چای کمپوست یک کود بسیار خوب و متعادل کننده و دارای مواد مغذی برای گیاه است که شما میتوانید با مخلوط کمپوست در آب آن را درست کنید. این کود را میتوان برای گیاهان گلدار، سبزیجات، گیاهان زراعی و محصولات کشاورزی به منظور افزایش رشد، شکوفه و تولید استفاده کرد. نکته قابل توجه در تهیه چای کمپوست استفاده از کمپوست های قدیمی و کهنه است که فاقد هرگونه عوامل بیماری زا و خطرناک هستند و استفاده از پمپ برای هوادهی چای در هنگام مخلوط کردن است. به این ترتیب، میکروارگانیسمهای مفید در خاک قادر به رشد در چای هستند که باعث میشود گیاهانی با نشاط و سالمتری داشته باشیم.
در بخش اول به چگونگی تهیه چای کمپوست می پردازیم.
1- آب مورد استفاده خود را از کلر پاک کنید:
برای تهیه چای حدود 3 گالن (11 لیتر) آب نیاز دارید. اجازه بدهید آب به مدت چند ساعت در زیر نور خورشید و هوای تازه بماند. این امر باعث میشود که تمامی کلرها در آب تجزیه شده و از بین بروند. زیرا کلر باکتری های مفید در چای کمپوست را از بین میبرد. اگر از آب چاه یا منبعی دیگر استفاده میکنید که حاوی کلر نمیباشد نیازی به هوادهی نیست.
2- یک سیستم پمپ را در پایین یک سطل بزرگ دیگر قرار دهید:
برای تهیه چای کمپوست، شما به یک سطل پلاستیکی 5 گالنی (19 لیتر) نیاز خواهید داشت. هواکش یا پمپ آکواریوم را در پایین سطل قرار دهید. این دستگاه را به یک پمپ هوای خارجی متصل کنید، که با دمیدن باعث حرکت چای شود. اطمینان حاصل کنید، پمپی که استفاده میکنید قادر به حرکت دادن حداقل 5 گالن (19 لیتر) آب باشد. استفاده از سیستم پمپ برای هوادهی و تهیه چای کمپوست ضروری است، زیرا چای راکد، بدون هوا بوده و برای گیاهان مفید و مغذی نخواهد بود در نتیجه تاثیری برای گیاهان شما نخواهد گذاشت.
3- سیستم هوادهی را به پمپ وصل کنید:
یک سر یک لوله انعطاف پذیر را به هواده در پایین سطل وصل کنید. انتهای دیگر لوله را به پمپ خارج از سطل وصل کنید. شما میتوانید پمپ را کنار چای خود روی زمین بگذارید، یا آن را به کنار سطل ببندید، فقط مطمئن شوید که آب اضافی به پمپ برود.
4- سطل را تا نیمه با کمپوست شل پر کنید:
وقتی سیستم اپراتور در محل قرار گرفت و به پمپ متصل شد، کمپوست را تا نصف سطل پر کنید. سطل را بیشتر از نصف نباید پر کرد و کمتر از نصف هم نباشد. کمپوست باید حتماً کهنه باشد تا این کار باعث بهبود وضعیت گیاهان شود.
حتماً از کمپوست کهنه تر استفاده کنید، زیرا کمپوست تازه میتواند عوامل بیماری زا داشته و مضر باشد که مطمئن هستم، شما نمیخواهید روی گیاهان خود پخش کنید. کمپوست کهنه بیشتر از آنکه بویی بمانند الکل یا غذای پوسیده داشته باشد، بوی شیرین و خاک می دهد.
5- بقیه ظرف را با آب پر کنید:
هنگامی که کمپوست را به سطل اضافه کردید، به اندازه کافی آب را به مخلوط اضافه کنید تا سطل پر شود. حدوداً 7.6 سانتی متر مانده به پر شدن سطل کافی است و حالا در سطل را بگذارید و حالا میتوانید چای را بدون ریختن هم بزنید.
6- چای را هم بزنید:
یک اونس ملاس اضافه کنید و چای را هم بزنید. ملاس غذای باکتریهای مفید خاک را فراهم میکند و به رشد و تکثیر آن ها کمک میکند. وقتی ملاس را اضافه کردید، چای را هم بزنید تا آب، کمپوست و ملاس کاملاً ترکیب شود. از ملاس بدون گوگرد استفاده کنید، زیرا گوگرد میتواند باکتری های مفید را از بین ببرد.
در بخش دوم این مقاله به اشباع کردن چای می پردازیم.
1- پمپ را روشن کنید:
هنگامی که کمپوست، آب و ملاس را ترکیب کردید، پمپ را به برق متصل کرده و روشن کنید. پمپ هوا را به هوادهی که در پایین سطل است میفرستد و اطمینان حاصل میکنید که مقدار زیادی اکسیژن و گردش هوا در چای وجود دارد.
2- چای را به مدت دو تا سه روز خیس کنید:
خیس کردن چای کمپوست از 48 تا 36 ساعت زمان میبرد. هرچه بیشتر کمپوست را خیس کنید میکروبهای بیشتری در آن رشد میکنند. چای را بیش از سه روز خیس نکنید، زیرا بیش از این زمان میکروبها غذای کافی برای زنده ماندن را نخواهند داشت. چای کمپوست همیشه باید بوی خاکی داشته باشد. در صورت تغییر بو، آن را بیرون بریزد و دوباره شروع کنید.
3- هر روز چای کمپوست را هم بزنید:
وقتی که کمپوست را با آب مخلوط کردید، حداقل یک بار در روز آن را هم بزنید و مطمئن شوید چیزی در ته سطل ته نشین نشده باشد و همه کمپوست همزده شده اند و حرکت کردهاند.
4- پمپ را خاموش کرده و چای را صاف کنید:
وقتی آب کاملاً به خورد کمپوست رفت و کاملاً خیس شد، پمپ را خاموش کنید. لوله و هواکش را از سطل خارج کنید. برای صاف کردن چای، روی یک سطل ۵ گالنی ( ۱۹ لیتری) را یک کیسه پارچهای قرار دهید و کمپوست چای را در آن بریزید، حالا کیسه پارچهای را ببندید و از درون آب بیرون بکشید. کیسه را به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
5- کمپوست را به انبار خود اضافه کنید:
هنگامی که آب مواد گرفته شد و از صافی عبور دادید، چای کمپوست آماده استفاده است. کمپوست را به انبار کمپوستهای خود اضافه کنید؛ آن را با بیل یا بیلچه به انبار خود منتقل کنید. یا میتوانید مستقیم کمپوست را در سطح باغچه خود استفاده کنید.
در بخش سوم این مطلب به چگونگی استفاده از چای کمپوست می پردازیم.
1- ظرف 36 ساعت از چای استفاده کنید:
میکروبهای مفید چای بیش از چند روز زنده نمیمانند. به دلیل طول عمر کوتاه این میکروب ها، استفاده از چای کمپوست زمانی که هنوز تازه هستند، بسیار مهم است. هرچه زودتر از چای استفاده کنید بهتر است، اما بیش از سه روز آن را نگه ندارید.
2- خاک را با چای خیس کنید:
چای کمپوست را میتوان مستقیماً به خاک باغچه اضافه کرد و آن را به خاک اطراف گیاه ریخت. همچنین میتوانید چای را در بطری اسپری قرار داده و از این طریق روی خاک بپاشید. برای نتیجه بهتر، دو هفته قبل از شروع جوانه زدن گیاهان، چای کمپوست را به خاک اضافه کنید. چای کمپوست برای گیاهان جوان و گیاهان تازه پیوندی یک ماده افزودنی عالی در خاک محسوب میشود.
3- چای بعنوان محلول پاش:
چای را به بطری اسپری منتقل کنید تا به عنوان محلول پاش استفاده شود. محلول پاشی یعنی، چیزی که مستقیماً روی برگ های گیاه اسپری میکنند. اگر چای بسیار تیره است، آن را به طور مساوی با آب ترکیب کرده و به یک بطری اسپری بریزید. [محلول پاشی چیزی است که مستقیماً روی برگهای گیاه قرار میگیرد. اگر چای بسیار تیره است، آن را با قسمتهای مساوی آب ترکیب کرده و به یک بطری اسپری منتقل کنید. ⅛ قاشق چای خوری (0.6 میلی لیتر) روغن گیاهی به چای خود اضافه کرده و مخلوط را تکان دهید. صبح زود یا اواخر شب مخلوط چای را روی برگ ها اسپری کنید.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…