بامیه نوعی سبزی است که در طول تابستان تولید میشود. هنگامی که یک غلاف برداشت میشود، غلاف دیگری به جای آن رشد میکند. این حالت مربوط به گیاه بامیه بوده و گلهای بسیار زیبایی را تولید میکند. بامیه در آب و هوای گرم بهتر رشد میکند و در مناطق شمالی میتوانید با گرم شدن آب و هوا نسبت به کشت آن اقدام کنید.
در بخش اول در 5 مرحله چگونگی کاشت بامیه را توضیح میدهیم.
تعیین چگونگی آغاز از بذر:
اگر در منطقه ای با تابستانهای گرم و زمستانهای معتدل زندگی میکنید، ساده ترین راه کشت آن در باغچه است. شما میتوانید بذرهای بامیه را در اوایل بهار و بعد از آخرین یخبندان و زمانی که دما در شب به پایینتر از 12 درجه سانتیگراد نمیرسد، کشت کنید. اگر این حالت تا اواخر بهار یا اوایل تابستان رخ نمیدهد، بهتر است بذرهای خود را 3-2 هفته قبل از آخرین یخبندان کاشت نمایید.
هنگامی که گیاهچه ها رشد کرده و آب و هوا گرم میشود، شما گیاهان خود را در باغ نشاء میکنید. برای شروع از بذر، آنها را در داخل پیت کشت کرده و به خوبی آبیاری کنید. آنها را در یک اتاق گرم و آفتابی قرار دهید و از لامپهای رشد نیز استفاده کنید تا در طول دوره جوانه زنی آنها را گرم نگه دارید. دما را بین 18 تا 21 درجه سانتیگراد نگه دارید. هنگامی که آب و هوا گرم شد شما میتوانید گیاهچه ها را نشاء کاری کنید. شما میتوانید آنها را در خانه نیز رشد دهید.
آفتابی ترین نقطه را در باغ انتخاب کنید:
بامیه در آفتاب کامل و گرم رشد بهتری دارد. اگر آنها را در یک نقطه سایه دار کشت کنید، میوه های زیادی تولید نخواهد کرد. بامیه را در مکانی قرار دهید که هر روز حداقل 6 ساعت آفتاب کامل را دریافت کند. نگران گرمای زیاد نباشید – بامیه میتواند بالاترین دما را در تابستان تحمل کند.
pH خاک را تصحیح کنید:
بامیه در خاک دارای pH بین 6.5 تا 7 بهترین رشد را دارد. برای تعیین محدوده pH خاک را آزمایش کنید. شما میتوانید از آهک یا استخوان برای افزایش pH خاک استفاده کنید. اگر ترجیح نمیدهید که سطح pH خاک را با اقدامات شدید تغییر دهید، بهتر است از کمپوستهایی که دارای pH خنثی هستند استفاده کنید تا مقدار آن به 7 برسد.
غنی سازی خاک با مواد مغذی:
بامیه در خاک غنی از مواد مغذی رشد بهتری داشته و آن را جذب میکند. شما میتوانید خاک خود را توسط کمپوست، کود آلی و یا کود 4-6-6 غنی کنید. در هر صورت، بایستی تا عمق 30.5 سانتیمتر شخم زده شده و تا عمق 10.2 سانتیمتر کود یا کمپوست را به خاک اضافه کنید. عدم توجه به اضافه کردن مواد مغذی به خاک ممکن است باعث تولید گیاهانی شود که میوه های زیادی تولید نمیکنند. برای خرید انواع کود مناسب می توانید از این لینک استفاده نمایید.
پخش کردن بذرها یا کاشت گیاهچه ها:
با گرم شدن آب و هوا میتوان بامیه را در باغ کشت کرد. بذرها در فواصل 10.2 سانتیمتری و عمق 1.3 سانتیمتری کشت میشود. اگر کشت بذرها را از خانه شروع کرده اید، بایستی گیاهان را با دقت در فاصله 30 سانتیمتری و فاصله ردیف یک متری کاشت کنید. حفره هایی با اندازه کافی بزرگ را برای نگه داشتن ریشه ایجاد کنید و پس از قرار دادن گیاهچه ها آنها را پر کنید. برای تنظیم خاک بهتر از آبیاری باغ انجام شود.
اگر میخواهید سرعت جوانه زنی بذر ها افزایش پیدا کند، میتوانید آنها را شب قبل از کاشت خیس کنید و یا میتوانید برای شکستن پوسته آنها را منجمد کنید. اگر گیاهچه ها را نشاء میکنید، نوک ریشه های آنها را از بین نبرید. اگر نوک ریشه ها آسیب ببینند، گیاهچه ها رشد نخواهند کرد.
در این بخش بوسیله یکسری نکات به شما توضیح میدهیم چطور می توانید از بامیه خود نگهداری کنید.
بامیه را به خوبی آبیاری کنید:
بایستی هر هفته حداقل سه سانتیمتر آب به بامیه داده شود. غیر از بارانهای سنگین، هر صبح خاک را به طور کامل خیس کنید. بامیه میتواند تا حدودی خشکی را تحمل کند، اما بایستی در تابستان آب زیادی به آن داده شود.
بهتر است آبیاری بامیه در هنگام صبح و قبل از خشک شدن صورت گیرد. اگر آبیاری در شب صورت گیرد گیاه فاسد خواهد شد. هنگامی که بامیه را آبیاری میکنید، سعی کنید که آب روی برگها ریخته نشود. هنگامی که آفتاب به گیاه بامیه میخورد، آب به عنوان شیشه عمل کرده و برگهای بامیه را میسوزاند.
گیاهچه های ضعیف:
پس از جوانه زنی بذرهای کاشته شده و رشد آنها به اندازه 7.5 سانتیمتر، گیاهچه های ضعیف و کوچک را حذف و گیاهچه های قوی را نگهدارید. گیاهچه های باقی مانده بایستی 30 سانتیمتر تا 60 سانتیمتر فاصله داشته باشند و فاصله هر ردیف نیز بایستی 90 سانتیمتر باشد. اگر گیاهچه های رشد یافته در خانه را بخواهید نشاء کاری کنید، میتوانید این مرحله را نادیده بگیرید.
علف هرز و مالچ بستر بامیه:
هنگامی که بامیه هنوز جوان است، علفهای هرز موجود در بستر کشت را حذف کنید. سپس، فضای اطراف گیاهچه ها را با لایه ای از مالچ، مانند کاه کاج، پوشش دهید. این امر باعث جلوگیری از رشد علفهای هرز و تکثیر آنها میشود.
در کنار گیاهان کمپوست قرار دهید:
از آنجا که بامیه نیاز به مقادیر زیادی از مواد مغذی برای رشد دارد، افزودن کمپوست در طول تابستان میتواند ایده بسیار خوبی باشد.
شما بایستی کمپوست را سه بار به بامیه اضافه کنید:
کمپوست را در چند سانتیمتری اطراف گیاه قرار دهید تا خاک به طور کامل غنی شود. شما میتوانید کود را در کنار گیاه قرار دهید و یا میتوانید به آرامی به خاک اضافه کنید. در برخی موارد نباید کود در کنار گیاه قرار داده شود، زیرا افزودن سه بار کمپوست و کود زیاد میتواند به گیاه آسیب برساند.
آفات را نادیده نگیرید:
شته ها، حشرات و کرمهای ذرت گیاهان بامیه را دوست دارند. گیاهان معمولا مقاوم هستند و در برابر آفات شکست نمیخورند، اما بهترین حالت این است که جمعیت آنها کاهش داده شود تا حداکثر مقدار محصول تولید شود.
بررسی مرتب ساقه ها و برگها از نظر وجود سوراخ، برگهای زرد و سایر نشانه های آلودگی به آفت میتواند بسیار سودمند باشد.
شما میتوانید حشرات را با دست یا اسپری کردن آب صابون روی برگ از آن دور کنید.
برای مطالعه مقاله روش های مقابله با آفات گلدان می توانید از این لینک استفاده نمایید.
امیدواریم تا اینجا مقاله برایتان موثر واقع شده باشد و خسته نشده باشید در ادامه برداشتن و روشهای استفاده از بامیه را برایتان توضیح میدهیم لطفا با ما همراه باشید.
بریدن و برداشتن:
حدود 8 هفته پس از کشت بامیه، غلافها شروع به رشد میکنند. هنگامی که متوجه شدید اولین غلافهای بامیه بالغ میشوند، میتوانید آنها را به طور منظم برداشت کنید. برای بریدن غلافهای بامیه از قیچی معمولی یا قیچی باغبانی استفاده کنید. آنها را درست از بالای کلاه جدا کرده و ساقه های ضخیم را روی گیاه نگه دارید.
هنگامی که برش داده شد، غلاف دیگر از نقطه دیگر ظاهر میشود. محصول بامیه را میتوانید در طول تابستان و تا کاهش دوره رشد گیاه برداشت کنید و پس از کاهش رشد گیاه تولید غلافهای جدید متوقف میشود. غلافها را زمانی برداشت کنید که طول آنها 5 تا 7.5 سانتیمتر است.
در اقلیم گرم و در طول فصل رشد بامیه میتوانید محصولات آن را هر روز برداشت کنید تا رشد آن تسریع یابد. حتی میتوانید در اوج رشد دو بار در روز برداشت کنید. اگر غلافها بیش از حد بزرگ شوند، تبدیل به چوب شده و سخت میشوند. هنگام برداشت بامیه میتوانید دستکش بلند بپوشید. برگها و غلافها با کرکهایی پوشیده هستند میتوانند باعث سوزش در پوست شوند.
بامیه را به صورت تازه مصرف کنید:
تا چند روز پس از برداشت مزه و بافت بامیه بسیار خوب است. شما میتوانید بامیه را به صورت زیر مورد استفاده قرار دهید:
ترشی بامیه:
تهیه ترشی بامیه یک راه عالی برای حفظ عطر، طعم و بافت آن به مدت چندین ماه است. شما میتوانید همراه با خیار و با استفاده از نمک ترشی بامیه را تهیه کنید. پس از برداشت ترشی بامیه میتواند بهترین نتایج را بدست دهد.
منجمد کردن بامیه اضافه:
اگر میخواهید در زمستان از طعم بامیه لذت ببرید، منجمد کردن آن یک گزینه خوب است. برای منجمد کردن بامیه، آن را به مدت 3 دقیقه آبپز کرده و در حمام یخ قرار دهید تا از پخته شدن بیش از حد جلوگیری شود، سپس آن را در اندازه کوچک برش دهید. قطعات را روی سینی قرار داده و تا زمان سفت شدن منجمد کنید، سپس آنها را به کیسه فریزر منتقل کرده و به مدت طولانی نگهداری کنید.
برای خرید بذر بامیه می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر می توانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…
نمایش دیدگاه ها
درود وقت بخیر توضیحات شما از تمام مطالبی که پیشتر خوانده بودم ، کامل تر و جامع تر بود. سپاسگزارم 🌺
سلام، سپاس از مطالب جالب تون!
میخواستم بدونم بامیه در هوای شرجی(روی خط استوا) با توجه به باران های همیشگی و رطوبت بالا هم رشد میکنه؟
اگر رشد نمیکنه، چه پیشنهادی دارین برای رشد بهتر این گیاه در چنین آب و هوا و موقعیت جغرافیایی؟
بامیه در مناطق شرجی در ماههای 10 و 11 و 12 رشد میکند ولی در باقی سال نه متاسفانه
علی آقا حالا نمیشه بجای رفتن به خط استوا همین باغچه خونه خودتون زحمت تولید رو بکشید...!!؟ یا لااقل تو مملکت خودمون!؟ آیا!؟
سلام.ممنون ازتوضیح هایتان.هر بته از بامیه در روز چندلیتراب میخواد؟؟ممنون میشم پاسخ بدید.یا برای یک هکتار زمین چند لیتر آب در روز آب میخواد؟؟
هر بوته بامیه بستگی به نوع آبیاری دارد در حالت غرقابی حدود 5 لیتر نیاز دارد