کود اوره یک کود آلی پایدار است که می تواند کیفیت خاک شما را بهبود بخشد، نیتروژن گیاه را تأمین کند و محصولات و ثمردهی میوه را افزایش دهد.
معرفی ویژگی های کود آلی اوره:
معمولاً این نوع کود به صورت خشک و دانه ای است. استفاده از اوره به عنوان کود مزایای مختلفی دارد اما بدون ضرر هم نیست. چگونگی اضافه کردن کود اوره به خاک و چگونگی واکنش اوره با سایر کودها می تواند از معایب و ضررهای اوره جلوگیری کرده و این امکان را میسر می سازد که تا حد ممکن از کود سود ببرید.
در این روش به شما چگونگی تاثیر گذاری اوره به تنهایی روی محصول را آموزش می دهیم.
1. به حداقل رسیدن آمونیاک:
اگر اوره را در روزهای خنک و سرد استفاده کنید باعث می شود آمونیاک به حداقل برسد. بهترین زمان استفاده از اوره در یک روز خنک در هوای بین 0 تا 15 درجه سانتیگراد و با وزش باد کم یا بدون باد است. در دمای سردتر، زمین منجمد و ترکیب اوره در خاک دشوار است و اگر اوره را در دمای بالاتر و یا در وزش باد استفاده کنید زودتر از آنکه در خاک قرار بنشیند و با خاک مخلوط شود و مواد خود را به خاک پس دهد از بین می رود و شکسته می شود.
برای مطالعه مقاله کود ارگانیک چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.
2. قبل از کاشت:
قبل از کاشت از کود اوره به همراه اوره آز (آنزیمی که در جریان تجزیه اوره و تبدیل آن به آمونیاک و دی اکسید کربن کاتالیزور واقع میشود) استفاده کنید. اوره آز آنزیمی است که واکنش شیمیایی را شروع می کند که در حین این واکنشات اوره به نیترات های مورد نیاز گیاه تبدیل می شود. استفاده از کود اوره قبل از کاشت منجر به هدر رفتن اوره قبل از اینکه به گیاه برسد، می شود. استفاده از اوره به همراه اوره آز واکنشات شیمیایی را کُند و به حفظ اوره در خاک کمک می کند.
3. به طور یکنواخت اوره را در سطح خاک پخش کنید
اوره به صورت گلوله های کوچک، جامد یا گرانول بسته بندی و فروخته می شود. می توانید اوره را با دستگاه پخش کننده کود روی سطح خاک پخش کنید و یا گلوله ها را با دست به طور یکنواخت روی خاک بپاشید. اوره را نزدیک ریشه گیاه یا نزدیک جایی که بذر یا دانه ها را می کارید، پخش کنید.
4. خاک را آبیاری کنید
قبل از اینکه اوره به نیتراتهای مورد نیاز گیاهان تبدیل شود، ابتدا به گاز آمونیاک تبدیل می شود. از آنجا که گازها به راحتی از سطح خاک فرار می کنند، مخلوط کردن کود هنگام آبیاری زمین قبل از اینکه واکنشات شیمیایی شروع شود به نگهداری اوره در خاک کمک می کند. به این ترتیب آمونیاک در خاک گیر می افتد و تصعید نمی شود.
نکته: سطح رویی و بالایی خاک باید 1.3 سانتی متر مرطوب باشد تا گاز آمونیاک بتواند در خاک بماند و فرار نکند. منتظر باران نمانید خودتان خاک را آبیاری کنید و یا اینکه 48 ساعت پس از ذوب شدن کامل برف در مزارع اوره را با خاک مخلوط کنید.
5. خاک را شخم بزنید تا اوره بخوبی ترکیب شود
قبل از خروج گاز آمونیاک و هدر رفتن آن، زیر رو رو کردن و شخم زدن خاک یک روش عالی برای ترکیب کود اوره با آن است. برای ترکیب اوره با لایه رویی وسطح خاک مزارع را چنگک بکشید.
6. میزان نیتروژن گیاه سیب زمینی را کنترل کنید
گونه های خاصی از سیب زمینی می تواند میزان بالای نیتروژن را کنترل کند، در حالی که بقیه گونه ها نمی توانند. بنابراین با این گیاه محتاطانه برخورد کنید و از دادن نیتروژن زیاد با کود اوره به سیب زمینی خودداری کنید. کود اوره میتواند مستقیماً یا به صورت محلول به همراه کودهای دیگر در اختیار بوته سیب زمینی قرار گیرد، به شرطی که 30٪ محلول یا کمتر از نیتروژن تشکیل شده باشد. انواع محلولهای تقویت کننده اوره که بیش از 30٪ نیتروژن دارند فقط باید قبل از کاشت سیب زمینی در مزارع استفاده شوند.
7. در یک روز معتدل حبوبات وغلات را با اوره کود دهید
اوره را می توان مستقیماً برای اکثر غلات استفاده کرد اما هرگز آن را در دمای بالاتر از 15درجه سانتی گراد در اختیار گیاه قرار ندهید. وقتی در دمای گرمتر استفاده شود گیاه بوی آمونیاک می گیرد.
برای مطالعه مقاله بهترین کود برای ذرت می توانید از این لینک استفاده نمایید.
8. اوره را به طور غیر مستقیم در اختیار بذر ذرت قرار دهید
وقتی می خواهید به ذرت کود اوره بدهید حداقل 5 سانتی متر فاصله بین اوره و ذرت بگذارید. در معرض مستقیم اوره بودن برای بذر سمی است و باردهی ذرت را تا حد زیادی کاهش می دهد.
در این روش به شما چگونگی مخلوط کردن کود اوره با بقیه تقویت کننده ها را آموزش می دهیم.
1. نسبت کود ایده آل را بیابید
نسبت کود، که با اختصاص دادن اعداد به N-P-K معلوم می شود، یک عدد سه رقمی است که به شما می گوید چه مقدار وزنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم باید در کود لحاظ شود. اگر خاک زراعی خود را تست کرده باشید معلوم می شود که چه نوع مواد مغذی و ویتامین را کم دارد و بر اساس آن می توانید نسبت ایده آل کود را بیابید و کمبود مواد مغذی خاک را جبران کنید. برای تهیه کود مناسب و یافتن نسبت N-P-K می توان با مراکز باغبانی مشورت کنید یا خرید کرد.
2. اوره را با کودهای دیگر ترکیب کنید تا یک کود پایدار بسازید
اوره نیتروژن گیاه را تأمین می کند اما سایر عناصر مثل فسفر و پتاسیم نیز برای سلامت گیاه مهم هستند. کودهای دیگری که می توانید با اوره مخلوط و با خیال راحت استفاده کنید:
برای مطالعه مقاله بهترین کود برای سبزیجات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
3. اوره را با کودهای خاصی ترکیب کنید تا گیاهان بلافاصله بارور شوند
کودهای خاصی هستند که قابلیت ترکیب با اوره را دارند، اما به دلیل واکنشات شیمیایی که بین مواد ایجاد می شود بعد از دو یا سه روز اثر خود را از دست می دهند. شامل:
4. از واکنشهای شیمیایی ناخواسته جلوگیری کنید تا به محصولات آسیب نرسد
بعضی از کودها با اوره واکنش می دهند و در این واکنش یا یک واکنش فرار ایجاد می شود و یا اینکه ترکیب کود کاملاً بی فایده می شود. هرگز اوره را با کودهای زیر ترکیب نکنید:
5. اوره را با کود فسفر دار و پتاسیم دار مخلوط کنید تا کودی متعادل شود
براساس لیست بالا که کودهای موثر و ناموثر برای مخلوط شدن با اوره را گفتیم باید منابع فسفر و پتاسیم را برای افزودن به کود خود انتخاب کنید. بسیاری از این موارد فروشگاه های لوازم باغبانی موجود است. همه تقویت کننده های انتخابی خود را بر اساس نسبت وزنی داده شده با هم مخلوط کنید. این کار را می توان در یک سطل بزرگ یا چرخ دستی یا میکسرهای مکانیکی انجام داد.
برای مطالعه مقاله کود مناسب برای کلزا می توانید از این لینک استفاده نمایید.
6. کود را به طور مساوی بین محصولات پخش کنید
همان طور که کود خالص اوره را یکسان در خاک و محصولات پخش می کردید این مخلوط کود را هم به طور مساوی در خاک پخش کنید. سپس خاک را آبیاری کرده و شخم بزنید تا با کود بخوبی مخلوط شود. تراکم اوره نسبت به کودهای دیگر کمتر است. اگر از تجهیزات چرخشی برای پخش اوره در مزارع خیلی بزرگ استفاده می کنید، ردیف های کمتر از 15.2 متر انتخاب کنید تا کود به طور مساوی پخش شود.
موهای فر، به عنوان یک ویژگی طبیعی خاص، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند،…
پف زیر چشم یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد، صرفنظر از سن یا…
رنگ کردن موها یکی از روش های محبوب در دنیای مد و زیبایی است که…
فرورفتگی های جای جوش می توانند چهره را ناهموار و غیر یکدست نشان دهند. این…
شامپو سبغ یکی از محصولات پرطرف دار ایرانی است که به طور ویژه در بین…
همه ما این تجربه را داشته ایم: نشستن در زیر آفتاب، چشم های بسته و…
نمایش دیدگاه ها
سلام توضیحات بسیار عالی.... عکس ها خیلی کارآمد.... ممنون از شما
توضیحات قابل درک وسودمندسپاسگزارم
باسلام وتشکر
لطفا بفرمایید که میشه کود اوره رو بااب مخلوط وپایه درخت ریخت؟یا اینکه نه حتما کود را بپاشیم وبعد ابیاری کنیم ؟
برای کود اوره بهتر است در هر جای خاک که می خواهید بپاشید و بعد خاک را آبیاری نمایید
واسه درخت هم توضیحات میزاشتن عالی میشد
سلام من. نمیدونستم و یک کود کلسیم بور رو که اسید آمینه و جلبک هم داشت رو با اوره توی تانکر قاطی کردم متاسفانه برگ های پسته ها سوختن البته نه کامل بصورت نقطه نقطه