فلفلهای تند طیف گسترده ای از فلفلها را شامل میشوند که تحت عنوان Capsicum annuum نامگذاری شده اند. این فلفلها محدود به آناهیم، آنچو، کاین، ژالاپنو، هابانرو و بانانا واکس داغ نیستند. پس از رشد این گیاه و لذت بردن از طعم فوق العاده فلفلها تند تعجب خواهید کرد که چرا زودتر این کار را انجام نداده اید.
در بخش اول به چگونگی آماده سازی رشد مناسب فلفل چیلی می پردازیم
1 – انتخاب رقم فلفل
فلفل تند یکی از گیاهان شگفت انگیز میباشد، زیرا در طیف گسترده ای از رنگها، اندازهها، سلیقه ها و سطوح ادویه ای وجود دارند. گیاه فلفل تند میتواند یکساله (هر ساله بایستی کاشت شود) یا چند ساله (مجددا رشد میکند) باشد. بطورکلی، سه نوع فلفل تند وجود دارد که شامل شیرین، گرم و زینتی است. هر سه نوع آنها ادویه ای هستند، اما فلفل شیرین ملایمتر بوده و دارای رنگها و اشکال مختلف میباشند.
2 – پیدا کردن بهترین مکان برای کاشت فلفل
فلفلها گیاهانی هستند که عاشق گرما می باشند و در مناطق که آفتاب زیادی را دریافت میکنند، رشد میکنند. منطقه ای را در باغ خود انتخاب کنید که آفتاب کامل داشته یا حداقل بیشترین مقدار آفتاب را دریافت کند. اگر در یک منطقه بیابانی زندگی میکنید، ممکن است به مکانی با سایه اندک نیاز داشته باشید. اگر در منطقه ای زندگی میکنید که باران زیادی میبارد، سعی کنید مکانی را که آفتاب کامل دریافت کرده و دارای زهکشی مناسب است پیدا کنید. آب زیاد باعث تولید میوه کم میشود.
3 – تصمیم گیری برای کاشت فلفل در خارج از خانه
اگر در مناطق رشد فلفل تند زندگی نمیکنید (در نزدیکی خط استوا)، ممکن است در زمستان فلفلهای خود را در داخل گلدان کاشت کرده و در فصل بهار با گرم شدن هوا آنها را به بیرون منتقل کنید. اگرچه میتوانید بذرهای خود را مستقیما در زمین کاشت کنید، اما احتمالا جوانه زنی آنها کاهش خواهد یافت.
شما میتوانید فلفل خود را از رشد بذرها و یا از خزانه تهیه کنید، اما با رشد گیاه تنوع بیشتری خواهید داشت. شروع از گیاهچه ها بسیار آسان است؛ فقط 6 هفته قبل انتقال به بیرون برنامه ریزی نمایید. بعد از آخرین تاریخ یخبندان منطقه میتوانید فلفلها را به خارج از خانه منتقل کنید.
4 – اصلاح خاک
برای تولید بهتر، سالمتر و بیشتر، خاک باغ را باید اصلاح کرد. فلفلها خاکی را ترجیح میدهند که دارای زهکشی خوب بوده و مواد مغذی زیادی داشته باشد. بنابراین، مقداری ماسه را با خاک مخلوط کنید تا تخلیه آن بهتر شود و همچنین چند هفته یا چند ماه قبل از کاشت نیز کمپوست اضافه نمایید.
اگر خاک شما دارای زهکشی ضعیف یا متوسط است، میتوانید آن را با مقداری ماسه بهبود دهید. اگر پتاسیم به مقدار کافی وجود ندارد، مقداری به خاک اضافه نماید تا رشد گیاه به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش یابد. در ابتدا همیشه خاک خود را آزمایش کنید.
اگر مقدار پتاسیم خاک شما کم است، برای انتخاب کود با مقدار زیاد پتاسیم و مقدار کم نیتروژن (مانند NPK 0-20-0) به یک خزانه محلی مراجعه کنید. pH خاک خود را آزمایش کرده و مشخص کنید که آیا به اصلاح بیشتری نیاز دارد یا خیر. فلفلها در خاک با pH خنثی یا کمی اسید با مقدار 7-6.5 رشد بهتری دارند. هر چقدر خاک خود را بهتر آماده کنید، فلفلها رشد بهتری خواهند داشت.
برای مطالعه مقاله انواع فلفل های تند می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در این بخش به صورت مرحله به مرحله کاشت بذرهای فلفل را شرح می دهیم.
1 – آماده سازی بذرهای فلفل
برای کمک به جوانه زنی و رشد گیاهچه ها میتوانید از یک حوله کاغذی مرطوب یا کیسه پلاستیکی استفاده کنید. یک حوله کاغذی مرطوب را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و بذر ها را در داخل حوله پخش کنید. کیسه را در جای خشک و گرم، مانند کابینت آشپزخانه، قرار داده و به مدت 2 تا 5 روز در آنجا نگهداری کنید. بذرها بایستی در این بازه زمانی شروع به جوانه زنی کنند. سپس، شما میتوانید آنها را کاشت کنید.
برای مطالعه مقاله بستر مناسب جوانه زنی بذر می توانید از این لینک استفاده نمایید.
2 – کاشت بذرهای فلفل در ظرف کوچک
برای گیاهچه ها خود میتوانید سینی بذر خریداری کنید و یا میتوانید هر دانه را در گلدانهای مخصوص کشت نمایید. سینی یا ظرف کوچک را با خاک پر کنید (قبلا به کود و کمپوست اصلاح شده است). سپس، در هر ظرف یک بذر در عمق 1.5 سانتیمتر از سطح خاک قرار دهید.
3 – بذرهای فلفل را آبیاری کنید
بذرها بایستی به صورت روزانه آبیاری شوند تا مرطوب بمانند. بعد از کاشت بیشترین مقدار آب را به بذرها بدهید و بعد از آن روزانه حدود یک قاشق چایخوری آب اضافه نمایید.
4 – آن ها را در مکان گرم و آفتابی قرار دهید
اگر بذر فلفل را قبلا کشت کرده اید، ممکن است به یک لامپ گرما نیاز داشته باشید؛ لامپهای گرما به رشد سریع بذرها کمک میکنند. اگر اینطور نیست، دانه ها را در محلی قرار دهید که از نور فراوانی برخوردار است، مانند پنجره جنوبی و نزدیک رادیاتور. فقط مراقب باشید که بذرها زیاد گرم و سرد نشوند، زیرا هر دو باعث کاهش رشد میشوند.
5 – مشاهده جوانه زنی بذرها
جوانه زنی بذرها از چند روز تا چند هفته طول خواهد کشید. بذرها هنگام جوانه زنی یک جفت برگ تولید میکنند که تحت عنوان “برگهای دانه ای” نامیده میشوند. پس از مدت زمان کوتاهی، جفت دوم برگها ظاهر میشوند؛ این برگها به عنوان “برگهای واقعی” شناخته میشوند و سیگنالهایی را نشان میدهند که فلفلها آماده انتقال به بیرون هستند. تا زمان افزایش دمای بیرون میتوانید منتظر بمانید و یا میتوانید هنگام تشکیل برگهای واقعی آنها را کاشت کنید.
6 – نگهداری گیاهچه های فلفل
بذرهایی که در داخل خانه رشد میکنند دارای نوسان دمایی کمی هستند. با ورود به محیط بیرون، شوک ناشی از تغییردما، سطح رطوبت و تغییر نور آفتاب را تجربه میکنند. با قرار دادن گلدان یا سینیهای خود در هنگام روز در این شرایط میتوانید آنها را سازگار کنید. این کار را حدود 2 ساعت در روز و به مدت حدود یک هفته انجام دهید؛ سپس، یک ساعت در روز اضافه کرده و در فضای بیرون قرار دهید تا بتوانند 24 ساعت کامل در خارج از خانه بمانند. در این مرحله، آنها میتوانند بدون ترس از شوک در خارج از خاک کاشته شوند.
برای مطالعه مقاله خواص درمانی فلفل قرمز می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در آخرین بخش مقاله به چگونگی کاشت فلفل ها می پردازیم
1 – کاشت فلفل در زمان مناسب
تا آخرین یخبندان بهار صبر کنید. این زمان به آب و هوای محل زندگی شما بستگی دارد. در یک روز آفتابی در اوایل صبح یا اواخر عصر که هوا خیلی گرم نیست نسبت به کاشت اقدام کنید تا از ایجاد شوک جلوگیری شود.
2 – حفر سوراخ ها
برای جلوگیری از رقابت، فلفلها را به صورت جداگانه کاشت کنید. حتی اگر به طور مستقیم در بیرون از خانه بذر را کاشت کرده باشید این امر را در نظر بگیرید. با استفاده از ماله باغچه، سوراخهای نسبتا بزرگی را ایجاد کرده و گیاه را به همراه ریشه در آن قرار دهید. فاصله گیاهان از هم بایستی 30 سانتیمتر باشد، اما این فاصله بستگی به نوع فلفلی دارد که کاشت کرده اید و ممکن است فاصله مورد نیاز بیشتر باشد. برای یافتن فاصله مطلوب در مورد فلفلهایی که کشت کرده اید مطالعه کنید.
3 – کاشت فلفل ها
گیاه یا بذر فلفل را در سوراخ هایی که حفر کرده اید قرار دهید. خاک موجود در قسمت بالایی را عوض کنید؛ به طوری که، حدود 2.5 سانتیمتر خاک در بالای ریشه یا دانه قرار داشته باشد. پس از اتمام کار خاک را زیاد فشار ندهید، زیرا فلفلها خاک سست با تخلیه خوب را نیاز دارند.
4 – آبیاری فلفل
وقتی خاک آنها مرطوب است، گل های زیادی را تولید میکنند. بعد از کاشت اول، برای جلوگیری از شوک انتقال به خاک مقدار بیشتری آب اضافه کنید. سپس، به صورت روزانه آبیاری کنید تا خاک مرطوب بماند. اگر فلفل در حال رشد باشد میتوانید با اضافه کردن آب بیشتر آنها را شیرینتر کنید.
5 – نگهداری از گیاهان
یک ماه یا بیشتر طول میکشد تا فلفل ها شروع به گلدهی کرده و میوه تولید کنند؛ بنابراین، شما باید به خوبی در این مدت از آنها نگهداری کنید. علفهای هرز را به صورت مرتب حذف کنید، زیرا در صورت باقی ماندن در خاک با گذشت زمان فضا و مواد مغذی موجود در خاک را استفاده میکنند.
کود پتاسیم و کمپوست را به صورت ماهانه به خاک اضافه کنید تا سطح مواد مغذی بالاتر رود. همچنین، میتوانید از یک لایه مالچ در قسمت بالای خاک استفاده کنید تا رطوبت را حفظ کرده و مانع رشد علفهای هرز شود. بسته به نوع فلفل در حال شد، ممکن است به داربست نیاز داشته باشید. برای مثال، فلفلها زنگوله ای توسط داربست به خوبی حمایت میشوند.
6 – برداشت فلفل ها
زمان برداشت گونه های مختلف فلفل متفاوت است. به طور کلی، میتوان از طریق اندازه آن زمان برداشت را مشخص کرد. فلفلها رنگ خود را تغییر میدهند؛ بنابراین، شما تصویر روشنی از فلفل رسیده نخواهید داشت. بنابراین، از روی رنگ نمیتوان زمان رسیدن آن را تعیین کرد. برای مشخص کردن زمان مناسب برداشت، مزه آن را بررسی کنید. شما میتوانید بر اساس مزه پی ببرید که قابل برداشت است یا خیر. اگر قصد تهیه پودر فلفل دارید، بگذارید تا قبل از برداشت روی شاخه های خود خشک شوند.
برای خرید انواع بذر فلفل می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…