قبل از شروع این مقاله توجه داشته باشید که از گیاهان حشره خوار نترسید چون آنها آدمخوار نیستند. فرقی نمی کند که در پرورش گیاهان حشره خوار حرفه ای و با تجربه هستید یا تازه کار و مبتدی در هر دو صورت به جای مناسبی آمده اید و ما در این مقاله سعی کرده ایم انواع گیاهان حشره خوار و طرز مراقبت و نگهداری از آنها را برایتان شرح دهیم.
1- گیاه ونوس حشره خوار: بی شک یکی از معروف ترین گیاهان گوشتخوار می باشد که اگر دفعه اولی باشد که شکار یک حشره توسط این گیاه شگفت انگیز را ببینید، هیجان زده خواهید شد و نام علمی این گیاه (Dionaea muscipula) است که نژادهای متنوعی دارد.
2- گیاه دروزا حشره خوار: گیاه حشره خوار دروزا تقریبا ۲۰۰ گونه دارد که تفاوت آنها در اندازه، ظاهر و شرایط رشد می باشد و نام علمی این گیاه (Drosera) است. این گیاه در تمامی قاره ها به غیر از قطب شمال یافت و کشت می شود. زمانی که حشرات به گیاه حشره خوار دروزا نزدیک شوند برگ ها و شاخک های چسبنده این گیاه طی مراحلی سریع حشره را به دام می اندازد، سرعت عمل این گیاه نسبت به ونوس حشره خوار بیشتر می باشد.
3-گیاه باتروورت حشره خوار: نام علمی این گیاه (Pinguicula) است و در نیمکره شمالی یافت می شوند ولی بیشترین مناطقی که این گونه در آن یافت می شود مکزیک و آمریکای مرکزی است. تقریبا ۱۰۰ گونه متفاوت از این گیاه وجود دارد که برگ هایی سبز و براق و بسیار چسب ناک دارند که مانند گل رز بوته ای رشد می کنند.
4- گیاه کوزهای حشره خوار: این گیاهان برگ های کوزه ای مانند یا گلدانی دارند که حشرات به داخل محفظه های آن که به شکل پارچ هستند به داخل آن سر می خورند که داخل این گیاه مایعی از آنزیم های هضم سریع حشرات است. انواع اصلی گیاه کوزه ای حشره خوار عبارت اند از: Sarracenia ساراسنیا دارای ۸ نوع، Nepenthes گیاه پارچ دارای ۱۴۰ نوع، Cephalotus کوزه گیاه استرالیایی دارای ۱ نوع، Heliamphora گیاه پارچی افتابی دارای ۲۰ نوع، Darlingtonia californica لی لی کبرا دارای ۱ نوع. معمولا در گلخانه ها فقط دو نوع اول (Sarracenia و Nepenthes) یافت می شود.
5- گیاه علف انبانی حشره خوار: نام علمی این گیاه (Utricularia) است که بیش از ۲۰۰ گونه دارد، این گیاه جزو متنوع ترین گیاهان حشره خوار می باشد که در اکثر مناطق کره زمین یافت می شوند. گیاه علف انبانی حشرات کوچک را داخل اندام هایش به تله می اندازد. ریشه های این گیاه عموما درزیر آب می باشد و حشرات را در کسری از ثانیه به داخل اندام خود که دارای آنزیم های هضم می باشند می کشد. این نوع گیاه گل های رنگی و زیبایی دارد که می تواند با گل ارکیده در زیبایی رقابت کند.
برای افراد علاقه مند و مبتدی گونه های زیر پیشنهاد می شوند که کاشت ساده ای دارند و هر سه این گیاهان شرایط نگهداری شبیه به هم دارند.
دلیل معمول برای این مشکل کمبود آب و نور کافی می باشد. با اینکه بیش از ۱۵۰ نوع گیاه حشره خوار کوزه ای وجود دارد و بسیاری از آنها نیاز به نگهداری و روشهای خاص دارند ولی اکثر گیاهان حشره خوار گلخانه ای که برای خرید در دسترس هستند نیازی به مراقبت ها ویژه ندارند و آب و نور کافی برایشان کفایت می کند.
جابجا کردن گلدان باعث شوکه شدن گیاه می شود و ممکن است برگ هایش رو به قهوه ای شدن بروند، در این زمان به گیاه غذا ندهید.
آب مقطر نقشی حیاطی برای این گیاهان بازی می کند، مخصوصا اگر دفعه اولی باشد که این گیاه را میکارید حتما از آب مقطر یا آب تصفیه شده استفاده کنید. بیشتر آب های معدنی که در فروشگاه ها حاوی املاحی هستند که برای گیاه شما مضرند و به سرعت گیاه را به حالت مسموم در می آورند. شما به آبی نیاز دارید که مواد جامد محلول کمی داشته باشد مانند آب باران.
برای خرید انواع بذر گیاه حشره خوار می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…