زمین اصلی گیاه بادرنجبویه نواحی دریای مدیترانه، جنوب و مرکز اروپا، آسیای صغیر و ایران میباشد. در ایران بیشتر در نواحی شمال، اطراف تهران، آذربایجان و نواحی شرقی یافت میشود.
گیاه بادرنجبویه به طور خودرو در نواحی مختلف مثل کوهستانها، کنارجادهها، سایه درختها، پای دیوارهای حاشیه باغ ها، تاکستانها، بیشهها و بالاخره تا ارتفاع ۱۸۰۰ متری میروید.
برای خرید و مطالعه اموزش کاشت بذر بادرنجویه کلیک کنید .
قسمت مورد استفاده گیاه بادرنجبویه، بیشتر برگهای بدون دمبرگ آن است. سرشاخههای گلدار آن نیز مصرف میگردند. برگهای آن پوشیده از تار متقابل، بیضوی شکل، دندانه دار بوده وگلهای آن که در خرداد تا اواسط مرداد ظاهر میشوند، در فواصل مختلف در کنار برگها قرار دارند.
برداشت محصول گیاه بادرنجبویه از سال دوم شروع میگردد زیرا در سال اول محصول کافی از گیاه به دست نمیآید. لذا برداشت اول از اواخر فرورد اوایل خرداد و برداشت دوم از اواخر تیر تا اوایل مرداد میباشد. این عمل باید صبحها از ساعت 9 انجام گیرد تا شبتم برگها از بین رفته باشد، زیرا در غیر این صورت برگها تیره و استفاده خواهند شد.
کشورهای اصلی عرضه کننده گیاه بادرنجبویه ایتالیا، لهستان، مجارستان بلغارستان، یونان و فرانسه میباشند.
برای مطالعه مقاله معرفی گیاه بادام زمینی کلیک کنید .
تکثیر بادرنجبویه به وسیله بذر ، قلمه زدن و یا قطعات ریشه داری که از گیاه مسن جدا شده باشند، انجام میگیرد. زمین مورد نظر باید حاصلخیز، با خاک نسبتا مرطوب قابل نفوذ و در محلی آفتابگیر قرار داشته باشد. سرمای زیاد و رطوبت مداوم، برای رشد گیاه مناسب نیست، جنس زمین زراعتی در پرورش گیاه مداخله کلی ندارد ولی در هر حال زمینهای آبرفتی و قابل نفوذ بیشتر مورد توجه گیاه است.
زمین زراعتى بادرنجبویه باید قبلاً در پاییز به عمق ۲۰ تا ۵۰ سانتیمتر شخم زده شود و بعد نیز یک شخم دیگر در زمستان موقع کود دادن، به منظور وارد کردن کود در زیر خاک انجام گیرد. تکثیر بادرنجبویه از طریقه بذر به این صورت میباشد که ابتدا، بذر آن را در اواخر بهمن تا اوایل فروردین در گلخانه یا مخزن گرم یا در قطعه زمین مساعدی میکارند. پس از آن که بذرها جوانه زدند آنها را در زمین اصلی که قبلا آماده نموده اند، با رعایت فواصلی مشخص (در کرتهای ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتری و هر هکتار ۷۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ نهال) نشاء میکنند.
به هر هکتار زمین زراعتی معمولا ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم کود ازت خالص نیترات آمونیوم و کلسیم سیانید، ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم کود سوپر فسفات و ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم کود نمک پتاسیم ۴۰% اضافه میکنند.
در موقع انتقال قطعات ریشه دار گیاه و یا گیاهان جوان، زمین زراعتی را باید به قطعاتی به عرض 1/5 تا 75/1 متر تقسیم کرده و مقداری نیترات دوسود بدان اضافه نمود. در طریقه تر قطعات ریشه دار، آنها را در پاییز و یا فروردین ماه امتداد خطوطی با فواصل معین به نحوی میکارند که هر پایه از دیگری حداقل 5/0 متر از هر طرف فاصله داشته باشد. بازدهی هر هنر زمین زراعتی حدود ۴ تا ۶۰ تن برگ میباشد که پس از محصول برداری، آنها را در مجاورت هوا یا در دستگاههای مخصوص، تحت اثر گرمایی بین ۲۰ تا ۳۵ درجه خشک مینمایند. پس از خشک کردن، گیاه را در عدلهای کنفی ۵۰ کیلوگرمی بسته بندی و وارد بازار تجارت مینمایند.
برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…