰تا۴۲درجه وزمستان تادمای حداکثرمنفی ۱۰درجه

  • سلام یونجه رو میشه بعد چه کشت هایی کاشت؟؟
    مثلا جای گشنیز میگن که یونجه مرغوبی نمیده!!
    لطفا راهنمایی کنید سپاس

  • براي چهار اسب كه از گشنگي دارن تلف ميشن در خوزستان يونجه تازه ميخوام كسي هست كمك كنه ممنون

  • سلام من میخواستم تو یزد یونچه بکارم.چه نوع یونجه ای باید کاشت و چه مقدار یونجه برای 100راس گوسفند نیاز هست که در زمین بکارم و مقدار زمین و آبیاری رو هم ممنون میشم بگین ممنون از راهتمایی تون

  • سلام وقتتون بخیر ببخشید میخواستم بدونم بذر نیک شهری در استان فارس شهرستان مرودشت جواب میده ،آب وهوا معتدل وگرم

  • سلام،برای کشت ۸ هکتار یونجه چه مقدار آب و بذر احتیاج هست؟به طور تقریبی روزانه چند لیتر آب لازم است؟

  • باسلام خدمت استاد عزیز من در روستای ده سرخ در نزدیکی صد کارده هستم از اب چاه استفاده میکنم مقدار کمی شور است از چه بذری استفاده کنم ممنون از شما

  • سلام
    بفرمایید هزینه تمام شده هر هکتار کشت یونجه رنجر با احتساب کود، بذر و آماده سازی حدودا چقدر هست؟
    برای زمینی به متراژ ۲۰ هکتاردر همدان

  • سلام اقای مهندس
    من دوباراقدام به کشت یونجه ازنوع همدانی کردم کشت پاییزه هردوباررشد خوبی نداشت محصول به مرور زمان خشک و کم پشت ترمیشدحالانمیدونم ازبذر یااززمین هرباربایک زمین لطفاراهنماییم کنیدبرای منطقه خراسان رضوی ازچه نوع بذری استفاده کنم وازکجاممنون

  • درود
    دوست عزیز من زمین رو لیزر کردم جهت کشت یونجه و بیشتر کشاورزان محلی بذر رنجر رو پیشنهاد میدن و محل کشت هم داراب استان فار می باشد ک دمای هوا در تابستان به ۴۵ درجه می رسه و زمستان سردترین شب به منفی ۴ که حداکثر یک خفته این سرما هست و متوسط زمستان ۶ ای ۱۰ درجه در شب می باشد پیشنهادتون چه بذری هست ممنون

  • با سلام
    بنده یک هکتار زمین دارم تو گلیداغ استان گلستان کشت پاییزه یونجه رو می‌خوام تست کنم واسه زمین،که قبل کاشت آفتابگردان (اوایل خرداد کشت میشه)برداشت کنم،
    میخواستم بدونم کشت پاییزه رو توچه تاریخی انجام بدم؟وقبل کشت آفتابگردان چندبار میتونم برداشت کنم؟وچه رقمی مناسب هست؟

    • فصل کاشت یونجه از برج 7 تا اواسط برج 12 است برای استان گلستان یونجه رنجر و یا همدانی میتوانید استفاده کنید .

  • در مناطق شمالی اطتان گلطتان خاک منطقه خنثی رو به قلیاست و از نظر شوری لب شور تا بسیار شور است با EC حدود ۴ الی ۱۰، آب و هوا معتدل و مرطوب البته تابستاتهای گرمی داره، بین رقم بمی و بغدادی و نیکشه ی به نظرتون کدام بهتره؟
    منظور از ۱۰ درصد گلدهی دقیقا چیه و چطور محاسبه میشه؟

    • یونجه Gea متعلق به خانواده Fabacecae است که یک گونه مدیترانه این محسوب می شود.یونجه Gea مقاوت خوبی به سرما دارد بنابراین جزو آن دسته از یونجه هایی است که برای کشت در تمام مناطق آب و هوایی مناسب می باشد.

      ویژگی های یونجه ایتالیایی GEA:
      ازدیگر ویژگی های بارز این یونجه، مقاومت بالای آن در برابر بیماری ها و خشکی است.

      یونجه Gea بعد از هر بار برداشت رشد مجدد و سریعی دارد همچنین بعد از زمستان رشد اولیه سریعی دارد. سیستم ریشه ای منحصر به فرد این یونجه مقاومت بسیار خوبی نسبت به خشکی و کم آبی در تابستان دارد.

      این یونجه حاوی مقادیر بالای پروتئین است و می تواند خاک زیر کاشت را به علت دارا بودن کلسیم و نیتروژن و فسفر اصلاح کند.

      یونجه Gea یک دوره خواب 7 روزه و مقاومت زمستانه دارد. و مناسب کاشت در خاک های قلیایی است.

      یونجه Gea پتانسیل بالایی دارد و علوفه با کیفیت بسیار خوب با نسبت بالای برگ و ساقه را تولید می کند. همچنین این محصول مناسب مناطق کم آب است و برای مصرف خوراکی و برداشت های متوالی توصیه می شود. در نتیجه انتظارات کشاورزان را نسبت به تولید بالا و حاصل شدن نتیجه مناسب نسبت به صرف هزینه و میزان آب مصرفی را به بهترین شکل ممکن برآرده می کند.

      اقلیم مناسب یونجه gea: سازگار با همه نوع آب و هوا و مناطق کم آب
      تعداد چین یونجه gea: شش تا هشت چین
      اندازه برگ ها یونجه gea: بالا
      پروتئین: بالا
      زمان گلدهی: متوسط
      رشد مجدد: 25 تا 28 روز بعد
      طول عمر: بالا
      میزان بذر لازم در هر هکتار: 40 تا 50 کیلوگرم در هکتار
      طریقه کاشت بذر یونجه ایتالیایی GEA:
      گیاه یونجه به دو صورت پاییزه و بهاره کاشت می شود.

      کاشت پاییزه یونجه ایتالیایی GEA:
      در شهریور ماه بسته به سرد سیر یا سرد معتدل بودن منطقه کاشت به ترتیب در اوایل یا اواسط ماه انجام می شود.

      کاشت بهاره یونجه ایتالیایی GEA:
      از نیمه دوم اردیبهشت ماه به بعد بسته به رفع سرما کاشت می شود.

      عمق کاشت بذر یونجه در خاک های مختلف متفاوت است .

      هرچه خاک رسی تر و سنگین تر باشد در عمق کمتر و هرچه خاک سبک تر و شنی تر باشد عمق کاشت بذر بیشتر خواهد شد.

      در موقع کاشت بذر باید توجه شود که بذرها به طور یکنواخت پخش گردد.

      همچنین فاصله کاشت و پاشیدن یونجه بسته به هدف تولید یونجه (علوفه ،تولید بذر) تفاوت میکند.

      میزان آب مورد نیاز یونجه تابع عوامل زیادی از جمله میزان تبخیر و تعرق ، حاصلخیزی خاک محل کشت گیاه ، گونه های مختلف یونجه و همینطور شرایط رشد گیاه می باشد.

      روش های آبیاری گیاه یونجه می تواند شامل : غرقابی ، ردیفی یا نشتی ، بارانی و زیر زمینی باشد.

      زمان برداشت یونجه ایتالیایی GEA:
      در مورد زمان برداشت یونجه می بایست دقت نمود و زمان مناسب را تشخصی داد چرا که برداشت دیر هنگام تاثیر نامطلوبی بر کیفیت یونجه دارد.

      حتی برداشت زود هنگام نیز تاثیری نامطلوب بر کمیت و کیفیت و افزایش عمر محصول خواهد داشت.

      گیاه یونجه طی چند نوبت ممکن است برداشت گردد که به آنها چین می گویند.

      زمان چین اول زمانی است که 50تا 75 درصد مزرعه به گل نشسته باشد.

      در چین های بعدی این عدد کمتر می گردد و زمانی که 10 درصد مزرعه به گل نشسته باشد زمان برداشت است.

      در زمان برداشت یونجه بهتر است دقت شود که برداشت از 10 سانتی متری خاک انجام گیرد در غیر اینصورت به اندام های گیاه که مسئول تولید ریشه و ساقه و برگ برای چین بعدی هستند آسیب وارد میگردد. (نقطه ترمیم یا دترمیناسیون)

  • درود بر مهندس انگورانی عزیز
    در خوزستان و بخصوص منطقه شوشتر ک هوای بسیار گرم و حتی داغ دارد، بیشتر بذر بغدادی رواج دارد.
    حال باتوجه به مقاله پر بار جنابعالی احساس میکنم بذر نیک شهری عملکرد بهتری دارد
    نظر شما چیه؟

    • بذر یونجه بغدادی بیشتر برای آب شور استفاده میگرد بهتر است از بذر نیک شهری استفاده شود .

  • در جواب آقای آرش:
    نیاز به اتاق برای محافظت از موتور دیزل نیست
    شما میتوانید یک قفس تعبیه کنید
    با مقداری آرماتور قوی و توری سرند

  • سلام
    من در شهرستان های رشت مزرعه درخت پائولونیا دارم.
    میخواهم بین درخت ها را یونجه کشت کنم منتها علف هرز زیاد دارم .
    شما پیشنهاد می کنید در رشت با توجه به رطوبت بالا و وجود علف هرز اقدام به این کار کنم؟

    • من فکر نمیکنم با توجه به این مقدار علف هرز یونجه بازدهی مثبت داشته باشد.

  • سلام برای استان فارس . منطقه ای با بازه دمایی بین-۶ درجه سانتیگراد تا ۴۰ درجه چ بذری مناسبه

  • من زمینم تا امسال یونجه بوده امسال شخم زدم بهش کود دامی اضافه کردم کاملا امادست ،به نظرتون واسه یونجه ی دوباره خوبه یا امسالو گندم بکارم بعد سال بعد یونجه بکارم

    • بهتر است بعد از چند سال یونجه کاشتن امسال گندم بکارید و بعد مجدد یونجه بکارید

  • سلام.ببخشید برای منطقه طرقبه(مشهد) از چه بذر یونجه ای میتوان استفاده کرد؟
    میتوان گوسفندان رو در زمینی که یونجه کشت شده آزاد گذاشت تا یونجه بخورند و دیگر نیاز به برداشت نباشد؟

  • با سلام.بنده از خوستان هستم.و مقدار دو هکتار یونجه امریکایی کشت کردم‌.والان ده روز گذشته و تقریبا به خوبی سبز سده .به جز دو کرت یا تخته که اشتباها بذر پاشی نشده بود .من هم اطلاعی نداشتم و ان رو ابیاری کردم.و الان اون دو تا سبز نشدن و وسط زمین هستند و امکان شخمزدنبا تراکتور رو هم ندارم.بنطر شما باید چکار کنم.ممنون میشم توضیح بدید چون واقعا با خرج سرسام اوری وه کردم واقعا تحت فشار اگه میسه راهکاری جلوی من قرار بدبد....منون

    • متاسفانه کاری نمیتوانید انجام دهید میتوانید در قصل پاییز دو باره اون دو کرت را بذر بپاشید .

  • سلام و خسته نباشید بابت مطالب خوب و بدربخورتون من دو هکتار زمین دارم میخام یونجه بکارم با آبیاری بارانی منطقه هم آذربایجان شرقی هست زیاد هم.منطقه سردسیری نیست به ندرت برف میاد چه بذری بکارم که بازدهی خوب داشته باشه لازمه خاک هم بدم آزمایش یا نمیخاد
    ممنون میشم راهنمایی کنین

    • یونجه رنجرو یا همدانی خوب است برای کاشت دو ماه قبل از کاشت باید زمین شخم زده شود و کود حیوانی داده شود و بعد کاشته شود .

  • سلام خسته نباشید خدا خیرتون بده . ممکنه راهنمایی بفرمایید برای دشت گرگان امکان کشت یونجه هست یا نه و چه بذری ممکنه بهتر باشه و برای جلوگیری از قارچ زدگی و علف هرز و شوری کم آبو خاک چه پیشنهادی دارید ؟

    • بله امکان کاشت بذر یونجه در دشت گرگان امکان پذیر است نوع یونجه مصرفی برای آب شور یونجه بغدادی است .

  • سلام بنده در استان گلستان دوهکتار باغ انار دارم ایا بین درختها میتوانم یونجه بکارم باغم هم سال اول کاشت انار میباشد

    • این کار به شما توصیه داده نمیشود چون محصول یونجه خوبی به شما داده نمیشود و ممکن است به محصول انار شما نیز آسیب وارد شود .

  • درود.من میخوام درفضای باغچه ای به مساحت سی متر مربع یونجه بکارم برای مصرف مرغ..آب وهوای منطقه ما معتدله..چه بذری رو پیشنهاد میدید واینکه آیا الان در اوایل فصل زمستان امکان کشت وجود دارد؟

    • برای منطقه معتدل یونجه نیک شهری و یا بمی میتوانید استفاده کنید فصل کاشت بذر یونجه از اواسط برج 7 تا اواسط برج 12 است .

  • سلام وقتتون بخیر
    من زمینی دارم در شهر کنگان،منطقه گرم و خشک ، با خاک رسی ماسه ای ، آب زمینم شور هست،آب کافی دارم ، برای این زمین با این مشخصات باید چقدر کود استفاده کنم در هر هکتار،نوع کاشت و آبیاری چطور باشه،اگر از بذر بغدادی استفاده کنم آب شور تاثیری روش نداره ؟ چون تو مقاله تون نوشته بودین برای رشد بذر بخاطر شوری مناسب نیست و جلوگیری میکنه از رشد بخاطر نمک آب ،
    چند روز یکبار باید آب بدم؟
    چه فصلی مناسب کاشت هست،اگه الان بکارم در ماه دی ماه خوبه؟
    زمینم فقط گاو آهن خورده ، و پارسال پیاز کاشته بودم و سبزی در این خاک با این آب شور(اما رشد قابل توجهی که سود مناسب داشته باشه نداشت)
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

    • برای آب شور یونجه بغدادی مناسب است فصل کاشت از برج 7 تا اواسط برج 12 است
      آب مورد نیاز یونجه بستگی به عوامل مختلفی مانند میزان تبخیر و تعرق، ارقام مختلف یونجه، حاصلخیزی خاک، قابل دسترس بودن آب و اثرات متقابل این عوامل عمده دارد. برای کاشت باید از دو ماه قبل زمین شخم زده شود و کود حیوانی ریخته شود .

  • سلام من ساکن رشت هستم میخواستم تو زمین 500متری دستی یونجه بکارم به نظرتون شدنی هست این کار؟؟

  • باسلام خدمت ادمین عزیز،جناب بنده زمینی به مساحت 1 هکتارو میخوام یونجه بکارم،سوال بنده اینه اولا ابیاری بارانی بعد از رشد بذر باعث خوابیدن و یا پوسیدن و مشکلات این قبیل نمیشه ایا؟دومین سوالم اینه اگر بجای جوی اب از لوله استفاده کنم تو ابیاری زمینی به نظرتون نسبت به حجم اب پای بذر که تلفاتی نخواهد داشت،رشد گیاه نسبت به ابیاری بارانی بهتز و سریعتر نمیشه؟

  • با سلام خدمت آقای انگورانی
    چند سوال داشتم.
    1.برای کشت یونجه در استان خراسان جنوبی چه نوع بذری مناسب می باشد؟(اقلیم خشک وبیابانی)
    2 آیا محلول ای ام رشد یونجه رو دوچندان می کند و عملکرد در هکتار رو افزایش می دهد؟(اگر کود یا محلول قوی دارید معرفی کنید.
    3. در پاییز امسال غلات کشت کردیم ،که بعد از خاک آب و چند سری نم آب ،از تراکم خوبی برخوردار شد.ولی ماه آذرهمزمان با پی آب کود اوره هم دادیم که بعد از یه هفته تجمع نمک را در سطح خاک مشاهده کردیم که مجددا آبشویی رو در دستور کار قراردادیم ولی چندی نگذشت که مجددا همین اتفاق افتاد وگندم ها یی که کود داده بودیم شروع به پژمرده شدن وخشک شدن کردند،البته ناگفته نماند دما این اواخر خیلی پایین بود.(آب منطقه شور 5-9 دسیزیمنس بر متر)حالا به نظر شما دلیل این اتفاق چیست وآیا راه کار دارد ؟
    ممنون میشم به این سوالات جواب بدید.
    باتشکر

    • برای آب شور از یونجه بغدادی میتوانید استفاده کنید فصل کاشت یونجه از برج 7 تا اواسط برج 12 است میزان بذر مصرفی هر هکتار دستی 60 کیلو و ماشین 40 کیلو میزان برداشت بذر هر هکتار 3 تا 5 تن است .

  • سلام.واسه کاشت یونجه تومناطق گرمسیری نیازبه کود دامی هست؟یاهمون کود ریشه کفایت میکنه.باسپاس

  • سلام.واسه کاشت یونجه تومناطق گرمسیری نیازبه کود دامی هست؟یاهمون کود ریشه کفایت میکنه.بخاطر علف هرز نمیخوام ازکود دامی استفاده کنم.چه موقع بکارم خوبه

  • باعرض درودبرشما
    خواستم بپرسم برای کاشت یونجه درمناطق «امامزاده هاشمه گیلان»ازچه رقمی کشت کنیم که بیشترین برداشت راداشته باشیم ودرچه زمانی کشت نمائیم؟
    باتشکر

    • کشت بهاره برای یونجه بهترین است اگر منطقه شما سردسیر است از یونجه رنجر استفاده نمایید.

  • با سلام
    من میخاستم در شهرستان لامرد فارس که آب و هوای گرم و خشک دارد و دمای هوا گاهی به بالای 50 میرسد یونجه کشت کنم آیا امکان کاشت وجود
    دارد و اینکه نوع خاک و مشخصات آب مورد نیاز و نوع یونجه ای که باید بکارم رو لطف بفرمایید راهنمایی کنید.

    • امکان کاشت یونجه برای مناطق گرمسیر وجود دارد شما می توانید از یونجه نیک شهری و بمی و یا بغدادی استفاده کنید .

  • سلام.در مشهد معمولا یونجه رنجر یا همدانی میکارند ولی نکته اینه که کسانی که برای فروش میکارند رنجر را ترجیح میدهند بخاطر محصول بیشتر ولی کسانی که برای مصرف خودشون میکارند یونجه همدانی را ترجیح میدهند بخاطر کیفیت بالاتر علوفه از لحاظ ماده غذایی نظر شما چیه ؟ و اینکه با بذر یونجه کمی جو میپاشن نظر شما چیه راجب این روش؟

    • راجع به کاشت مقداری جو با یونجه به نظر من هم کمک میکند به رشد یونجه ولی مقدار آن نباید زیاد شود
      و خود من به شخصه یونجه رنجر را باتوجه به آب و هوای مشهد ترجیح میدهم

  • سلام وقتتون بخیر واسه یه زمین ۶هزار متری چه مقدار بذر کافیه؟و اینکه واسه اب و هوای سرد و‌معتدل چه بذری بهتره؟

    • بذر یونجه رنجر مناسب مناطق سردسیر است و برای هر هکتار و یا 10 هزار متر مربع 60 کیلو بذر یونجه کافی است .

  • سلام
    چهار پنج روزه تو خوزستان یونجه کاشتیم، برای جلوگیری از کرم و شته چه زمانی باید از حشره کش استفاده کنیم؟

    • اگر یونجه شما دچار آفت شد از آفت کش استفاده کنید زودتر این کاررا انجام ندهید لطفا

  • سلام و احترام
    تشکر ویژه از حوصله ای که بخرج میدهید،بنده همیشه مقالات سایت شما را دنبال میکنم و بسیار لذت میبرم ازاینکه اینقدر به روز هستید،مطلبی که سرکار خانم انگورانی راجع به بذر یونجهgeaگذاشته بودند عالی بود.
    چندتا سوال خدمتتون داشتم،من میخواهم یونجه بکارم و قصدم کاشت بذررنجر بود ولی با اطلاعاتی که از بذز gea دادید نظرم عوض شد.زمین من در ارتفاع ۲۳۰۰متری و دارای زمستان های سرد گاهی تا منهای ۲۰ درجه ولی عموما زمستان شب ها دما حدود منهای ده است و روزها حدود ۷درجه.تابستان روز حداکثر۳۰ و شب ۱۴ الی۱۵ درجه است،اب دارای ecکم و در حد اب معدنی است،ph خاک حدود ۶ الی ۷.جنس خاک رسی سبک است و بصورت سنتی یونجه ده روز یکبار ابیاری میشود.راهنمائی بفرمائید رنجر بکارم،همدانی یا gea.ایا شما بذر gea در صور توصیه میتوانید تامین کنید .ممنون

    • با توجه به سرد بودن منطقه شما پیشنهاد ما بذر ربونجه رنجر است که مقاومت سرمایی بالاتری دارد و از نظر قیمتی نصف قیمت Gea است .ولی در صورت درخواست یونجه Gea هم آماده است برای فروش

  • سلام من امروز بذر های یونجه را خیسانده ام و قرار بود امروز بکارم ولی متاسفانه مشکلی پیش اومد و نشد . خواستم ببینم تا فردا ۲۱ ساعت بعد بکارم اشکال نداره و مشکلی برای بذر ها پیش نمیاد ؟

    • وقتی که مشکل پیش امده که کاری نمیشود کرد
      امیدوارم مسئله نداشته باشد سریعا اقدام به کاشت کنید.

  • سلام زمین به مساحت 100هکتار دارم و مخواهم یونجه بکارم زمین شور هست وآب آن شور است زیهکش نیشکر هست ایا میشه بکارم

    • برای کاشت یونجه در زمینهای شور باید بذر بغدادی استفاده شود
      و بستگی به میزان شوری آید و زمین دارد .

  • سلام، درخراسان شمالی چه نوع یونجه ای کشت کنم؟ وآیا اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد میشه یونجه کشت کر؟

    • درخراسان شمالی یونجه رنجر جواب میدهد .
      اواخر اردیبهشت دبرتر نشود که دیر میشود.

  • سلام ادمین جان من برای مناطق گرمسیر میخوام یونجه بکارم بین یونجه بمی و نیکشهری و بغدادی کدام رو برای من ترجیح میدید کدام بهتره

    • هر سه یونجه بمی و نیکشهری و بغدادی مناسب هستن
      اما اگر آب شما شور است از بغدادی استفاده کنید
      و اگر شیرین است به شخثه نیک شهری را بیشتر قبول داریم تا بمی

  • سلام میزان براشت یونجه بغدادی در هر برش در یک هکتار چقدر هست میشه توضیح بدی

    • مقدار برداشت یونجه بغدادی در هر هکتار بین 3 تا 4 تن است.

  • سلام مهندس
    من یک اینچ اب شبانه روز دارم و قصد دارم با آن یونجه با سیستم آبیاری کشت کنم با این مقدار چند هکتار زمین میتوانم کشت کنم منطقه جنوب فارس هستم و چه بذری بهتر است استفاده کنم ؟ متشکرم

    • از نظر بذر شما می توانید بذر یونجه بمی و با بغدادی و با نیکشهری استفاده کنید.
      یک اینچ آب مقدار زیادی نیست و بسته به نوع آبیاری شمادارد
      پیشنهاد ما استفاده از آبیاری بارانی است اگر امکان آن وجود دارد.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

نحوه شکوفایی گل ادریسی

شکوفه‌های ادریسی زیبا هستند – زمانی که آن ها تصمیم به شکوفا شدن و ظاهر…

1 سال قبل

چگونه خزه ها را پاک کنیم

خزه نوعی گیاه است که به صورت توده‌های بزرگ یا حصیری شکل رشد می‌کند که…

1 سال قبل

نحوه قهوه ای کردن گوشت چرخ کرده

قهوه ای کردن گوشت چرخ کرده راهی برای پختن گوشت و از بین بردن چربی…

1 سال قبل

درباره شب چله (یلدا) و زایش مهر

درباره ی یلدا چه می توانم بگویم که شما نمی دانید، کار مشکلی است. همه…

1 سال قبل

نحوه از بین بردن مورچه ها بدون استفاده از حشره کش های شیمیایی

وقتی کابینت خود را باز می‌کنید و می‌بینید که مورچه‌ها درون جعبه قند رفته و…

1 سال قبل

پوست گیری گردو پکان

چه قصدی دارید، گردو پکان را به صورت ساده یا برشته مصرف کنید، یا از…

1 سال قبل