قوانین اصلی پرورش ساکولنت
همه ما فکر می کنیم که اصول پرورش ساکولنت ها را بلدیم، اما بعد از پوسیده شدن اولین ساکولنتمان میفهمیم که نیاز به تجدید نظر داریم! ساکولنت ها به 2 دلیل بسیار ساده، بینهایت محبوب هستند: اول اینکه زیبا هستند و دوم تقریبا فناناپذیراند! از لحاظ تکنیکی ساکولنت به هر گیاه ضخیم و کلفت، گوشت آلود و دارای اندام ذخیره آبی اطلاق می گردد.
ساکولنت ها آب را در برگ ها، ساقه و ریشه شان ذخیره می کنند. این گیاهان در مناطق خشک و بیآب و علف در سراسر دنیا زنده می مانند و به این شرایط آدابته شده اند. خوشبختانه این مکانیسم ذخیره آب و زنده ماندن ساکولنت ها باعث پدید آمدن انواع گوناگونی از شکل برگ و ساختار در ساکولنت ها شده و ما دامنه وسیعی در انتخاب ساکولنت مورد علاقه خود داریم! مهم نیست چه نوع ساکولنتی پرورش می دهید، قانون پرورش همه آنها تا حدودی شبیه به هم است.
ساکولنت ها مکانی روشن را دوست دارند، مانند لبه یک پنجره جنوبی، برگ های یک ساکولنت به شما نشان می دهند که میزان نور مناسب است یا خیر. برگ های بعضی واریته ها در مکانی با نور مستقیم دچار سوختگی می شوند و یا کم رنگ می شوند و بافت نرم برگ نابود می شود. از طرف دیگر در صورت کم بودن نور محیط، ساکولنت شروع به دراز و بد شکل شدن می کند و برگ هایی با فاصله زیاد از هم تولید میکند.
نور جنوبی
ساکولنت ها خیلی بیشتر از آن چیزی که ما فکر می کنیم به سرما مقاوم هستند. همانطور که می دانید در بیابان ها که اختلاف دمای شب و روز به طور قابل ملاحظه ای زیاد است و شب های سردی دارد، ساکولنت ها به خوبی دوام می آورند و به رشد خود ادامه می دهند.
ساکولنت ها در تابستان به آبیاری مناسب احتیاج دارند. البته باید اجازه دهید خاک گلدان ساکولنتتان در بین 2 آبیاری خشک شود و سپس آبیاری مجدد را انجام دهید، اما نباید گیاه را کمتر از حد نیازش آبیاری کنید. در فصل زمستان که گیاه وارد دوره کمون و استراحت می شود، آبیاری را به ماهی 1 بار کاهش دهید . آبیاری بیش از حد و به سبب آن پوسیدگی گیاه، یکی از شایعترین دلایل مرگ ساکولنت ها است.
آگاه باشید! ساکولنتی که زیاد آبیاری می شود در ابتدا سالمتر به نظر می آید و شادابتر است. در حالی که ممکن است علائم مرگ آن در ریشه ها شروع شده باشند!
هیچ وقت اجازه ندهید ساکولنتتان در زیر گلدانی پر از آب بماند.
در ادامه علائم آبیاری زیاد و آبیاری کم ساکولنت برایتان تفسیر شده است:
آبیاری زیاد:
این گیاهان نرم و بی رنگ به نظر می رسند. ممکن است برگ ها به رنگ زرد یا سفید در آیند و رنگ خود را از دست بدهند. گیاهی که به این مرحله رسیده است ممکن است غیر قابل درمان باشد، اما می توان آن را از داخل گلدان خارج کرد تا بقیه گیاهان را آلوده نکند. اگر ریشه های ساکولنتتان قهوه ای و پوسیده شده اند، آنها را از گیاه جدا کنید و ساکولنت را در گلدانی جدید با خاک تازه بکارید.
آبیاری کم:
ساکولنت ها در طول فصل رشدشان به آبیاری خوبی نیاز دارند و آبیاری کم در ابتدا باعث توقف رشدشان می شود و سپس به ریزش برگ ها می انجامد. نهایتا روی برگ های گیاه لکه های قهوه ای تشکیل می شود.
انواع ساکولنت
ساکولنت ها باید در خاکه ای مخصوص ساکولنت و کاکتوس که زهکشی خوبی دارند، کاشته شوند. اگر به خاک مخصوص آنها دسترسی ندارید، مقداری خاک گلدان معمولی را با مواد غیر ارگانیک مانند پرلیت مخلوط کنید تا زهکشی و اکسیژن رسانی خاک را بهبود ببخشید. حالا می توانید ساکولنتتان را در این خاک بکارید. این گیاهان سیستم ریشه ای کوچک و کم عمقی دارند که تنها اندکی از حجم خاک را اشغال می کند.
در طول فصل تابستان، فصل رشد گیاه، ساکولنت ها را مانند بقیه گیاهان خانگی کوددهی کنید. در طول زمستان کوددهی را به کلی متوقف کنید.
برای خرید انواع بذر کاکتوس و ساکولنت می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
گل های رز رونده یکی از پرطرفدارترین و زیباترین گیاهان برای تزئین فضای باغ ها…
منافذ باز پوست یکی از چالش های رایج بسیاری از افراد است که می تواند…
شامپو رنگ مردانه می تواند برای بسیاری از افراد یک چالش باشد. در دنیای امروز،…
فیکوس آلتیسیما، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی با برگ های بزرگ و زیبا، به…
استفاده از حنا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های آرایش و تزئین بدن،…
لک های پوستی یکی از رایج ترین چالش هایی هستند که زیبایی طبیعی پوست را…