مغزهای آجیلی و حبوبات آجیلی، میان وعده ای طبیعی و سودمند هستند که با حداقل فراوری (مثل بو دادن) در دل طبیعت به ما رسیده است. طبیعتی که دریایی از مواد غذایی را در یک آجیل نهفته است. این مغزها دارای ترکیباتی هستند که نه تنها سلامت قلب و مغز را تضمین می نمایند بلکه ویتامین ها و املاح معدنی بی بدیلی را که بدن نیاز دارد ارائه می کند. دراین مقاله سعی داریم در مورد آجیل سلامت و اجزای این آجیل و خواص آن برای شما بگوییم.
تعریف از آجیل سلامت:
آجیل سلامت، مجموعه از مخلوط مغزهای آجیلی و حبوبات آجیلی می باشند که طعم منحصر به فرد و خاصی دارند، با هر ذائقه ای جور در می آیند و نیاز های روزانه ی بدن ما را تامین می کنند و سبب تندرستی بدن ما می شوند.
باید توجه داشت که کالری این مغز ها و حبوبات آجیلی پایین نیست، اما به این معنی نیست که افرادی که اضافه وزن دارند خود را از این محصول محروم سازند. به همین خاطر بهتر است، این گونه افراد مصرف آجیل سلامت را به مقدار کم حداقل دو ساعت پیش از وعده ی غذایی صرف کنند. این امر باعث سیری مفرط می شود و از خوردن هله هوله جلوگیری می کند، بخش عمده ای از کالری این قبیل خوراکی ها از پروتئین است که باعث تعدیل کالری در رژیم غذایی می گردد. همچنین پروتئین در صورتی که با ورزش (حتی اندک) همراه باشد باعث سوختن چربی، رشد ماهیچه ها و کم شدن حجم بدن می شود.
لوبیای سویا یکی از غذاهای پرمصرف مردمان دنیاست که میلیون ها نفر از آن تغذیه می کنند. این حبوبات ذاتا بومی شرق آسیا می باشد که میزان پروتئین این دانه دوبرابر باقی انواع حبوبات و روغن آن به مراتب پایین می باشد. آجیل سویا به دلیل پروتئین سرشاری که دارد غذایی پر کاربرد است برای وگان ها به جای گوشت جایگزین گردیده است.
سودمندی آجیل سویا به قدری بالاست که توسط متخصصین تغذیه پیشنهاد گردیده که در متن خوراک و میان وعده های غذایی قرار گیرد. پروتئین درون سویا توانایی افزایش سلامت قلب بعلت کاهش کلسترول خون و فشار خون را دارد.
آجیل سویا برای بانوان خواص منحصر به فردی دارد، بعلت میزان آهن بالایی که دارد برای زنان و دختران که عمدتا از فقر آهن در مشکل هستند این آجیل به عنوان یک میان وعده ی سلامت توصیه می گردد. همچنین در کاهش میزان التهابات و تغییرات خلقی تاثیر به سزایی دارد.
مغز تخمه کدو آکنده از ویتامین آ می باشد. پروتئین و ویتامین آ موجود در این مغز از گردو هم بیشتر می باشد. منبع بینظیری از املاح معدنی مانند منیزیم می باشد. منیزیم علاوه بر کاهش فشار خون و تقویت قلب برای تقویت مو و شادابی پوست سودمند می باشد. منیزیم، روی و مس در سلامت ظاهر (پوست و مو) تاثیر به سزایی دارد.
پروتئین برای همه اقشار علی الخصوص ورزشکاران ضروری است، پروتئین موجود در مغز تخمه کدو به نسبت اکثر آجیل ها در رتبه ی بالاتری دارد و تقویت و رشد عضلانی را سبب می شود.
عموم مردم گمان می کنند آجیلی که ارزان است و بیشتر در دسترس است، احتمالا باید از آجیل گرانبها و کمیاب خواص کمتری داشته باشد. بررسی ها نشان داده شده که بهای آجیل ربطی به خواصش ندارد. نخودچی حبوبات آجیلی می باشد که بر خلاف نام و ظاهرش از خواص بی نظیری برخوردار است. پروتئین آن در حد آجیل گرانقیمتی مانند بادام هندی بالاست. و جالب تر اینکه تمام ویتامین های موجود در آن (به غیر از ویتامین کا) بالاتر می باشد.
به حبه ی میوه انگور خشک، کشمش می گویند، مویز نوع خاصی از انگور خشک می باشد که رنگی تیره دار و طعمش نسبت به کشمش سبز دلنشین تر می باشد. مویز نوعی میوه خشک است که با وجود گلوکز می تواند روزانه مصرف شود. مویز دارای خواص زیادی است و بهترین خواص آن وجود بسیاری از مواد معدنی، املاح و ویتامین ها در این خوارکی مغذی است. این خشکبار میتواند با بسیاری از بیماری های شدید عفونی، التهابات و… کمک رسان باشد.
بادام زمینی یک حبوبات اجیلی است که از غده های ریشه ای استحصال می شود، اصالت آن از امریکای جنوبی است ولی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کشت می شود، یک دانه ی روغنی که خوردن آن حس سنگینی به ما نمی دهد. بادام زمینی به ویژه حاوی چربی (مفید) پروتئین و فیبر است، این حبوبات آجیلی حاوی مقادیر زیادی ویتامین، پتاسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین های گروه ب هستند از لحاظ مواد مغدی غنی هستند و مقدار جزیی از کل انرژی آن مربوط به کربوهیدرات می باشد.
هر چند که بادام زمینی هم نوعی حبوبات است اما در اجزای حبوباتی آجیل سلامت طبقه بندی نمی شود. عدس بو داده، کنجد بو داده و شاهدانه سه عضو اصلی حبوبات این آجیل می باشند. مانند سایر حبوبات، عدس خام حاوی نوعی پروتئین به نام لکتین است که بر خلاف پروتئین های دیگر، به دستگاه گوارش می چسبد می شود و در نتیجه واکنش های سمی مختلفی مانند استفراغ و اسهال را کاهش می دهند. لکتین ها به گرما حساس هستند و وقتی پخته می شوند به خوراک قابل هضم تری تجزیه می شوند.
دانه کنجد منبع غنی از چربی های سالم، پروتئین، ویتامین های گروه B، مواد معدنی، فیبر، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. تحقیقات ابتدایی نشان می دهد که کنجد احتمالا به کنترل قند خون، مبارزه با درد آرتروز و کاهش کلسترول کمک کند.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…