دسته بندی ها: آموزش باغبانی

بیماری های کلزا

از مهمترین آفات کلزا در ایران می­توان به شته مومی­کلم، سوسک پلن­خوار و پروانه سفیدکلم اشاره کرد. از مهمترین بیماری­های قارچی نیز ریزوکتونیا، سفیدک سطحی، سرطان کلزا، کپک خاکستری و بیماری آلترناریا قابل ذکر است. سرطان کلزا یکی از بیماری­های شایع کلزا است.

در صورتی که تراکم زیاد باشد به جای تشکیل دانه در خورجین، گرد قهوه ­ای مایل به سیاه تولید می­شود و مزرعه رو به نابودی می­رود. مبارزه با 1.5 لیتر در هکتار از سم مختص این بیماری به نام Ronilan  می­تواند انجام شود. توصیه می­شود که مبارزه در مرحله گل­دهی انجام گیرد. برای مبارزه با بیماری­های کلزا، بهتراست که از ارقام مقاوم و نیز روش­های به زراعی از جمله تراکم، تاریخ کاشت مناسب، تناوب زراعی و آیش استفاده شود.

پروانه سفیدکلم

کنترل علف های هرز گیاه کلزا:

اختلاط بذر علف­های هرز مهم تیره شب­ بو موجب کاهش کیفتی روغن و کنجاله می­شود و هزینه سنگینی از طریق اجرای عملیات لازم برای کنترل آن­ها تحمیل می کند. پیش­گیری و  ممانعت از ورود علف هرز به داخل یک منطقه غیرآلوده، ساده­ ترین و ارزان­ترین روش کنترل علف­های هرز است.

استفاده از بذر سالم و بوجاری شده که عاری از بذر علف های هرز باشد، جلوگیری از به گل نشستن علف­های هرز به منظور ممانعت از تولید بذر در داخل مزرعه، استفاده از کودهای حیوانی پوسیده، تغذیه دام با علوفه تمیز و عاری از بذر علف­های هرز و تمیز کردن ماشین­ آلات کشاورزی قبل از شروع کار، از جمله اقدامات لازم به­ منظور جلوگیری از آلودگی اولیه محسوب می­شود.

متاسفانه برخی از علف­های هرز تیره شب­ بو قادرند در پاییز و یا بهار جوانه بزنند. برای مبارزه با علف­های هرز در مزرعه کلزا، از روش­های زراعی و شیمیایی می­توان استفاده کرد. رعایت تراکم و تاریخ مناسب کاشت، آبیاری قبل از کشت به منظور تحریک رشد علف­های هرز، تناوب، شخم ­برگردان، وجین دستی و مکانیکی روشهای زراعی موثر در مبارزه با علف­های هرز محسوب می­شوند.

در روش شیمیایی،  برای مبارزه با علف­های هرز پهن­ برگ و باریک­ برگ از علف­کش­ها استفاده می­شود. علف­کش­ها علاوه بر نقشی که در کنترل علف­های هرز در یک تناوب دارند، این امکان را نیز برای کشاورز ایجاد می­کنند که از تناوب­های فشرده­ تر و متشکل از محصولات سازگارتر با خاک و بازار استفاده کند. از مهمترین علف­های هرز پهن­ برگ موجود در مزارع کلزا، می­توان به خردل وحشی، گندمک، شاه­ تره و هفت ­بند و از علف­های هرز باریک برگ به یولاف وحشی و ارزنی سبز اشاره کرد.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

آخرین نوشته ها

راهنمای نگهداری، تکثیر و رفع مشکلات فیکوس آلتیسیما

فیکوس آلتیسیما، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی با برگ های بزرگ و زیبا، به…

6 روز قبل

آموزش صفر تا صد طرح حنا روی دست و پا

استفاده از حنا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های آرایش و تزئین بدن،…

7 روز قبل

خواص روغن آرگان برای لک صورت

لک های پوستی یکی از رایج ترین چالش هایی هستند که زیبایی طبیعی پوست را…

1 هفته قبل

معرفی سانسوریا کراواتی

سانسوریا کراواتی، که به نام های مختلفی همچون زبان مادرشوهر، زبان مار یا گیاه تیرکمان…

2 هفته قبل

شرایط نگهداری یوکا تنه درختی

یوکا تنه درختی (با نام علمی Yucca gigantea) یکی از محبوب ترین انواع گیاهان یوکا…

2 ماه قبل

انواع فر مو و نحوه مراقبت از آنها

موهای فر، به عنوان یک ویژگی طبیعی خاص، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند،…

2 ماه قبل