برنج سرخ شده، من را به یاد گذشته های بسیار دور می اندازد. یاد روزهای مدارد رنگی و کاغذ و مداد تراش. فکر نمی کنم در دوران کودکی من، هفته ای بوده باشد که حداقل یک وعده برنج سرخ شده برای ناهار، شام یا حتی صبحانه در آن نداشته باشیم. من و برادرانم، همه این غذا را بسیار دوست داشتیم. اما من فکر می کنم دلیل اصلی این که مادرم بسیار این غذا را میپخت، این بود که برنج سرخ شده، راهی عالی برای استفاده از تمام مواد غذایی باقی مانده در انتهای هفته، در یخچال است. در آشپزخانه مادرم، هرگز غذا هدر نمی رفت.
حال ممکن است از خود بپرسید، اگر برنج سرخ شده را می توان با هر نوع مواد غذایی که باقی مانده درست کرد، پس چه نیازی به دستور پخت هست؟؟ این سوال بسیار خوبی است و درست است. برنج سرخ شده، یکی از آن غذاهایی است که بسته به علاقه و ذائقه ی شما نسبت به سبزیجات و آنچه که در دسترس دارید، می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. اگر بخواهم صادقانه بگویم، فکر نمی کنم تابحال این غذا را ۲ بار به یک روش درست کرده باشم.
این دستور پخت برنج سرخ شده وگان، خصوصاً با چاشنی های ذکر شده اش، یک مرجع مفید است. تقریباً هر نوع سبزیجاتی را میتوان در این دستور استفاده کرد، اما ترکیبی متعادل از ادویه ها و سس ها در این دستور وجود دارد که عطر و طعمی خاص و متفاوت به این غذا میبخشد.
این غذا به طور معمول با چاشنی سس صدف سرو میشود، اما در دستور ما، از این سس استفاده نمیشود. اما به همان اندازه خوش طعم و خوشمزه است و کیفیت سس صدف واقعی را فراهم می کند. برنج سرخ شده دوران جوانی من، اغلب برش هایی از سوسیس قرمز چینی lap Cheong را نیز به همراه داشت. امروزه من در دستور خود، از یک جایگزین گیاهی یا تمپه (tempeh) طعم دار شده استفاده میکنم، که به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت، در بسیاری از غذاهای وگان استفاده میشود. گرچه در بیشتر اوقات، من به راحتی گوشت و جایگزین اش را از وعده ی غذایی خود حذف میکنم.
موسیر سرخ شده در مراحل ۱ و ۲ که مراحل تبدیل برنج ساده به برنج سرخ شده است، به غذا عطر و طعمی شگفت انگیز و بینظیر میبخشد. شوهرم می گوید که این قسمت از مراحل پخت برنج سرخ شده وگان من، بسیار مورد علاقه ی اوست. اگر به طور معمول پیاز را در غذا دوست ندارید، می توانید در این غذا از آنها صرف نظر کنید. اما موسیر سرخ شده، طعم تند و تیز پیاز را، به تلخی دلپذیری تبدیل می کند. من اکیداً توصیه می کنم آن را حداقل یک بار امتحان کنید. اما برنج سرخ شده بدون وجود پیاز و موسیر نیز همچنان خوشمزه خواهد بود.
چاشنی هایی که با برنج سرخ شده کاملاً مطابقت دارند شامل گشنیز تازه، کنجد بو داده و دو چاشنی سفید و نارنجی، از غذاهای جنوب شرقی آسیا معروف به ترشی دایکون (pickled daikon) و هویج است. اگر این مواد را در یخچال خود ندارید، می توانید آن ها را در اکثر فروشگاه های مواد غذایی آسیایی پیدا کنید.
برای مطالعه مقاله دستور پخت کدوی حلوایی و سبزیجات می توانید از این لینک استفاده کنید.
اندازه ی آن: حدود ۸ و ½ فنجان
کل مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
کل مدت زمان پخت: ۱ ساعت
زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد مورد نیاز:
قانون طلایی در مورد پخت غذا: هرچه مواد تازه تر باشد، غذا خوشمزه تر خواهد شد.
این قانون طلایی، در مورد برنج سرخ شده اینطور نیست. هنگام تهیه برنج سرخ شده، بهتر است از برنجی که حداقل یک روز قبل پخته و در یخچال قرار گرفته استفاده کنید زیرا برنج تازه پخته شده، نرم و حاوی رطوبت بیش از حد است. وقتی از برنج تازه استفاده شود، غذا له و شُل خواهد شد. از طرف دیگر، برنجی که یک روز مانده (یا حتی یک هفته)، مقداری از رطوبت خود را در یخچال از دست داده و دانه های آن هنگام پخت، له نخواهند شد.
در ادامه مراحل تهیه برنج یاس به شما توضیح می دهیم.
مرحله ۱: مقداری آب در یک قابلمه نچسب با اندازه متوسط بریزید.
مرحله ۲: برنج شسته شده را اضافه کنید.
مرحله ۳: حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد.
مرحله ۴: درب ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بپزد.
مرحله ۵: قابلمه را از روی حرارت بردارید، اما درب ظرف را باز نکنید. بگذارید برنج به مدت ۱۰ دقیقه در قابلمه بماند.
مرحله ۶: درب ظرف را باز کنید و برنج را با استفاده از یک کفگیر یا قاشق، آبکش کنید.
مرحله ۷: بگذارید برنج در دمای اتاق خنک شود. سپس آن را در یک ظرف سربسته گذاشته و در یخچال قرار دهید.
برای مطالعه مقاله دستورالعمل تهیه بادمجان و پنیر و سبزیجات می توانید از این لینک استفاده کنید.
زمان آماده سازی: ۲۵ دقیقه
زمان پخت: حدود ۳۰ دقیقه
مواد مورد نیاز:
در ادامه مراحل تهیه برنج سرخ شده و سبزیجات به شما توضیح می دهیم.
مرحله ۱: روغن کانولا را داخل یک قابلمه کوچک نچسب بریزید. آن را روی حرارت کم تا متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۲: موسیر را اضافه کنید. موسیر داخل روغن را مرتباً هم بزنید تا حدود ۸۰٪ از موسیر به رنگ قهوه ای تیره درآید. در این مرحله ، موسیر به سرعت پخته می شود و تنها یک مرز باریکی بین موسیر با رنگ قهوه ای تیره و موسیر سوخته وجود دارد. پس از پخت، ظرف را از روی حرارت بردارید، اما همچنان آن را هم بزنید. زیرا موسیر در حرارت زیاد تابه، به پختن ادامه خواهد داد.
اگر قبل از برداشتن تابه از روی حرارت، تمام موسیرها به رنگ قهوه ای تیره درآیند، به احتمال زیاد با موسیرهایی سوخته که بسیار تلخ هستند، مواجه خواهید شد. پس حواستان به این موضوع باشد. بسته به نوع گاز و مقدار حرارت آن، ممکن است حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد تا موسیر شما به رنگ قهوه ای تیره و مناسب برسد. پس از پخته شدن آن را به کناری بگذارید.
مرحله ۳: در یک تابه بزرگ نچسب، مقداری روغن کنجد بریزید. تابه را روی حرارت متوسط تا زیاد قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۴: پیاز را اضافه کنید و آن را مرتباً هم بزنید تا بعد از حدود ۴ دقیقه به رنگ طلایی درآید.
برای مطالعه مقاله طرز تهیه چیکن پارمزان خانگی خوشمزه می توانید از این لینک استفاده کنید.
مرحله ۵: سیر را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگر به طور مرتب هم بزنید.
مرحله ۶: سس صدف وگان، سس سویا، سس Worcestershire، آبگوشت سبزیجات، ادویه قارچ، پودر سیر، پودر پیاز و فلفل را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. حرارت را کم تا متوسط تنظیم کنید.
مرحله ۷: برنج را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بعد از حدود ۵ دقیقه، سس به خوردِ برنج برود.
مرحله ۸: سبزیجات منجمد را هم اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند. مواد را حدود ۳ دقیقه یا بیشتر تفت دهید.
مرحله ۹: مواد را از روی حرارت بردارید. موسیر سرخ شده را روی برنج پاشیده و سرو کنید. از این غذای خوشمزه، به همین شکل که هست، و یا با انواع چاشنی های مختلف تزئین کرده و لذت ببرید.
انواع چاشنی های اختیاری:
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…