گل سوسن را می توان بعد از گل رز، میخک و داوودی مهم ترین گل زینتی در جهان دانست. گل سوسن به لحاظ جنس در زمره تک لپه ای ها و از تیره لیلیاسه ها می باشد که بالغ بر صد گونه از آن یافت شده است. این گل بیشتر در مناطق معتدل نیمکره شمالی خصوصا آسیای شرقی آن هم به شکلی گسترده وجود دارد.
گیاه گل سوسن گیاهی چندساله و دارای ساقه هایی برگدار است که جزء گیاهان علفی پیازی (یعنی پیاز بدون پوشش) محسوب شده و بومی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی است و گستره ی آن بین عرض جغرافیایی 10 الی 60 درجه شمالی می باشد.
گونه های جدید این گیاه در ارتفاعات بالاتر پرورش یافته و خاستگاه اصلی آنها مناطق گرمسیری و استوایی است. این گیاه از طیفی گسترده به لحاظ شکل، اندازه، رنگ و مرفولوژی پیاز برخوردار می باشد که در حدود 12 گونه از آن در اروپا، 24 گونه در آمریکای شمالی و 50 الی 60 گونه در آسیا یافت می شود و تنها گستره گل سوسن مارتاگون بین اروپا و آسیاست.
در کل گونه های مختلف گل سوسن را به لحاظ نحوه چیدمان برگ در دو دسته کلی مارپیچی و پراکنده جای می دهند. گل سوسن دارای ریشه، ساقه گل و برگ است. نوع اندام ذخیره ای موجود در گل سوسن از نوع ریزوم یا پیاز است. بسته به گونه های مختلف گیاه، شکل گیری و رشد پیازچه می تواند در زیر خاک یا به صورت پیازچه های هوایی در بالای خاک اتفاق بیافتد.
معمولا در اغلب گونه ها پروسه شکل گیری و رشد پیازچه در زیر خاک صورت می گیرد و برگهایی فلس مانند به ساقه ای متراکم موسوم به طبق تحتانی متصل شده و ایجاد دو نوع ریشه تغذیه کننده و انقباضی از طبق تحتانی می کنند. چون فرایند شکل گیری پیازچه های جدید در هر سال در عمق های مختلفی انجام می شود، کارکرد انقباضی در این ریشه ها باعث می شود تا پیازچه ها در عمقی مناسب جای گرفته و همین پروسه ضامن بقای آنها می شود.
برای مطالعه مقاله پرورش گل سوسن چشم سیاه می توانید از این لینک استفاده نمایید.
اگر که قصد کاشت پیاز این گیاه را در فضایی باز دارید، باید در نظر داشته باشید که نباید محل کاشت آن مستقیما زیر بارش نزولات آسمانی باشد.
نور:
گل سوسن برای رشد مطلوب نیازمند نور زیاد است. بنابراین محل کاشت بایستی به لحاظ دسترسی به نور و تامین آن در شرایط مساعدی قرار داشته باشد و گیاه در طول روز در حدود 8 الی 10 ساعت در معرض نور مستقیم قرار بگیرد.
خاک:
به لحاظ خاک نیز، خاک مورد نظر برای کاشت گل سوسن بایستی از قدرت زهکشی بالایی برخوردار باشد، زیرا در غیر این صورت، نبود زهکشی مناسب در خاک باعث تجمع آب شده و زمینه پوسیدگی ریشه گیاه را فراهم می کند. اضافه کردن مقداری برگ و مواد آلی پوسیده به خاک می تواند قدرت زهکشی خاک را افزایش دهد. خاک خنثی یا به میزان خیلی کم اسیدی برای کاشت پیاز سوسن مناسب می باشد. خاک قلیایی می تواند روند رشد گیاه را با مشکل مواجه کند. دریافت نور مناسب تولید ساقه محکم و غنچه های بزرگ را در گیاه تحریک می کند.
پیاز سوسن بایستی در عمق حدود 20 سانتی متری خاک کاشته شود، عمق مناسب به دلیل ایجاد امکان انتقال هوای خنک در فصل گرما به پیاز باعث ترغیب ریشه دهی مناسب گیاه شده و ساقه گیاه را روی خاک مستحکم تر می کند. پیاز گل سوسن انواع مختلفی با سایزهای متفاوت دارد، پس بایستی برای کاشت پیاز آن عمق خاک را در حدود سه برابر اندازه ارتفاع پیاز گیاه بکنید. در صورتی که قصد دارید چندین پیاز بکارید بایستی فاصله میان پیازها را حداقل 10 سانتی متر در نظر بگیرید.
نهایتا بعد از اینکه کار کاشت پیازهای سوسن به پایان رسید، خاک محیط کاشت را باید غرقابی کنید تا پیاز از مرحله خفتگی عبور کرده و با جذب آب، روند رشد و تولید ریشه در آن شروع شود. در صورت کمبود بارندگی در محل کاشت پیاز سوسن، باید پس از کاشت طی دو هفته و هفته ای یکبار آبیاری غرقابی را برای پیاز انجام دهید. در این مرحله نباید کوددهی به گیاه انجام شود. بعد از رسیدن ارتفاع بالای پیازها به حدود 10 سانتی متری مقداری کمپوست اضافه کرده و مجددا با خاک قبلی روی کمپوست را بپوشانید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…
نمایش دیدگاه ها
خیلی بد بود من می خواستم بدونم ریشه ی گل سوسن راست هست یا افشانه برگ هاش چند تا هست دانش چند قسمتی هست خوب اگه می خواستیم بدونیم چجوری باید بکاریم میزدیم روش کاشت سوسن