دسته بندی ها: خوشمزه ها

رب گوجه فرنگی چیست

گوجه فرنگی با نام انگلیسی tomato و نام علمی Solanum lycopersicum ، از راسته بادنجان‌ سانان و تیره سیب‌ زمینیان است. این میوه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است و اغلب به ‌عنوان تره ‌بار شناخته می‌ شود. رب گوجه فرنگی در آشپزی به خصوص برای ایرانیان دارای شهرت است.

درباره گوجه فرنگی:

شواهد ژنتیکی نشان می‌دهند که اجداد گوجه فرنگی گیاهانی خودرو و علفی بودند که میوه‌ های کوچک سبز رنگی داشتند و در نقاط کوهستانی کشور پرو  می‌روییدند.

گوجه فرنگی زمانی که نارس باشد، حاوی ماده ‌ای سمی به نام «سولانین» است که مصرف آن خطرناک است اما پس از رسیدن، قرمز و آبدار شده و فاقد سولانین است که به راحتی قابل مصرف می ‌شود.

نوعی آنتی‌اکسیدان به نام «لیکوپن» در گوجه فرنگی وجود دارد که می‌‌تواند با رادیکال‌های موجود در بدن که باعث بروز سرطان و بیماری ‌های قلبی و پیری زودرس می‌شوند، مبارزه کند.

تهیه رب گوجه فرنگی:

رب گوجه فرنگی محصولی است که دارای محبوبیت است، این رب از انواع رب های ایرانی به شمار می آید و در بسیاری از غذاها استفاده می شود. رب گوجه به دو صورت تهیه می شود: خانگی و صنعتی.

در فرآیند تهیه رب، کمی حرارت سبب می شود لیکوپن موجود در گوجه ‌فرنگی، بهتر و راحت تر جذب بدن شود. بنابراین رب گوجه فرنگی با توجه به مواردی که گفته شد، گزینه مناسبی است.

رب گوجه فرنگی

برای درست کردن رب گوجه، اولین و مهم ترین مسئله تهیه گوجه فرنگی مرغوب است، به همین دلیل گوجه ها باید رسیده و آبدار باشند. گوجه فرنگی های سبز رنگ دارای ماده ای سمی سولانین هستند.

برای تهیه رب، گوجه فرنگی های محلی و گلخانه ای در بازار موجود است. گوجه فرنگی محلی رب کمتری می دهد اما باعث می شود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود. در عوض گوجه فرنگی گلخانه ای گران تر است اما رب بیشتری از آن حاصل می شود. همچنین دیگ مسی، بهترین جنس دیگی است که برای جوشاندن رب استفاده می شود.

این نکته را هم به یاد داشته باشید که هر ۱۰۰ گرم رب گوجه فرنگی، ۸۰ کالری دارد.

رب گوجه فرنگی خانگی:

در فرآیند پخته شدن گوجه فرنگی برای تبدیل شدن به رب، استفاده از حرارت زیاد، باعث کاهش ویتامین‌ ها و املاح معدنی موجود در گوجه می شود، به طوری که احتمال دارد از 5 تا 40 درصد کاهش یابد. در روش های خانگی برای تولید رب، به دلیل استفاده از حرارت مستقیم و کنترل نشده، اتلاف مواد مغذی بسیار بیشتر است.

معمولا میزان نمک در رب گوجه های خانگی کم یا زیاد (حداکثر 2 درصد) است. از طرفی کم بودن نمک، شرایط برای ایجاد آلودگی های قارچی زود هنگام را در رب گوجه فراهم می کند.

رب گوجه فرنگی صنعتی:

در تولید رب گوجه به روش صنعتی، درجه حرارت پایین و غیرمستقیم باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن می شود.

رب گوجه فرنگی

امروزه انواع رب گوجه صنعتی در بسته بندی های مختلف روانه بازار می شود و طرفداران زیادی دارد. دیگر مانند گذشته خیلی از اشخاص خود اقدام به تهیه رب گوجه در منزل نمی کنند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

نفیسه اسلامبولچی

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

نحوه شکوفایی گل ادریسی

شکوفه‌های ادریسی زیبا هستند – زمانی که آن ها تصمیم به شکوفا شدن و ظاهر…

1 سال قبل

چگونه خزه ها را پاک کنیم

خزه نوعی گیاه است که به صورت توده‌های بزرگ یا حصیری شکل رشد می‌کند که…

1 سال قبل

نحوه قهوه ای کردن گوشت چرخ کرده

قهوه ای کردن گوشت چرخ کرده راهی برای پختن گوشت و از بین بردن چربی…

1 سال قبل

درباره شب چله (یلدا) و زایش مهر

درباره ی یلدا چه می توانم بگویم که شما نمی دانید، کار مشکلی است. همه…

1 سال قبل

نحوه از بین بردن مورچه ها بدون استفاده از حشره کش های شیمیایی

وقتی کابینت خود را باز می‌کنید و می‌بینید که مورچه‌ها درون جعبه قند رفته و…

1 سال قبل

پوست گیری گردو پکان

چه قصدی دارید، گردو پکان را به صورت ساده یا برشته مصرف کنید، یا از…

2 سال قبل