گل بنفشه از گیاهان طبی، علفی، بوته ای و از تیره بنفشه علفی می باشد. این گل ها دارای قد کوتاهی می باشند و در مناطق کوهستانی، مرطوب و کم آفتاب رویش دارند. گل های بنفشه در منطق غربی ایران دراواخر و یا اوایل فصل بهار می رویند. گل ها و برگ های این گل برای مصرف دارویی بسیار پر کاربرد می باشند.
گل های بنفشه جلوه بسیار زیبایی به طبیعت می بخشند و یاد آور روزهای بهاری می باشند. دارای رنگ های با تنوع زیادی می باشد. رنگ های زرد، سفید، بنفش و ارغوانی و … از جمله رنگ های تشکیل دهنده این گل می باشند.
گلبرگ های بنفشه شبیه به قلب می باشند و دارای دمبرگ درازی می باشد. گلبرگ ها به صورت گسترده روی زمین پهن می شوند و ساقه ای ندارند. تمامی انواع مختلف بنفشه در برابر سرما مقاوم هستند. این گل ها در بهار و تابستان به دلیل دمای بالا و طول روز بلند رشد خوبی دارند.
گل بنفشه به عنوان دارویی دارای خواص بسیار زیادی می باشد، ولی این گل ها به عنوان گیاه بسیار زیبا و ترئینی مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل مقاومت خوبی که در مقابل سرما دارند، برای فضای سبز، چمن ها، پارک ها و بلوارها مورد استفاده قرار می گیرند. کاشت آن در تراس خانه منظره بسیار زیبایی را به وجود می آورد.
گل بنفشه هم مانند دیگر گل های زیبا دارای انواع مختلفی می باشد که در ذیل به شرح آن ها می پردازیم:
بنفشه سه رنگ:
این نوع از گل بنفشه بومی کشور ایران، اروپا و آسیا می باشد. در شمال، شمال غربی و غرب ایران به حالت خودرو می روید. رنگ گل های این نوع از بنفشه به رنگ های زرد، ارغوانی، آبی نیلی و سفید می باشد. بنفشه سه رنگ را در اوایل تابستان به روش کاشت بذر رشد و نمو می دهند و در شهریور آن ها را کاشت می کنند. محل رشد و نمو این نوع باید دارای آفتاب کامل باشد. خاک مورد پسند بنفشه سه رنگ کوددار و به دور از علف هرز می باشد.
بنفشه ایرانی:
بنفشه ایرانی دارای رنگ های بنفش تیره و یا ارغوانی،سفید، آبی روشن، زرد و یاسی می باشد و دو نوع کم پر و پر پر دارد.
بنفشه پنسی:
از این نوع بنفشه برای باغچه به جهت گلدهی در اواخر زمستان و بهار مورد استفاده قرار می گیرد.
بنفشه فرنگی:
این بنفشه، بنفشه دو رگه زینتی می باشد و به نام بنفشه فرنگی شهرت پیدا کرده است. بنفشه فرنگی دارای گل های درشت با برگ های نامنظم به رنگ های آبی، سفید و بنفش تیره می باشد. معمولا لکه هایی با رنگ متفاوت از رنگ گل بر روی گلبرگ ها وجود دارد. به دلیل داشتن رنگ های زیبا، منظره بسیار زیبایی برای استفاده از گلکاری به فضا می دهند.
بنفشه هیبرید:
این بنفشه به رنگ بنفش تیره یا ارغوانی، سفید، آبی روشن، زرد و یاسی با انواع کم پر و پر پر می باشد. گل های هیبرید در زمستان گل می دهند. گل ها در اواخر زمستان و یا اوایل بهار می رویند. یک نوع از گل بنفشه هیبرید وجود دارد که به آن بنفشه چهار فصل می گویند و در تمام فصل های سال گل می دهد.
برای مطالعه مقاله معرفی گیاه بنفشه آفریقائی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
بنفشه معطر وحشی:
این نوع از گل بنفشه در مناطق معتدل و مکان های دارای سایه به صورت خودرو می رویند و از تمام قسمت های این گیاه اعم از گل، برگ، ریشه و تخم آن برای مصارف دارویی استفاده می کنند.
بنفشه گونه:
این نوع از بنفشه به رنگ خاکستری، بنفش روشن، آبی و سفید است و بیشتر در هند و در قسمت هایی از ایران در شکاف سنگ های در کوه می روید. این بنفشه، سه رنگ یک ساله همراه با گل های کوچک می باشد و در مناطق شمالی ایران کشت می شود.
بنفشه آفریقایی:
نبفشه آفریقایی جزء گل های لوکس محسوب می شود و بسیار زیبا با تنوع بالا می باشد. این نوع دارای تنوع رنگی زیاد, گل دادن چهارفصل، مناسب برای فضای آپارتمان و مناطق کم نور و تکثیر بسیار راحت می باشد. در بسیاری از کشورهای دنیا این نوع بنفشه بسیار محبوب می باشد و به عروس گل های فضای بسته نام گرفته است. دلیل محبوب بودن این نوع به دلیل توانایی بالا در گلدهی می باشد. در آبان ماه و اردیبهشت ماه بیشتر از ماه های دیگر گل می دهد و یا اینکه حتی می تواند در زمستان و تمام فصول سال گل بدهد.
همیشه در مورد بنفشه آفریقایی به این نکته توجه داشته باشید که یکی از دقت ها در خرید بنفشه آفریقایی اندازه گلدان می باشد. زیرا برخلاف تصور که هرچقدر که گلدان بزرگ تر باشد بهتر است برای این نوع این گونه نمی باشد. زیرا زمانی که گلدان بزرگ باشد، میزان خاک بیشتر می شود و با هر بار آبیاری مقدار زیادی آب دریافت می کند و این مقدار باعث پوسیدگی ریشه گیاه می شود و گل ها از بین می روند و برگ هایش پلاسیده و چروک می شوند. دیگر اینکه گیاه باید انرژی زیادی را که باید صرف گلدهی کند، برای رشد ریشه ها به کار می برد و رشد گلدهی کاهش می یابد.
بهترین اندازه گلدان برای بنفشه آفریقایی اندازه یک سوم بوته می باشد و با رعایت این اندازه یک گیاه بسیار زیبا با گل های فراوان خواهید داشت.
گل های بنفشه معمولا در مناطق سایه دار و مرطوب رشد می کنند و به صورت بسیار گسترده از آن استفاده دارویی می کنند. دیگر اینکه به خاطر زیبایی که این گل ها دارند به عنوان زینتی در باغچه، فضای سبز و گلدان استفاده می کنند. گل های زیبای بنفشه در فصل بهار رویش پیدا می کنند و در تابستان گل ها از بین می رود.
برای مطالعه مقاله خواص درمانی گیاه بنفشه می توانید از این لینک استفاده نمایید.
این گیاه را می توان از راه بذر، قلمه، تقسیم ریشه و جدا کردن ساقه ها تکثیرکرد:
بذر:
برای کاشت بنفشه از راه بذر، بهتر است که بذرها را در مرداد ماه به صورت نشاء بکارید و بعد از جوانه زدن بذرها آن ها رابه زمین اصلی انتقال بدهید. بهترین خاک برای کاشت بذر، خاک نرم همراه با کود دامی پوسیده می باشد.
دقت داشته باشید که آفتاب بیش از حد باعث سوختن گل ها می شود. به همین دلیل تا زمان سبز شدن گل ها، در جای خیلی گرم همراه با آفتاب شدید سایه بان قرار دهید. بذرهای جوانه زده در پاییز در زمین اصلی خود کاشته می شوند و بعد از زمستان در فصل بهار گل ها نمایان می شود. گاهی ممکن است بذرهای جوانه زده شده را در مکان دیگری کاشت کنند و بعد از اینکه زمستان تمام شد، آن ها را در مکان اصلی خود کاشت کنند.
هرچقدر که نشاء گل را زودتر به محل اصلی منتقل کنید، گل های درشت تری خواهید داشت. اگر گل های کاشته شده در زمستان سال بعد در مکان خیلی سرد قرار دارند باید در فصل زمستان گل ها بپوشانید. قسمت های هوایی این گل ها به سرما مقاوم می باشند، ولی قسمت های ریشه و داخل خاک تحمل سرمای شدید را ندارند و ممکن است یخ بزنند.
قلمه:
در روش قلمه زدن به این نکته توجه داشته باشید که از همان کود ریشه ها برای قلمه ها هم استفاده کنید. ولی این گیاه بیشتر به روش بذر تکثیر می شود.
گل بنفشه اگر در شرایط مطلوب آب و هوایی قرار بگیرند معمولا بدون آفت و بیماری می باشند. قفط زمانی که در خشکی و گرمای بیش از حد قرار بگیرند ممکن است دچار شته ها بشوند. می توان آن ها را با اسپری کردن آب و صابون رقیق شده و یا حشره کش ها از بین ببرید.
از دیگر بیماری های این گیاه به لکه برگ که یک عفونت قارچی می باشد می توان نام برد و در این بیماری لکه های سیاهی در لبه برگ ها به وجود می آید.
پوسیدگی ساقه هم از دیگر بیماری ها به حساب می آید و از راه قارچ، خاک آلوده و کود حیوانی انتقال پیدا می کند و باعث از بین رفتن شاخ و برگ و چروک شدن زودرس برگ ها می شود.
گل های بنفشه در اواخر زمستان و اوایل بهار شروع به گل دهی می کنند. این زمان برا کاشت این گیاه می باشد.
در بعضی از اقلیم های جغرافیایی که زمستان سرد و یخبندان ندارد می توانید در فصل پاییز، گیاه بنفشه را کاشت کنید.
هر زمان که خاک باغچه در دمای 7 تا 21 درجه قرار گرفت، بهترین زمان برای کاشت بنفشه می باشد. اگر این گیاه را زودتر از زمانش کاشت کنید، باعث آسیب رساندن به گیاه می شوید و درصد آلودگی و بیماری را برای گیاه بیشتر می کنید.
بعد از کاشت، گیاه را آبیاری کنید و دقت به رطوبت خاک اطراف ریشه داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید که در زمان آبیاری برگ ها و گل ها را خیس نکنید زیرا ممکن است دچار بیماری قارچی بشوند.
بنفشه آفتاب یا سایه دوست دارد؟
در حالت ایده آل، بنفشه در بهار و اوایل تابستان آفتاب زیادی دوست دارند، اما تمایل دارند با گرمای زیاد تابستان دست و پنجه نرم کنند. یک محیط عالی شرایطی است که قبل از اینکه درختان کاملاً برگ زده و در تابستان سایه دار شوند، آفتاب کامل بگیرد.
آیا گل بنفشه هر ساله برمی گردد؟
دوره گلدهی، شکوفه های لذت بخش و رایحه ای دوست داشتنی از مشخصات گل بنفشه است، به علاوه سال به سال رشد می کنند.
گل بنفشه یک ساله است یا چند ساله؟
گل بنفشه یک ساله یک فصل خنک است و هوای گرم باعث کمرنگ شدن گلها و از بین رفتن گیاهان می شود.
آیا می توانید گل بنفشه را در گلدان پرورش دهید؟
گل بنفشه به طور قابل توجهی همه کاره است و متناسب با طیف وسیعی از شرایط باغ است. آنها در گلدان زیبا به نظر می رسند، چه گلدانی به عنوان مجموعه ای از انواع مختلف (همانطور که ممکن است با گل گوش) انجام دهید، یا با هم مخلوط شوند. همچنین می توانید آنها را با گیاهان دیگر در ظروف مخلوط ترکیب کنید.
آیا گل بنفشه در زمستان زنده مانده است؟
بنفشه های زمستانی لطیف و ظریف به نظر می رسند اما به اندازه کافی سخت هستند تا از سرما و برف جان سالم به در ببرند و می توانند در تمام زمستان گل دهند. برای اینکه گل های بنفشه زمستانی خود را در طول زمستان گل دهند، اطمینان حاصل کنید که پس از کم رنگ شدن گل ها، بلافاصله گل های قدیمی را از بین ببرید.
چگونه مراقب گل بنفشه هستید؟
خاک یا کمپوست را مرطوب نگه دارید، به ویژه هنگامی که گیاهان گل می دهند. تغذیه منظم مایع به طولانی شدن دوره گلدهی کمک می کند.
چه زمانی باید گل بنفشه بکارم؟
گل بنفشه از طریق بذر به راحتی قابل پرورش است، ظرف 4 تا 6 هفته آماده پیوند و در مدت 12 تا 16 هفته گل می دهد. آنها بهتر است در اواخر تابستان تا اوایل پاییز یا اواخر زمستان تا اوایل بهار کاشته شوند. بذر را قبل از کاشت سرد نگه دارید و از کاشت در دمای بالا خودداری کنید.
چگونه از گلهای گلدان گلدان مراقبت می کنید؟
آبیاری: گل بنفشه خاک خوب زهکشی شده را ترجیح می دهد و در صورت رشد در آب ایستاده یا در شرایط بیش از حد تنگ، می تواند باعث پوسیدگی ریشه شود و یا برگها قالب می شوند. اگر در ظروف رشد می کنید، مانع از آبیاری زیاد شوید و از گیاهان بلندتر به عنوان زیر گیاه استفاده کنید تا در گرمای تابستان کمی به آنها سایه ببخشد.
چرا گل بنفشه من مرد؟
چندین دلیل می تواند باعث پژمردگی بنفشه شما شود. با آنچه ما به طور قطع می دانیم شروع کنید – گل بنفشه دارای سیستم ریشه ای بسیار ظریف و ظریفی است و اگر خیلی خشک شود، پژمرده می شود. همچنین، اگر بیش از حد خشک بمانند، برخی از این ریشه های کوچک می میرند – در نهایت کل گیاه می میرد.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…