رزماری یک گیاه خوشبو، خوشمزه و خارق العاده است که می توانید آن را در داخل گلدن و یا در باغ کشت کنید. بطورکلی، گیاه رزماری یک گیاه چند ساله بوده و به محض ریشه زدن به مدت چندین سال گل تولید می کند. برای یادگیری نحوه کاشت، داشت و برداشت رزماری مطالب زیر را مطالعه کنید.
در بخش اول مقاله به چگونگی کاشت رزماری می پردازیم.
1. تهیه قلمه رزماری:
رشد رزماری از قلمه نسبت به کشت بذر آن ساده تر است. از یک باغ بازدید کرده و قلمه را از آن ها درخواست کنید و یا از دوستان خود درخواست قلمه کنید. پس از یافتن گیاه رزماری، چند قطعه 10 سانتیمتری را برای تکثر جدا کنید. بهترین زمان برای انجام این کار اواخر بهار است، اما اگر در آب و هوای گرم زندگی می کنید این کار را می توانید در اوایل پاییز انجام دهید. گیاهانی که از قلمه ها حاصل می شوند همان خصوصیات بوته اصلی را خواهند داشت.
انواع زیادی از رزماری وجود دارد که هر کدام خصوصیات متفاوتی را دارند. برخی از آنها بسیار پرپشت و بلند هستند و برخی نیز تمایل به رشد زیاد دارند؛ برخی از آنها دارای گل های بنفش یا آبی هستند و برخی نیز دارای گل های سفید می باشند. اگر نمی خواهید قلمه را تکثیر کنید، می توانید گیاهچه یا گیاه کوچک را از گلخانه خریداری کنید.
برای خرید بذر رزماری کلیک کنید.
2. برگ های قسمت پایینی ساقه را جدا کنید:
قبل از کاشت رزماری، برگ های قسمت پایینی قلمه را جدا کنید (حدود 3 سانتیمتر از انتهای ساقه). این قسمت از گیاه به داخل خاک خواهد رفت. برداشتن این برگ ها بسیار مهم است، زیرا ماندن این برگ ها باعث پوسیدگی ساقه و عدم رشد می شود.
3. تکثیر رزماری:
بعد از اینکه برگ ها را جدا کردید، هر قلمه را درون یک گلدان کوچک پر از دو سوم ماسه درشت و یک سوم پیت ماس قرار دهید. گلدان را در مکان آفتابی قرار دهید، اما نباید در جلوی نور مستقیم آفتاب باشد. قلمهها را مرتبا آبیاری کنید تا ریشه تشکیل شود و حدود سه هفته در جای گرم نگهدارید.
برای کمک به رشد قلمه ها، می توانید کل گدان را درون یک کیسه پلاستیکی با چند سوراخ در قسمت بالای آن قرار دهید. این امر به تنظیم دما کمک کرده و آن را گرم و مرطوب نگه می دارد. همچنین می توانید قلمه رزماری را در پودر ریشه زایی قرار دهید تا ریشه زایی از انتهای آن آغاز شود.
4. کاشت گیاهچه ها:
پس از تشکیل ریشه ها، می توانید گلدانها را به بیرون از خانه منتقل و در باغ کشت کنید. رزماری به اکثر شرایط رشد سازگار بوده و گیاه سرسختی است. این گیاه به برف، سنگ آهک، دمای بالا، کنار دریا و انواع خاکها علاقه دارد. این گیاه در آب و هوای گرم و نسبتا خشک بهترین رشد را دارد. محل دارای آفتاب کامل را انتخاب کنید تا کاملا خشک باشد.
در مورد اینکه می خواهید آن را در گلدان یا در باغ رشد دهید بایستی تصمیم بگیرید. می توانید آن را به عنوان پرچین نیز پرورش دهید. در اقلیم های خنک، کاشت در ظروف می تواند بهترین شکل باشد و در صورت نیاز می توان آنها را جابجا کرد.
در صورت کشت در باغ، قلمه را در گلدان بکارید تا ریشه های بیشتری را تولید کند تا قبل از کاشت در محیط خارج گیاه قدرت بیشتری داشته باشد. خاکی را انتخاب کنید که تخلیه خوبی داشته باشد. ریشه رزماری می توانید در خاک های دارای آب بالا پوسیده شود. هر چقدر خاک قلیایی تر باشد رزماری عطر بهتری خواهد داشت. اگر خاک بیش از حد اسیدی است مقداری آهک را به آن اضافه کنید.
در بخش دوم مقاله به چگونگی مراقبت از گیاه رزماری می پردازیم.
1. آبیاری رزماری:
رزماری را به ندرت آبیاری کنید، رزماری خاک خشک را ترجیح می دهد، بنابراین از آبیاری بیش از حد آن خودداری کنید. آب آبیاری متوسط باغ رشد آن بهتر خواهد بود. این گیاه دوست دارد که بیشتر آب خود را از باران تامین کند.
2. کود دهی رزماری:
نگران کوددهی نباشید، این گیاه به کود نیازی ندارد. با این حال، مطمئن شوید که مقداری آهک در خاک وجود دارد.
3. شرایط اقلیمی رزماری:
اگر در یک اقلیم سرد زندگی می کنید، گلدان ها را در زمستان به داخل خانه منتقل کنید. اگرچه رزماری گیاه سرسختی است، اما می تواند در هوای بسیار سرد (پایین تر از صفر درجه سانتیگراد) آسیب ببیند و شاخه های آن در هنگام بارندگی سنگین برف از بین میرود. برای اطمینان از زنده ماندن گیاه در زمستان، بهتر است که آن را به محیط داخل منتقل کنید. اگر دمای منطقه شما در زمستان به کمتر از صفر درجه سانتیگراد نمی رسد، لازم نیست این کار را انجام دهید.
4. هرس کردن رزماری:
هرس کردن برای سلامتی گیاه ضروری نیست، اما بوته های رزماری تمایل به رشد زیاد را دارند و فضای زیادی از باغ شما را به خود اختصاص می دهند. هر شاخه را باید تا چند سانتیمتر برش دهید تا به حفظ شکل آن کمک کند.
در بخش سوم مقاله به چگونگی مراقبت از گیاه ارکیده می پردازیم.
1. برداشت رزماری:
در صورت نیاز شاخ و برگ های کوچک رزماری را برداشت کنید. در این صورت بوته به خوبی رشد خواهد کرد. از آنجا که رزماری یک گیاه همیشه سبز است، می توان آن را در تمام طول سال برداشت کرد.
2. نگهداری شاخه های رزماری:
شاخه ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید، می توانید با قرار دادن آن در کیسه های نگهداری مواد غذایی و ذخیره آن در فریزر، رزماری را فریز کنید. از سوی دیگر، برگها را از ساقه ها جدا کرده و ظرف غیر قابل نفوذ قرار دهید. با این روش ذخیره سازی، رزماری به آرامی خشک شده و چندین ماه باقی می ماند.
3. خوردن رزماری:
رزماری برای غذا های شیرین و خوش طعم بسیار مناسب است. آن را به گوشت و مرغ، نان، کرده و حتی بستی اضافه کنید. رزماری را می توانید در دستورالعمل های خوشمزه زیر استفاده کنید:
4. استفاده های دیگر از رزماری:
رزماری را می توان خشک کرده و به عنوان عطر دهنده در تهیه صابون های خانگی استفاده کرد و یا می توان آن را به آب اضافه کرد که موجب براق و نرم شدن مو ها می شود. همچنین، می توانید گیاه رزماری خود را در موقع مسواک زندن استفاده کنید تا عطر و بوی تازه آن را تجربه کنید.
برای خرید انواع بذر گیاهان دارویی می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…
نمایش دیدگاه ها
گوشت خوک بسیار مضر و حرام است.