گیاهان

ویروس پیچیدگی برگ نخودفرنگی

ویروس پیچیدگی برگ نخود فرنگی مهم­ترین بیماری ویروسی نخود می­باشد. این ویروس بذرزاد نیست. اگر گیاه تا مرحله­  غلاف­دهی زنده بماند، غلاف­ها بسیار کم و پراکنده می­باشد. در اغلب موارد گیاه قبل از رشد کامل از بین می­رود. باید توجه داشت که در بعضی مواقع پژمردگی فوزاریومی و ویروسی توأم با هم دیده می­شود که در این حالت علاوه بر آوندهای آبکش، آوندهای چوبی نیز قهوه ­ای می­شود. حشرات جونده ­ای مانند آبدزدک، طوقه ­بر و گوش­خیزک که در ناحیه­ طوقه فعالیت دارند ممکن است به بافت آبکش صدمه بزنند و بوته خشک و کوتوله بماند که در این مورد بافت آبکش قهوه­ ای نمی­شود (وجه تمایز). دامنه­ میزبانی وسیع، به نخود ایرانی، عدس، لوبیا، شنبلیله، یونجه و حمله می­کند. کوتولگی شدید در آلودگی­های که در اول فصل صورت می­گیرد دیده شده که در آلودگی­ها در زمان­هایی غیر از اول فصل، کوتولگی آشکار نبوده ولی سایر علائم دیده می­شود. مشخص­ترین علائم بیماری ویروس پیچیدگی برگ نخود فرنگی ، قهوه­ ای شدن بافت آبکشی و قاشقی­ شدن برگ­ها می­باشد. اگر در ناحیه­ طوقه، پوست را به صورت طولی برداریم، قهوه­ ای شدن بافت آبکشی مشخص است. باید توجه داشت که در زردی فوزاریومی باید برش عرضی تهیه کرد (چون در سیستم آوندیِ ساقه، بافت چوبی نسبت به بافت آبکشی داخلی­تر است). بوته­ های آلوده به رنگ زرد، نارنجی یا قهوه ­ای و کوتوله بوده که به راحتی در مزرعه قابل تشخیص می­باشد. برگ­های گیاهان آلوده به هم پیچیده، ضخیم، ترد و شکننده می­باشند.

مدیریت تلفیقی بیماری ویروس پیچیدگی برگ نخود فرنگی:

  1. کشت را زمانی باید انجام داد که فعالیت شته­ های ناقل کم باشد. معمولاً در پاییز و زمستان این ویروس کم است.
  2. اگر کاری کنیم که آلودگی پاییزه کاسته شود، جهت کنترل مفید است، دیر کاشتن در پاییز مفید و سم­پاشی­های زمستانه، با سموم سیستمیک مانند، متاسیتوکس جهت کنترل ناقل­ها هم مفید است.
  3. علائم معمولاً در آبان ماه به صورت تک بوته ­ها در مزرعه دیده می­شوند. زمستان در حاشیه یا وسط مزراع باقلا؛ بوته­های زردِ پراکنده از دور کاملاً معلوم هستند. در بهار، مزرعه به طور یک­دست زرد می­شود (در زمستان، شته ­ها فعالیتی ندارند و در بهار و پاییز فعالیت آن­ها افزایش می­یابد).

برای مطالعه مقاله ویروس موزاییک معمولی و زرد لوبیا کلیک کنید.

علائم ویروس پیچیدگی برگ نخود فرنگی

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

راهنمای نگهداری، تکثیر و رفع مشکلات فیکوس آلتیسیما

فیکوس آلتیسیما، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی با برگ های بزرگ و زیبا، به…

5 روز قبل

آموزش صفر تا صد طرح حنا روی دست و پا

استفاده از حنا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های آرایش و تزئین بدن،…

6 روز قبل

خواص روغن آرگان برای لک صورت

لک های پوستی یکی از رایج ترین چالش هایی هستند که زیبایی طبیعی پوست را…

1 هفته قبل

معرفی سانسوریا کراواتی

سانسوریا کراواتی، که به نام های مختلفی همچون زبان مادرشوهر، زبان مار یا گیاه تیرکمان…

2 هفته قبل

شرایط نگهداری یوکا تنه درختی

یوکا تنه درختی (با نام علمی Yucca gigantea) یکی از محبوب ترین انواع گیاهان یوکا…

2 ماه قبل

انواع فر مو و نحوه مراقبت از آنها

موهای فر، به عنوان یک ویژگی طبیعی خاص، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند،…

2 ماه قبل